- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Chyba do tatusia jest podobna?
A jaki macie rozmiar kasku? My mamy 48-52 i chyba faktycznie nie ma mniejszych.
Super, że podoba jej się wejście do łóżeczka A macie w turystycznym też materac czy tylko tą wkładkę co była w komplecie?
Widzę że używacie miseczki niewysypki, u nas niestety leży już schowana na półce, bo to co Linka je to tam się nie mieści, chrupki itp.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
W turystycznym mamy tylko tą wkładkę , zwaną przez producenta materacem Ale i tak złożyłam Amelce na spód kołdrę i ma wygodniej
A miseczka u Nas tez leży w szafce . Akurat wczoraj byli znajomi i chcieli zobaczyć jak to "cudo" wygląda i wyciągnęłam . Ami oczywiście jako pierwszy ciekawski szperacz zaraz ją dopadła i zasmyczyła do zabawek No i tak została . Dzisiaj nasypałam jej do niej chrupek do mleka z Bobowity i jadła na sucho Ale miseczka tak jak już pisałam - beznadziejna . Niby dla starszych dzieci , a pojemność jak dla noworodka . Niepraktyczna
Amelka śpiocha słodko . Mleka MM oczywiscie nie tknęła . Moja małpeczka uparta
Ide oglądać filmik z Mężusiem
A Agusiu , Amisia faktycznie cały Tata , tylko oczka ma niebieskie jak ja i włoski blond , też po mnie . Charakter tez po Tatusiu ...nerwusek . Normalnie jak jestem z nia sama w domku , to czasami mi się śmiac chce , bo czuje się jakbym z Mężusiem przebywała...miny,gesty i zachowanie mają identyczne
Do jutra Kochane ,spokojnej nocy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinka też już śpi, ale mało spała w ciągu dnia i pewnie wcześnie mi się rano obudzi
U nas w kasku jest taka wewnętrzna regulacja, kręci się takim kółkiem i ten najmniejszy rozmiar jest na Linkę w sam raz
Masz rację że ta miseczka to porażka, tzn mogłaby być większa bo tak to poza płatkami właśnie to nie ma czego w niej podać bo strasznie mała
Kochana my do turystycznego łóżeczka dokupiliśmy materacyk, ale nie żaden wypaśny tylko taki zwykły z grubej gąbki, kosztował chyba coś 17 zł ale jestem bardzo zadowolona bo ten wkład od producenta to jakaś kicha jest i wydawało mi się, że nie wygodne. Ale zanim kupiłam materac to też kołdrę podkładałam. Ale pisałaś że złożyliście to łóżeczko ze szczebelkami, to może przełożysz materacyk z niego?
Jeśli chodzi o podobieństwo to u nas Paulinka robi się podobna do mnie, ale jak byłam w jej wieku, tzn wygląda tak jak ja kiedy miałam roczek, ale zmieniłam się bardzo, poza oczami i teraz mnie nie przypomina i wszyscy się zastanawiają do kogo mała teraz podobna
A ja jak byłam mała to też jasne włoski miałam a potem mi ściemniały Paulinka też ma oczka po mnie, tzn kształt i kolor- piwny
Kochane muszę się Wam pochwalić że mężuś kupił mi na rocznicę ślubu nowiutki, super aparat cyfrowy Bardzo narzekałam na nasz poprzedni bo chyba trafił nam się jakiś felernym bo niby firma dobra sony cyber shot a fotki robił kiepskie i zanim się zebrał w sobie to obiekt już uciekł. Teraz mam piękny aparacik z fajnymi opcjami i jak na razie zdjęcia robi bardzo ładne Jutro przyjdzie prezent rocznicowy ode mnie dla T więc też mu go dam a rocznica dopiero 31 lipca Ale my takie napały jesteśmy że jak mamy wcześniej prezenty to od razu je sobie dajemy. Wyjątkiem są Święta, tu czekamy zgodnie z tradycją
Miłego wieczorku
- Agnieszka_86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Julia 25.05.2011
Jeśli chodzi o jedzenie to Julcia je już wszystko i przeważnie bardzo ładnie, czasami ma jakieś tam fochy na jedzenie, ale tak to naprawdę pod tym względem nie mam z nią problemu.
Agi zdjęcia prześliczne, naprawdę super dziewczynka. A może zamiast MM spróbuj dawać jej na kolacje kaszkę tak jak ja, nie zawsze zjada,ale przeważnie mniej lub więcej ale zje. Jest jeszcze tylko jeden mankament,że moja Jula usypia wciąż przy cycu... Na początku też tak było, potem jakiś czas usypiała mi ładnie w łóżeczku sama a ostatnio tzn. przez jakieś dwa miesiące znów cofnęła się do cyca i ani rusz inaczej...
Spokojnej nocy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki współczuję Wam z tymi nockami i karmieniem. Oby Wasze dziewczynki zaczęły już wkrótce przesypiać nocki i może same zrezygnują z piersi.
Aga 86 a podajesz Julci smoka? Może jak uśnie przy cycu to spróbuj jej po chwili wsadzić smoczek, może da się oszukać i dłużej pośpi.
U nas nocka spokojna, Linka wstała troszkę przed 7 ale mleczko dostała o 7. Mnie za to ciągle chce się spać, okropność oczy normalnie same mi lecą.
Udanego dnia
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiaczku moja Amcia też się zmienia co chwilę . Początkowo była podobna do mnie , a teraz to cały Tatuś
I super prezent rocznicowy Ja tez musze sie pomału zastanowić , co temu mojemu Mężulkowi podarować . My mamy we wrześniu rocznice
A co Ty wymyśliłas dla Mężusia ? My też jesteśmy narwanie i zazwyczaj nie wytrzymujemy z prezentami do rocznicy
A z tym materacem , to masz rację . W sumie wystawiłam na sprzedaz łóżeczko z materacem.Materac praktycznie nówka , bo mało co Ami w nim spała . Ale jak sie nie sprzeda , to wsadzę do turystycznego materac.Teraz coś w ogóle kiepsko się wszystko sprzedaje.Chociaz ciuchów sporo udało się sprzedać
Agnieszka_86 Moja Ami też ma własnie takie chwile , ze pięknie zasypia sama , lub coś tam z butli popije , a potem nie . Jak była młodsza to zasypiała w łóżeczku , sama , a teraz ma z tym wielki problem i chce z nami . Wczoraj się udało i zasnęła bez cyca w łózeczku , ale wiem , ze nie mam się co cieszyć, bo akurat tak zrobiła,ale dzisiaj pewnie bez cyca i naszego łóżka będzie lipa
Dziękuje za miłe słowa odnośnie mojej TERRORYSTKI Pokaż nam Juleczkę
Uciekam , bo jedziemy zaraz na szczepienie
Miłego dzionka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My kolejne mamy 24 sierpnia.
Kochana ja mężowi muszę kupować praktyczne rzeczy bo on innych nie uznaje. Zawsze to są jakieś klucze, śrubokręty, itp, itd a tym razem zamówiłam mu nową obudowę do telefonu, który obecnie ma, bo jest z niego bardzo zadowolony ale Linka bu go całego porysowała zębami i jeszcze kilka akcesoriów
Młoda od rana jeszcze nie spała a już dawno o tej porze jest w trakcie drzemki bądź już się budzi.
Edit:
Zasnęła dopiero teraz w huśtawce Czyli jeszcze jednak się nam do czegoś przydała
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciesze się , ze szczepienie już za Nami . Moja nietykała rozpłakała się jak Pani pielęgniarka dotknęła jej nogi Więc nie wiem , czy sam dotyk ja bolał , czy szczepionka , ale popłakała troszkę Waży 9400 i mierzy 75 cm
Huśtawka u Was ma zbawienny wpływ na Paulisię Ami to tylko ożywia się na huśtawce
Też po 11 mi zasnęła , ale temu , ze dopiero dotarłysmy do domku . Po lekarzu pojechałyśmy w odwiedzinki do Koleżanki i Igorka . Potem na pocztę i zakupy . Zmokłyśmy trochę , bo leje jak cholera !!!
A co do prezentów , to mój Mężulek w ogóle jest za tym , zebym nic mu nie kupowała Ale ja i tak zawsze kupuję . Musze wybrać coś fajnego . Na urodziny wykupiłam mu zestaw masaży całego ciała . Zawsze mi marudzi , ze plecy i nogi go bolą To chodził na masaże Teraz muszę się dobrze zastanowić .
Ide sprzątać i gotować . Normalnie czasami to mam dość tego kucharzenia Codziennie dylemat co tu ugotować ... dobrze , ze mój Mężuś nie wybrzydza . Ale ziemniaki i mięso musi być My z Linką to lubimy makarony,ryże i zapiekanki , a Mężuś to tradycjonalista
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Super, że jeszcze udało Wam się Igorka odwiedzić
No u nas też pada od rana chociaż teraz wychodzi słońce
agi mój T też mówi żeby mu nic nie kupować a przeważnie to sam sobie coś kupi co mu akurat jest potrzebne i mówi że to ode mnie na taką czy inną okazję
Niestety nie mam żadnych dodatkowych pieniędzy, a nie powiem mu żeby dał mi tyle i tyle kasy bo muszę kupić mu prezent Wiem że to mało romantyczne ale przynajmniej zawsze jest zadowolony z prezentu i nie może marudzić że coś mu się nie podoba
Super prezent zrobiłaś mężusiowi na urodziny, na pewno było mu to potrzebne biorąc pod uwagę jego pracę. Mojemu też by się przydało, bo jako kierowcy to kręgosłup daje mu się we znaki.
Kochane przyszedł zwrot z podatku i znowu na all siedzę Zgroza
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
My ostatnie szczepienie mamy we wrześniu. A w kwietniu bylismy na odra-świanka-różyczka i te szczepienie Kuba zniósł najgorzej. Był taki o nim rozdrażniony i marudny że szok. Chyba ok tygodnia tak mu się utrzymywało. Zwylke po szczepieniach nie było zadnej reakcji typu gorzaczka, rozdrażnienie.
U mnie mąz też mięsożerny choć jak zrobię jakąs nowość typu zapiehanka, spaghetii też zje. A jak nie zrobie obiadu to tez dobrze Wciagnie kanapki lub kupi pizze/ kebaba i mam wolne od garków. No chyba ze w weekend sam coś zaserwuje.
Zrobiłam dziś rybkę z brokułami w sosie jogurtowo-czosnkowym mam nadziejęże chłopakom posmakuje i zjedzą chętnie
Mój mąż też woli praktyczne prezenty. Więc dostaje odzież koszule/bluzy) narzędzia itp.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I co tam na allegro wypatrzyłaś ? widzę , ze masz tak jak ja Ja dzisiaj wypatzryłam bidon z Nuka i musze go zamówić . Dzisiaj u Igorka Amelka dopadła jego niekapek i piła z niego , a Igorem z kubka lovi Amelki Pozamieniali się
Ale zamówię Amelce , zeby już nie musiała podkradać
Sylka współczuje wnoszenia zakupów i dodatkowych 10 kg , mimo,że słodkich , to jednak 10 kg
Właśnie uprzedzano mnie , ze to szczepienie jest najgorsze i dzieci mogą źle reagować . Nawet po 7-8 dniach może być gorączka i wysypka .
Narobiłaś mi ochoty na tą rybkę A to jakiś specjalny sos , czy po prostu wyciskasz czosnek do jogurtu ? Jeszcze takiego do ryby nie robiłam , a chętnie spróbuję
Wiem , ze może nie powinnam o tym pisać , ale uwielbiam jak moja córcia siedzi na nocniku i ciśnie kupkę Miny robi przy tym nieziemskie Słodzizna moja !!! Mina pełna skupienia ... bezcenna
My tez dzisiaj zaliczyłyśmy spacerek . Krótki , bo co chwilę deszcz pada , ale przynajmniej przewietrzyłyśmy dupki
Zaraz fotki wstawię
A tak wczoraj zasnęła ... bez butli i cyca
I z dzisiejszego spacerku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zachciało mi się zrobić sałatkę grecką, wiec mężulek pojechał na zakupy.
My w tym roku nic sobie nie kupowalismy na rocznice, bo stwierdziliśmy że dołozymy sobie do wakacji
Amelka słodko śpiocha i na spacerki jaka zadowolona. Kuba tez ma w łóżeczku pełno zabawek
My do łóżeczka turystycznego dokupilismy gabkowy zwykły materac i kładę go na wkładkę. Teraz na wakacje go też zabieramy zwinę w rulon by zajął w aucie mniej miejsca) a w Pensjonacie mamy zmówione łóżeczko turystyczne dla KUby by nie wozić specjalnie ze sobą.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Amelka cudna!!!!!! Ja Kochana też mam zawsze w wózku tam za oparciem poupychane różne rzeczy, aparat, sweterek, niekapek i inne rzeczy które muszę mieć pod ręką
Ale widzę że u Was dziś chyba chłodno było bo Ami dosyć ciepło ubrana
W małżeństwie to chyba tak już jest, że kupuje się to co jest potrzebne ale nie jakieś pierdółki, bo to i tak ze wspólnej kasy przecież jest :)My tak samo robimy
My dziś bez spacerku bo padało chyba co 15 minut, ale pobuszowałyśmy na podwórku i Linka przetestowała gumiaczki ale na razie chodzi w nich jak bocian
agi mój T tak robi sos czosnkowy:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tylko nikomu nie mówcie bo to jego tajny przepis
Sos jest rewelacyjny, robi go do ryb, pizzy, kurczaka i praktycznie do wszystkiego
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Super , ze ten pensjonat oferuje łóżeczka , przynajmniej jeden bagaż odpada
Aguś oj tak w Naszym wózeczku niezastąpione jest to miejsce za oparciem Zawsze tam wszystko upycham , a potem jak Ami zaśnie to na szybko wyjmuję , żeby jej oparcie położyć
I chłodno dzisiaj było,więc Ami naubierałam .Wiało przeraźliwie . Normalnie czułam się , jakby jesień była , aż polarek musiałam wyciągać .
Ale pomysłowy przepis na sosik . Nikomu nie powiem , ale na pewno wypróbuję Najbliższy grill i sosik w roli głównej
Oj chciałabym zobaczyć Linkę w gumiaczkach
Czyli wszystkie mamy podobne zwyczaje w małżeństwach , przynajmniej jeśli chodzi o prezenty Też z Mężusiem mówimy , ze i tak wszystko ze wspólnej kasy .Chociaż nie powiem , czasami lubię zaszaleć i sprawić Mężusiowi ekstra prezent
Ami MM nie tknęła , ale cyca też nie dostała i zasnęła w łóżeczku ...sama z Lenką (swoją ukochaną lalą)
Zapomniałam dodać fotkę ...Moja Ami w roli Mamy
Zapomniałam życzyć miłego wieczorku
Uciekam do Mężusia