- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Idę dziś z Dosią do lekarza bo nie wiem co to za krostki jej wyszły i czy to nie uczulenie, niech ją też zbada przez ten katar i w ogóle mam parę pytań.
Dziś stuknął nam miesiąc
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Kochane ja tylko na chwilę wpadłam
Chciałam dla Doroci przekazać moc buziaków i serdeczne życzonka z okazji miesięcznicy Rośnij zdrowo Kochana
Mam nadzieję , ze u Lekarza będzie wszystko ok .
Poczytam Was może wieczorem i wtedy odpiszę . Zaraz musze się zbierać i przyznam , ze nie nadrobiłam zaległości .
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś kochana dziękuję serdecznie w imieniu Dosi za życzenia Kochana Ty nawet w przedchrzcinowym zamieszaniu pamiętałaś
U lekarza wszystko dobrze, a temat mleka poruszymy ponownie na szczepieniu 21.11 jeśli te krostki nie zejdą albo się pojawi więcej. Póki co mamy tylko smarować alantanem.
Aguś udanych chrzcin i koniecznie pokaż nam fotki jak znajdziesz chwilę
Spokojnej nocy dziewczynki
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Slubowanie Kubuśka super Tańczył, pokazywał wszystko ładnie a na koniec pałaszował torcik Wiecej napisze i fotki wrzuce w wolnej chwili. Zdj. nie za duzo bo maż kamerował wszystko i ja uczestnicząc czynnie w zabawie robiłam je z doskoku
Dziś mieliśmy prezentowy szał. W tesco były -50% zniżki na zabawki to odkupiliśmy na gwiazdkę dzieciaczki. Kuba na gwiazdke dostanie głównie klocki. Komisariat policji i 2 zestawy duplo oraz laptopa. I nie wiem co jeszcze od moich rodziców (chyba kolejkę) i tesciów. Kupilosmy dla dzieciaków głównie zestawy lego a maluchy dostana odpowiednio lale z Lamaze i wózek dla lalek Maż kupił Kubie jeszcze fajna kase fiskalna z czytnikiem kart i kodów, mikrofonem to teraz jest szał w domu i bawilismy się wieczorem w sklep.
Kuba w lorteri paragonów GAleri wygrał jeszcze 20 zł Ciesze siez zabawek bo fajne zestawy udało się kupić za mniej a reszte kaski odebrac w bonach zakupowych.od razu kupilismy Kubie tez duplo od nas na urodziny
Miłej nocki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Dorcia z okazji miesiecznicy jejku jak ten czas leci duzooo zdrowka ladnie jedz i spij mamusi jak najdluzej
A wiec u pani endokrynolog ok tarczyca sie normuje, mam brac eutyrox , badania i spotkanie po nowym roku powtorne a usg jak urodze, poza tym wczoraj wizyta u gin ok bedzie drugi synek juz 17 tydz wczoraj byl, 2 dni szybciej sie rozwija , S widzial jajka i malo pod sufit nie wyskoczyl jak je zobaczyl hehe, w koncu mam i witaminy, ale jod odstawic, potem byly zakupy, ogladanie prezentow na mikolaja i moja zachcianka na kebaba z ktorym mielismy przeboje, bo w Stalowej juz mojego baru nie ma i malo sie nie poplakalam ze nie zjem , ale musialam szwagra ze szkoly odebrac, bo mu portki w kroku pekly i tym spososbem powiedzial, gdzie kolo nas jest , jak sie dorwalam juz kebaba to myslalam ze w niebie jestem , Tymcio byl grzeczny , tesciowa sie spisala, bo Anie cos chorobsko wzielo ,wiec wiem ,ze jak 11 grudnia na kolejna wizyte bede jechac, to moze zostac, tekst mojej kadrowej ze mam buzie jak pupcia niemowlaka bo taka gladka, ja jej powiedzialam ze chemii na twarz nie uzywam to mam
ach zapomnialam dodac ze przytylam tylko 1,200 i doktorek byl ze mnei zadowolony , ale powiedzial ze pod koniec sie dopiero tyje
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi kochana dziękuję za życzenia
No i ogromnie gratuluję drugiego synka!!!! Najfajniejsze rodzeństwa to te jednopłciowe więc bardzo się cieszę ze względy na Tymcia
U nas leje, ale spacerek udało się zaliczyć
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Megi jeszcze raz gratki.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka kochana dziękuję
Widziałam zdjęcia Kubusia na fb, świetnie się prezentował Jak to już dorośle wygląda, zaraz do szkoły pójdą nasze robaczki
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wpadłam na chwilkę życzyć Agusi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i to jeszcze takich okrąglutkich Spełnienia marzeń, zdrowia, pociechy z rodzinki, samych uśmiechów i powodzenia w każdej dziedzinie życia
No i oczywiście udanych chrzcin i najlepszego dla Majeczki z tej okazji
U nas pod nosem otwierają Rossmanna i jestem mega szczęśliwa z tego powodu bo tak to najbliżej był w Dąbrowie.
Miłego popołudnia
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi,wszystkiego najlepszego!!! Teraz zaczyna się najlepszy etap w życiu(ponoć). W każdym razie ja się tego trzymam
Takie te ostatnie dni były,że tylko mięsem rzucaliśmy z mężem Nie będę już Wam tutaj pisać jakie mieliśmy przeboje...
Megi,gratki kolejnego synusia! Jakie imię będzie wiadomo?
Sylka,Kubuś prezentował się super Bardzo mi się podoba jak w przedszkolu robią dzieciom birety,uroczo w nich wyglądają
Byliśmy tez w Tesco zobaczyć zabawki,ale nic dla naszych dzieci nie było. Zastanawialiśmy się nad teleskopem i mikroskopem dla Michałka,ale w sumie to nie wiem czy promocja obejmowała te przedmioty. Końcem końców nie wzięliśmy nic.
I tutaj pytanie,które sobie zadajemy:co my kupimy Hani pod choinkę?
Mikołaja u nas jako takiego nie ma,łobuzy dostaną po ręczniczku(Michu ze Złomkiem,a Hania z Kubusiem Puchatkiem),coś jeszcze drobnego dokupimy i będzie ok
Agusia,pytałaś o koszty imprezki dla Michałka. Więc 13zł za dziecko i własny poczęstunek,bo tak chcieliśmy. Ciocia upiecze torta(takiego najzwyklejszego),więc nie musimy zamawiać. Michałek zaprosił całą swoją grupę przedszkolną plus kolegę z klatki i synka kuzynki,do której co jakiś czas jeździmy. Mąż jeszcze zadzwoni do brata z zaproszeniem dla Leny. Ile dzieci przyjdzie to nie wiem. Boję się trochę,że jak część nie przyjdzie to Michałek będzie podłamany i nieszczęśliwy(czyli płacz,płacz i płacz),ale nie ma co się martwić zawczasu.
Imprezka dla dzieci w sobotę,a w niedzielę dla rodzinki. I tutaj muszę szybko wymyślić jakiegoś torta Chyba zrobię takiego prostego w kształcie książki,ale to jeszcze muszę przemyśleć.
pokazywarka.pl/l02p58/
Wybaczcie,że nie odpiszę na wszystko,ale nie pamiętam co pisałyście. Nadrobiłam czytanie,ale nie pamiętam już co pisałyście
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
urodzinki na bank sie udadza u mnie na sali zabaw podobne ceny i opcja ze swoim poczenstunkiem jak i ich.
u nas na mikolajki 6.12 daje sie drobnostki a na Swieta wieksze podarki
Agi wszystkiego najlepszego Kochana duzo szczescia i wszystkiego dobrego dla Majeczki
Agusiak to teraz blizej na zakupy bedziesz miala.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co lubi Hania? Sęk w tym,że ona nic nie lubi nadzwyczajnie. Bawi się wszystkim po trochu,ale niczym dłużej Nie jest typową dziewczynką,bo lalki leżą. Ma dwa małe bobasy i wózek i się nimi nie bawi. Wózkiem czasami jeździ na pusto,ewentualnie przewiezie misia czy swojego kotka,którego jej kupiliśmy na dzień dziecka,ale nic poza tym. Gdyby się tymi lalkami interesowała to można by jej kupić łóżeczko czy nosidełko dla lalek,takie widziałam w Tesco,ale szkoda pieniędzy,jeżeli ją to nie interesuje.
Mąż wypatrzył pieska w torbie,no ale ma tego kotka,którego na prawdę bardzo kocha(to był chyba najlepiej trafiony prezent). Zasypia z nim i w dzień go nosi i przytula... Więc piesek chyba zbędny(wszak psy i koty nie przepadają za sobą )
Klocki,tory,tym się bawi ale takimi etapami no i to mamy,bo kupowaliśmy Michałkowi,więc mamy duże zestawy Duplo i nie wiem czy jest sens dokupywać jeszcze Chociaż nie powiem,myślałam o jakiejś wersji dla dziewczynki. Ale z klockami szału nie ma.
Laptopy mamy dwa,jeden dla młodszych dzieci,drugi dla starszych. Też leżą,bawią się nimi jak sobie przypomną.
Mi np. podobają się te Littlest Pet Shop czy jak to się tam nazywa,ale uważam,że Hania jest jeszcze na to za mała(chociaż może się mylę). Mamy nawet jednego tego zwierzaka,bo Hania dostała w torcie pieluszkowym jak się urodziła.
Lubi koniki Pony,ale nie do tego stopnia,żeby chciała/potrzebowała kolejnych(mamy cztery). Widziałam fajny domek dla koników,taki nie duży,ale też nie taki malutki pod pachę. To dla mnie jeden z typów,może akurat Hanuśce przypasuje.
Generalnie to mogę powiedzieć,że Hania lubi Myszkę Miki(i całą bandę)i zwierzątka. Widziałam farmę Myszki Miki i to mój kolejny typ,ale nic poza tym.
Siostra teraz kupiła Hani jakąś grę liczenie i kolory,taką dla 2-4 lata. Zobaczymy czy ją zainteresuje(bo dostanie jak przyjedzie na urodziny do Micha). Liczyć lubi i umie do 20 i wspak,ale z kolorami na bakier. Tak jak ją pytamy to nie powie,ale bywa,że wymieni pięknie kolory jak lecą,więc nie wiem w końcu czy je zna czy nie. W każdym razie nad tym można popracować.
Myślałam też nad tablicą taką tradycyjną czarną z kredą,ewentualnie taką kilka w jednym. Z jednej strony tradycyjna,z drugiej magnetyczna plus literki,cyferki,magnesy itp.
Hańcia kredki,farby i pędzelki lubi nosić,ale niekoniecznie używać Jeszcze kredkami czasami porysuje,ale raczej prosi,żeby jej rysować różne figury i takie tam.
Ciastolina dobra dla ćwiczenia paluszków,ale u Hani nie wzbudza zainteresowania Dzisiaj wyciągnęliśmy z Michałkiem to tylko przekładała z ręki do ręki i z pojemnika do pojemnika
Z Miśkiem nie ma problemu i w sumie nigdy nie było. A z Hańką wieczny znak zapytania
Nie wiem,tak jak to przeczytałam to chyba coś z tą moją Hanią jest nie tak
Dobranoc!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zestaw dla dziewczynek z duplo fajna sprawa. Zestaw KPM byl tez u nas w Tesco. Tablica extra pomysl na bank sie sprawdzi.
Taka magnetyczno kredowa A moze skoro tak sie bawi kotkiem jakies akcesoria do niego miseczke itp
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Gosiu z imieniem to cala batalia S nie chce sie na moj typ zgodzic czyt Kajetan , czyli Kajtus nie moge mu dac Stas czy Jas bo nie pasuje mi do Tymoteusza , wczoraj mu kolejna liste zrobilam , Gabriel , Grzes, Karol , Cyprian , Fabian i dalej nic nie wybral , denerwuje mnie juz troche , bo nie wiem czy sie droczy czy co , Na Tymcia tez nie chcial sie zgodzic a teraz nie chcialby innego imienia dla malego , no ale cos moze wymyslimy jeszcze
Gosiu udanej imprezki
a odnosnie prezentow , to Tymka tez ciezko rozgryzc jak Hancie , klocki lubil zawsze , wiec cos mysle tez nad nimi , ciastoline dostanie od dziadkow bo ja kocha , i wlasnie mysle nad kuchnia lub jakims sklepem , dorwal sie Julci malej kuchni i nam gotuje , ma czesc sprzetu z wadera i nam robi kawe , czy herbate, ale chcemy by mial duza , w bawialni sie bawil tylko w kuchni , od prababci dostanie garnki jakies i sprzety agd, od mojej mamy nie mam pojecia, ja chyba w klocki wkopie a my z S mamy dylemat mamy tablice upatrzona na all allegro.pl/stolik-edukacyjny-2x-tablica-...nt-i3673833044.htmli mialby 2w 1 , ale to chyba pod choinke mu zamowie , jeszcze S patrzyl na auta, te smieciaki mu sie podobaja i pociag co reklamuja, ale ja nie wiem czy on sie tym bedzie bawil.....puzzle tez nie lubi ulozy 2 razy i juz krzyczy koniec u nas na odwrot mikolaj to duze pezenty a pod choinke skromnie
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze trochę czasu jest,więc coś się wymyśli z tymi prezentami Najgorsze jest,że mieliśmy odłożone na prezenty trochę kasy i mąż na mój prezent urodzinowy i w piątek wydaliśmy to wszystko na samochód Na prezenty pod choinkę to jeszcze jedna wypłata będzie,ale na mój urodzinowy niestety pieniążków brak A miałam dostać aparat...
Ja dzisiaj kazałam mężowi przynieść z piwnicy Klub Przyjaciół Myszki Miki,bo Hania chce cały czas bajki oglądać,a przecież nie może. Bawić z kolei też się nie chce za bardzo i jest marudna,nie do zniesienia
Klub przyniósł i od dwóch godzin jest spokój. Hanuśka cały czas przy klubie i operuje tylko i wyłącznie tekstami z odcinków KPMM,innych nie używa(to chyba nie do końca normalne )
Megi,mi się nie podoba imię Kajetan,tzn. Kajetan ok,ale jak słyszę jak wołają na chłopców Kajtek czy Kajtuś to nie widzę dziecka tylko kundla Ale to moje osobiste odczucie.
W końcu dojdziecie do jakiegoś konsensusu. Mi osobiście z Twoich imion najbardziej podoba mi się Gabriel(ale to imię jest u mnie numer 1,o czym Wam już tutaj nie raz pisałam),a poza tym to jeszcze Julian/Juliusz. Znalazłyby się jeszcze inne,ale gdybym to ja wybierała to pomiędzy tymi trzema
Miłego dnia! Uciekam na obiad