- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
wiesz Agi S nie moglby zostac , bo ktos musi pracowac i tak w tym miesiacu malo godzin bedzie i pewnie nie kupie lozka malemu do nastepnej wyplaty , no zobaczymy ja dostalam w sumie niezla wyplate ale felgi trzeba kupic za 500 zl do opon zimowych ...i zawsze cos eh...plus te godziny co go dzis i jutro nie bedzie , no ale trudno kazalam mu zostac i sie nie wyglupiac , bo by przy maszynach nie wystal ...
ja dzis robie pranie po szpitalne , bo nie nawidze zpachu szpitala i wszytko mi nim smierdzi
zdrowka dla chorowitek
cicho s kaze lozko pietrowe wybierac , jak pojade na zakupy do Stalowej to pozagladam do meblowych by obczaic ceny a jak cos na all zamowimy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Z małą wszystko dobrze, waży 4100 z czymś, lekarka mówi że bardzo dobrze, pupka ładna, pępuszek, ciemiączko i cała reszta
Termin szczepienia mamy na 21.11 i zdecydowaliśmy się na 5w1 i chyba darujemy sobie póki co rota i pneumo, bo są bardzo różne opinie na ten temat.
Złożyliśmy też wszystkie wnioski i papiery w MOPS więc teraz pozostaje tylko czekać na decyzje. Cieszę się że mamy to z głowy
Miłego popołudnia
a i za Waszą radą przyjrzałam się jak pije ze smoczków i wygląda na to że te avent natural są dla niej zbyt twarde i jakby za długie bo strasznie się przy nich rzuca i czasem ma taki odruch jakby wymiotny. Ale w tych pudełkach ze szpitala była buteleczka canpol babies szeroka i dałam jej w niej mleko i wyduldała ładnie chociaż powoli. Wygląda na to że musi mieć bardzo miękkie smoczki. Zobaczymy jak będzie dalej, dokupiłam jeszcze dwie te butle.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sylka super , ze w pracy tak się z koleżanką umówiłaś Nie musisz przynajmniej tym się martwić .
A jak Kubuś teraz się czuje ? Antybiotyk skutkuje ?
Aguniu ale fajnie , ze Dorcia tak wzorowo się rozwija Czyli mimo , ze jednorazowo nie dużo wypija , to pięknie przybiera na wadze
I dobrze , ze wypróbowałaś tą butelkę Tez mi leży jeszcze nie otwarta A najlepsze pod względem twardości są z Dr Brownsa ... super cienkie
Dziękuję za linki Posprawdzam sobie , ale chyba już jutro .
Megi oj i Męża Ci rozłożyło Niech szybko wraca do zdrowia .
A na łóżko piętrowe jesteście już zdecydowani ? Ja początkowo rozważałam taką opcję , ale teraz absolutnie nie biorę tego pod uwagę .
Rozmawiałam z kilkoma koleżankami , które takie łóżka miały . Dzieci z góry im pospadały , mimo tej osłonki . Od razu łóżko było rozkładane na dwa osobne . I to były dzieci w różnym wieku . Zresztą Ami taki kombinator , ze na bank coś by nawywijała .
Alternatywą jest łózko , które Gosia ma Sprawdza sie rewelacyjnie nawet jak mało miejsca jest . No i sto razy bezpieczniejsze .
Ja dzis jestem skonana i zaraz spać chyba pójdę. Dzień był męczący i dłuuugi . Jutro mamy kontrolę i mam nadzieję , że osłuchowo gorzej nie będzie .
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kochane wiem, wiem, znam dobrze Dr Brownsa butle bo Paulina tylko z nich piła, ale póki mała daje radę z innych to wolę tamtych unikać bo tak tyle rurek i innego dziadostwa do mycia
Mam nadzieję że te będą dobre przynajmniej na razie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Idę pooglądać tv, miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu mnie też w tych butelkach wkurzały te rurki i odpowietrzniki . Dlatego szybko znalazłam rozwiązanie Dopasowałam butelki z canpola z wąskim wejściem . Kupowałam je i do nich używałam smoczków Dr B
Ale jak Dosia pije z innych , to tylko lepiej , mniej kombinacji .
A historia okropna Aż dreszcze mi przeszły . Niestety takie sytuacje się zdarzają . Nie wyobrażam sobie tego i nawet nie chce się w to zagłębiać . Współczuję wszystkim , którzy przez to przechodzą
U Nas noc okropna . Majce chyba się pogorszyło .Byle do wizyty .
Padam i spać mi się chce , ale oczywiście możliwości na choćby krótką drzemkę nie mam
Tej nocy max 1,5 godz spałam w sumie .
Mgła okropna , nic za oknem nie widzę . Kurcze niech trochę mrozu przyjdzie i wymrozi te wirusy .
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś pocieszę Cię że chyba było trochę mrozu bo rano jak otwierałam okno dachowe w pokoju Linki to sople na nim były
A Wy niedaleko mieszkacie w sumie więc pewnie też w nocy troszkę przymroziło.
Kochana wczoraj wpadłam na ten sam pomysł Tyle że ja Brownsa miałam szerokiego i teraz z canpola też mam szerokie butle i smoczki pasują Więc dziś je założę i zobaczę jak będzie
U nas zaś wieczorami są problemy brzuszkowe mała się wczoraj tak darła że aż jej znowu krewka z pępka wyszła a już myślałam że jest całkowicie zagojony. Mąż pojechał po Delicol i zobaczymy bo espumisan nie bardzo działa. Jestem zielona w tym specyfikach bo z Linką jak coś jej było to mieliśmy sab simplex od kuzyna ale teraz już nie mamy tej możliwości. Zobaczymy jak się ten delicol sprawdzi.
Mnie wczoraj zaczęło gardło boleć i całą noc ssałam tabletki i piskałam tantum verde, ech....paskudny ten okres jeśli o choroby chodzi jest.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi Kuba ma siecały czas dobrze, humor mu dopisuje i nie widać po nim jakiejkolwiek choroby. Dobrze że nie gorączkował Tylko musze przekupywac go by nie wypluł mi antybiotyku, bo Zinnat jest paskudny w smaku. Na Wszystkich Swiętych nigdzie nie jedziemy, siedzimy w domku. Maż odwiedzi groby na miejscu a te dalsze odwiedzimy razem jak mały sie wykuruje.
Kurcze oby Maje ominął antybiotyk Zdrówka
T współczuje widoku i nie dziwie sie, że się zdenerwował i zaczął bardziej martwić
Dorcia pucia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny byłam dzisiaj w coccodrillo i są fajne przeceny na zimowe czapeczki i komplety. Kupiłam małej komplet za 15zł a Paulinie samą czapkę bo z kompletów jak na nią nic nie było.
Także na prawdę fajna cena bo jakość super. A i największy wybór to z chłopięcych. Dośce się chłopięcy komplecik trafił bo mi się podobał i pasował z rozmiarem
Zaliczyłam też spacerek z małą bo chociaż jest troszkę mroźno to słonko pięknie świeci. Paulinkę niestety trzymam jeszcze w domku bo chrypi.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi,miejmy nadzieję,że jednak Majci się nie pogorszyło.
Sylka,u nas z pewnością przekupstwa nic by nie dały Na bank wszyscy by Hanię trzymali,a jeden by wlewał do buzi to świństwo Inaczej nie ma szans :(Na szczęście rzadko się zdarzają takie sytuacje.
Co do inhalacji to my jeszcze używamy Mucosolvan inhalacje. Berodual mamy nieotwarty,bo kiedyś kupiłam nie wiedząc,że jeszcze w domu jest. Ma jeszcze spory termin ważności,więc jakby co to jest.
Agusia i Ciebie coś bierze Ach...
Dorcia śliczności i pucek już jest i ta druga bródka Słodkości
Od rana w domu krzątanina jakby jutro Boże Narodzenie było co najmniej. Aż mnie nerwy noszą... Ciasta,sałatki i sprzątanie... A co się z tym wiąże wszyscy chodzą nieco podminowani,więc mnie już też wzięło Ale niech sobie sprzątają,przynajmniej w sobotę nic nie będę musiała robić. I niech sobie nie myślą,że będę pucować po dwóch dniach,co to to nie!!!
Michałka już spakowałam. Mam nadzieję,że o niczym nie zapomniałam Zapakowałam mu też zeszyt ze szlaczkami,żeby nie zapomniał,że musi od czasu do czasu ćwiczyć rękę Rozrysowałam mu z 10 wzorów,na 5 dni akurat. Do tego dorzuciłam Czu Czu,Michałkowy ołówek i na koniec "Franka". Powiadomiłam też babcię,jak poprosił mnie Michałek,że to jego ulubiona książka i że babcia ma mu ją czytać wieczorami.
Mój mały aktorzyna taki wypracował rano scenariusz Chyba tak się nie mógł doczekać tego dzisiejszego balu halloweenowego,że obudził się jeszcze przede mną. I tak mówi do męża:"tato,zrobimy takie szybkie przedstawienie. Ja będę spał,a Ty powiedz <Michałku,pora wstawać do przedszkola,dzisiaj jest Halloween>. A wtedy ja się zerwę,krzyknę <hurra> i się na Ciebie rzucę". Jak powiedział tak zrobili wskakując tatusiowi na kolana Przesłodki był rano Żeby tak codziennie pięknie i chętnie wstawał Oczywiście ubrał się w minutę i gotowy do wyjścia
A tak dziś wygląda(mniej więcej,bo mąż miał mu jeszcze w przedszkolu włosy potargać na gumę)
Wczoraj Hania pięknie usnęła o 12 i spała prawie 2,5 godziny dlatego dzisiaj nie ma tak dobrze Muszę się męczyć z tą niedobrotą
Miłego dnia!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wczoraj sprzatałam, prałam i gotowałam a dziś tyci wolniejszy dzień.
Dziś zrobiłam tylko cynamonowe muffinki
Agusiak ja chyba we wrześniu na przecenach przez ich sklep internetowy kupiłam tanio komplet czapka + chustka i białą koszule na uroczystości przedszkolne pl.coccodrillo.eu/product/15704/Odziez/Czapka/CZAPKA.html
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie coś z tej serii tyle że my mamy z szaliczkiem.
Gosia Michu wygląda rewelacyjnie!!!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sprzedałam już Michałka dziadkom,w sumie już niedługo powinni dzwonić,że dojechali do Kostrzyna Michałek przeszczęśliwy,uśmiech mu z twarzy nie schodził
My czapy,szaliki i resztę mamy z tamtego roku. W tym roku nic z tych rzeczy nie kupuję. Kupiłam Hańci fioletową czapkę w Lidlu(a mama dorobiła śliczny puszysty bały szalik,bo czapa ma białe wykończenie) i w Oriflame zamówiłam jej jeszcze komplet czapka+rękawiczki+golfik. Nie wiem czy będzie dobry,bo to 3-5 lat,ale jak nie teraz to będzie miała za rok
Miłego wieczorku!