BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #396699 przez sylka
Witam kobietki :)
Agi super że udało się wszystko pomieścić w przemeblowanej kuchni :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś kupiłam Kubie świetną książeczkę z odgłosami zwierząt www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/3783...ksiegarniaklient_pi1 [temat]=3&tx_mzksiegarniaklient_pi1[wiek]=2. To fajne melodie połaczone z odgłosami a nie jak zazwyczaj same odgłosy. Dość długie i przyjemne dla ucha. Kuba nie rozstaje się z nią nawet do łóżeczka zaniósł i przed snem bawił się. Swoją drogą w łóżeczku ma pełno książeczek które przeglada zanim zaśnie. Cieszy mnie że tak lubi książeczki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396721 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi są jeszcze na all inne tego typu kalendarze ale już są dużo droższe.
Ja ostatnio też poprzenosiłam różne rzeczy Linki, huśtawkę także upchałam na górze, a resztę zabawek maksymalnie jak się dało upchałam do pudełek plastikowych i innych gadżetów do przechowywania.

Sylka super postępy nocniczkowe robi Kubuś, lada moment zrobi siku lub kupkę do niego :)

Ja podobnie jak Wy myślę o pracy ale tak jak Sylka muszę znaleźć coś nowego bo do starej na pewno nie wrócę. Ale jakoś póki co to nie przebieram w ofertach :dry:
No a z drugiej strony jak pójdę do nowej pracy to wypadałoby ze 2-3 lata popracować zanim postaramy się o rodzeństwo dla Pauliśki, a tak to mogłabym najpierw dwójkę odchować i dopiero iść spokojnie do pracy. A z trzeciej strony chcę drugie dziecko mieć już na swoim a to będzie niemożliwe jeśli nie pójdę do pracy :( :( I koło się zamyka :dry:

Sylka fajna książeczka, my mamy taką ale o Brzydkim Kaczątku :)

Spokojnej nocki :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396779 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka super ta książeczka :) Amelka uwielbia książeczki . Czytamy sobie codziennie i ma już pokaźną kolekcję , ale nic specjalnego . Kupowałam do tej pory krótkie bajeczki,żeby jej nie zanudzić przy czytaniu długością trwania . Mam tez na cd bajki czytane , ale te jej wcale nie interesują . Chyba kupię taką z odgłosami, moze też ją polubi .

Agusiaczku zawsze jak się nad czymś zastanawiasz , wahasz , to znajdzie się kilka opcji . Z doświadczenia wiem , ze z decyzją o kolejnym bobasku nie warto zbyt długo zwlekać . Ja mam dużą przerwę między dziewczynkami , a teraz jak chciałabym kolejne , to juz niby nie moge .

Sylka jakbym miała Amcię do żłobka oddać , to w życiu bym nie wracała do pracy . Ciesze się , ze mam Mamę , która z radoscią zajmie się małą :)

Amelka dzisiaj o 3 w nocy była już wyspana :P Na głupotki ja wzięło i turlała się między Nami i gadała jak najęta . Ostatecznie zasnęła , ale już 2 razy się przebudziła . Teraz śpi , ale już się cos wiercić zaczęła .
Mała terrorystka !

Nic uciekam , zaglądnę później .
Miłego poranka :)

12 lata 5 miesiąc temu #396783 przez Agusiak
dzień dobry!

Moja mendzinka wstała dziś o 5 i już mendzić zaczęła :dry: :(
Ja jestem jakoś tak dziwnie wykończona, niby nie mam Agi tak źle ze spaniem młodej jak u Was, ale jestem tak jakoś strasznie nie wyspana jakbym zaś miała w domu noworodka :dry:
Jestem zmęczona i osłabiona, na nic nie mam siły, a na dodatek chyba znowu mi zimno wychodzi a dopiero co kilka dni temu zeszło mi to wcześniejsze. Nie wiem, może to przez tą durną pogodę, jednego dnia jest 40 stopni a drugiego 20 :angry: :angry: Normalnie można się :X :X
Oczy mam na zapałkach i jeszcze głowa mnie boli.
agi Kochana współczuję Wam tych nocek a Ty kobieto jesteś wielka, że jakoś to znosisz i jeszcze potrafisz z tego żartować. No ale cóż innego poza żartowaniem nam pozostaje...

Może to zabrzmi okropnie ale marzy mi się weekend spokoju w samotności z książką lub w łóżeczku, albo chociaż jeden cały dzień od rana do wieczora :dry:
Albo jakiś "dopalacz" bo coś sflaczałam :dry: :P

Sylka już dzisiaj rano miałam okazję wypróbować Twoją metodę z kładzeniem na plecy ale u nas się nie sprawdza. Jeszcze gorzej się drzeć zaczęła i po chwili się podnosiła, to musiałabym ją tak cały czas kłaść :silly:

Miłego dnia :) :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396792 przez agi-p
Aguś Kochana może jakiś witaminek Ci brakuje ? Skoro taka osłabiona jesteś i to wstrętne zimno Cię tak nęka . Ja tez mam tego wirusa , ale na razie mnie oszczędza . Smaruj usta czymś ochronnym przed wyjściem . Chociaż nie wiem czy to pomoże . Jak zimno wychodzi , to znaczy , ze organizm jest mocno osłabiony . Taki weekend w łóżku dobrze by Ci zrobił i nie ma w tym nic okropnego . A może zawieziecie Linkę do Teściów na całą niedzielę np i wrócicie do domku i zaszyjecie się pod kołderką ?

Masz rację , że z tymi zarwanymi nockami to katorga , ale tak jak piszesz cóż pozostaje , tylko śmiać się z tego :P Ja już przywykłam i chociaż czasami jest mi bardzo ciężko , to nie ma co marudzić , grunt , ze Amelka zdrowa :) Biorę to na klatę . Raczej jestem optymistką , wiec liczę , ze kiedyś to się skończy :P

I z ta metodą Sylki u Was lipa ? No cóż , na jedno dziecko coś działa , a na inne niestety nie . Nie ma złotego środka na wszystkie dzieci . Moja Paulinka jak była w wieku 3-4 lata i na coś się złościła , to kazałam jej iść do swojego pokoju i tam krzyczeć lub płakać , i wrócić jak już się uspokoi i przemyśli .Ale była już w takim wieku , ze rozumiała wszystko . Czasami płakała przez 15 min i wracała z przeprosinami :) Na szczęście bardzo rzadko takie sytuacje się zdarzały :)

Idziemy z Amelką czynić dalsze domowe rewolucje :) Chociaż moja przylepa dzisiaj ma kolejny dzień z cyklu "świat wygląda lepiej , jak sie wisi na Mamie" i ani myśli sama się bawić ...ale damy rade :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396869 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396933 przez Agusiak
agi-p napisał:

Idziemy z Amelką czynić dalsze domowe rewolucje :) Chociaż moja przylepa dzisiaj ma kolejny dzień z cyklu "świat wygląda lepiej , jak sie wisi na Mamie" i ani myśli sama się bawić ...ale damy rade :P

agi Kochana rozbawiłaś mnie tym porównaniem :lol: :lol:
Paulina też ma ostatnimi czasy takie okres, że tylko na rękach, bo przecież nóżki trzeba oszczędzać ;)

Sylka nie wiem co Ci poradzić, to zależy od Ciebie i od tego czy zorganizujesz opiekę dla Kubusia. Ale jeśli ja miałabym taką sytuację to nie stresowałabym chyba dziecka żłobkiem na jeden miesiąc. Chyba, że będzie miał się kto nim zaopiekować.

A ja dziś dam małej wcześniej obiadek i idziemy na 13 kolarzy pooglądać :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #397148 przez Agusiak
No i widziałyśmy tyłeczki naszych kolarzy :)
Jak przejeżdżali to był taki szum jak nad morzem.
Zrobiłam kilka fotek, chwila nieuwagi, patrzę a Linka ma w ręce kupę psa :ohmy: :ohmy: :X
Na szczęście, jeśli można to tak nazwać była już całkiem wyschnięta i od razu wytrąciłam ją jej z ręki, no i oczywiście zaraz szorowanie łapek, mam taki płyn antybakteryjny bez użycia wody a potem jeszcze chusteczkami mokrymi przetarłam. Ale jak sobie pomyślałam, że pewnie jeszcze chwila i próbowałaby wziąć ją do buzi to omal nie zwymiotowałam :X :X W domu oczywiście kolejne mycie łapek już z użyciem mydła i wody.
Naprawdę uważam, że powinno się sprzątać po psach pod karą grzywny i to grubych pieniędzy, żeby się ludziom chciało posprzątać :angry: :angry:
Ja tam zawsze po Roxiaku sprzątam, mam reklamówki jednorazowe przy sobie a potem do kosza.

Kurcze ale mi się słodkiego dziś chce. Chyba mam załamanie w diecie :P :P A co tam pozwolę sobie, bo najlepszy sposób na pozbycie się pokusy to przecież jej ulec :P :lol: :lol:

A Wam jak minął dzień?

12 lata 5 miesiąc temu #397257 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku Ale fajnie , ze tak legalnie tyłeczki pooglądałaś ... i to obce :P
Ale przygoda z kupą okropna . Dobrze , ze miałaś ten żel antybakteryjny . Nie chcę nawet myśleć , ze Linka wsadziła by to do buźki . Ale pewnie tak by sie skończyło,bo maluchy wszystko do pyszczka cisną !

Oj bardzo mi się podoba Twój sposób radzenia sobie z pokusami :):):) Aż się uśmiałam . Często też w ten właśnie sposób sobie radze :P

A nam popołudnie mineło bardzo przyjemnie . Mężuś wcześniej z pracy wrócił i pojechaliśmy do przyjaciół :) Pozamawiałam sobie kosmetyki z Avonu i oriflame :) A Asieńka dała mi całą siatę ciuchów , które jej nie pasują i wybrałam sporo dla siebie :) Ona jest jak szczypiorek i co ma za duże , to mi daje :P
A ja Kochane właśnie osiągnęłam wagę z przed ciąży !!! Tylko co z tego jak centymetrów wszędzie więcej i ciuchy i tak za małe :P Dobrze , ze pozbyłam się prawie wszystkich . Jeszcze parę dla Linki zostawiłam , niech przejrzy czy coś chce :P
W ogóle miałam dziś mega powera :) Nie dość , ze przemeblowałam pokój na górze , to jeszcze salon :P Pozmieniałam dużo , pojeździłam z meblami i jest super :)
Na starym mieszkaniu tez cały czas zmieniałam , tak jak Ty Agulko :) Lubie zmiany :) Ubolewam jeszcze , ze nie mogę np pomalować , czy tapety rzucić :P

A i czytałam super artykuł o Naszych dziewczynach , zatytułowany "Ja i mój cień" :P
Bardzo trafny . Pisze tam , ze takie zachowanie jest przejściowe i ...calkiem naturalne . W psychologi ten okres nazywa sie kryzysem powtórnego zbliżenia . Niestety , pisze tam równiez , ze usamodzielnienie sie dziecka trwa nawet wiele miesięcy !!! Zalecają cierpliwość :P
I co mnie rozbawiło :
"...Być tam , zawsze tam gdzie Ty .... " - slowa przeboju Lady Punk doskonale obrazują pragnienia malca :P

No to miłego wieczorku i buziaki dla Małych Przylepek :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397281 przez Agusiak
agi to faktycznie miałaś super udany dzień :) Fajnie, że mogłaś sobie kosmetyki zamówić i jeszcze ubranka zarobiłaś, to zawsze poprawia humor :lol: :lol:
Świetnie, że udało Ci się tyle przemeblować, mogłabyś się pochwalić, no ale i tak nie wiemy jak było wcześniej więc nie zauważymy zmiany :P :P Ale najważniejsze, że jesteś zadowolona bo czasem niewielka zmiana potrafi zdziałać cuda i odmienić całe wnętrze :)
A jeśli chodzi o malowanie to na starym mieszkaniu też często zmienialiśmy kolory pomieszczeń :) Łapaliśmy za wałki i do dzieła :lol: Superowe były te wspólne prace, nawet razem sami zrobiliśmy taką wielką szafę z płyt wiórowych :laugh: :P Z resztą dużo tam robiliśmy sami, niemalże wszystko, poza meblami nie licząc tej szafy :lol: :)

agi też muszę przeczytać ten artykuł bo to co napisałaś rozweseliło mnie i rozbawiło, więc może inaczej spojrzę na ten syndrom przylepy :silly:

Spokojnej nocki :)

Aguś podaj proszę link do artykułu bo nie mogę znaleźć :blush:

12 lata 5 miesiąc temu #397357 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiu artykuł w gazecie Mamo to Ja , numer sierpniowy . Krótki niestety :(
Fajnie , jak tak razem zmienialiście wystrój i kolory :) Oj taka wspólna praca ma pozytywny wpływ na związek :P :)

Mężuś dziś do pracy nie poszedł ,więc odsypia wczorajsze spotkanie :P Ami buszuje już od wczesnych godzin . Wczoraj odpięłam jej bok w łóżeczku turyst. i ma mega radochę . Pierdołka mała wie do czego służy , bo z upodobaniem wkłada do niego lalki i misie , zeby spać poszły , ale sama jak mówię , żeby się położył , to ucieka w tempie błyskawicy :P

Dziś mamy mała imprezkę z grillem . Zaraz trochę posprzątam , potem przygotuję sałatki i na grilla wszystko . Ok 12-13 już goście będą !

Ale co tam...najpierw kawka :) Zapomniałam Wam powiedzieć , ze od jakiś 2 tyg piję zwykłą kawkę rozpuszczalną , a nie anatola :) Pychotka...uwielbiam kawę !!!

No to przesyłam moc pozytywnej energii i zmykam do mojego małego rozrabiaka , właśnie siedzi an nocniku i dopadła drapaczkę do pleców i bije mi po telewizorze ! Lecę uchronić się przed kolejnym wydatkiem :P

Miłego poranka :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397358 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas się nieco schłodziło. Wczoraj np było tylko 16 stopni :ohmy:

Paulinka dziś pospała do 7 ale budziła się kilka razy a ok północy zawołała mnie, pokazała palcem, że chce na podłogę więc położyłam się z nią na dywanie i od razu zasnęła. Poczekałam chwilkę aż mocniej będzie spać i odłożyłam ją do łóżeczka. Coś jej ostatnio łóżeczko przestało pasować :huh: :silly:

A Wam jak minęła nocka?

My dziś wybieramy się do znajomych, mają dwie córeczki, jedna ma 3 latka a druga jest w wieku Linki tyle, że jakoś z końca czerwca :) Ciekawa jestem jak się dzieciaczki pozmieniały bo jak widzieliśmy się ostatnio to ich Marta i nasza Paulinka miały po kilka miesięcy :)

Miłej soboty :) :)

Edit:
agi zapomniałam Ci pogratulować wagi sprzed ciąży :lol: :lol:
A jakie spotkanko mężuś odsypia, coś przeoczyłam?? :laugh:
Oj Kochana a u Was znowu dom pełen gości, super!!!! Fajnie jak tak jest się z kim spotkać :) Tylko z tymi przygotowaniami to już gorzej :P ale Ty od tych wizyt to masz Kochana chyba czyściej w domku niż Perfekcyjna Pani Domu :lol: :lol: :P

A to u Was w turystycznym odpina się cały bok?
U nas tylko odsuwa się na jednym z krótszych boków takie jakby wejście, jak do namiotu :)
Linka ma już je otwarte od kilku ładnych miesięcy. Czasem wchodzi do łóżeczka żeby odpocząć ale zasnąć sama też nie zaśnie.
Ratuj Kochana telewizorek, ratuj przed Amelką psotnisią Kochaną :laugh:
Smacznej kawki :)

A mój mężuś niestety dziś w pracy od rana :(

Edit:
Kochana już wiem jakie spotkanko, u koleżanki Asi od kosmetyków :)
A wiesz moja dobra koleżanka też Asia i też mogę na nią mówić "od kosmetyków" bo jest kosmetologiem :laugh: i technikiem farmacji :)

12 lata 5 miesiąc temu #397363 przez agi-p
Aguś wczoraj jak byliśmy u przyjaciół , to Mężuś z Arturkiem obrócili flaszeczkę , dla sprostowania dodam nie jedną :P Więc teraz odsypia , zadowolony , że do pracy nie idzie . Ami hałasuje na całego , a Tatuś chrapie i nic nie jest w stanie go wybudzić :P

Dzięki Kochana :) Ciesze się z tej mniejszej wagi . 13 miesięcy an to czekałam . Tylko boję się , ze zaraz znowu przytyję , bo miewam takie napady ,że chudnę , a potem grubnę więcej .

A co do łózeczka , to źle się wyraziłam ...odpina się nam tez jak w namiocie :P

Ale Linka kochana , ze tak pokazuje co chce . Perełeczka ...i na dywanie chciała spać . Może już nie wygodnie jej w łóżeczku . Ja też się już nad tym zastanawiam . U Nas w łóżku Ami ma takie pozycje , ze niejednokrotnie prawie mnie zrzuciła . Wierci się i kręci , a w łóżeczku miejsca mało .
Fajnie , ze u Was też spotkanie ze znajomymi sie szykuje :) Linka będzie miała radochę :) Takie spotkanie z dzieciakami na pewno jej się spodoba :)
Daj prosze znać czy Martusia już chodzi :)

PS telewizor uratowany ,a Ami nadal w najlepsze siedzi na nocniku i przebiera w zabawkach :P

Miłego dzionka w takim razie :)

12 lata 5 miesiąc temu #397487 przez Agusiak
agi też mi się właśnie wydaje, że jej już zbyt ciasno w łóżeczku i nawet przeglądałam na all te większe z barierkami no ale Paulinka jeszcze za mała na takie łóżko. W nocy jednak wstaje i boję się, że z tamtego mogłaby wypaść. Musi się jeszcze troszkę pomęczyć, bo nie ma innej rady. Nawet tych dwóch szczebelków jej nie wyjęłam bo tak się w nocy przemieszcza, że mogłaby wypaść.

Kochana znajomi odwołali wizytę bo coś im wypadło, ale napiszę dziś wieczorkiem do Gośki i zapytam czy Marta już chodzi :)

Udanego spotkania ze znajomymi, oby tylko pogoda się utrzymała i nie padało :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397592 przez Agusiak
dobry wieczór :)

U nas dziś była do południa piękna pogoda, byłyśmy z Linką w centrum aktywności, pohuśtała się na huśtawce i pobujała na koniku z jakąś starszą koleżanką :) Z huśtawki nie chciała zejść ale jakoś ją wyciągnęłam :P :P Potem poszłyśmy do sklepu dziecięcego bo musiałam kupić nowe smoczki do butelek i kupiłam też coś takiego, tylko nieco mniejsze i z firmy Canpol Babies,a i taniej zapłaciłam bo tylko 9 zł :)
allegro.pl/bidon-z-miekka-slomka-az-370m...osc-i2442246611.html
Będzie miała oprócz niekapka bo lubi pić przez słomkę, szkoda tylko że to też nie działania na zasadzie niekapania :)

Głowa mnie coś boli, zaś pogoda wariuje :dry:

agi jak tam spotkanie się udało? Pewnie zabawa będzie do późna :blink:

Sylka gdzie się podziewasz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka