BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 8 miesiąc temu #623961 przez megi23
bry wieczor jaka Linka lsodka mala modelka eee co twoj maz szukal z Paulinka skarbu ??:)
a kolekcja lol dziadkowie zaszaleleli :) ja tez uwielbiam ubranka z h&m i Tymcia w nich i tez mamy niezla kolekcje :silly:
S dzis do mnei zadzwonil pod wieczor boszz jak ja tesknei za jego logsem jeszcze troche i bym sie poryczala w sluchawke :( . Chce szybciej po nas przyjechac na nastepny tydzien jak zalatwie badania , ale ja juz do 28 wytrzymam , b
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
... S ma zamowic barierke ochronna i mowilam ze trzeba malemu nowe spanie kupic i mamy jechac meble kuchenne ogladac w koncu :P szykuja sie duze zmiany :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #623988 przez Agusiak
dziękuję Wam dziewczynki za miłe słowa :kiss: :kiss:

megi super, że szykują się takie dobre zmiany :)
I pewnie lepiej iść do lekarza i być spokojnym, a może coś poradzi i będzie lepiej :)

megi mój mąż ma wiele pasji i jedną z nich jest łażenie z wykrywaczem metali :) Ogólnie szuka różnych wojskowych "pamiątek" ale akurat z Linką szukali monet dla zabawy ;)
Jak zapikało to młoda kopała łopatką :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #623994 przez megi23
Hanula , Ty nasza juz 2 latko duzooo zdrowka , radosci i spelnienia marzen i idz smialo przez zycie miej wesola minke, lap szczescie za nogi i dus jak cytrynke :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #624032 przez sylka
Nie wiem jak Wy ale ja jestem ciekawa cukierniczego arcydziela Gosi :lol:

Megi pewnie idziemy co Ci szkodzi przy okazji sprawdzisz czy wtko ok, bo moze uparcuch jak moj :blink:
Choc powiem Ci ze teraz spokojny jest i straszny przytulas. Ja tez spokojniejsza, bo wiadomo ze jan wrzeszczal to i ja krzyknelam gdyz niewytrzymywalam i tak tez sie nakrecalismy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624047 przez megi23
ja tez jestem ciekawa torcika i czekam na foty :)
Sylwia ja juz nie wiem co jest buntem co napieciem i powoli nei radze sobie z tym on potrafi w sek sie drzec masakrycznie klade go na ziemie i trzymam on wtedy chce sie przytulac i ja juz glupia jestem czy nie dawac mu sie , jak nie daje to on placze, rzuca sie i jest gorzej... uparciuch jest .. ale bez przesady...przytulas to malo powiedziane, on by mi z rak nie schodzil :silly: ja nie krzycze mowie glosno , bo on sie nakreca, ale to nic nie daje.... 200 razy mowie i juz mam tego dosc... a jak S mi dzis wypalil z 2 dzieckiem jeszcze to mi sie odechciewa , bo skoro z 1 sobie nie radze.. :(

11 lata 8 miesiąc temu #624055 przez sylka
Madzia tez miałam taki okres że miałam dziecka po dziurki w nosie. Przwie cały dziń słuchać jego wrzasków i histerii Jasna cho...a mnie trafiała, ale minęło. Wiem co przeżywasz. Buziaki i dużo siły.

11 lata 8 miesiąc temu #624062 przez megi23
Nie dziekuje by nie zapeszyc :) zobacze co psycholog powie :)wiesz ja majac doswiadczenie z pracy jestem przyzwyczajona do buntowania sie agresjii itd mnie to nie rusza , ale chodzi o to ze on sobie z tym nie radzi .. z tymi emocjami o ja nie wiem czy go przytulac czy raczej nie ... :dry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624150 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Ale dobrze, ze już mam necik :) Dopiero wczoraj dotarł do Nas informatyk . Ale udało się załatwić sprawę bez rozkopywania ogrodu i nawet Nas słono nie podliczył :) Całe szczęście , ze to znajomy :)

Zaraz postaram się nadrobić co pisałyście , chociaz będzie trudno z moimi dziewczynkami :P

Agusiu
rzuciły mi się w oczy zdjecia Maleństwa :) Śliczności :) Rewelacyjne zdjęcia Ci porobili . Ja z tej ciąży mam zaledwie kilka :( I to mniej wyraźne :) Może na kolejnym badaniu dowiesz sie czy będzie Synuś czy druga córeczka :)

A fotki z wypadu nad jezioro wprost bajeczne . Paulinka świetnie pozuje :) Ami mi teraz ucieka sprzed aparatu i wszystkie foty ma z zaskoczenia robione .
Zdobycze ciuszkowe super :) I ile tego !!! Oj zazdroszczę :)

Megi
super , ze zmiany nadchodzą :) Takie to cieszą :)
I dobrze , ze idziesz z Tymciem do specjalisty . Zawsze lepiej zaczerpnąć opinii :)

Zdjęcie Tymka super :) Mały Model .

I narobiłaś mi ochoty na grilla ...a tu klops , nie mogę jeść takich pysznosci :(
A Mąż jaki kochany :)

Gosiu dla Halusi najlepsze życzona :) Niech rośnie zdrowo Gwiazdeczka mała :)

A co do tortu , to jestem pewna , ze zbyt krytycznie do tego podeszłaś i na bank wyszedł sliczny i smaczny :) Czekamy na fotki :)

A z tymi ubraniami dla Hanuli od znajomej to super sprawa . Mi sie skończyły "źródełka" ciuszkowe :(

Sylka
brawo dla Kuby :) Super , ze tak pieknie sobie radzi bez pampersów i sam już komunikuje :) A pamiętam jak jeszcze nie dawno pisałaś , ze nic z tego :)

Ostatnie zdjęcia Kuby rewelacyjne !!! Super wyszedł . I ubrany booosko .

Jak to fajnie , ze pogoda się wreszcie wyklarowała :) Dzieciaczki korzystają w pełni ze słoneczka i placów zabaw :)

Ja w tamtym tygodniu byłam z Mają u pediatry (pięknie przybrała na wadze , jest okazem zdrowia póki co :) Rozwojowo też super . Pediatra zadowolony i za 2 tyg kolejna wizyta ) , byliśmy też na badaniu słuchu i też ok .
Jutro czeka Nas okulista .
Najgorszym utrapieniem są ulewania Majuli ... czasami az wymioty :(

Spacerujemy codziennie , czasami uciekamy przed deszczem , bo pogoda płata figle .
Ami doprowadza mnie chwilami do zawału serca ...serio . 2 dni temu wyszłam do kuchni po wodę ... nie było mnie z 45 sekund .Wchodzę do pokoju , a Ta leży w łóżeczku Majki , dodam , ze na Majce . Szybko ją zdjęłam i miałam najgorsze myśli , że udusiła Maję , bo ta nawet nie kwękała , ale nie :) Maja spała w najlepsze . Akcję powtórzyła w ciągu tych 2 dni jeszcze dwukrotnie , tyle , ze kładzie sie obok Mai lub siada w jej nogach !!! Na nic tłumaczenie , ze nie wolno , proszenie , grożenie .Ona kocha Maję i chce ją przytulać , całować i głaskać ! Oczywiście nie zostawiam ich sam na sam , ale Amelce jak coś strzeli do głowy , to dostaje sprinta i leci tak szybko do Majusi , że nie sposób ja dogonić :P
Nie nudzę się nawet przez chwilę :P Amelka dba o to , zebym była w ciągłym ruchu i , żeby adrenalina była podwyższona :P

Wczoraj Mężuś zabrał Amelkę na wycieczkę rowerową na sąsiedni plac zabaw , a my z Mają spacerowałyśmy :)

Dzis pogoda zapowiada sie świetnie :) Oby sie nic nie zmieniło :)

Miłego poranka :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624155 przez megi23
hej Agi
to super ze ogordu nie kopaliscie i masz neta ,bo nam teskno bylo :) . Super ze majcia zdrowa . hmm pewnie karmisz cycuskiem , nam jak Tymek ulewal to kazal nutritonem zageszczacz sie nazywa ale on juz na mieszanym wtedy byl...Super ze Majcia zdrowa :) omg zawalu dostalam jak czytalam ze niby Maje udusila :ohmy: oj kochana starsza siostra :silly: z czasem sie nauczy .. Spacerki nooo w koncu pogoda sie klaruje az sie w domu nie chce siedziec :)No i fajnei ze maz Cie odciaza biorac Ami.. rob fotki ze spacerkow i pokazuj nam swoje skarby , ja uwielbiam foty ogladac dzieci :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624156 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

megi idź koniecznie, może pomoże Wam tak jak Sylce i będziecie oboje spokojniejsi :)
U mnie też był taki moment, że chciałam aby ktoś zabrał mi młodą chociaż na jeden dzień bo miałam już dość tego jej jęczenia. Tyle że u mnie to był akurat problem z mojej strony, ja sobie nie radzę z emocjami, nerwami i powiem Wam, że mam trochę żalu do rodziców że właśnie nigdzie mnie nie zabrali kiedy była na to pora. Może nie zauważyli, wtedy tak nie było mowy o jakiś "normalnych" zaburzeniach więc pewnie im to nawet do głowy nie przyszło, ale jak tak sięgam pamięcią wstecz to już liceum, studia to ja straszny nerwus byłam. Trochę się uspokajałam bo fajki paliłam no ale w domu czy przy rodzicach to nigdy :P
Jak kiedyś zauważę u młodej że jest zbyt długo smutna, czy poważna, lub właśnie nerwowa to jeśli ja jej nie będę umiała pomóc to na pewno pójdę do specjalisty.

A ja czekam na Aśkę, ma być ok 11 ale punktualność nigdy nie była jej mocną stroną :S

Fado od agi chyba załatwił im na cacy ten internet skoro nic nie pisze.

Gosia ja również czekam na fotki :)

Miłego dnia Kochana :)

edit:

no proszę mówisz i masz, post od agi, haha ;)
Witaj Kochana, cieszę się że u Was wszystko dobrze, że Majeczka zdrowiutka :)
Rozumiem Cię z tym ulewaniem, u nas było to samo :( tyle że młoda na mm to zagęszczaliśmy jej nutritonem plus butelki dr browns'a z tyci dziurką i coś pomogło. Fakt że z tej butli to i godzinę jadła, heheh.
O rany Ami jest najukochańszą starszą siostrą, ale faktycznie uważać trzeba żeby się nic nie stało. Za jakiś czas Maja już krzykiem da znać że coś jej nie pasuje ;)
Świetnie że korzystacie z pogody i spacerujecie i razem z megi dopraszam się o foty z tych przechadzek :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #624158 przez megi23
Agus czytaj post wyzej napisala :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624166 przez Agusiak
megi dzięki :)
zauważyłam jak już dodałam posta więc walnęłam edita do poprzedniego :blink:

a i kochane żeby nie było to młoda wcale nie pozuje ;)
Ma zawsze milion ciekawszych spraw,hehe
A to wygląda tak, że ja sterczę z tym aparatem w gotowości i gadam czasem baaardzo długo: "Paulinko spójrz na mamusię, Paulinko co mamusia ma na czole, Paulinka patrz co mi siadło na głowie..." i takie tam, hihihi :P :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624171 przez megi23
tp tymek jak widzi aparat czy kamere chce wejsc do nich caly tak sie przybliza albo sam chce zobaczyc co w nich siedzi :) ja lubie mu z nienacka robic bo pozowac yy on nie chce :P u nas dzis pochmurnie , by nie padalo to napewno pojdziemy spacerem . tymek tak sie nauczyl ze otwieram szafke z ubraniami a on krzyczy "hajta hajta hajta i tak dopoki go nie ubiore calego :silly:

kto ma kromke chleba na zbyciu?? moj brat oczywisacie wyjadl cale pieczywo i nigdy nie pomysli ze ja rano jem sniadanie :ohmy: i teraz chyba ten chleb robi a piekarnie mamy obok :angry: a mj zaladek juz kregoslupa dotyka

11 lata 8 miesiąc temu #624189 przez Agusiak
megi ja chętnie podeślę Ci kilka kromek chleba :)
Co prawda nie są pierwszej świeżości bo z soboty ale da się zjeść ;)

Ach Ci bracia :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624192 przez megi23
dzieki Agi im dluzej lezy niby zdrowszy :P :silly:

przyszedl ide jesc :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka