- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Oj takie dzieciaki to mi tez działają na nerwy !!! Zawsze uczulałam na takie zachowanie Paulinkę . Na szczęście moja córeczka dobrze wychowana jest i takie sceny miejsca nie miały .
A ostatnio dowiedziałam sie , ze i u Nas powstanie w przyszłym roku taki wypasiony plac zabaw A ten co odwiedzamy w sąsiedniej wsi , to ma 2 huśtawki z zabezpieczniem i 3 bez . Tak , wiec nie jest źle , Obok jest jeszcze jeden plac i tam też takie huśtawki sa
Jak miło , ze dziadkowie wpadli i te pierniczki w czekoladzie...mniam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ale masz rację z tym uczulaniem dziecka na takie zachowanie i przeważnie Ci rodzice upominają dzieci i im tłumaczą że inni też chcą się huśtać i nie ma problemu, a Ten się urwał nie wiadomo skąd, ale widać że to jakieś rozpieszczone dziecko co zawsze dostaje to co chce. Niestety ale na tym etapie zachowanie dziecka zależy głównie od rodziców i od tego co dziecku przekazują.
Fajnie, że u Was też powstanie taki plac zabaw ale mam nadzieję że będziecie mieli więcej huśtawek
Nie wiem czy zaś nie są jakieś normy Unijne dot tych placów bo u nas wszystkie, nawet te małe osiedlowe są tak odnowione na ten sam styl, tylko ten nasz ma jeszcze tą siłownie a tak to sam plac przyznam że bez rewelacji. Tzn takie dzieci poniżej 2 lat to nie bardzo mają tam co robić
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiaczku faktycznie razem ostatnio piszemy posty
Jajecznicę spróbuj podać Lince , może w ten sposób ją do jajek przekonasz . Amelka sukcesywnie odmawia większości posiłków Ale co tam,próbuję dalej .
Z tym palcem zabaw , to moze tak być , ze jakieś wytyczne Unii są i koniec . Zobaczymy co powstanie za rok , ale ma byc jak u Was skate park i inne atrakcje .
W ogóle z Ami ostatnio zrobiła się już przylepa na maxa .Nawet nie mogę spokojnie usiąść , bo zaraz ciągnie mnie za nogę i popłakuje . Teraz właśnie pręży się i drapie , zebym ją wzięła na ręce ,oczywiście hałasując przy tym na całego .
Kiedy ten etap się skończy ? Wiem , wiem , może trwać nawet kilka miesięcy
....No opanowałam sytuację Rany pisze tego posta już chyba z 40 min i ciągle mnie Ami odrywa
A dzisiaj szoku doznałam . Ami wybudziła się 6 razy . Jak wyprawiłam Mężusia do pracy , to położyłam się z nią jeszcze . Za dosłownie 10 min się budze , bo słyszę , ze Amelka opowiada na całego..patrzę , a Ona na ziemi siedzi i z psem sie bawi !!! Dobrze,ze ostatnio uczyłam ją schodzenia z łóżka tyłem . Normalnie pierwszy raz mi sie zdarzyła zasnąć jeszcze,podczas gdy Ami buszowała po łóżku . Jakaś nieprzytomna dziś jestem .
Tak , więc kawka w celu pobudzenia -obowiązkowo
Moja terrorystka właśnie zajada się płatkami do mleka z bobowity . Uwielbia je ,kupiliśmy miodowe i czekoladowe i wcina pięknie ,szkoda tylko , że bez mleka
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi dobrze, że nauczyłaś Ami schodzenia z łóżeczka tyłem bo to o wiele bezpieczniejsze niż inne sposoby My też Linkę nauczyliśmy i teraz wdrapuje się na kanapy i fotele i zaraz schodzi sama i biegnie gdzieś dalej
Ale musiałaś być zaskoczona widokiem Amisi bawiącej się z psem, kochany Fado postanowił odciążyć swoją Panią i zająć się chwilkę dzieckiem żebyś mogła pospać spokojnie
Kurcze muszę kupić takie płatki z Bobowity i spróbować, może Paulince też przypadną do gustu. Jakoś nie rzuciło mi się nigdy w oczy że jest takie coś
Oj znam to z tą przylepą doskonale. Linka ma takie momenty że cały czas chce być na rękach i koniec Kiedyś nie można było posiedzieć na krześle czy fotelu bo zaraz przyłaziła, "zrzucała" Cię z niego i ona tam musiała usiąść. My z mamą siedziałyśmy na podłodze a młoda na fotelu czy krześle i zadowolona. A jak już tak wisi u kogoś na rękach to tylko pokazuję palcem gdzie chce iść Oczywiście jest larmo jak ja ją po chwili stawiam na nogi ale Ona waży 12 kilo to ja jej długo nie ponoszę
Też czekam aż przejdzie ten etap i absolutnie nie przyjmuję do wiadomości że miałby trwać kilka miesięcy
U nas dziś od rana słońce, może będzie ładna pogoda jak wczoraj do południa to spacerek lub leniuchowanie na podwórku
A i najbardziej mnie denerwuje to jej branie wszystkiego do buzi, a już najbardziej lubi jeść kamienie
Miłego dnia mamusie
Sylka jak pakowanie, wszystko już macie? Pewnie nie możesz się już doczekać
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_..._miesiace/PLATKI/497
mam miodowe i czekoladowe , tych bananowych nigdzie nie widziałam .
Kupiłam je w biedronce ostatnio . Na szczęście poszerzyli asortyment i coraz więcej rzeczy można tam kupić . Normalnie w sklepie koło 6 zł te płatki kosztują , a w biedronce chyba 4
Oj widokiem Amy byłam bardzo zszokowana ! Dobrze , ze Fado uwielbia Amcie i na wszytsko jej pozwala
Ty Kochana faktycznie masz słodki cieżarek do noszenia 12 kg non stop na rękach...będziesz miała bicepsy jak Pudzian
A co do wkładania do buzi , to wiecie co ostatnio zajadała Ami ??? Karmę Fadulca Nie wiem czy Wam o tym już pisałam . Znalazła gdzieś jeden krążek karmy i wpakowała go do buziaka . Tak patrze na nią ...coś mieli,myślę sobie , ze przecież nic jej nie dawałam . Wyciągam , a tu karma psa ! No zwariować można
Mąż się śmiał , ze dobrze , ze ma markową karmę i wzbogaconą w witaminy hahahaha .... że to dla szczeniaczków , wiec nic Ami nie będzie , do ona tez taki mały piesek chodzący na czterech
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Płatki z Bobovity Kuba też wcina szczególnie bananowe. Co do karmy psiej to tez nie raz konsumowal.
Dobra mykam bo młody wcina placki z jabłkami i musze mu dołożyć
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Muszę dać znać T bo będzie szukał po 12stym i po 18stym pewnie nie weźmie
karmy chyba jeszcze Linka nie jadła ale to dlatego, że u nas pies nie jest w domu, ale często łazi do Roxy do kojca więc pewnie niebawem zasmakuje w tych psich delicjach
Amisi na pewno nic nie będzie bo akurat psie jedzonko jest bogatsze w witaminki i białko bardziej niż to nasze
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jaaaaacie na tych płatkach jest napisane że po 18 miesiącu
Muszę dać znać T bo będzie szukał po 12stym i po 18stym pewnie nie weźmie
hahaha , no faktycznie Daj znać czy zasamkowały Lince
I mówisz , ze karma bogatsza w witaminy ? Hmmm a tak się martwiłam ,że Ami za mało witamin w posiłkach dostaje
Sylka spoko autem jedziecie , to jak do torby nie spakujesz , to zawsze zostają reklamówki
Moja Amisia śpi...cudowny czas Cisza , spokój ...żyć , nie umierac
A i zapomniałam Wam napisac , ze w czasie drzemki Amelki czuję się jakbym na weselu była Otóż moja mama uwielbia piosenki biesiadne i jak tam jesteśmy to Ami zawsze super śpi ,dłużej niż w domu . I mama mi zwróciła uwagę, że to ta nuta tak działa na Amkę .Mamci mówi ,że Paulinka zawsze też dobrze przy tych rytmach spała . I wypróbowałam tego w domu i faktycznie coś w tym jest Teraz zawsze w czasie drzemki włączam OpenFm , wybieram stację biesiada i jazda Co za nuta hahahaha
A w ogóle czy ktoś może zabrać ode mnie arbuzy ??? Normalnie chyba 3 dzień z kolei kroję sobie arbuza na kawałki i jem i jem i jem .... masakra Zaraz pęknę , ale dalej pakuje do du...py
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jedz na zdrowie i jak smakują to nie żałuj sobie
Super, że Ami przy biesiadzie fajnie śpi. Mój tata też kiedyś zniknął z młodą gdzieś na górze, poszłam spr co się dzieje, wchodzę do pokoju, a Linka śpi w najlepsze a dziadek siedzi i jej pilnuje i biesiady sobie słuchali właśnie i to jeszcze z kasety magnetofonowej
Muszę ponownie spróbować tego patentu.
Paulinka spała w wózku dwie godzinki a teraz na dworze siedzimy, ale jak na złość dziś nie jest już tak przyjemnie jak wczoraj bo wieje dosyć zimny wiatr.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba nie raz walna w futrynę. Wczoraj spadł z wersalki. Zawsze wchodzi na nią i biega po niej natychmiast go zdejmuję i mówię, że nie wolno. A wczoraj nie zdążyłam dobiec do nieo Zaraz podniosłam chwila płaczu i znów dokazywał. Wszędzie się wspina wchodzi na łąwę w dużym pokoju. W kuchni wchodzi na krzesełko do karmienia i na nim staje... Sa dni że biegam od pokoju do pokoju i szukam go jak jest za cicho bo wtedy wiadomo że gdzieś już wlazł lub coś kombinuje. Ostatnio wspina się na krzesło przy biurku P> (a nie jest niskie) a z niego na biurko wchodzi..
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daj znać jak Paulinka się czuje .
Sylka Kuba to tez niezły kombinator.Skąd dzieci biorą tyle energii i skąd w nich taka pomysłowość ? Na wczasach to będziesz musiała go chyba w szelki ubrać Jak zobaczy morze i ogrom piasku,to zaraz wpadnie na jakiś szalony pomysł
A Amelka rano zeszła ładnie z łóżka i z psem się bawiła,w ciągu dnia kilka razy schodziła z łóżka jak należy, a przed chwilą turlała się i spadła z łóżka ! Normalnie zawał miałam natychmiastowy ! Dzisiaj jakiś wypadkowy dzień jest !!!
Wieje jak cholera,ale mimo to wybrałyśmy się na kolejny spacer i kolejna godzinka zleciała
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W międzyczasie popakowałm resztę rzeczy. Zostały jakieś pierdółki do dołożenia. Mąż wieczorem wszystko pozanosi do samochodu byśmy z rana wzięli tylko torbę z jedzonkiem i piciem na drogę i Kubusia :)Mam wrażenie że za dużo ubrań wzięłam dla Kuby, ale z 2 str. jak się ubrudzi na placu zabaw czy w czasie jedzenia to jak wezmę za mało nie bedę przecież prała. 1 wielka torba to ubrania Kuby + coś naszego. A 2 mniejsze nasze. Plus plecak z mlekiem i jakimś jedzonkeim dla Kuby jakby mu nie smakowało wyżywienie (rzeby nie szukać na szybkiego sklepu) i kolejna z recznikami i kosmetykami, pieluchami. Mam wrażenie że za dużo tych toreb, jak cyganie będziemy wyglądac
- iwonaryki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- .. Twoja obecność , warunkiem mojego szczęścia..
Zaś Gabrysię urodziłam 20 maja 2012 roku , a planowany termin miałam na 25 26 maja
sylka zawsze na każdy wyjazd lepiej zabrać tyle rzeczy ile potrzebujemy niż potem zastanawiać się czy wszystko się tam zabrało
Mój Grześ 11 sierpnia wybywa na tydzień do dziadka , niech ma coś z tych wakacji a ja sobie z naszymi dziewczynkami odpocznę
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka u nas jest to samo, jak tylko jest cisza w pokoju to ja lecę bo zaraz pewnie się coś wydarzy a młoda coś kombinuje. Włazi na krzesła i fotele i z nich także na ławę czy stół Na krzesła na dodatek jeszcze nie umie tak dobrze i z łatwością wejść więc też może polecieć, ech...Jutro to chyba w kasku rowerowym będzie po domu biegać
Sylka u nas też będzie tyle bagażu jakbyśmy się przeprowadzać mieli i także nie będę niczego prała więc lepiej mieć więcej. I dobrze, że zabierasz mleko i jedzenie dla Kubusia bo tam wiadomo że ceny mogą być już dużo wyższe.
iwonaryki Witaj wśród nas i gratuluję takiej wspaniałej gromadki A więc obie córcie masz z maja, fajnie się ułożyło
Rozgość się
U Linki nie widać żadnych objawów tej kolizji ze ścianą, śliwa jest już bardziej płaska więc daj Boże żeby całkowicie się wchłonęła i na tym się skończyło. Smaruję altacetem w żelu i chyba muszę kupić zapas
Byliśmy a Auchan i kupiliśmy te płatki,wzięłam miodowe ale były też bananowe i czekoladowe. Ale że ten banan to wszędzie jest więc wzięliśmy z miodzikiem
Zakupiłam też zapas sody oczyszczonej i będę robić moje pasty i płyny do sprzątania i czyszczenia
A jutro po południu przyjeżdżają teściowie i zabierają Paulinkę na spacer i potem na plac zabaw więc będę mogła mieszkanko ogarnąć
Moi rodzice zawożą jutro dziadków na wesele bo zostali zaproszeni do takiego kuzyna więc się dziadki pobawią