- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Aguś super, że lekarz odpowiednio dobrał Ci dawki insuliny biorąc pod uwagę że karmisz piersią
I taki spacerek z mamą na dwa wózki też fajna sprawa
Oj ja podobnie jak Ty wolę jak mężuś jest w domku, nawet jak jest zajęty czymś innym
Udanego grillowania!!!
Ja dziś mam teściów bo mam imieniny i mieliśmy właśnie robić grilla ale jak jutro pojedziemy na działkę to tam sobie zrobimy, a dziś ciacho i może jakaś pizza czy coś innego na ciepło
Muszę więc ogarnąć dół i dolną łazienkę
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Agusn no widzisz biegowy Linka dostanie superr
Sylwia 4 godz lol musze malego tez zabrac tu mamy takie cus ale jak kolezanka mowi wiele zostawia do zyczenia jezeli chodzi o bezpieczenstwo . jak wrocimy do s zaczne sama jezdzic autkiem to sobie do Stalowej pojade
My wczoraj bylismy w parku maly sie wybiegal , przywiozlam pol wozka kamieni hehe i zoledzi spotkalismy tam mame z synkiem 3.5 roku ladnie mowil , lazil za nami , co mnei juz w niektorych momentach zaczelo wkrzurzac zabieral Tymkowi patyki i je lamal , kamienie co sobie znalazl 2 razy mi go popchal , ta mama reagowala od razu on tak chcial zeby nic sobie nie zrobil ale Tymka pilnowalam .....zjadl jogurt na swiezym powietrzu i po kapieli myslalam ze padnie bo bylismy 2 godziny biegal , on w ogole nie chodzi ma chyba motorek w pupie hehe , i co poszedl kolo 22 spac .. ilem ozna miec energii?? dodam ze mial 3 godz drzemke w ciagu dnia .. wiec chyba sie wyspal
ja coraz gorzej p[sychicznie sie czuje tak tesknie za S , nie moge sobie miejsca znalezc... gdyby go nie wkopali w rozwozenie zaproszen przyjechalby po mnei eh..
apropo majteczek musze przelozyc bo jemu nie przeszkadza tu clay czas disco polo leci i on tanczy i sika haha albo na ogordzie bede zeby np nei byl czyms zajety i sie skupial albo w domu bez tv ale rano jak sie zbudzi , mowie przyneic nociu to zrobisz siusiu, wyciaga go , pomaga rozbierac i robi siku
a na komunei nie daje kasy .. kupujemy aparat cyfrowy z karta pamieci dodatkowa i futeralem , od chrzesten ma miec rower chrzestnego laptopa .... a aparat mu sie przyda bo na poczatku czerwca z dziadkami jedzie nad morze i tak bakal ze bardzi by chcial taki jak my mamy eby sobie samemu zdjecia robic jakis maly mu kupimy i zgrabny
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc kochane,my akurat przerabiamy temat rowerka dla Miśka!
Zaznaczyłam spoiler,bo mój post byłby na całą stronę
Ja tam jestem za rowerkami z doczepianymi kołami. Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby po takim trójkołowym rowerze moje dziecko wsiadło od razu na dwa. No,a poza tym u nas trójkołowe się nie sprawdziły,pedałowanie to kosmos A ja myślałam,że posłuży na dłużej.
Też myślałam,żeby Hani kupić taki mały normalny. Żeby się oswoiła. Jak nie da rady pedałować teraz to w przyszłym roku już na pewno,ale myślę,że jakby rowerek był luźny to do końca lata opanuje na bank pedałowanie. Ale to jest jeszcze temat otwarty,póki co obniżamy siodełko i kierownicę w biegowym. Niech poćwiczy równowagę
A takie mamy rowery:
Biegowy miał hamulec taki jak na jednym z tych co podawałyście,ale go nie montowaliśmy,bo ten kabelek był niebezpieczny. Długi i Michał mógł zahaczyć nogą. Na początku był złożony normalnie,ale jak zobaczyliśmy jak jeździ to stwierdziliśmy,że z tego może być większy kłopot niż pożytek.Jak chciał hamować to po protu zwalniał,ostatecznie nogą wyhamowywał.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tak poza tym zgubiłam wczoraj telefon komórkowy Na szczęście znalazł się. Ruszyliśmy na poszukiwania i znalazłam Leżał w miejscu,w który Hania się wywróciła. Kucnęłam,żeby jej rączki oczyścić i chyba wtedy mi wypadł z kieszeni kurtki. Ale na wielkie szczęście mam go z powrotem. Ale by się narobiło Tym bardziej,że mam na abonament.
Megi,może Tymek był za bardzo zmęczony i dlatego tak mu zeszło długo zasypianie... Czasami tak jest.
Hańcia nam z kolei padła w chwilę Byliśmy jeszcze po południu na dworze 1,5 godzinki i to chyba przez to.
A dzisiaj u nas strasznie zimno Słońce świeci,na termometrze niby 10st,ale odczucie... Taki ziąb,że nikt na dwór nie chce wychodzić. Może się trochę ociepli i później wyjdziemy.
My na komunię kupiliśmy tableta 7" Rodzice mojej chrześniaczki są właśnie tacy,że wolałabym pieniędzy nie dawać. Nie wiem czy Angelika by je zobaczyła... A tak będzie mała coś swojego. Neta mają,więc ok. Mam tylko nadzieję,że chrzestny nie pomyśli podobnie. A jak pomyśli to trudno,najwyżej sprzedadzą... Myślałam też nad aparatem,ale mąż wolał tableta. Przy chrześniaku to może byśmy pomyśleli też na d PSP,albo jakiejś takiej przenośnej konsoli gier. Mąż by na pewno coś wynalazł
Moja mama też jest zaproszona i też ma problem,bo wolałaby nie dawać pieniędzy,ale zupełnie nie wie co kupić. Nie chce wydawać za dużo(bo nie ma pieniędzy),poza tym jak już to wolałaby wydawać pieniądze na swoje wnuki,a tutaj to wnuki siostry mojego taty. Tyle,że na bieżąco się widują,bo mieszkają z dziadkami i jak tato odwiedza siostrę to też ich.
Muszę uciekać,później jeszcze zajrzę. Miłego dnia!
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Ja imienin nie obchodzę i nawet nie wiem kiedy, kto ma
Udanej imprezki imieninowej Zapewne teściowie zjawią się z jakimś prezentem
Megi jeszcze troszkę i już będziesz z Mężem
Fajnie , ze z Tymciem wczoraj w parku czas spędziłaś I powiem Ci ,ze na Ami też nie działa usypiająco to ,że sie wyszaleje , wybiega czy zmęczy Jak kto mówi Nasz pediatra : taki jej urok
Gosiu całe szczęście ,ze znalazłaś telefon . Jednym słowem miałaś szczęście
Powodzenia dzisiaj w komisie . Oby udało się kupić ten rower
Ja tam też nie mam nic przeciw 3 kołowym rowerkom czy tym z doczepianymi kółeczkami . Jeszcze niedawno nikt nawet nie słyszał o rowerach biegowych i wszystko było ok . Nikt nie wymyślał żadnych bzdur . Ja się wychowałam na takich rowerkach , Paula też i miliony innych osób . Teraz to większość rzeczy jest niedozwolona , niezalecana i zabroniona . Bez sensu . Najlepsze to , ze jedni odradzają , a inni polecają tą samą rzecz . Jak choćby chodzenie na bosaka
A co do prezentów komunijnych , to ja jestem przerażona tym co teraz sie wymyśla na prezenty . Ja stwierdziłam , ze nie kupię laptopa za 2 tysiące , bo dla mnie to przesada. Tym sposobem na 18-stkę mieszkanie będe musiała kupić . Mam troje swoich dzieci i mam na kogo kasę wydawać . Wiem , ze to brzydko brzmi
Paula miała komunię stosunkowo niedawno i dostała poza kasą złoty łańcuszek ,aparat,rolki i jakieś pierdoły .Moze nie jakoś szałowo , ale przynajmniej bez przesadzonych prezentów.
Dla mnie to normalne i zdrowe podejscie .
O tablecie myśleliśmy , ale on internetu nie ma , wiec to bezsensu
A pomysł aparatu ta wariatka wyśmiała !!! Ktoś chciał kupić i matka chrześniaka powiedziała, ze mu to nie potrzebne tak jak komputer (bo oczywiscie sama by go używała durna istota)
Muszę kombinować nadal .
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominik nie ma wymagan komputer juz maja bo milosz od nas dostal nam ikolaja nasz stary i im to wystarcza rower no tak duzo jezdzi i do szkoly jezdza i na wakacjach a ma taki stary a laptop .. tez mysle ze mu to niepotrzebne aparat ja wpadlam na pomysl bo tak go obserwowalam jak naszym fotki robilam i nie taki za 1000 Anka - jego mama kazala najtanszy i najprostrzy w obslusze dla niego i fakt teraz co wymyslaja na komunie to masakra quady i cuda wianki.. a gdzie radosc z tego ze Jezusa sie przujmuje ja dostalam kolczyki zlote lancuszek i kaske i nie mialam wymagan bardziej przejeta bylam jak wypadne czy sie uda wszystko bo to sie przes srodek paradowalo
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i też sprawa tego pedałowania, Amelka dostała rok temu na 2gie urodziny rowek na 4 kółkach i nie umiała nawet jednego obrotu pedałami wykonać.
A ja liczę na to że młoda z biegowego przesiądzie się od razu na dwa kółka
dziękuję Kochane za życzenia imieninowe
Z tymi prezentami na komunię to faktycznie
Ja na szczęście nie jestem niczyją chrzestną i chyba już nie będę bo moja siorka jakoś nic nie działa w tym temacie, ale za 3 lata mamy 18 chrześniaka T to już się boję co będą dla niego wymyślać, może ściepa po rodzinie i auto mu kupią, hahah
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kuba jak padl wczoraj po 20 to wstalismy o 10 szal
obiad zrobilismy i sprzatamy
Agus wszystkiego najlepszego z okazji imienin
co do komuni ja dostalam kase, kolczyki lancuszki i aparat ktory do dzis dziala taki maly kodak
Ja bym kupila lancuszek i ladne wydanie Bibli z dedykacja + moze pare gr do koperty. jak bedzie starszy doceni taki prezent.
sama mam np grajace pamiatki z komuni od dziadkow, tyle lat a dzialaja. Lancuszek nosze i pierscionek ktory mam kupiony m.in z pieniazkow komunijnych. Na bierzmowanie od chrzestnej dostalam obraz Matki Boskiej z Dzieciatkiem i wisi u Kuby w pokoiku. To ponadczasowe rzeczy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też najbardziej z komunii cieszyłam się z aparatu, dostałam od chrzestnego, kliszowy, robił świetne zdjęcia i miałam go przez całe liceum jeszcze dopóki kolega na jakieś imprezie nie zalał mi go sokiem Gamoń wsadził do reklamówki mój aparat i otwarty sok w kartonie
A tak to trochę kaski, złoto i inne drobiazgi.
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja juz posprzatalam, poprasowalam i zrobilam obiad teraz kapiel i nagradzam sie zakupami
u nas dzis troche zimno i pochmurne - mam nadzieje ze za to jutro bedzie ladnie
co do prezentu na komunie - to chrzesniak M 2 lata temu dostal PS3 no ale to tez koszt -
agi a mysleliscie moze nad rowerem ?? czy to sie juz nie daje na komunie - lub tak maly motorek - chlopiec by sie chyba ucieszyl
wczoraj sprzedalismy nasze ulubione Audi 2 lata nam sluzyl i trza bylo go juz sprzedac echhhh
dobra ja spadam zycze wam udanego weekendu i grilowania
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już po obiadku, posprzątałam dół i łazienkę i czekamy na teściów
Miłego popołudnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie mąz został oddelegowany na spacer z synem Ja wywiesiłam pranie, ogarnęłam kuchnię po obiedzie i mam chwile dla siebie w ciszy
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie dostałam na komunię ani pieniędzy,ani rowera ani nawet zegarka na rękę. Ale podobnie jak u Sylki,moje kartki(nie wszystkie co prawda)nadal grają. Dostałam też złoty łańcuszek,który niechcący zgubiła mi siostra i zegar na ścianę z obrazkiem Anioła Stróża i motylkiem na sekundniku-działa nadal I w sumie to już nie pamiętam. Ale na pewno bardziej przejęta byłam całą uroczystością niż imprezą
Ja wyczarowałam siostrzenicy niezwykły prezent na komunię Oczywiście pytałam siostry czy mogę. Bardzo marzyła o króliczku i kupiłam jej dokładnie takiego www.google.pl/search?q=kr%C3%B3lik+baran...asy.html%3B400%3B341 Myślę,że nic jej bardziej nie cieszyło Dała mu na imię Xavier Ale niestety już dawno go nie ma.
Agusia,rano weszłam,żeby Ci złożyć życzenia i zapomniałam Spóźnione więc buziaki ślę Moja sis też dzisiaj ma imieniny
Niestety w komisach pustki R będzie czatował na tablicy.pl,a jakby co to popatrzymy w Szczecinie jak pojedziemy za tydzień do siostry.
Byliśmy dzisiaj na spacerku mimo tego strasznego wiatru. Poniżej podaję linka do fotek z tegoż spaceru,ale też z poprzednich z tego tygodnia i kilku domowych
Miłego wieczorku! Ja właśnie dostałam @ i już zaczynam to odczuwać Poza tym strasznie mi się chce jeść
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba wybiegał się z tata na spacerze :0 a ja na spokojnie popracowałam w domku.