BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #397594 przez sylka
Bidonik fajny podobny do naszego :) My mamy taki z BabyOnohttp://allegro.pl/bidon-kubek-sportowy-ze-slomka-i-uchwytem-babyono-i2478445151.html

Fajnie że dzień udany, u nas wietrznie i deszczowo. Wieczorkiem mąz poszedł z Kubuśkiem na spacer a ja na spokojnie posprzątałam doładnie łazienkę i przyszykowałam do kąpieli dla małego. P. przyszedł pojechał po zakupki a Kuba zjadł kolację i jak tatuś wrócił to go wykąpał. Mały sięwybiegał to szybko padł w łóżeczku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397598 przez Agusiak
Sylka na stronce Waszego bidoniku było zdjęcie dokładnie tego co my mamy, o taki
allegro.pl/bidon-ze-skladana-rurka-canpo...0ml-i2425971674.html
ale dałam za niego taniej niż w tej aukcji bo tak ja pisałam wcześniej 9 zł :)

U na po południu też wietrznie i deszczowo,a Linka nadal ma okropne dni. Z moich obserwacji wychodzi, że idą jej górne trójki i czwórki. Dziś zaczęła tak przeraźliwe płakać, było widać że coś ją bardzo boli, że zdecydowałam się podać jej czopka Viburcol. Bidulka chociaż przespała się 2 godzinki bo ja już byłam cała przerażona :( :(

12 lata 5 miesiąc temu #397599 przez sylka
Buedna Paulinka :(

U nas przeciwnie Kuba cały dzień pełen energii i robił coś na diabła :P i biegał jak szalony. Najlepszy był jak zjadł swoja porcję obiadu P> przyniósł nasze a on Am i am no i jeszcze obiadł mnie :) Teraz ulubione słowo am. Biegnie do kuchni staje przy stole i woła.

12 lata 5 miesiąc temu #397600 przez Agusiak
haha słodko to musi wyglądać jak tak się o jedzonko dopomina :) sama radość jak dziecko chce jeść :)
Super, że humorek i apetyt Kubusiowi dopisują :lol: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #397601 przez sylka
Cały dzień coś mielił w buzi jak nie biszkopta to jabłko lub surową marchewke. Jak widział że coś robię w kuchni to stał i musiałam dać to co akurat miałam. P. też dzielił się :)

Smiesznie to wygląda :)

Agusiak na noc możesz dać Paulince Panadol jakby sie budziła przez ząbki.

12 lata 5 miesiąc temu #397602 przez Agusiak
dzięki za radę z tym panadolem, muszę zakupić bo mam w domu tylko nurofen w zawiesinie ale on jest też przeciwgorączkowy to nie chcę jej podawać. A ten panadol to dla maluchów jakiś specjalny, czopki czy syropek?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397603 przez sylka
I czopki nazywają się Paracetamol www.doz.pl/apteka/p1979-Paracetamol_czopki_Hasco_80_mg_10_szt i syrop www.doz.pl/apteka/p6709-Panadol_dla_dzie..._120_mg__5_ml_100_ml . Też przeciwgorączkowe i bólowe ale łagodniejsze bo na paracetamolu a nie jak nurofen na ibuprofenie. Choć u nas jak było źle to jedynie nurofen pomagał.
W czasie gorączki można używać na zmiane leku na ibuprofenie i Paracetamolu w odstępie co 3 godz. Szybciej w ten sposób zbija się gorączkę. Nieprzekraczając zalecanych dawek dobowych :)

12 lata 5 miesiąc temu #397607 przez Agusiak
no popatrz nie wiedziałam o tym naprzemiennym podawaniu, że szybciej gorączkę się zbija. Dzięki za cenne informacje. U nas póki co na szczęście bez gorączki (odpukać) ale bardzo ją widać boli i męczy, bo gryzie różne rzeczy ale w takim jakby szale i krzyczy i marudzi strasznie, sama nie wie czego chce. Aż mi się serce ściska :( :( A jak ją karmię łyżeczką, daję obiadek lub deserek to zaciska oczka jakby ją tam urażało. Okropność te wstrętne zębiska :angry: :angry: :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397661 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Agusiaczku jak nocka Paulineczki ? Biedusia , jak wychodzą jej na raz trójki i czwórki , to masakra na całego ! Ja mam w zanadrzu w razie czego paracetamol w zawiesinie , ale tylko raz Ami go dostała . A te czopki , o których piszesz dają coś ? słyszałam bardzo skrajne opinie na ich temat .
Szkoda , ze znajomi odwołali przyjazd :(

Sylka juz nie mogę się doczekać , aż Amelka przyjdzie i am zacznie wołać . Słodki Kubasek :) Sama radocha jak dziecko ma apetyt i jeszcze dopomina się jedzenia :)

U nas wczoraj było tyle ludzi , że szok . Trzy pary znajomych , jedna z dzieckiem i brat Mężusia . Było tłoczno i gwarno,ale fajnie :) Amisia bawiła sie z Igorkiem , tzn bawiła duże słowo , bywało , ze sobie wyszczelali po buziach :P
Z niefajnych rzeczy , to Amelka zgubiła kolczyka złotego !!! Wszyscy przekopaliśmy centymetr po centymetrze i nie ma go !!! :( Musiałam założyć jej na to uszko kolczyk , który miała na początku . Afera na całego , bo on grubszy jest i nie chciał już wejść do dziurki .
Dziś na spokojnie poszukamy znowu .
Grill się udał , bo dopiero wieczorem padac zaczęło .
A w ogóle kupiłam Amisi rowerek :P Nie taki jak chciałam , ale w tym przedziale cenowym i wiekowym , to szału zbytniego nie ma .
Teraz wszyscy odsypiaja ....poszliśmy spać po2 w nocy . Tylko ja na straży dzięki Amelce :P

Dzisiaj u Nas odpust , więc zbudzę gości na śniadanie i jazda na stragany :P

Miłego dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #397665 przez Agusiak
Dzień dobry :)

agi to super, że spotkanie takie udane i goście licznie dopisali :)
Mam nadzieję, że znajdziecie kolczyk Amelki bo szkoda, żeby się gdzieś stracił na dobre.
Mówisz, że dzieciaczki nawet po buźkach się "głaskały" :blink: :P
Udanych zakupów na odpuście :)

agi te czopki Viburcol są homeopatyczne, kiedyś były bez recepty a teraz są już na receptę. Tylko kilka razy podałam je małej w skrajnych w moim odczuciu sytuacjach. Wydaje mi się lepiej u nas się sprawdzają niż inne specyfiki. Wczoraj Linka przespała się po czopku 2 godzinki i przynajmniej odpoczęła troszkę bo raz, że ją bolało a dwa, że ten płacz ją też bardzo męczył. Bidulka moja kochana :kiss: Nie podaję Lince niepotrzebnie żadnych leków ale jestem zdania, że jeśli można chociażby troszkę ulżyć w bólu to trzeba to zrobić :)

Kochana nocka na szczęście minęła spokojnie, Paulinka nie budziła się i wstała o 6 :)

A my dziś jedziemy do ZOO do Chorzowa :)

Miłego dnia :laugh: :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397705 przez sylka
Agi załóż podkolanówkę na rurkę od odkurzacza i odkurzaj a kolczyk się złowi :)

Agusiak my używaliśmy jeszcze Camilię też homeopatyczne kropelki do picia na bolesne ząbkowanie w małych ampułkach dozowanych do buzi. Viburcol teraz chyba jest już na receptę,co? Jak Kuba się urodził był bez a później ponoć pozmieniali.
Camilia u nas pomagała w ciężkich momentach i nie podawałam jej codziennie tylko co jakiś czas jak widziałam że nic nie pomaga.
My zamierzamy odwiedzić zoo w Gdańsku :) i może oceanarium w Gdyni.

Miłych wypadów dziewczyny :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397814 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka tak Viburcol już są na receptę :)
Camilię też mieliśmy ale u nas nic nie pomagała :(

Kochane wypad do Zoo bardzo udany, chociaż mnie to jest okropnie żal tych wszystkich zwierzaczków. Tyle ludzi się tam kręci, głośno, dzieciory się wydzierają, okropność.
A najbardziej mnie rozbawiło jak w zagrodzie lwa stało w klatce auto marki peugeot a z płyty puszczany był ryk lwa, podczas gdy ten prawdziwy leżał do wszystkich tyłem i nawet nie drgnął :P :P
A wcześniej byliśmy jeszcze na placu zabaw :)
A to fotki z placu i z ZOO :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #397851 przez sylka
Świetnie, że wypad do Zoo udany i Paulinka jak widać zainteresowana byla :)

Rozczulił mnie dziś Kuba. P. poszedł mi po nospę bo bolało mnie strasznie podbrzusze jak na okres. Ja leżałam na łóżku zwinieta w kłebek z bólu to Kubusiek po cichu podszedł od str. głowy objął ją i pocałował mnie w czoło a później usiadł obok mnie :)
I 2 sytuacja. Przed chwilą szalał z P. na dywanie, wygłupy na całego a ja siedziałam obok i się śmiałam. Dałam P. buziaka i usiadłam z powrotem. Kuba podszedł do mnie złapał za głowę i przyciągnął do twarzy P. bym dała mu jeszcze buziaka. I tak za każdym razem przyciągał, gdy kończyłam całować :D

Kocham tego mojego szoguna :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397858 przez Agusiak
Sylka Kochany Kubusiek :)

A ja dziś pełna wiary i nadziei zakupiłam krem BB Garniera i chyba za dużo od niego oczekiwałam. Po pierwsze myślałam, że nie brudzi bądź brudzi niewiele a tymczasem brudzi jak zwykły fluid, a poza tym może i wygładza, nadaje koloryt i ładnie kryje ale tylko jak ktoś ma idealną cerę :P :P
No ale skoro już go mam to muszę zużyć :silly:

I chociaż nie planujemy bejbika przez najbliższe dwa latka to bardzo spodobał mi się ten wózeczek :lol: :lol: Kolor czerwono-czarny
allegro.pl/viper-4s-abc-design-od-reki-s...-wa-i2462598446.html

Kurcze ile nowych fajnych wózków się pojawiło na rynku przez ten rok :)
Ciekawe jakie cuda będą za kilka lat? :laugh:
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #397866 przez agi-p
Dobry wieczór Kochane :)
Agusiaczku zdjecia super :)Linka widac bardzo zadowolona ...śmieszek mały :) I nie mogę się na jej długie śliczne włoski napatrzeć :) Paulisia jest cudowna !!!
I mi też zawsze żal tych wszystkich zwierzątek :( Ale takie czasy ...

Sylka rzeczywiście Kubulek jest rozczulający :) A jaki opiekuńczy i zatroskany :) i , że spodobało mu się jak sobie z mężem buziaki dajecie :) Dziecko , które jest wychowywane w takiej pełnej miłości atmosferze wyrasta na fantastycznego człowieka :)

A co tam w spr pracy postanowiłaś ?

Kochane kolczyk się znalazł,jak już straciliśmy nadzieję . Wszystkie meble przesuwaliśmy , każdą zabawkę trzepaliśmy , na ogrodzie szukaliśmy i nic . W końcu stwierdziliśmy , ze trudno..trzeba nowe kupić . A w nocy po imprezie posprzątałam wszystko i zmywarkę włączyłam . Jedyne co zostało , to dzbanek z colą . No i rano wzięłam dzbanek , wylałam resztę coli i cytryny , które w niej były wykręciłam ,żeby je wyrzucić i kolczyk wypadł !!! nie mam pojecia jak tam się znalazł,moze na rękaw komuś się zaczepił i sięgajac po coś ze stołu , odczepił mu się i wpadł do dzbanka . Nieważne...dobrze , ze kolczyk jest :)

Paulisię odebraliśmy :) Już tak sie za nią stęskniliśmy :) Kuzyneczka wpadnie z rewizytą dopiero w sierpniu , ale Pauliś juz jutro jedzie w dalsze odwiedzinki...na kolejny tydzień.Dzieciom to dobrze :)
Popołudniowa wycieczka na rowerkach zaliczona , dołączyli do Nas znajomi , a potem wpadli do Nas . Niedawno poszli .
Kolejny zwariowany weekend za Nami :)

Miełgo wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka