- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Początkowo myślałam że to może dlatego że wcześniej je wyjęli i zanim nauczyły się ssać to ja już się poddałam ale kurcze agi i Ty macie wcześniaki i jakoś ogarnęłyście i dzieci to karmienie.
Najbardziej zrobiło mi się przykro w szpitalu jak przywieźli mi o 4 nad ranem babkę na salę, po chwili przynieśli jej dziecko, przystawili do piersi a ono ciumkało aż miło.
Nie wiem już sama w czym rzecz...
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A próbowałaś tych sylikonowych nakładek? U mnie Kuba w nich załapał a później stopniowo je ściąałam. Dzień w którym załapał bez nich był dla mnie taki szczęśliwy, że aż sie popłakałam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Potem i nakładki były bleeee i już w ogóle zwątpiłam.
Nie miałam na pewno tyle chęci i samozaparcia co Ty. Ale cóż jest jak jest i nie będę się z tego powodu biczować
A u nas ciężki wieczór i ciekawe jaka będzie nocka.
Dziewczyny obie pięknie spały popołudniu i cieszyłam się z chwili spokoju, tyle że Paulinka wstała z gorączką Nic poza tym jej nie jest, ostatnio też tak miała 3 dni i przeszło, ciekawe co to będzie tym razem?
Spokojnej nocki.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby Pauli szybko przeszła ta gorączka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka no właśnie problem w tym że Dośka chyba najedzona nie jest :/
Wypije na raz 60 czasem 90 ml więcej nie da rady a za 1,5 godziny zaś robi raban o jedzienie, ciumka paluchy, daję jej więc wodę, herbatkę, wszystko to wypije ale nie o to jej chodzi i ciumka dalej aż dostanie mleko. Staram się ją przetrzymać ile się da.
Kurcze mieliśmy dziś z małą umówioną wizytę u lekarza, chciałam zapytać o ten tyłeczek no i w ogóle ale zadzwonili przed chwilą że jest jedna lekarka i tyle mają dzieci chorych, że stronę zdrową zamknęli i żeby przyjechać w środę No nic spróbuję podleczyć tą pupcię jakimiś domowymi metodami.
Paulinka nadal ma lekką gorączkę ale poza tym wsjo okej. Nie zabiorę jej do lekarza jak tam tyle chorych dzieci, więc poczekamy do poniedziałku i zobaczymy jak się sprawy mają.
A jak Kubuś, przechodzi mu?
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
kurcze Aguś dziwne z tym jedzeniem Dorci a zapomniałam ci napisać o Dada mi Tymka tez odparzyły tak , że przez 2 tyg pupę leczyłam a jak był wcześniej na nich było ok , później tylko pampersy... mi się wydaje że skład musieli czegoś zmienić , bo tez mógł uzywac a teraz nie może...
no szkoda , że nie pójdziecie do lekarza ale jak tyle chorych , lepiej nie ryzykować .... jakaś epidemia czy co ??
oby Paulince przeszło buziaki dla niej
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ausiak Kubie kiedys pomagał Alanatan (zielone napisy na tubce) jest delikatniejszy niż sudokrem.
Dobrze że Paula ma się tyci lepiej
U nas Kuba czy to Dada, babydrem czy Pampers nosił bez problemu
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zamówiłam w aptece linoderm plus, zmieniliśmy pieluchy na oryginalne pampersy i zobaczymy jak będzie.
Zdrówka dla Kuby, a z tymi chrzcinami masz rację, tak źle i tak niedobrze a pewnie swoje obgadają za plecami
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu a czemu takie małe łóżeczko chcesz ? malo praktyczne i na krótko .
No i trzymam kciuki , żeby i Dorci to nie było uczulenie na Daddy . U mnie tylko na rozm 1 Małe miały alergię , bo one zupełnie inne sa niż pozostałe rozmiary .
A z tym karmieniem piersią to wszystko w głowie siedzi . Ty widocznie masz blokadę jakąś , nie zależy Ci na karmieniu piersią i tyle . Nie ma co roztrząsać tego . Najważniejsze , ze Ty i Dorotka dobrze sie czujecie Przecież nie każda mama musi karmić cycem I , ze tak powiem ta cała nagonka na ten temat to bzdura i świństwo .
Ja walczyłam jak lwica o karmienie i mimo , ze Majka wcześniaczek , to pięknie się przyssała od początku .
Pupeczkę Dorci smarowałaś mąką ziemniaczaną ? Podobno cuda działa .
Amelka jak była mała , to miała uczulenie na wszystkie kosmetyki z tlenkiem cynku i tylko bephanten wchodził w grę , był rewelacyjny .
A Paulinia może od zębów gorączkę dostała ? I tak jak piszesz,jak byś poszła do przychodni z nią , to zaraz by wróciła z wirusem jakimś . Póki nic jej nie dolega więcej , to pewnei sama pięknie zwalczy
Sylka no u Was faktycznie święta i urodziny Kuby blisko siebie , wiec listę prezentów zrobisz raz i spokój
Super , że z Kubusiem lepiej
Gosiu szkoda , ze zakupy w lidlu nie udane Ale zapewne jeszcze upolujesz fajne butki dla Maluchów Nasze dziewczyny mają zbliżone rozm Amelia ma 24 .
Megi z ceną za kuriera powariowali ! 22 zł ? Ja za zakupy w aptece , gdzie wszystko ważyło 4 kg płaciłam 9.99 zł .
A czemu Twój M się nie zgadza na zmianę mleka ? Mój na szczęście się nie miesza w takie rzeczy . No i Sylka dobrze pisze , spróbować nie zaszkodzi przecież . Tymek to już kawał chłopa .
Amelia mm już odrzuciła jakiś czas temu .
Mąż wczoraj był z Mają u Dr , bo ten katar coraz gorszy i kaszel się pojawił . Ale osłuchowo wszystko dobrze , więc w zasadzie tylko toaleta nosa , deflegmin i wit c . Mamy nadzieję , że na oskrzela to nie zejdzie . We wtorek kontrola .
Moja Mamcia wczoraj przyjechała i fajnie jest Cieszę się , bo już jakiś czas jej nie było . Od rana ciasto robi , wiec dziś pyszności będe wcinała
Planujemy tez z wyprzedzeniem menu na chrzciny
Ja czuję się o niebo lepiej Jednak antybiotyk trafiony .
Miłej soboty
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi takie małe bo na dole w salonie to już się nie ma gdzie ruszyć. Ale faktycznie jak doczytałam rozmiary to moja gondola w wózku ma tyle długości więc rzeczywiście mało praktyczne. Nie ma nic takiego pomiędzy tym a standardowym, które jest jednak za duże.
Super, że już lepiej się czujesz i że mama przyjechała
A jeśli chodzi o Dośkę to już tracę cierpliwość do tego jej jedzenia. Mam nadzieję że się niebawem przestawi bo póki co nawet z butli słabo ssie
I nawet nie wiecie jaki to problem jak dziecko nie chce smoczka
Paulinka pod tym względem kochaniusia była
Ale Dorusia nadrabia tym, że jest taka słodka
Jutro odwiedza nas moja siostra więc sobie posiedzimy i pogadamy o ile dziewczyny pozwolą
A wczoraj przyszła nowa naklejka na auto informująca że wozimy już dwa łobuzy
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia,zazdroszczę pogody,bo u nas dzisiaj jest paskudnie Ten tydzień na prawdę nas rozpieszczał,bo było pięknie,słonecznie i ciepło,ale dzisiaj koniec Deszcz,wiatr i szaro-buro No cóż,w końcu jesień mamy!
W piątek Michu był w Muzeum Historii i Archeologii na "lekcji" pt. "Słowiańskie Dziady a irlandzkie Halloween". Wrócił zadowolony z maską Bilet już wklejony do albumu Aż mu zazdroszczę,sama bym poszła Zadowolić musiałam się opowieścią
A dzisiaj idzie na swoje pierwsze w życiu urodziny,tzn. do kolegi do sali zabaw I oczywiście nie może się doczekać. Od rana pyta czy dzisiaj jedziemy,o której itp.
No i wałkujemy zawiązywanie butów już nie mamy sił i nerwów
A o Hani to ja pisać nie będę,bo po prostu mam jej dość Jest straszna od kilku dni Nikt z nią nie może dłużej wytrzymać Histeryczka mała i niestety nic nie pomaga
Agusia,ja przy moich dzieciach używałam wymiennie dwóch rodzai pieluch,żeby dupcia się nie przyzwyczaiła do jednych,by potem problemów nie było. I w sumie nie było Więc może spróbuj przez jakiś czas innych pieluszek,a potem używaj naprzemiennie A chusteczek jakich używasz? Bo u nas np. Hania nie mogła(może)niektórych używać bo zaraz cipeczka cała czerwona się robi
Agi,dobrze,że już Ci lepiej! Szkoda tylko Majeczki,bo znów musi się męczyć Oby szybko jej przeszło!
Sylka,takie akcje to zawsze problem My ostatnio jak jechaliśmy w odwiedziny to mąż dzwonił i powiedział,że ja z Hanią jeszcze się smarkamy i kaszlemy. Kuzynka powiedziała,żebyśmy przyjechali. Powiadomiliśmy ją o naszym stanie,więc z naszej strony fair. A ona powiedziała,że możemy przyjechać,bo tam dzieci też trochę się smarkają.
Dobrym rozwiązaniem jest też to,o którym pisały dziewczyny,żeby poszło jedno z Was. Wilk syty i owca cała
Miłej niedzieli!
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu mam nadzieję , ze Dorci to jedzenie sie unormuje .
A kiedy z nią na ważenie idziesz ?
A co do smoczków , to u mnie i Amelia i Maja bez smoczkowe . Wiem jakie to bywa uciążliwe
Ale Maja i tak jest sto razy lepsza , bo przynajmniej z butelki soczek pije . Ami jak pamiętacie przez 14,5 mies była stanowczo na NIE z butelką .
Gosiu z pogodą to zawsze u Nas inaczej . Jak u Ciebie słońce , to u Nas deszcz i odwrotnie Teraz mamy piękną jesień , aż każdy jest zszokowany , ze takie dodatnie temperatury końcem października .
Woow mówisz , ze Michałek na urodzinach był . Kurcze coraz szybciej zaczynają się tego typu imprezy .
A na Hanię może aura tak działa ?
Majeczka katarek ma już malusi Chyba udało nam sie zwyciężyć z wirusami Jutro idziemy obie do kontroli , więc Dr fachowym okiem nas oceni .
Korzystając z tej pięknej pogody wychodzimy jednak na spacery . Wahałam się co prawda obawiając się , zeby Maja się bardziej nie pochorowała . Ale ostatecznie stwierdziłam , ze tak ciepło , ze w domu i tak okna pootwierane , wiec jeden pieron . I moze nawet to pomogło w tym paskudnym katarze
Wczoraj rano wyjechaliśmy z domu i wróciliśmy na kąpiel dopiero . Byliśmy w Wiśle i cudnie było . Termometr wskazywał 22 stopnie !
Amelka się wybawiła , wyszalała i balona z HK kupiła . Potem nie było człowieka , którego by nie zaczepiła chwaląc się swoim skarbem Wszyscy reagowali przyjaźnie na szczęście
Kurcze Amelia to całkiem oszalała na punkcie Hello Kitty . Może temu , ze od zawsze koty kocha ? Ale wypatrzy wszędzie jej wizerunek .
Nic Kochane , ja na dziś zaplanowałam dla siebie trochę pracy .Zobaczymy na ile Małe mi pozwolą się wywiązać z założeń
Miłego dzionka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia ale świetnie, że Michałek na takie urodzinki został zaproszony, na pewno świetnie się bawił
Współczuję że Hanula daje Wam popalić ale pociesz się myślą ze nam Paulina też czasem daje w kość
Kocha małą i ciągle to powtarza, pięknie jej śpiewa, wsadza smoczek jak wypadnie i jest taka kochana że aż serce mi się ściska, ale czasem odwala takie szopki że przechodzi mi przez myśl że zrobiliśmy jej jakąś krzywdę tym że ma siostrę Ale na szczęście coraz mniej jest takich sytuacji i mam nadzieję ze z czasem już ich w ogóle nie będzie, ale wystawia naszą cierpliwość na naprawdę ciężką próbę.
agi super, że pogoniliście choróbsko i tak świetnie spędziliście dzień w Wiśle
No lekarza mieliśmy mieć w piątek ale odwołali wizytę i mamy w tą środę. Na pewno ją zważą i zmierzą ale po buzi już widzę że pucatek się zrobił
Wczorajsza wizyta siostry udana, w sumie to siedziała do wieczora. Po koniec listopada leci do Turcji na kilka dni z pracy i troszkę jej zazdroszczę. Ale my może też kiedyś jeszcze pozwiedzamy świat
W nocy bardzo padało ale mam nadzieję że pogoda się przez to jakoś drastycznie nie pogorszy.
Miłego dnia