- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
My pospaliśmy dzisiaj do 9 ale z łóżeczka wygrzebałam się dopiero o 10
Mąż bidulek do pracy dzisiaj poszedł ,żeby trochę nadgodzinek wpadło, a wraz z nimi troszkę pieniędzy więc siedzę sobie póki co sama, tzn. z pieskiem mym i za nic nie chce mi się zabrać. Trochę u nas śniegiem posypało, a teraz jest szaro, buro i ponuro. Ale jak mąż wróci to może coś ciekawego zorganizujemy
Joleczka , jak tam Twój brzuszek??
Miłego weekendu Wam życzę i spokojnego też
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumisiowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Krzyś już jest ze mną :D
Dzisiaj był pracowity dzień. Od rana kończyliśmy nasz mały pokój gospodarczy (pomieszczenie, w którym miało być WC, teraz jest pralka i dużo półek na walizki, narzędzia i zapasy napojów itp). Potem zakupy i sprzątanie mieszkania. A na koniec serniczek na zimno i kajmak słodko się zrobiło
Więc życzę słodkich snów
Dobranoc
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My dzisiaj przewieźliśmy już pierwsze rzeczy na nowe miejsce, ale to dopiero wierzchołek góry przeprowadzkowej, ale jakoś to będzie
Ja miałam dzisiaj ciężką noc. Tak mnie męczyła zgaga, że wstałam i wypiłam prawie cały karton mleka, i w ogóle jakoś tak spać nie mogłam. Teraz na szczęście zgaga już odpuściła, ale ciekawe na jak długo
Miłej Niedzieli!!!!
- gumisiowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Krzyś już jest ze mną :D
Dzisiaj rano przywitał mnie krwotok z nosa w łazience. Troszkę się przestraszyłam, bo pierwszy raz miałam aż taki, no ale ponoć w ciąży się zdarza.
Wczoraj wróciła siostra z domu (mieszka z nami, bo nie dostała akademika) i przywiozła gołąbki od mamusi, pieczony boczek i ciasto drożdżowe
Dzisiaj miałam mieć wizytę u dentysty ale odwołałam, ze względu na ten krwotok. Poza tym mróz na dworze mimo pięknego słonka.
Miłego poniedziałku
- Joleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marzenia się spełniają!!
Jak tam po weekendzie??
Ja od wczoraj czuje się lepiej, tzn brzuszek mniej dokucza, mam nadzieję że tak już zostanie, Maleńka też wczoraj była mniej aktywna ale dziś już dala kilka razy znak o sobie!! Jedynie co mnie męczy to znów poranne wymioty, o 5 rano biegiem do łazienki, i niestety śniadanko też nie zdążyło się strawić... Mam nadzieję że to tylko chwilowe.
Gumisiowaja mam bardzo często krwotoki z nosa ale tak jak mówisz to podobno normalne w ciąży. Nie ma się czym przejmować, no chyba że wystąpiły by częściej niż raz dziennie i były bardzo obfite, to radzę poradzić się lekarza.
Agusiak masz rację co do progu wytrzymałości na ból, mój jest strasznie niski ( boję się każdego bólu ), aż się boję porodu ale mam nadzieję że mój mąż będzie przy mnie i jakoś zniosę ten ból.
Emi i pozostałe Kobietki Co tam u Was? Jak samopoczucie??
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie weekend minął wręcz nudno. Nigdzie nie byliśmy, nikogo nie odwiedziliśmy, bo mąż w sobotę był w pracy, a niedzielę chcieliśmy mieć taką domową właśnie
Za to dzisiaj przyjeżdża dziewczyna, (która wprowadzi się do naszego obecnego mieszkania) na podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki, więc teraz latam i ogarniam wszystko z grubsza
Miłego dnia Wam życzę, potem jeszcze zajrzę, a póki co odkurzacz wzywa
Joleczka cieszę się, że brzuszek już się uspokoił
gumisiowa, same pyszności siostra przywiozła, pozazdrościć
- Joleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Mój szczególny wczorajszy dzień był kiepski, wymioty nie opuściły mnie przez cały poranek a ból żołądka trzymał do samego wieczorka, a jak mój mężuś wrócił z pracy z bólem brzuszka to stwierdziłam że dopadła nas jakaś grypa żołądkowa, mój K skończył o 21 w łóżku z gorączką, żołądek niby zaczął mu pracować bo słyszałam jak mu burczy, gorączki niby nad ranem też nie miał i poszedł do pracy ale jestem ciekawa jak się czuje.
Ja zjadłam śniadanko i na razie cisza, czuję lekki ciężar na żołądku choć zjadłam bardzo mało, ale widocznie mój żołądek nadal nie pracuje tak jak powinien!
Dziś też mam kontrole u ginekologa w sprawie moich skurczy i twardnienia brzuszka, dziś zobaczę moją kruszynkę i dowiem się czy wszystko OK, cieszę się bardzo bo stęskniłam się za jej widokiem! Brzuszek się uspokoił, zwróciłam większą uwagę i stwierdziłam że to moja wiercąca się Magdalenka wypycha mój brzuszek i przez to robi się twardy ale jak dotknę brzuszka to szybko zmienia pozycję i jest OK!
Mam wrażenie że mój brzuszek jak na 7 miesiąc jest malutki ale widocznie Maleńka ma gdzie się schować!
A co tam u WAS Dziewczynki, jak samopoczucia??
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas noc minęła spokojnie i nawet się wyspałam Chociaż wczoraj wieczorem kropnie bolały mnie plecy.
Joleczka to dobrze, że idziesz dziś do lekarza, opowiesz o swoich obawach i lekarz Cię uspokoi. Jak czytam posty dziewczyn z innych miesięcy to właśnie też opisują, że jak im bobasek się gdzieś wypnie to twardy się w tym miejscu robi brzuszek, a jak zmieni pozycję to przechodzi. Jeśli chodzi o rozmiar brzuszka to ja też uważam, że mój jest niezbyt duży, ale to pewnie zależy od budowy ciała. Mam koleżanką, która jest na takim samym etapie ciąży i ją to ładnie wywaliło, ale ogólnie zawsze była szczuplutka i drobnej budowy. Ja zaś jestem raczej nieco okrąglejsza , więc Dzidziuś ma chyba po porostu jak na razie wystarczająco miejsca.
Miłego dnia życzę i daj znać po wizycie co u Was
- Joleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Jednym słowem trafiłam na lekarza który lubi to co robi a nie lubi pieniędzy za to co robi!!
Wizytę mam na 16 i już nie mogę się doczekać!!
Pozdrawiam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czekam na wieści po wizycie i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!!!
- Joleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
PS Agusia ja o ciąże starałam się 3 lata, wiele przeszłam ale ten lekarz okazał się aniołem i cudotwórcą!!
Miłego wieczorku!!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale serduszko widział i w ogóle...?
To faktycznie skoro tak zalecił to musisz zwrócić uwagę na te ruchy. Może spróbuj czasami zjeść coś słodkiego i poleżeć chwilę na lewym boku, czytałam, że dzieciaczki reagują na słodkie. Gdybyś jednak miała jakieś wątpliwości czy obawy to jedź na Izbę Przyjęć, tam o każdej porze zrobią Ci USG. Maluszek jest teraz najważniejszy.
Życzę abyś jak najczęściej czuła ruchy, może Malutka rzeczywiście dzisiaj po prostu więcej odpoczywała
Udanej nocki życzę i uszy do góry
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak dzisiejsze samopoczucie? Joleczka jak tam ruchy Malutkiej?
Mnie wczoraj wieczorem i dzisiaj rano trochę bolał brzuch jak przed okresem. Nie podoba mi się to, ale mam nadzieję, że to nie jest jakaś nieprawidłowość... Poprosiłam męże żeby mi kupił w aptece no-spę, mam nadzieję że pomoże i ból już nie powróci. A wizyta dopiero za tydzień...
Miłego dnia!!
- Joleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Agusia wczoraj na usg było widać bijące serduszko tylko biło słabiej niż wcześniej, zawsze 150-160 a tym razem 130. Wczoraj po wizycie zjadłam kilka kostek czekolady bo Maleńka reaguje na słodkie bardzo dobrze ale nic nie pomogło, w łóżku masowałam brzuszek z nadzieją że obudzi się i da mi pewność że jest OK, ale nic, całą noc też nic (kiepsko spałam z tego powodu) W nocy nawet miałam bóle podbrzuszka, takie lekkie napięcie, więc zastanawiam się czy po prostu jest odwrócona pleckami i się wypycha (stąd ten ból) i przez to nie czuje ruchów.
Niby co jakiś czas czuje lekkie szturchnięcie ale już sama nie wiem czy to są ruchy czy moja wyobraźnia i pragnienie poczucia że jest OK.
Wiem że pewno okaże się że nie potrzebnie panikuje ale cóż już taka jestem!!
Agusiamam nadzieję że no spa pomoże i ból brzuszka nie wróci!! A jeśli wróci to koniecznie dzwoń o poradę do lekarza!
Miłego dnia kobietki!!
PS. Przepraszam za moje marudzenie!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze życzę, aby Malutka dała Ci troszkę popalić i pokopała Cię nieco