BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #802657 przez megi23
hej laski nam wczoraj przyszla 2 czesc lozka bo we wtorek cwierc przyszlo i S skladal , gosc zakret nie dal nam instrukcji, ale potem mi na maila dal , bo tesc chcial malemu zaglowki na wylot przewiercic.. :dry: ..pierwszy wyprobowal lozko kto.. no S , smialam jak sie nie zawalilo to wytrzyma , a tymek tak byl podjarany , zem yslalam ze nigdy nie usmie , chodzil i mowil ze on juz duzy chlopczyk i pokazywal jaki wysoki jest z raczkami do gory i pokazywal jakie ladne lozko ze ma imie wyszyte radocha pelna para , jak zaspal S go polozyl po ludzku , bo zaspal w poprzek , potem o 24 szlam do wc , to go przykrylam , aam owil ze tamto dla dzidzi jestl ozeczko i on nie chce go juz haha , no i chcial przydreptac nam o 5 , ale S podszedl powiedzial ze duzy chlopak jest i kazde spi u siebie i za chwile juz chrapal i przyszedl przed 7 powiedziec ze mnei kocha i polazl na swoje dalej haha

Agi przutlas byl jeden po 2 miesiacach i delikatny... dzis juz ok mi sie wydaje ze mlody tak sie wierci ze cos uciska , zglosze ginowi wszystko na wizycie , obysmy celibatu nie dostali :P

mlody dostal 1 mikolaja juz od szwagierki bluze z autem 2 swiecaca , pumpy dresy i bahjki z autkami

jutro po pracy S dostanie od nas :blink: to sie pewnie tak podjara ze nie pojdzie wcale spac haha

Agus wspolczuje , jakas masakra z Dosia , a lekarze nic nie moga doradzic??/ bidulka i Ty i ona ....

Gosiu oj faceci ...

wybaczcie , ze nie poscielone, ale on nie dal mi kocyka polozyc bo "maaa: czyli myszka miki jest i mi zdzieral :P

i sama barierka wyszly ciemne foto a kolro zywo czerwony ja gapa tej dlugiej barierki zapomnialam zamowic , ale myslalam ze dam to bym doplacila ehh no ale mu nie potrzeba ..
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #802671 przez Agusiak
megi łóżko rewelacja i jakie szerokie :)
Aż bym się chętnie do niego spać położyła :)
Jaki to wymiar jest na szerokość? Paulinki jest sporo węższe.

11 lata 3 tygodni temu #802862 przez megi23
taki ma wymiar no ale my z s sie nie misecimy , mamy nadzieje ze mlody szybko nam nie wyrosnie z niego :silly:

ZEWNETRZNY ROZMIAR ŁÓŻKA : 183,6 CM X 93,6 CM

wlasnie w nim spiocha , ja sacze pesi i pranie sie robi hehe

11 lata 3 tygodni temu #802868 przez Agusiak
Agusia
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Zawieźliśmy Paulinę do Adasia, a sami z Dośką skoczyliśmy do marketu :ohmy: no ale musieliśmy załatwić parę spraw w plusie i playu a ja przy okazji strzeliłam sobie brylki w vission expres :lol: O dziwo okazało się że moja wada znacznie się zmniejszyła :ohmy:
Będą dzwonić jak już będę mogła je odebrać.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #803179 przez Gosia_Krupa
No hej! Co tam słychać? Słucham...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Przedstawiam Wam moje kilka dni ciężkiej pracy,kilka dni przemyśleń i trochę nerwów. Efekty różne,lepsze i gorsze,ale chyba niezłe?!

Megi,nasze łóżko ma mniej więcej taki sam rozmiar :) Tymek zadowolony-super :) Może będziecie mieli w końcu łóżko tylko dla Was ;)

Wieje mi za oknem strasznie,w uszach świszczy,bo tu i tam są szczeliny. W ubikacji wentylacją tak daje,że strach się bać. U mnie chyba najgorzej,bo ja najbardziej na północy i jeszcze w dodatku na zachodzie. Mam nadzieję,że ten Ksawcio przejdzie w nocy,bo mam jutro odhaczkę w UP. Zawieziemy Miśka do przedszkola i potem do urzędu,a na koniec zakupy. Sporo rzeczy nam się pokończyło,trzeba uzupełnić to i owo.

No i mąż ma w planach upiec mi torta :D Zatrudni chyba też Micha do pomocy przy dekoracji :woohoo: Jaki by nie był już się cieszę :)

A wieczorem mają wpaść Rafała kuzynka z mężem(z nią chodzę na zumbę)i kuzyn z dziewczyną(ona kiedyś chodziła z nami,ale teraz już tylko na herbacie się spotykamy,bo mieszka parę domów dalej). Mam nadzieję,że będzie miło. No i oczywiście nie może się skończyć na torcie,więc coś(chociaż małego) trzeba przyszykować.

Agusia,mi po drugiej ciąży też noga "urosła" o numer.

Dobrej nocki!
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #803310 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu mam sam macierzyński + rodzinne na każdą dziewczynkę . Tyle , ze kwoty inne ,bo Paula ma większy , a na Maję mam dodatek jako rodzina wielodzietna .
Dodatku 400 zł nie mam , bo na macierzyńskim jestem , więc dochód mam . Ale w marcu mi się kończy i wniosek o 400 zł będę pisała .

Dosia pewnie tak chwilowo maruduje . Ja takie przeprawy bardzo długo z Ami miałam . A teraz przy Majce nocki przez ząbkowanie też totalnie zarwane .
Życzę Ci siły i spokoju , bo wiem że cierpliwość czasami jest na wyczerpaniu :(

A co do tabletek , to ja bym kontynuowała to opakowanie . A przerwy będziesz robiła , czy kolejne opak rozpoczynasz od razu ?

Super , ze udało się z okularami :) Mam nadzieję , ze zdjecie jakies pokażesz :)

Gosiu Kochana najlepsze życzenia urodzinowe :) Wszystkiego najpiękniejszego , wzruszającego , czarującego i uśmiechu na twarzy :) Spełnienia marzeń i radości z każdego dnia :) STO LAT !!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Ciekawa jestem dzieła Twojego Meża i Michałka :) Pochwal się później tortem :)
Udanych urodzin Kochana :)

Jestem jak zwykle pod wrażeniem Twoich dzieł :) Te pudełeczka są cudne :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hania prześliczna :)

Megi ale fajnie , ze łóżko tak bardzo spodobało się Tymkowi :) I Tatusiowi również :P
Faktycznie szerokie , więc starczy na długo :) Nasze ma wymiar 140x70 . Ale Amelce w zupełności wystarcza i jeszcze długo będzie dobre .
W przyszłym roku , końcem pewnie i tak kupimy już to wysuwane :)

A ja kochane na antybiotyku . Te kichane zatoki mnie męczą . Nie jestem w stanie tego dobrze wyleczyć i powraca co jakis czas .
Dostałam antybiotyk , który się bierze tylko 3 dni po 1 tabletce . Zostałam nastraszona jak to ludzie reagują na niego , że niby biegunka , wymioty , osłabienie , wrażliwość na światło i jeszcze gorsze rzeczy . A tymczasem u mnie żadne te skutki uboczne nie wystąpiły :P Czuję się lepiej :)

Na szczęście Małe przebadane i zdrowiutkie są :) Nic im nie dolega :) Cieszę się z tego najbardziej :)

Udanych mikołajek dla Was i Dzieciaczków :)
Agusiu Twojemu Mężusiowi też najlepsze życzenia prosze przekazać :kiss:

U Nas Mikołaj już o 5:20 wręczył prezenty :P Ami teraz jak prawdziwa Mamusia jeździ wózkiem z lalą :) Zachwycona :) A wózek super , długo się nim pobawi . Z czasem zacznie zapewne wykorzystywać więcej jego możliwości :)
A Maja zupełnie nie wzruszona :P najbardziej podobały jej się opakowania prezentów :p targała papier namiętnie :P

Ozdoby połowicznie powyciągane i na swoich miejscach .
Agus Ty pytałaś czy juz dekoruję . No u mnie zawsze na mikołaja się przystraja domek . Ale nie przesadnie :) Reszta ozdób czeka jeszcze :)

Sylka , Gosia jak chłopcy po mikołajkach w przedszkolu ???

Miłego dzionka , buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #803338 przez Agusiak
hej kochane :)
Gosiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! Nasza kolejna piękna 30stka :lol:
Gosia Twoje dzieła są rewelacyjne!!!! Szczególnie te pudełeczka :lol: Bomba! :kiss: :kiss:
Będę pamiętała o nich jak będą u nas jakieś większe uroczystości :)
Że też tak się zgapiłam z 30stką mojej siostry :( Miałaby super pamiątkę.

Hania :kiss:

Aguś no właśnie będę kończyć to pudełko i chyba zrobię tą przerwę bo jestem umówiona u ginki na 20 stycznia dopiero a wypisałam mi tylko 2 opakowania żeby sprawdzić jak się po nich czuję i może mi nie starczyć. Mogłam poczekać jeszcze z tymi tabletkami żeby się jakoś samo unormowało i dopiero.

