- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- justysiak83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nareszcie razem :)
To tyle, przepraszam ża wtrącanie się w nie swój wątek ale musiałam się wygadać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Mnie wczorajszy maraton po lekarzach i sklepach całkiem wykończył i padłam wieczorem ze zmęczenia .
Co do okularów , to Ami nie chce nosić żadnych . Moimi co prawda czasami się bawi , ale jak założy , to na góra 5 sekund

Gosiu super , ze szczegóły wyjazdu do siostry omówione i nawet na zumbę się uda pójść

Hanula rośnie jak na drożdżach , wiec nie ma się co dziwić , ze ciuszki ma za małe

A Michałek jak się czuje ?
Agusiu super z tymi okularami

Z Linki wielbicielka koko jest

Megi z tymi okularami to będziecie mieć przeprawę . Faktycznie fajnie by było jakby Tymek się już przyzwyczajał do noszenia .
Miłego pakowania

Hahaha z tym nocnikiem w łóżku to mnie rozbawiłaś

Sylka super , ze z przedszkolem się udało

Mam nadzieję , ze inhalacje i syropek wystarczą i nic się nie rozwinie .
Ja wczoraj byłam z Mają u kardiologa i musimy jeszcze w czerwcu przyjechac . Jeszcze nie jest idealnie .
W poradni patologi noworodka zachwycone Majusią

W piątek jeszcze pediatra i usg główki .
Po lekarzach byłam na zakupach , bo w nic się nie mieszczę ,ale zakupy nieudane . 1 bluzkę ma siłe kupiłam , bo by mi Paula żyć nie dała

Do tego @ chyba dostałam i męczyłam się strasznie .
Na dzisiaj byłam u fryzjera umówiona , ale na jutro to przełożę , bo siły nie mam dzisiaj .
Pogoda dopisuje , wiec juz się ciesze

Zaraz idę pranie nastawić i powiesze je na ogrodzie . Niestety czeka mnie dziś prasowanie 2 tur prania . A wczoraj kolejne 2 powiesiłam . Codziennie pranie robię

Ide na śnidanko

Miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Justysiak wybacz ale ja najwyraźniej nie znam zbyt wielu nauczycieli z powołaniem ale chwała za to tym co je mają. Ja mam takie odczucia co do szkoły i nic na to nie poradzę. Nam kazali wkuwać na pamięć czyjeś myśli, stwierdzenia których nawet nikt nie rozumiał ale program wymagał, żeby to było nam przekazane. Prawdziwa nauka zaczyna się na studiach, przynajmniej jak dla mnie. Tam uczą logicznego i samodzielnego myślenia. No ale może teraz jest inaczej, nie wiem. Może w pierwszych klasach jest fajniej i ciekawiej a nauczyciele naprawdę się starają. Ale trzeba przyznać że chyba jednak zdecydowana większość młodzieży woli nie być w szkole niż w niej być, a jak lubią szkołę to ze względu na znajomych.
I znowu nie chcę nikogo urazić ale mam znajomych z oświaty na różnych szczeblach i mam taki ich obraz że tylko narzekają i strajkują a i tak nie mają źle. Tyle wolnego to nikt nie ma a zarobki, cóż, wielu zarabia o wiele mniej harując od świtu do nocy.
Aguś cieszę się że u lekarzy wszystko dobrze

Oj rozumiem Cię z tymi zakupami na siłę, ja też tak często mam bo jakoś nic mi się w tych sklepach nie podoba.
Ja dziś mam wizytę na 14 ale pewnie posiedzę przynajmniej do 16

Miłego dnia

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

laski ja tam nie mam nic do naczcieli,sa tacy i tacy program .. no wlasnie zgdzam sie z Gosia o emocjonalne dojrzewanie , moja szwagierka nie ywobraza sobie Julci a bedzie slzaj uzo bowiazkowo do szkoly nie nadaje sie ....ale oc ma byc to bedzie apropo przedszkola mam kolezanke ciut starsza ode mnie spotkalysmy sie ostantio i pyta czy idzie mlody do przedszkola mowie , jak da rade tak , ona ze swojego nie daje a ma juz 4 lata sdkonczone jej boona tzw starej daty zarazki chorobska przyniesie i tresciowa siedzi bo na emeryturze.

my juz w domku maly troszke plakal bylo multum babc i dziadkow . ale maly takiej jednej mowi jak wyszla "baba papa" i buziaka posyla ja szok bo on raczje obcych nie lubi

Agus mafioso ze lalalala cosanostra sie chowa

Agi super ze maraton sie udal i Majcia lol Tymcio pamietam majac 5 miesiacy wazyl dopiero 4.700 mysmy z waga mieli problemy

Agusiak na studiach nauka nie zgodze sie ...... moze na 1 roku przynajmniej .. a potem to kwestia kombinowania tak sie wycwanilam ze nie chodzilam na wszystkie wyklady bo po co notatki sie kserowalo studia to pikus..... Zgodze sie i z Aaga i z justysiak tna po kosztach sporo ale mozna korki dawac i nie jest zle u nas 30 zl za godz... ja sie moge wypowiedziec w przypadku liceum i technikum tam gdzie mama pracuje ,, sa nauczyciele z powolania i podejsciem a sa tacy ze klasa nimi rzadzi ...plus nauczyciel ma cos tzn rok urlopu na podratowanie zdrowia platny ..... tez bym mi sie przydal w mojej pracy

Agi nie martw sie ja przez 2 tyg z prania nie wykde jak przyjade

a co wymyslilam na obiad placki po wegiersku , z 2 rodzajami surowek , zrobie im na sniadanie salatke jarzynowa .. musze pokombinowac bo tesc i niby tesciowa - jak on widzi na diete tzw optymalnej i musze zrobic cos co oni zjedza bo S i R to wszystko zerni mama piecze mojemu S rogaliczki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Z tymi studiami to masz rację, heheh ja nie jeździłam na wykłady a jedynie na ćwiczenia ale chodzi mi bardziej o jakieś ogólne podejście do zdobywania wiedzy. Jak jakiś wykładowca zauważył, że się niemal mówi z pamięci jakiś przeczytany tekst to leciał beszt bo trzeba to co się czyta zrozumieć i powiedzieć po swojemu. No nie wiem, ale ja np. chętnie czytałam jakiś tekst nawet obszerny z dnia na dzień na zajęcia bo wiedziałam, że nie muszę go wkuć na blachę czy powiedzieć potem słowo w słowo. W tych pierwszych szkołach wymagają od Ciebie żeby wszystko umieć, mieć w głowie, a na studiach pokazują gdzie szukać potrzebnej nam w danym momencie wiedzy.
No nie wiem czy zrozumiale to napisałam o co mi chodzi

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Widzę,że temat główny to szkoła

Agusia,trochę się z godzę z Tobą,że spora część wiedzy jest niepotrzebna,bo przepraszam,po co komu jakaś silnia czy inne cuda,chyba tylko naukowcom. Ja nie wiem co to jest i w sumie nigdy jeszcze w życiu nie było mi to potrzebne. Klasy 1-3 to całkiem inna bajka,bo to przede wszystkim podstawa,raczej nie ma zbędnej wiedzy

A geografia... to myślę,że jeden z bardziej potrzebnych(i ciekawych oczywiście)przedmiotów

Megi,super,że takie mieliście lekcje z gegry

Micha wysłałam do przedszkola. Od wczorajszego popołudnia było ok. Nie wiem czy dobrze zrobiłam,mam nadzieję,że nie będą do mnie dzwonić,że mam przyjechać po Miśka

Agi,nie dziwię Ci się,że byłaś wykończona. Ja tylko jadę autobusem po Michała i już czuję zmęczenie wieczorem jakbym nie wiadomo co robiła

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny podzielę się z Wami moimi kolejnymi spostrzeżeniami co do wyglądu ciążowego na dziewczynkę. Otóż wyglądam okropnie, jak idź stąd i nie wracaj

Twarz mam czerwoną, w jakieś plamy i coś jakby kaszkę

Więc jeśli wierzyć stereotypom, że na dziewczynkę się brzydnie to ja na pewno będę miała drugą córcię

No to się pożaliłam ale nie wiem co mam z tą maską zrobić bo wygląda okropnie

Właśnie dzwonił tata, że kupił Paulinie domek do ogrodu

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kuba zaliczył pierwszy spacer i wypad do przychodni na bilans w zwykłych majteczkach. BEZ WPADKI. Nie było nas w domu ponad 1,5 godz. W przychodni 3 razy byliśmy w wc z czego 1 raz siusiał.
Wg pomiarów ma 12,200 kg i 88,5 cm. Taki szczypiorek ale wagowo w 50 cent. a wzrost 75 cent. Lekarka powiedziała że wymiarowo idealny. Badania wszystkie prawidłowe. Ząbki mamy wszystkie

Agi super że wszystkie badania prawidłowe wyszły a praniem się nie przejmuj idzie lato raz dwa wyschnie tylko prasowanie to gorsza robota

Agusiak mówisz 2 dziewczynka

Ale Aula bedzie miała radochę z domku

Megi to dobrze ze Was przepuściła ta babcia bo innym za cięzko jest siedzieć

Gosiu moze u Miska to jakieś przejściowe podwyższenie temp. było albo jakieś podekscytowanie ją podniosło

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agus domek jam yslalam by kupic maluchom wlasnie do ogrodu , musze najpierw zobaczyc co oni tam narobili , bo wycieli tujki i dlai inne i jak to wyglada i jak ta piaskownica bedzie moze sie wcisnie

aa jeszcze bylismy na spacerze, naprzeciwko mamy przedszkole , Tymek zatrzymal sie , dzieciaki byly tam na placu zabaw , zlapal siatke i krzyczy " jestem tutaj" mi szczena opadla bo 1 raz to slyszalam, on nie chce mowic, a tu co takiego i tak stal i krzyczal i ruszal siatka , moj cwaniak

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka gratki za spacerek majteczkowy

megi wow ale dzisiaj zaszaleliście, koniecznie wstaw fotki Waszych zmienionych fryzurek

I jeszcze pasemka sobie fundujesz, super!
A z tym wołaniem do przedszkolaków to Tymek rewelacyjny był :)Super to musiało wyglądać

A ja po lekarzu. Wszystko w porządku, tak jak myślałam nie robiła usg ale posłuchałyśmy serduszka

Domek już stoi w ogrodzie i mała szaleje, nie dało jej się do kąpieli zaciągnąć, hehe. Teraz jeszcze szukam na all zjeżdżalni a T ma jutro po sklepach popatrzeć

A i jestem bardzo szczęśliwa bo od ostatniej wizyty czyli miesiąc temu przytyłam tylko 700gram

pokazywarka.pl/u55zbt/
Miłego wieczorku