BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 8 miesiąc temu #397914 przez sylka
Jak idzie pisanie pracy i na jakim kierunku jesteś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #397920 przez Agusiak
to powodzenia w pisaniu pracy życzę :) a termin obrony już jakiś jest czy ustalą jak pracę oddasz?
Jak ja się cieszę, że mam to już z głowy :P
My z Sylką szukamy nowej pracy a agi zastanawia się nad powrotem do starej.
U mnie póki co nić się w tym temacie nie dzieje, co już mnie zaczyna dołować :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #397921 przez Agnieszka_86
Jestem na polonistyce specjalizacja filologia dla mediów, czyli potocznie reklama :) A jak idzie praca.... no jestem już prawie na finiszu...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #397927 przez Agusiak
ja kończyłam socjologię reklamy i komunikacji międzyludzkiej :)

12 lata 8 miesiąc temu #397928 przez sylka
Jak już mowa o studiach to ja skończyłam prawo.

12 lata 8 miesiąc temu #397929 przez Agnieszka_86
ooo to super, mamy coś wspólnego oprócz córek z maja 2011 :laugh:
A terminu obrony jeszcze nie mam, ale planuje na początek września jak się uda :)

12 lata 8 miesiąc temu #397952 przez Agusiak
dzień dobry :)

Paulinka wstała o 6.30 i chciała się huśtać na huśtawce :lol:

Kochane i wreszcie nadszedł ten dzień kiedy "Mama wraca do pracy", ale chodzi tu o moją mamę :lol: :lol: Dziś po raz pierwszy po bardzo długim L4 poszła do pracy :) Tzn tata ją będzie zawoził i przywoził jeszcze jakiś czas, bo jednak ta noga nie jest jeszcze w pełni sprawna i w autobusie lub tramwaju byłoby ciężko.

Wczoraj cały wieczór i pół nocy padał deszcz ale na szczęście udało się zrobić grilla z rodzicami i posiedzieć na dworze przy piwku :P :P :blink:

agi a jak tam na odpuście było, upolowałaś coś?

Miłego dnia :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #397974 przez agi-p
Dzień dobry kochane :)
Rany co za koszmarna noc za nami . Pobudki częste to moja Ami ma , ale dzisiaj przeszła samą siebie . Ale to przez wstrętne komary , które mi ją znowu pogryzły . Przez to wszystko nie mogłam rano dojść do siebie . Nieprzytomna byłam . Teraz już ok . Pranko się pierze,włosy umyte i kawka czeka :P
Ami siedzi na nocniku już od 15 min i coś ziewać zaczyna , wiec chyba spanko sie szykuje :) Jupi :P

Agusiu na odpuscie nie upolowałam niczego fajnego :P Tzn chyba już wyrosłam z tego szłu :) Amelce kupiliśmy balona z myszką miki , Pauli symbolicznie cukierki i miśki z kremem . Co rok coraz mniej tych bud wszystkich . Same zabawki,petardy i słodycze . Nie powiem ... było kilka stoisk z biżuterią , wiec ciesze się , ze Linki nie bylo,bo puściła by nas z torbami :P
Ale przez ten tydzień co jej nie było,to tak się obkupiła w biżuterię , ze szok . Mala sroczka ...uwielbia błyskotki.Kolczyków ,bransoletek i łańcuszków , to ma już tyle , ile ja nigdy nie miałam i miec nie będe :P

I jak fajnie , ze Mama wraca do pracy...zleciało szybko :) Będziecie teraz z Linką rządziły w domku :)
A Paulisia korzysta jeszcze z tej huśtawki ze smyka ? Ja się zastanawiam czy tej naszej nie sprzedać . Czasami huśtamy Amelke w niej , ale szczerze powiem , ze sporadycznie .

Pogoda u Nas wstrętna ... tez padało i zapowiada się , ze znowu będzie . Mam nadzieję , ze uda się choć na troszkę wyjśc na spacer .

Agnieszka-86... moja Amelka tez nie chodzi . leniuszek mały . Już nie mogę sie doczekac kiedy zacznie , bo coraz więcej kłopotu sprawia ta jej niesamodzielność . Ale Ami od początku na wszystko każe nam długo czekać :P
A ząbków Juleczka , to faktycznie ma sporo...szok . A ząbkuje boleśnie , czy "cichaczem" jej wychodzą ?

Zamówiłam tą książeczkę o której Sylka pisała i już nie mogę jej się doczekać :) Oczywiście przy okazji pokusiłam się jeszcze na inną :)
W ogóle ostatnio wpadłam w szał zakupowy i kupuję co chwilę coś . Muszę się opanować :P :P :P

Ok , zmykam .Zaglądnę później :)
Buziaki :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #397999 przez Agnieszka_86
Dzień dobry dziewczyny...
Jak chodzi o ząbki to jedynki i dwójki to poszły dość gładko, teraz natomiast czwórki troszkę gorzej, bo i była lekka gorączka i lekka kupka... :( a już idą jej chyba trójki bo ślini się,że hej... buzia mokra, szyja i ubranka nawet :)
A jeśli chodzi o noce to ja też miałam koszmarne noce z Julcią, bo ona też jest cały czas na cycku... Próbowałam różnych metod bo budziła mi się co dwie godziny :angry: Dawałam jej syte kolacje tzn. kaszki... itp. ale nic z tego... Ostatnimi czasy Julia budzi się, ja biorę ją do siebie do łóżka ale cycka nie daje, przytulam, ona pokrzyczy troszkę i idzie spać, dostaje cyca dopiero koło 5 i potem rano jak się już budzi. Ale te krzyki są coraz mniejsze, potem będę starała się zrezygnować jeszcze z tego o 5 karmienia, ale mam nadzieje ze pojawiło się światełko w tym ciemnym tunelu spania w nocy...

PS. Jaka ja już jestem stara... dziś stuknęło mi 26... :silly:

Miłego dnia :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #398025 przez Agusiak
Agnieszka84 to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :laugh: I nie dołuj nas żeś Ty stara bo my starsze jesteśmy :( :P

agi my też na odpustach to już tylko słodycze, buble, i baloniki dla Linki kupujemy, ale podejrzewam że szał odpustowy dopiero się zacznie jak nasze dziewczynki będą miała ok 3 latek :laugh:
Wstrętne komary pogryzły Ami, mam nadzieję, że się z nimi rozprawiłaś należycie?

Ja też ostatnio mam jakiś szał zakupowy i tylko bym coś kupowała. Na szczęście mąż mnie w tym hamuje, no i domowy budżet :huh: :blink:

agi Linka już prawie wcale nie korzysta z tej huśtawki. Czasem jak widzimy że jest śpiąca a jesteśmy na górze, to żeby wózka nie wnosić to bujamy ją i przeważnie zasypia. Dzisiaj tak ją coś nagle naszło. Mnie przed jej sprzedaniem powstrzymuje tylko fakt, że to prezent od moich rodziców, no a że z nimi mieszkamy to tak nie zręcznie póki co, ale pewnie niedługo wyląduje na all :silly:

Dziewczynki tak się skupiałam na tych górnych zębach, że nie zauważyłam że przebiła nam się lewa dolna dwójeczka :lol: :lol:

Aga84 możecie sobie z agi ręce podać jeśli chodzi o nieprzespane nocki i karmienie piersią :)

12 lata 8 miesiąc temu #398089 przez sylka
Aga84 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Agi chyba Ty pytałaś co postanowiłam. Nie idę na to zastępstwo. Po pierwsze taraz wyjeżdzamy i nie mam jak zogranizować opieki dla Kuby w tak szybkim czasie. Musiałbym szukać obcej niani bo nikt ze znajomych nie miał kogo polecic bo przeważnie zajęte. A po powrocie byłoby raptem kilka dni na znalezienie i przyzwyczajenie się małego do nowej os. Po drugie żłobek też odpada bo na sierpień nie znalazłam wolnej gr żłobkowej. Wiec szukać kogoś na chwilę mi się nie opłaca a obcej nieznajomej os bez poznanie nie powierzę dziecka. Co innego jakbym miała z polecenia i wicześniej mi to zaproponowano lub byśmy nie wyjeźdzali na wakacje.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #398093 przez agi-p
Agnieszka_86 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) Piękny wiek , ze starością jak to napisałaś nie ma on nic wspólnego :P
Widzę , ze tez toczycie batalię o cyca . U Nas sytuacja podobna , choć częstsze wybudzenia . Kurcze też staram sie jak moge ją przetrzymać , ale w nocy nie pomaga nic,jest wrzask na pół wsi jak nie chcę jej dac . Chyba Mężusia wygonię do innego łóżka , żeby się wyspał i znowu spróbuję tej metody .
A jak Julcia zjada inne potrawy ?

Agusiaczku Ale bosko , ze ząbek Lince wyszedł !!!! GRATULACJE :) Pobiła Amcię w ilości zębów :) Czyli masz powód ostatnich problemów ...biedulkę bolało i temu marudna była .
z komarami się oczywiście rozprawiłam ... cholerne paskudy . Nie działa na nie nawet urządzenie elektryczne !
Mnie Mężuś też hamuje w zakupach , ale kiepsko mu to idzie hahaha :P Już mi powiedział , ze odetnie kabel od neta :P
Z huśtawką , to faktycznie jeszcze musicie poczekać . Mężuś to po raz któryś z kolei powiedział , ze zawsze się napalę , kupię , a potem chce sprzedać , bo Ami nie korzysta . Ale cóż , zawsze chce się dla dzieci wszystkiego co najlepsze :) Ja tez jeszcze poczekam i wystawię huśtawkę . Kurcze w grudniu była kupowana :P

A w ogóle fajnie ... trzy Agnieszki jesteśmy :P Proszę jakie popularne imię :P

Editt...
Sylka może i lepiej . Na pewno znajdziesz coś równie interesującego i być może na stałe :) Ja tez w życiu nie zostawiłabym dziecka z obcą osobą .

12 lata 8 miesiąc temu #398096 przez sylka
Agnieszki są bardzo fajne, same super babki znam z tym imieniem :D

Gratki dla Paulinka za ząbka, jakoś umknął mi :P

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #398116 przez Agusiak
Dziękujemy Kochane za gratki :) Jeden powód marudzenia już wyszedł ale kolejne już w natarciu i pewnie znowu nie będzie lekko :dry: :blink:

Sylka dobrą decyzję podjęłaś i masz rację że mogli wcześniej dać Ci znać o takiej możliwości zastępstwa.

agi ja mam dokładnie tak samo, napalę się na coś, nakupuję a potem tłumaczę się przed T dlaczego to nasza córka w ogóle nie interesuję się tak "wspaniałą rzeczą" :lol: :lol: Ma tyle zabawek które leżą nie ruszane ale też ich nie sprzedam bo wiem, że później się nimi zainteresuje :) więc czekają :) Normalnie jestem uzależniona od kupowania różnych dziecięcych akcesoriów :lol: :P
U nas huśtawka już w listopadzie była kupiona ale oficjalnie był to prezent na Mikołaja.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #398188 przez agi-p
Agusiaczku dobrze , że masz rzeczy , którymi Linka zainteresuje się w najbliższym czasie :) Ja mam pokupowanych o wiele za dużo rzeczy , które niestety już raczej nie przypadną jej do gustu ...ale cóż :P

A tu parę fotek mojej kochanej terrorystki :P

Po otwarciu boku w łóżeczku , co bardzo jej się spodobało :)
Rano...zaspany rozkoszniaczek :P
Tatusiowi już na głowę wchodzi :P
Gotowi do startu .... :P kask troszkę za duży , ale mniejszych nie produkują :P
I dzisiaj :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka