- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Jak jest ciepło to śmigam w balerinach a jak bardzo ciepło to w sandałach
Zaraz chyba zabiorę Paulinę i gdzieś pójdziemy bo na tym podwórku to też nie ma co robić, tylko tu u nas to chodzić też nie ma gdzie WIEŚ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
przepraszam ze mnie tak dlugo nie bylo ale od 2 tygodni nie wiem jak sie nazywam praca / dom i w domu znowu praca
trudno was nadrobic przepraszam
najwazniejsze: spoznione zyczenia dla Hanulki , tort wyglada smakowicie (az mam ochote na takiego) a zdjecia Hanni sa swietne jak ten czas leci
agi- no co by tu duzo mowic twoje dziewczyny sa super Maja taka malusienka a Ami urosl na prawde taka mala panna juz z niej
megi zdjecia z spacerku super ubranka z reszta tez - ja nawet nie mialam ostatnio czasu zeby malemu cos pokupowac musze to w sobote nadrobic uwielbiam zakupy
a i zazdroszcze mezulka ze tak o ciebie o was walczy wie co ma i sobie to cenni chcociaz czasmi mezowie daja popalic "madrymi" tekstami
gratki dla Kubusia ze tak ladnie juz sobie radzi z sikaniem u nas niestety brak postepow za to przerabiamy bunt 2 latka i mi juz rece odpadaja - wzoraj Piotrek taka awanture zrobil w przedszkolu ze szok bo nie chcial isc do domu wogole ze wszystkim jest na NIE
agusiak zdjecia Linki super szczegolnie te na motorze trzymam kciuki oby wam sie udalo z praca
buziaki dla wszsytkich :*
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Po powrocie do domu padł mi przed obiadem. Podgrzałam mu niose talerz a on już spi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Megi buty fajne, jednak nie w moim typie Najważniejsze że Tobie się podobaja i natrafiłaś na takie jakie chciałaś
Ja adidaski mam i noszę niekiedy Choć jak ciepło wolę balerinki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
moj wlasnie wstal zjadl rybe 4 paluszki jesuu ja juz nie wiem co mu dawac... codziennie rybe?? no ale dzis 30 stopni to moze jesc nie chce bo ja nie grunt ze pije jak smok super Sylwia ze Kubus przyjety i wyglada na prawdziwego przedszkolaka ja tam nie wiem co i jak tutaj bede musiala odmowic a tam ... nie zlozylam papierow bo S zapomnial zaniesc ciekawe czy specjalnie tego nie zrobil wczoraj mi powiedzial ze moge dla niego siedziec z dziecmi i wychowywac.. ja mowie dziecmi ??? on to tak nie chcesz 2
Natka oszz jak dobrze ze bunt 2 latka nie tylko ja przechodze ale on mi cyrki w domu odstawia na miescie nie moje dziecko wszyscy chcwala ze grzeczny , a on sie maskuje hehe
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z przedszkolem zobacz w środku roku bo sporo os. rezygnuje z powodu chorób dzieci.
W poniedziałek bedzie lista to dokąłdnie bede wiedziała ile dzieci w gr. Chyba 2,5 l beda z 3 latkami, bo 2,5 latków ponoć tylko kilku jest.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ogromnie Ci współczuję tych wszystkich zawirowań w pracy
Ja to już jestem cała przerażona jak się w tym wszystkim odnajdę jak przyjdzie mi kiedyś pójść do pracy
Trzymaj się dzielnie Kochana i uszy do góry, już niedługo majówka
Sylka z Kuby to już pierwszorzędny przedszkolak
Super, że macie już miejsce zapewnione
Zdjęcia bombowe
My zaliczyłyśmy jeszcze spacerek na nóżkach a teraz siedzimy na podwórku a Linka buja się na huśtawce
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Kochane ja tylko na moment , bo padam na buźkę Zanim mi się organizm przyzwyczai do codzienności z 2 maluchami , a kręgosłup do zmienionego środka ciężkości , to chyba padnę .
W ciągu dnia jest jeszcze ok , ale wieczorem padam ze zmeczenia .
Agusiu ja suknie ślubną mam nadal i nie sprzedam jej . Ja miałam szytą na miarę , a co za tym idzie ciężko byłoby trafić na kogoś o identycznych gabarytach I takiego kurdupelka .
Nie chcę Cię dołować , ale Tobie też będzie cieżko sprzedać . Ze względu na to , ze teraz wypożyczalnie sukien działają na tej zasadzie , że przyjmują w komis suknie kupione u nich w salonie . Koleżanka kupiła w salonie suknie za 3500zł! , i po ślubie zaniosła ją do tego salonu i zaproponowali jej 800zł i to tylko w przypadku sprzedaży tej sukni . I jakby mało tego było , to normalnie za to , ze suknia u nich wisi i czeka na kupca , to koleżanka musi płacić jakąś tam kwotę !!!
Oj z tym , ze Ami chce coś, a po sekundzie wyje , ze wcale tego nie chce , to ja elaboraty mogłabym pisać Trochę mnie uspokaja , ze Wasze dzieciaki mają tak samo , bo to oznacza , że to taki okres buntu .Już się bałam , ze Ami jest z natury niegrzeczna .
Gosiu , ale masz "bliźniacze" dzieciaki Pomiarowo widać , ze to rodzeństwo z krwi i kości
Współczuję sytuacji w przychodni . Hanusia dała popis
Megi super butki Oby Ci służyły
Natka , wreszcie się pojawiłaś . Zalatana na maksa jesteś widzę .Mam nadzieję , ze jednak jakieś wolne chwile na wypoczynek zarezerwujesz
Sylka gratuluję przyjęcia do przedszkola Super fotki . Z Kuby to prawdziwy przedszkolaczek I jak fajnie , ze mu się tak podoba i że sie ak zaaklimatyzował
My tez dziś korzystałyśmy z letniej pogody i spacerowałyśmy . Popołudniu gości mieliśmy i nie mam siły na nic . Idę się położyć , Mężuś masaż mi obiecał ,więc chętnie skorzystam
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochane zaraz się pobuczę...Moja "maleńka" córcia poszła dziś do nowego, prawie dorosłego łóżka spać Ale nie wiem gdzie ją w nocy zastanę bo na wszelki wypadek wyjęłam jej szczebelki ze starego łóżka gdyby chciała się tam jednak w nocy przenieść. Ale chyba zostanie w nowym bo na stare ciągle tylko pokazuje i mówi BOBO, BOBO, że to łóżeczka dla dzidziusia Kochana moja dziewczynka
Idę zrobić herbatkę bo mężu właśnie przyniósł kolację
Miłego wieczorku
edit:
Oj Kochana współczuję Ci tego wymęczenia i bolących plecków. Ale jak mąż masaż obiecał to trzeba korzystać
A ja z suknią mam to samo, także miałam szytą na wymiar, bo chociaż byłam wtedy o wiele szczuplejsza to tak czy siak musiałby się trafić jakiś okrąglejszy Kingsajz na tą kieckę
Więc chyba zostanie i zrobię z niej kiedyś sukienkę do komunii dla Pauliny, hahaha.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi odpoczywaj ile możesz kochana Głowa do góry to okres buntu. Przerabiałam to. Nerwowo jest nie da się ukryć, ale wyleczalne
Gosiu super że zaliczyła Hania już blians. Ja możejutro skocze, sama nie wiem
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie ukrywam,że spać bym już mogła,taka jestem padnięta. Ale mąż ostatnio jak wraca z pracy to już tylko śpiącą mnie zastaje(ok. 20.40),więc dzisiaj postarałam się nie zasnąć chociaż już miałam odlota.
Michu dzisiaj w przedszkolu rozwalił sobie głowę Kolejna blizna będzie. Szedł do ubikacji i się potknął,pośliznął czy coś tam i jakoś niefortunnie upadł i krew się lała. Cała bluzka poplamiona i jak mi powiedział "krople były na podłodze". Nie dzwonili do mnie,bo Michałek się nie skarżył na nic,pani mu przemyła i było ok. Obejrzałam mu tą głowę,a tam maleńka ranka,zaraz się zagoi. Chyba po prostu trafiło na jakieś naczynie. Dobrze,że nic gorszego nie wyszło. Jakbym miała znowu trafić do szpitala z dzieckiem z urazem głowy to chyba już prokuratora by wzywali Ostatnio kolega Michałka(rówieśnik) ze wsi też w przedszkolu upadł i jak się okazało w szpitalu-pęknięta czaszka. Jak się potem okazało krwiak mu nie chciał schodzić i musieli mu nawiercić dziurkę,żeby zniknął Straszne Jak ja się cieszę,że Hani się szybko wygoiło i nie miałam takich przeżyć,bo chyba bym zeszła
Sylka,Kubuś to na prawdę przedszkolak "pełną gębą" A w tej czapie wygląda jak Skate Super. Pierwsze zdjęcie jest boskie W ogóle Kuba jest przeuroczy A jak już się uśmiechnie to kolana miękną
Agusiaczku,no Linka przekochana Boziu,już z niej kochana starsza siostra
Dzisiaj jak wracaliśmy z Michem z przedszkola to dwa przystanki jechaliśmy ze szwagierką(zwykle wysiada tam,gdzie my wsiadamy). Jak już się zbierała do wysiadki to Misiek oczywiście musiał ją przytulić. Ta myślała,że już koniec,a on jeszcze całusa i mówi do niej:"miłego dnia,kocham cię". Widziałam jak jej się oczy zaszkliły. Pierwszy raz usłyszała coś takiego od Michałka Mój słodziak Dlaczego on nie może być taki cały czas.
A w autobusie jak się rozgadał,no masakra. Akurat jechały dwie kobieciny od nas ze wsi. A ten nawija i nawija... Na koniec pyta czy mają dzieci,czy miały już urodziny,a jakie torty i że jak on będzie miał urodziny to mama mu zrobi taki tort...
Hanuśka też była dzisiaj dwa razy na dworze,na tym drugim była z babcią i ciocią i ponoć dała czadu. Wróciły umęczone jak nigdy. Jeszcze przy takim gorącu. Dzisiaj było bardzo ciepło,słonecznie,ale po południu straszny wiatr był,tyle że ciepły,ale taki porywisty,że szok Dawno takiego nie było.
"Jak każdej soboty, byłem na zakupach w ogromnym centrum handlowym, kiedy zobaczyłem małego chłopca, który mógł mieć może 5 czy 6 lat rozmawiającego z kasjerem.
Kasjer powiedział: "Przykro mi, ale nie masz wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić tę lalkę. Wtedy chłopiec zwrócił się do kasjera i zapytał: czy jesteś pewien, że nie mam wystarczająco dużo pieniędzy?'' Kasjer przeliczył pieniądze ponownie i odpowiedział:'' Wiesz, naprawdę nie masz wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić tę lalkę, mały'' chłopczyk wciąż trzymał w ręku lalkę..
W końcu podszedłem do niego i zapytałem, komu chce kupić tę lalkę. "To jest lalka, o której marzyła moja siostra. Chciałem kupić jej ją na prezent urodzinowy.
Muszę dać lalkę mojej mamusi, by mogła przekazać ją mojej siostrze kiedy odejdzie. "Jego oczy były tak smutne gdy to mówił.. "Moja siostra odeszła do Bozi.. Tata mówi, że mama też tam niedługo pójdzie, więc pomyślałem, że może wziąć lalkę ze sobą by dać ją mojej ukochanej siostrze...''
Moje serce zamarło. Chłopiec spojrzał na mnie swymi błękitnymi wielkimi oczyma i powiedział: "Powiedziałem tacie żeby poprosił mamę by jeszcze nie odchodziła, nie zanim nie wrócę z centrum handlowego." Potem pokazał mi śliczne zdjęcie, na którym się śmiał. Powiedział mi: "Chcę aby mama wzięła moje zdjęcie ze sobą, tak by moja siostra mnie nie zapomniała". "Kocham moją mamę i żałuję, że musi mnie zostawić, ale tata mówi, że musi iść, aby być z moją młodszą siostrą. Spojrzał jeszcze raz na lalkę smutnym wzrokiem i zaszlochał, lecz bardzo, bardzo cicho..
Szybko sięgnąłem po portfel i powiedziałem chłopcu." Na wszelki wypadek sprawdźmy jeszcze raz czy nie masz wystarczająco pieniędzy na tę lalkę..''
"Dobrze", powiedział: "Mam nadzieję, że mam dość." Dodałem z portfela parę złotych do jego oszczędności i zaczęliśmy liczyć. Okazało się że jest ich wystarczająco dużo na lalkę, a nawet parę groszy więcej.
Mały chłopiec powiedział pod nosem: "Dziękuję Boże za to że mam wystarczająco dużo pieniędzy!" Potem spojrzał na mnie i dodał: "Wczoraj, zanim zasnąłem poprosiłem Boga, abym miał dość pieniędzy, żeby kupić tę lalkę, tak, by mama mogła dać ją mojej siostrze. Wysłuchał mnie!'' ''Chciałem również mieć wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić białą różę dla mojej mamusi, ale nie odważyłem się prosić Boga o zbyt wiele. Tymczasem dał mi wystarczająco, by kupić lalkę i białą różę. Moja mamusia kocha białe róże.''
Skończyłem zakupy w stanie zupełnie odmiennym niż kiedy je zacząłem. Przez cały czas nie mogłem zapomnieć o małym chłopcu. Wtedy przypomniałem sobie artykuł w lokalnej prasie, który czytałem dwa dni wcześniej, w którym odczytałem wzmiankę o pijanym mężczyźnie z ciężarówki, który uderzył w samochód którym jechała młoda kobieta z dziewczynką. Dziewczynka zmarła na miejscu, a matka pozostaje w stanie krytycznym. Rodzina musiała zadecydować, czy odłączyć maszynę podtrzymującą życie, bo młoda kobieta nie ma szans na wyjście ze śpiączki. Czy to rodzina małego chłopca?
Dwa dni po spotkaniu z małym chłopcem, czytałem w gazecie wiadomość, że młoda kobieta zmarła.. Nie mogłem się powstrzymać, przed kupnem bukietu białych róż z którymi poszedłem na pogrzeb. Ciało młodej kobiety było wystawione w kaplicy, by rodzina i przyjaciele mogli ją pożegnać.
Była tam, w trumnie, trzymając piękną białą różę w ręku wraz ze znajomym zdjęciem małego chłopca i lalką umieszczoną na piersi. Pozostawiłem to miejsce ze łzami w oczach, czując, że moje życie zmieniło się na zawsze ...
Miłość którą chłopiec darzył swoją matkę i siostrę jest trudna do opisania, wyobrażenia. I w ułamku sekundy, pijany kierowca to wszystko zniszczył".
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu super , ze Linka pięknie zasnęła w swoim dorosłym łóżeczku Ale te dzieciaki szybko rosną !!!! A jak noc mineła ? bez niespodzianek ?
Mi się wydaje , ze Amka by wyszła sobie i się bawiła zamiast spać Musze jej na noc zostawiać już łóżeczko otwarte i niech się przyzwyczaja
Sylka licze na to , ze będzie jak mówisz ... okres buntu minie i będzie spokojnie Tym bardziej , ze niedługo zaczną się okresy buntu Mai pewnie
Gosiu dobrze , ze Michu nie rozwalił głowy mocniej . I twardziel z Niego
Straszne to co piszesz o tym dziecku z przedszkola ...wiercenie dziurki brzmi strasznie
A Michaś jaki kochany w tym autobusie I gaduła Jego rozmowy pierwszorzędne ...babeczki musiały mieć niezły ubaw
My sie ubieramy i jedziemy do Bielska . Ami do mojej Mamy a ja z Majką do diabetologa . Kazałam Mężusiowi wpakowac wózek do auta w nadziei , ze na spacer się z Mamą wybierzemy , ale chyba zaraz lunie deszczem Szaro i buro
Pojawię się wieczorem zapewne .
Miłego dnia