- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Torcik super nie wiem czemu Ci sie nie podoba i prezenty jakie super
Switnie że cała impreza sie udała i Michaś zadowolony. Widac po zdjęciach że dzieciaki dobrze się bawiły.
Co do literek to wczoraj kupilismy fajną grę w Pepco. Naprawdę fajna i pomocna w czytaniu i literowaniu wyrazów www.alexander.com.pl/content/Literka-do-literki,80,391.htm
Wczoraj w nią gralismy i Kuba chętnie się bawił. Wogóle to wydawnictwo na swojej str. ma bardzo duzo fajnych gier i myślę ze coś znajdzie się jako pomysł na prezent urodzinowy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
W sumie jak patrzyłam w karty oceny w przedszkolu to jest ok,tak jak w tym wieku być powinno. Niektóre rzeczy gorzej,ale na to też jeszcze czas(bo niektórych rzeczy uczą się w pierwszej klasie),niektóre świetnie.
Też patrzyłam co mają z tego wydawnictwa i zgłupiałam,bo tyle fajnych rzeczy
Przypomniało mi się ostatnio,że mamy magiczną marchewkę,zestaw 7w 1. Ciekawa jestem czy Hania da sobie z nim radę,to znaczy bardziej czy będzie chciała.
Muszę uciekać na autobus bo to już 13.30,a ja mam o 14,a jeszcze muszę się ogarnąć. Mykam po Micha!
Pa!
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Megi oby antybiotyk szybko przyniósł efekty . Szkoda , ze Ty się przy okazji nie przebadałaś .
Daj link do łózka , które wybraliście
Fajnie , ze imprezka udana
Gosiu najlepsze życzenia dla Michałka Duży chłopczyk już z niego
Ależ cudownie , ze na urodzinkach tyle dzieci było . Michu musiał być zachwycony . A tak sie zamartwiałaś Dobrze , ze bez powodu
Hania fajną zabawe sobie znalazła Widać dorośleje , skoro się nie wstydziła
I impreza w rodzinnym gronie miła z tortem oczywiście przesadzasz Bardzo ładny jest , tzn był
Oj prezenty wystrzałowe .Fajnie , ze rodzinka tak zaszalała .Ja jestem zła , ze u nas takie ograniczone te ludziska .
Ale jesteście podobne z siostrą
Jestem strasznie tego renifera ciekawa Ja to uwielbiam wszystkie świąteczne ozdoby , całą ta otoczkę .
A na te święta strasznie się cieszę , bo Amelka już taka świadoma Uwielbia już mikołaja i codziennie pisze listy do niego Co dzień to dłuzsze I taka jest zachwycona jak gdzieś wypatrzy postać mikołaja Aż krzyczy z zachwytu
Sylka gratulacje Musi Cię duma rozpierać . Kuba to pojętny i bardzo mądry chłopak Super , ze radzi sobie tak dobrze na tle dużo starszych kolegów
Agusiu Paulinka super dziewczynka i ma świetną pamięć U niej z tą mową to się tak szybko potoczyło . U mnie Amelkę już popuściło w porównaniu z ubiegłym tygodniem , ale jeszcze nie jest dobrze . Ja ją doskonale rozumiem , ale np Mężuś pyta mnie co chwilę co ona mówi jednak ja jestem cały czas z nią.
Ale z tym wchodzeniem wszędzie , to u nas ten etap panuje od dawna . Nosi ze sobą ten podnóżek , a jak nie daje rady , to bierze krzesło . Ja czasami biegam jak szalona od jednej Małej do Drugiej
Różnica w cenie szczepionki porażająca !!! ja nie musiałam kupować na szczęście . W przychodni mają .
Kurcze jak tak czytam , ze dziadek próbuje uśpić Dosię , to az mnie coś ściska Cudownie , ze dziewczynki mają takich dziadków
U Nas oczywiscie wesoło Majka tak usprawniła raczkowanie , ze przemieszcza się swobodnie , siada pięknie sama i kolejny ząbek jej wyszedł Tym sposobem stan = 3 szt
Już nie wiem czy Wam pisałam , ale kolczyki już ma Jej najszybciej się tym zajęłam . Ami miała 10 miesięcy , a Maja przed 8
A mówiąc o wieku , to moja Gwiazda dziś 8 mies kończy Jak sobie przypomnę co się działo 8 mies temu , to mam łzy w oczach . Ciekawe czy mi to kiedyś minie , póki co wszystko to takie żywe i bolesne jeszcze .
A Amusia mały zbój Ale rozkoszny Z odpieluchowaniem ciekawa sprawa . W domu pięknie woła , bez problemu się załatwia czy na nocnik czy na toaletę .U mojej Mamci tak samo . Ale jak gdzieś idziemy to pampersa zakładam , podobnie do spania i wtedy nie woła ! Tylko raz poza domem zawołała .
No i w niedzielę w kinie była z Tatusiem pierwszy raz Wytrwała 40 minut Ale bajka nie specjalnie dla takich maluchów , więc i tak się cieszymy
Teraz do kin wchodzą świąteczne bajki ,więc częściej będą chodzić
Nic , uciekam , bo i tak spory elaborat mi wyszedł
Miłego dzionka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Gosia zdjęcia świetne
Sylka fajna ta gra
Paulina co prawd jeszcze nie literuje ale coraz częściej sylabizuje różne wyrazy
Najpierw mówi dane słowo normalnie a potem sylabizuje
agi najlepszego dla Majeczki z okazji 8 miesiąca Duża pannica z niej już
Kochana u nas młoda też już od dawna po meblach łazi ale teraz ma to wysokie krzesło z IKEA więc wyżej się wspina No i najgorzej to z tym chodzeniem po całym domu. Robię coś w kuchni a ona poszła sobie np na samą górę sama. Bramkę zdjęliśmy bo i tak sama ją otwierała a tylko stanowiła zagrożenie, ostatnio gruchnęła razem z nią jak się na niej huśtała. Piwnicę na szczęście możemy zamknąć na klucz i tak też robimy
Oj ja też nie mogę doczekać się tych Świąt, a na Mikołaja jedziemy z dziewczynami do Zatorlandu
www.parkmikolaja.pl/index.php?option=com...68&Itemid=73&lang=pl
A z dziadkami to faktycznie fajnie mają dziewczyny Szczególnie mój tato bardzo się udziela. Jak Paulinka chce żebym ja je czytała przed snem to dziadek usypia Dośkę, a jak dziadek ma jej czytać to na odwrót Tatuś w tym czasie wyparza i myje butle, robi kolację i jakoś się kręci
Dzisiaj Linka jedzie na kilka godzin do Adasia, syna szwagierki bo musi pobyć troszkę z kimś w swoim wieku. Liczymy też że Adaś przy Lince ruszy z mową a Ona zaś przy nim z sikaniem do nocnika
Jutro zaś Adaś z teściami przyjeżdżają do nas.
Rano mamy jutro bioderka a w czwartek szczepienie.
Kilka fotek
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michaś ma jeszcze czas nauczy się wszystkiego Dobrze sobie radzi w przedszkolu diagnozy ma bardzo dobre to tylko się cieszyć.
Agi nie skromnie powiem że cieszą mnie postepy Kuby Najbardziej dumna chyba chodzi babcia w przedszkolu
Super ze Maja ma już kolczyki, mała dam z niej Ami jeszcze chwila i suku zapłapie na całego. Ona w gościach po prostu ma co robić i szkoda jej czasu na sikanie Fajny pomysł z kinem i wspólnym sędzeniem czas sam a sam z tatusiem, Kuba jeszcze nie był. W przedszkolu ma w piątek jakaś audycję muzyczną a za tydzien teatrzyk
Agusiak ale Dorcia mała i cudna Włoski chyba jej pociemniały, albo mi sie tak wydaje
Paula pamięc ma superową skoro tak pięknie rycytuje
Ceny szczepionek naprawdę porażajace. Też jak szukałam dla Kuby to róznice były nawet do 80 zł!!! Oszaleli.
Jednym słowem wszystkie mamy zdolne dzieci, każde w innej dziedzinie i cudnie tak patrzec na ich rozwój
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My po bioderkach, ogólnie wszystko dobrze ale i tak mamy szeroko pieluchować i następna wizyta za 6 tygodni. No ale nasza Pani dr słynie z tego że wszystkim dzieciom zaleca profilaktycznie pieluchowanie, nawet jak wszystko w porządku
No ale ja wolę tak bo to nic nie boli niż by potem się miało coś dziać. Pieluchę na szczęście mam jeszcze po Paulinie więc już nie muszę jej szyć od nowa
Jutro mamy szczepienie jutro, które też stoi przed znakiem zapytania, bo T musi jutro jechać i nie wiem czy wróci na czas, ale mam nadzieję że tak. A jak się jutro nie uda to przełożę na piątek.
Zaraz przyjadą teściowie z synkiem szwagierki to się chociaż dzieciaczki ze sobą pobawią
U nas leje :/
No i miało nie być prezentów na Mikołaja poza symbolicznymi ale jednak Dośka dostanie to co i tak mieliśmy kupić:
allegro.pl/chicco-lampka-projektor-gwiaz...eci-i3691404831.html
a Paulina takie cuś, bo ciągle z tatą w kuchni kucharzy Ostatnio jadła samodzielnie zrobionego przez siebie placka i nawet ciasto wyrabiała
allegro.pl/kucharskie-akcesoria-rozowe-m...igs-i3719275358.html
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prezenty fajne. Kuba tez ma swój fartuszek i fajna sprawa PAula się ucieszy z akcesoriów.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
dzis S przyjdzie o 22 , a biedny Tymek bedzie czekal na niego , chyba ze polegnie
dzis robilam porzadek z ubraniami Tymka i mlody numer 2 bedzie ich mial tyle ze kupic musze czapeczki tylko i sztywny rozek , chodz po Tymku mam rozek , kombinezony , szwagierka mi pomagala ogarnac i mowila ze 3 by sie ubrala w to co Tymek mial , w polowie nie wychodzi moze temu sie uda , jeszcze 3 worki mi zostaly ale to jutro bo sil mi brakowalo tak nosic na strych i znosic te ubrania
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka zdrówka dla Kubusia Bidulek
megi super że braciszek będzie miał tyle ubranek po Tymku To na prawdę spora oszczędność niż jakby trzeba było większość garderoby wymienić
A my dziś wybraliśmy się na zakupy. Paulina zarobiła fajne spodenki, takie jakby dresowe, bluzeczkę, czapkę w HM i jeszcze udało nam się kupić fajne śniegowce w Dajszmanie za 39zł
A Dosia zarobiła sukienusię żeby nie było jej "przykro"
Miłego wieczorku
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tak szybko z komórki. W ogóle nie mam czasu ostatnio Postaram się zajrzeć na dłużej,może jutro mi się uda. Mąż robi po godzinach,więc trochę jestem ograniczona czasowo.
Tyle co doczytałam:
Zdrówka dla Kubusia,że znowu coś go dorwało
Agusiak,powodzenia na szczepieniu.
Ja nie pieluchowalam swoich dzieci. Ten nasz ortopeda stwierdził,że skoro wszystko jest dobrze to lepiej tego nie robić.
Śniadanie zjadłam,teraz biorę się za prasowanie.
Miłego dnia!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pani dr się Dośką zachwycała, że wszystko ma takie proporcjonalne jak bobas z gazety dosłownie, hehe
Mamy jej na razie dawać bebilon pepti przez 2-3 tygodnie i zobaczymy czy ta wysypka to przez mleko.
Mam nadzieję że mała będzie się dobrze czuła po szczepionce.
Sylka zdrówka dla Kuby
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,biedny Kubuś. Oby ból szybko minął!
Właśnie zamówiłam materiały potrzebne,żeby babcia mogła uszyć Michałkowi strój księcia(tego z Kopciuszka),bo mój łobuz będzie grał w przedstawieniu tegoż jegomościa Strój nie musi być idealny jak w bajce,wiadomo,ale ogółem ciężko dostać strój księcia w przyzwoitej cenie(no i żeby sam w sobie był ładny),więc kupiłam materiał i parę dodatków i babcia uszyje(mam nadzieję,że się uda)taki co to będzie zbliżony do oryginału. W bajce ów książę(we wszystkich trzech częściach)ani razu nie ma korony,a my z Michałkiem zrobimy,taką niewysoką. Już sobie wymyśliłam jak będzie wyglądać. Kupię gąbkę brokatową złotą,wytniemy z Michem oczywiście odpowiedni kształt,a potem ozdobimy kolorowymi cyrkoniami. Muszę tylko jeszcze sprawdzić w jakiej ilości je posiadam i w jakich kolorach,bo przecież róż czy jasny niebieski mnie nie ratują. Ale wiem,gdzie można kupić różne kształty w dużej ilości za niewielką cenę
Wyobraźcie sobie,że tak się dogadaliśmy z mężem(ale to on mnie nie słuchał,a nie na odwrót),że odebrałam Michałka,a ten po pracy po niego pojechał,a byłam przekonana,że zostaje po godzinach. Mówiłam mu wczoraj,że jak pojadę po Micha to zajdę do pasmanterii i kartkę kończyłam wczoraj(bo Miśka wychowawczyni zamówiła u mnie). Ach... Już drugi raz tak wyszło. Ale lepiej,żebyśmy oboje po niego poszli niż żadne
No i posiedziałam,popisałam. Wojna za mną się toczy Muszę uciekać.
Jeszcze za pamięci. Agusia,gratuluję idealnej Dosi Duża dziewczynka już z niej,tyle szczęścia przybyło