Super, że Ami zadowolona z wózeczka, czekamy na fotki :)

U nas Mikołaj zaczął się nieco po 24, przebudziliśmy się z mężem i czekały już na nas paczki :lol: więc my swoje odpakowaliśmy od razu, a dziewczynom zostawiliśmy na rano.
Powiedziałam Lince że musi spać w swoim łóżeczku bo u taty Mikołaj może jej nie znaleźć i tak się przejęła że twardo do 2.30 spała u siebie ale potem przestraszyła się tej wichury a u nas na poddaszu bardzo to słychać, i pobiegła do taty.
Rano powiedziała że Mikołaj nie przyszedł :( ale powiedziałam żeby sprawdziła w swoim pokoju, pobiegła i na łóżku znalazła prezenty :)
Kasa robi furorę i mamy ją z głowy przynajmniej na dzisiaj bo ciągle handluje ;)
Dosia no to wiadomo, najbardziej ucieszyło ją poranne mleczko,haha :blink: :lol:
Tatuś potem dostał od nas prezent i tak miło upłynął poranek.
T oczywiście zamówił części do motoru za które ja zapłaciłam, to już u nas normalne że co okazja to coś do motoru :S

Swoją drogą biedny Mikołaj miał w tym roku wyjątkowo niesprzyjające warunki do rozwożenia prezentów, ale najważniejsze że mimo to dał radę :blink: :lol: :kiss:

Aguś życzenia oczywiście przekażę i dziękuję w imieniu męża :)
Czekają nas dziś jeszcze odwiedziny innych Mikołajów oraz gości urodzinowych a jutro ZATORLAND :lol: :lol:
Miłego dnia!!!

11 lata 3 tygodni temu #803359 przez megi23
hej laski

Gosiuuuu sto lat ,zdrowka na te pogode i duzoo milosci od dzieciakow i mezusia

ja juz po badaniach , mlody sie dzis sam ubral na niebiesko i bluzka z myszka miki oczywiscie . moja tesciowa juz wczoraj srala :P i dala mlodemu te osmiornice , fajna zabawa z nia i prawie poszedl z jednym pudelkiem niej spac , S mu musialam mowic ze ciastolinka tez idzie spac :blink: a od nas dostanie jak S wroci z pracy , bo chce widziec reakcje mlodego , dzis chyba przez te wichure mlody po 5 przydreptal do nas , ale spi u siebie i o tej moze przylazic :)

11 lata 3 tygodni temu #803467 przez Agusiak
Paulinka jak na razie dostała od nas tą kasę sklepową, a jutro w Zatorlandzie dostanie fartuszek i zestaw kucharza i rodzice pewnie też coś dorzucą a Mikołaj jej to wręczy.
Od moich rodziców dostała taką laleczkę jak ja uwielbia, szmacianą taką bardziej ozdobną, słodycze i oczywiście całą masę ubranek. Dosia odstała pieluchy pampers, taką samą lalę tylko malutką i ramkę ozdobną na zdjęcie ;)

Wczoraj młoda była u Adasia a on ostatnio mówi tylko
no młodą zaczęła powtarzać. Mówię jej żeby tak nie mówiła a ona na to: "tyłeczek, dupcia :) tak mogę? Dupa nie mogę, to brzydko" :lol:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #803473 przez megi23
spoko tworzy wlasny jezyk hahaha cwaniara :) ja zapakowalam prezenty maluchy maja pod poducha , Ania pojechala po nich do szkoly i przedszkola a Tymcio spi czekamy na tatusia , wybawimy go i zostawimy na srodku pokoju :silly:

mikolaj

11 lata 3 tygodni temu #803652 przez sylka
Gosiu wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzen o pociechy z dzieci :kiss:

Kartki robiszcudne a te pudeleczka są świetne.

Co do Mikołajek to Kuba miał dziś w przedszkolu. Wszystkie dzieciaczki miały czapki mikołaja. Kuba przyszedł i dopiero sie dowiedziałam że trzeba miec a tu zonk nie mamy w domu. dobrze że maż dzis pracował w domu to szybko szukalismy jakiejś w sklepei i otwarty o 8 był market budowlany i tam kupiłam, bo w tesco i innym markecie nie mieli a reszta od 10.00 ostawra a zdjecia mili mieć o 9.30.
Tak wiec zdobyłam czapke i zaniosłam :) Oczyliście mieli Mikołaj, tanczyli mu i śpiewali, robione fotki :) Od Mikołaja w przedszkolu Kuba dostał www.wydawnictwojarmolkiewicz.pl/produkt/...-myszka-iinne-bajki/

Od raz po przedszkolu pojechaliśmy do CH na spotkanie z MIkołajem i tam tez robili za free fotki, któr beda do odbioru za tydzien :)

W domu rano były słodkości a póżniej mały dostał klocki i maż kupoł mu książkę z opowiadaniami o historiach Angry Birds na które mały ma faze www.matras.pl/angry-birds-najlepsze-historyjki.html

Widzę że i u Was Mikołajki udane :D

Agi zdrówka kuruj się :)

Pozdrawiamy

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #804139 przez agi-p

Agusiu daj znać jak tam w zatorlandzie :) Też chcemy jechać , tylko musimy z przyjaciółmi się zgrać .

Super , ze mikołaj i o Was nie zapomniał :) Fajnie macie z rodzicami :)

A Paulinka to mnie zaskakuje :) Udałą Ci się córcia :) Mądrala mała :) Musisz mieć z nią ubaw po pachy . Ale jak pięknie słowo "dupa" zamieniła :)

Megi kuchnia widać spodobała sie Tymciowi :) Fajna zabawka i na długo :)

Sylka dobrze , ze czapę zdobyłaś :) Prezent fajny :)

Gosiu jak się urodzinki udały ? Goście dopisali ?

My wczoraj byliśmy w sferze i Gemini .W same mikołajki jeszcze nie chciałam ruszać się z domu . Amelka z elfami malowała bombki , dekorowała pierniczki i fabrykę mikołaja odwiedziła :) Zadowolona była i całą z farb i lukru :P Poszliśmy też kupić jej tą bajkę o legendach polskich . Udało się kupić , ale inną niż zamierzałam . I nie wiem czemu , ale Ami mówi , ze ta bajka od mikołaja jest :P

Ja oczywiście zamówiłam kuchnię dla Małych , mimo że juz miałam nic nie kupować :) Będą niedługo miały większy pokój , wiec miejsca starczy na wszystko :P
A kasę kupię dopiero na zajączka chyba . Chociaż myślę o całym tym straganie z kasą :)

Pogoda nie rozpieszcza . Ale dziś przynajmniej tak nie wieje ...ostatnie 3 dni to było przegięcie . Myślałam , ze nam tu coś pourywa .

Miłej niedzieli Kochane :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #804144 przez Agusiak
hej kochane :)

agi fajnie, że Ami miałam frajdę z malowania bombek i że udało się kupić baśnie :)

Kochana w Zatorlandzie jak dla mnie było rewelacyjnie, bajkowo, świątecznie, krótko mówiąc cudownie. Na prawdę warto tam pojechać.
Nie jest to może tania wycieczka ale było warto i za rok też jedziemy już z T i Dosią bo teraz byłam z Paulinką i z rodzicami :)
Wszystko było super, ale nic nie zrobiło takiego wrażenia jak śnieg, który zaczął mocno sypać jak już się ściemniło, płatki skrzyły się w świetle lampek i na prawdę zrobiło się bajkowo :)
Paulina dostała od Mikołaja paczkę w domku Św Mikołaja i mamy pamiątkowe zdjęcie :lol:
Cieszyłam się jak dziecko :lol: :kiss:
Potem wrzucę kilka fotek z naszych Mikołajek :)

Miłego dnia :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #804219 przez megi23
hej lasdki a my wczopraj od 8 do 14 na zakupach i zalatwilam sobie gardlo :/ chodz s mowil zaloz szlaik ehh .. no ale sie kuruje bo w srode do gina jade :)udało mi sie Miloszkowi , tacie i Julci zrobic zakupy pod choinke , ale Tymciowi nie , ten zestaw do rysowania ze stolikiem na urodziny mu zostawie , bo nie chcemy pokoju zagracac, dojdzie lozeczko i nie wiem co jeszcze , czeka nas kolejne przemeblowanie ... wiec co ja mam cos na all poszukac i mu kupic :S , aa no kupilam mu w pepco bluzke z dl rekawem , no dobra S wynykal haha i puzzle alfabet , mam schowana ksiazeczke z kolorami i ksztalatami i akcesoria do kuchni kolejne plus autka , wiec jakas drobnostke tylko kupie.. bylam tez w Play i wzielam umowe bez telefonu i internetu by koszty nam obnizyc, S chcial mi tableta wziasc u nich ale by wyszlo 1200 za niego to niech spadaja.. ale wkurzylam sie na S , no moze mi przykro bylo bo

dzis w ramach przeprosin zrobil mi sniadanie do lozka i malego na sanki wzial ;)

no i S kaze mi ten stoil zamowic :P

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #804473 przez Agusiak

U nas wczoraj była niedziela robocza i mycie okien pełną parą, ale tym sposobem został tylko parter do umycia :lol:
Miałam nie myć u nas okien na poddaszu ale jak chciałam naklejać dziewczynom naklejki i zobaczyłam jakie są brudne to machnęłam szybko wszystkie i cieszę się bardzo bo mamy czyściutko :)

A to obiecane fotki :)

Miłego dnia :)

A tu jeszcze wczorajsze wypieki Paulinki z tatą przy użyciu foremek z zestawu małego kucharza :)

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka