BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 1 miesiąc temu #780624 przez Agusiak
Sylka no widzisz kochana dzięki za opinię i radę. Kurcze może za bardzo się spinam ale już na prawdę aż nie przystoi żeby taka duża baba w pieluchach łaziła :dry: :P
A te pieluchy wielorazowe co Wy macie mogę kupić same otulacze bez tych wkładów?

I jaki rozmiar myślisz będzie na Paulinę? Ona waży już chyba z 16 kilo i ogólnie jest mocnej budowy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #780640 przez sylka
Kuba od ok 8 mies zycia nosil po domu wielorazowe kieszonki. One sa all innego one i sama reggulujesz rozmiar. Wklad zawsze mozesz wyjac z kieszonki i masz otulacz :) tak je pozniej wykorzystalam. kup 1 na probe z wkladem i go wyjmj a jakby co to dla Dosi bedzie :)

11 lata 1 miesiąc temu #781000 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka dzięki za link :) To jest jeden z moich typów :)

I super masz z tą pracą .Mówię to po raz kolejny :) Jutro ważny dzień Kubusia i dobrze , ze będziesz przy nim :)

Agusiu a jakie mleko teraz dajesz ? super , ze Dorotka po nim lepiej śpi i więcej go zjada :)

Mam nadzieję , ze Paulinka będzie chciała chodzić w tych wielorazowych i szybko pojmie o co chodzi .
Amelia już w dzień woła ładnie , ale dziś np w majtusie się zsikała :(

Kochane ja wiem , ze temat fotelików był wałkowany tysiąc razy , ale wszystkie linki mam zapisane na laptopie , a ten nadal u informatyka :(
Wczoraj oglądałam na all i już sił nie mam .
Teraz po chrzcinach chcemy kupić Mai kolejny fotelik . Jeszcze nie potrzebny , ale będzie czekał sobie . Tata określił się , ze da kasę , resztę dołożymy i będzie :)
Aguś Ty teraz na gorąco w temacie . Możesz mi podać jakieś linki ?

U Nas już lepiej :) Po Majeczce nie widać śladu choroby , ale leki jeszcze dostaje oczywiście.

Mnie jednego dnia gardło mocno boli , a innego jest ok . Nie wiem o co w tym chodzi .

Majcia jest cudna :) Taka mądralińska już :) Promyczek nasz :)

Wczoraj robiłam porządek w ciuchach Majki i Amelii . Pozbyłam się za małych , wyciągnęłam dobre i w szoku znowu byłam , ze Maja dorosła już do niektórych ubranek :P

Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #781016 przez Agusiak
dzień dobry ;)

agi u nas to samo, zakładałam Dośce małe ubranka ale jak prostowała nóżki to już były za krótkie i pomyślałam że może czas na większa i są jak ulał, za chwilę i te będą małe.

Kochana a chcecie fotel dla Mai? Bo ja to się nie orientuję w tych małych. Teraz jak wszyscy się wykurujemy to jedziemy do dużego sklepu przymierzyć Paulinę do fotela tej ostatniej kategorii wagowej. Miałam w zakładkach cybex i recaro, w zależności w którym będzie jej wygodniej.

I u mnie to samo z gardłem, już myślałam że całkiem przeszło a dziś znowu mnie boli, obłęd :angry:

A mała jest na bebilonie, ale przydałoby mi się mleko które jest mocno kaloryczne żeby mała porcja wystarczyła na dłużej ale chyba w PL nie ma takiego.

Znajoma ma nam przysłać z Niemiec sab simplex, nie wiem co prawda czy mamy kolki ale wolę małej podawać niż ma się męczyć.

Aguś już chrzciny w ten weekend ale fajnie :)

Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #781106 przez megi23
hej laski ja zalatana , wczoraj poszlam badania zrobic , jutro przed endokrynolog odbiore o 15 z samego laboratorium, bo na 16 ja mam bo wp iatek do gina jade , wiecie co sama sie zalatwilam wczoraj zjadlam 3 pierogi z kapusta i grzybami i myslalam ze o 5 rano umre z bolu :( , bo tesciowa mowila , ze mi nie zaszkodzi eh... glupia ja glupia :blink:

w piatek o 6 wyjezdzamy bez malego na caly dzien do gina , odebrac to co zostalo u mamy kombinezon z lidla co kupili i zakupy zrobic , dzis o dziwo glodzilla wstala o 5 na mleko , tatus wstal , polezal do 6 i juz jak uslyszal budzik S , sciagal z niego koldre i zwalal zl ozka ze ma isc do pracy :P

milego dnia laski

P.S Kubus ma dzis wielki dzien , Agus juz zycze udanych chrzcin :)

11 lata 1 miesiąc temu #781166 przez Agusiak
megi a Wy już znacie płeć? Bo jak nie to chyba dziewucha będzie ;)

11 lata 1 miesiąc temu #781330 przez agi-p
Megi a Tymka z kim zostawiacie ? ze szwagierką ?
Powodzenia i czekamy na wieści :)

A że pierogi Ci zaszkodziły to dziwne :( może Dzidziolkowi nie podchodzi kapucha .

Agusiu fotelik chcę dla Majki , ten z przedziału 9-18 lub 9-25 . Amelia jeździ w tym 9-25 i na długggo on jej jeszcze wystarczy .

Ja dziś zrobiłam na obiad pyszną zapiekankę z ziemniaków , kapusty , pieczarek i mięsa . Teraz tylko muszę ją zapiec w piekarniku i gotowe .
Ostatnio już mi pomysłów na obiad brakuje i się głowię .
Chętnie posiedziałabym pare dni gdzieś , gdzie ktoś by mi gotował jakieś pysznosci :P

11 lata 1 miesiąc temu #781406 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Już jestem "u siebie",ale zaraz zmykam na zumbe,więc wpadnę tutaj jutro,a przynajmniej się postaram :)

Miłego wieczorku!

11 lata 1 miesiąc temu #781452 przez megi23
hej laski ta nie znamy plci jeszcze moze w piatek poznam :)

haha Tymek wlasnie przyniosl sobie nocnik siadl i wzial bajke do poczytania podczas robienia kup[y , normalnei jak tatus , ten tez jak lezie musi cos czytac :silly:
w piatek zostanie ze szwagierka i tesciowa , boje sie bo wiecie ci innego 25 km a co innego 150 , on jest grzeczny :) zostawie jej wszystko powiem co i jak , chodz on przy niej ani glodny ani nic nie chodzi hehe

my dzis ze szwagierka robilysmy spagetti nazarli sie wszyscy Tymek jadl 3 razy :ohmy: wczoraj zupe 5 razy jadl hahaha widze po nim ze juz ma pulchne bioderka nie pozapadane i brzuszek jego wrocil :lol: ja ledwo sie ruszam i nie jem kolacji :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #781467 przez sylka
Megi Kuba jutro ma pasowanie :) Maz i ja sie urywamy i jedziemy :) dzis muszu wyprasowac koszule przyszykowac krawat a maz kamere :P

co do fotelikow to 9-18 mielismy pozyczony Bebeconfort Iseos TT swietny byl bo ma regulowana szerokosc a jak Maja szwagierki dorosla oddalismy i kupilismy Recaro Young Sport i mamy z glowy. Nie oplacalo sie kupowac 9-18 kg na rok.

11 lata 1 miesiąc temu #781651 przez Agusiak
dobry wieczór :)

ach te foteliki, odwieczny problem jaki kupić żeby był dobry ale nie zrujnował portfela.
My mamy z przedziału 0-18 bo musieliśmy Linkę szybko przesadzić a według prawa musiała jeszcze wówczas jeździć tyłem do kierunku jazdy. Teraz fotel będzie dla Dosi a Paulince kupimy ten duży :)

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

11 lata 1 miesiąc temu #781820 przez megi23
wiecie co obzarlam sie wczoraj spagetti tak ze nie mialam sil na sex :silly: , S troche byl zawiedziony , ale serio nie mialam na nic sil doprawilam kasza manna , aa juz mam zgage :angry: wiec musze pic mleko lub cos na cnim miec ... dzis jedziemy po 14 po wyniki i do endokrynolog

jestem zla Jula chora chyba angine ma gardlo boli i wymiotuje i szwagier biegunke ma , napisalam to do S , jego tekst " pakuj malego jedziemy dzis do may wracamy w poniedzialek " tylko ja nie chce jejku , mam dosc takich jazd i tego pakowania :S , z Julcia chora bo durne panie z przedszkola wczoraj na deszcz i wstretny wiatr wziely dzieci na spacer :ohmy: , jakby to tymka tak wziely to bym dzis juz z dyrektorka rozmawiala :angry:

11 lata 1 miesiąc temu #781947 przez Agusiak
dzień dobry :)

No my też chyba wybierzemy się jutro z Dosią do lekarza. Wolę żeby ją osłuchała i powiedziała czy nadal mamy robić z tym katarem to co do tej pory czy może coś jeszcze. Tym bardziej że pn jest święto a nie chciałabym w razie czego jechać na dyżur do Czeladzi.
A w ogóle z prawie dziurki wychodzi jej katarek z krwią :( pewnie jakieś naczynko pękło a odciągamy na prawdę bardzo delikatnie. Wygląda to nie ciekawie i z tej dziurki boję się jej odciągać katarek.

Aguś a jak urodziłaś 19 marca to kiedy wypłacili Ci pierwszy macierzyński?

11 lata 1 miesiąc temu #781972 przez Gosia_Krupa
Hej kochane!

Dzień u nas straszny. Ponuro i co chwilę mży/pada i tak smutno :(

Rano byliśmy wszyscy(tzn.ja,mąż i Hania) zawieźć Michałka do przedszkola,a ten chyba tak tęsknił,że nawet się nie pożegnał i pobiegł na salę. Zasiadł do stoliczka i czekał,bo pora śniadania się zbliżała.Hania natomiast od razu po wejściu zaczęła śpiewać smerfową piosenkę ;) No bo jak zobaczyła na około smerfy to jej się od razu udzieliło :)

Wczoraj byliśmy zamówić salę zabaw na urodziny Michała. Teraz tylko musimy kupić talerzyki,kubeczki itp. no i zamówić tort(bo ja upiekę tylko na urodziny dla rodzinki). Michał oczywiście zadowolony jak nie wiem co :D Och,buzia mu się nie zamykała wczoraj :blink: Szybko trzeba sklecić listę gości i mama zaproszenia na kolanie zrobi :blush: bo trochę późno się zabraliśmy za organizację :( Na wtorek to bym mogła ładne,dopracowane zrobić,ale to chyba późno(skoro urodziny są w przyszłą sobotę),więc muszę coś dzisiaj wymyślić.

Siostra zdecydowała się na tego boomboxa w kształcie Zygzaka McQuinna na prezent,chociaż rzuciłam jej jeszcze jeden pomysł,a mianowicie tor wyścigowy też Cars. Cenowo właściwie to samo,ale chciałam żeby miała wybór. Zdecydowała się na to co wolałam ja dla Michałka,bo mąż to wolał ten tor. Ale tor wielki,bo 1,50m i składać by trzeba było i rozkładać i gdzie to przechować,więc pewnie wyciągany byłby co jakiś czas,a boombox będzie sobie stał i w każdej chwili będzie można zapuścić jakieś piosenki czy słuchowiska dzieciom :)

Wyjazd do rodziców udany :D Szybko zleciał,no ale tego można się było spodziewać. Miałam nadzieję,że damy radę odwiedzić brata w szpitalu,ale nie było jak,a potem się okazało,że go puszczają do domu,bo oddział przeładowany,więc w sumie tak na dobrą sprawę nie było kiedy go odwiedzić.

Sylka,czekam na foty małego przedszkolaka ;) Teraz już prawdziwego!

Agi,nie zazdroszczę Ci przygotowań,ale imprezka zapewne będzie miłą i wszyscy będą się zachwycać Majeczką i całą Twoją rodzinką :) Bo dziewczynki masz wspaniałe!!!

Agi,powiedz czy te zalecenia lekarza dotyczące Amelki przynoszą pożądane efekty?

Agusia,miejmy nadzieję,że z jedzonkiem Dorci będzie już tylko lepiej :)

Zmykam dziewczynki do tych zaproszeń. Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #781980 przez Agusiak
Gosia ale super, że wynajmujecie Michałkowi salę, to super sprawa dla takiego kawalera :)
A droga taka impreza?
I prezent także rewelacyjny.

agi jak możesz to właśnie napisz mi co tam lekarz zalecił w sprawie Ami. Albo któraś z dziewczyn jak mogą. Pamiętam że pytałyśmy się co tam powiedział lekarz w sprawie jej rozwoju i musiałaś odp jak byłam w szpitalu a też mnie to ciekawi, a zwłaszcza czy przynosi efekty.

U nas też ponuro :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka