BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 dni temu #621971 przez megi23
laski my po 1 wizycie u dentysty , Tymcio powiedzial czesc do pani doktor i ladnie siadl ze mna na fotel , jak zobaczyl sprzety, to kazdy chcial dotknac :p , mala pomoca buzie otworzyl .. ii ma ladne zdrowe zabki chodz lekko krzywe , ale mam sie nie przejmowac pierwszymi zabkami , kolejna wizyta za rok :D
oczwiscie musialo lacx jak szlam ! calas mokra doszlam ale dziwne po mojej stronei zabami prawie rzucalo po drugiej stronei sanu ledwo bylo widac ze pada.. na dodatek dzis 2 przylazla i malo nei zemdlalam ze skurczow jak wracalam , poszlam do apteki kupilam panadol femina i po wyjsciu wzielam . dopiero teraz wstalismy spalam z malym 3 godz !! co ja w nocy bede robic .. :(
Agus kolczyki sweet :lol:
Sylwia udanych zakupow :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622035 przez Gosia_Krupa
Hello!

No więc,kochane zrobiłam 2/3 kartki,ale pracy przy tym :ohmy: mam nadzieję,że ta dziewczyna mnie jednak nie wystawi.

No i upiekłam biszkopty :) Czerwony wyszedł mi trochę mało czerwony,ale ogółem nie jest źle :)
I tak się teraz zastanawiam o której ja się jutro mam za to zabrać,żeby mnie czasem noc nie zastała i dała spać pozostałym. 5 godzin chyba powinno mi starczyć,co?

Megi,ile Ci zeszło na Gummi Misia?

I Sylka,zdaje mi się,że już o to pytałam,ale kurcze nie jestem pewna,a nawet jeżeli to nie pamiętam :dry: Przekładałaś bitą śmietaną z mascarpone,tak? Jakie proporcje?

Powiem Wam,że się stresuję tym tortem :( Coś czuję,że za wysoko poprzeczkę sobie postawiłam :dry:

Ja wyciągnęłam wczoraj dzieciom buty z jesieni i mam nadzieję,że jednak będą jeszcze dobre :)
Ich mam w co ubrać,ale sama nie mam nawet kurtki na wiosnę :( A buty też wysłużone :(

Hanula w dzień spała chyba z 20 minut :( Tak jej ten katar przeszkadzał,że nie mogła spać :( Mam tylko nadzieję,że na noc uśnie już łatwiej i noc będzie spokojna. Tym bardziej,że wychodzimy na te urodziny. Wiem,że będzie pizza,z czego bardzo się cieszę,bo właśnie coś takiego bym sobie zjadła :)

Agusia,kolczyki śliczne :)
My Hani nie chcieliśmy przebijać,ale jak kiedyś będzie chciała mieć przebite uszy to nie ma sprawy :) Ja sama miałam przebite 29.12.1992 roku,jak chodziłam do 3 klasy. Mi się łatwo goiły. A teraz to chyba już nie ma z tym takiego problemu,bo kiedyś to rzeczywiście różnie bywało. Jak ktoś umiał przebijać to było ok,ale jak ktoś średnio się w tym trudnił to bywało już gorzej.

Sylka,oczywiście pochwal się zakupami :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Mąż też napisał do brata z zaproszeniem na Hani urodziny. Tylko napisał,że Hania jest jeszcze zaziębiona,kaszląca i smarkata.

Ok,miłego wieczorku! Mykam kąpać Łobuzy :D

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622088 przez megi23
no ja mialam wczesniej popieczkone ale jakies 3 godz mi to zajelo :)
oj tak Hania pozniej tez sie bedzie cieszyc ja nie mialam jak kupic tymciowi z s wiec na drugi dzien po urodzinach mu kupilismy tego majstra :blink: grunt ze mial radoche :D
a ja szaleje na necie i kupuje malemu koszulki juz 2 kupilam doszly dzis dresy i szlafrok i gratis mam body- koszule biala :D jutro ide po sklepach koszulek dalej szukac bo malo ma :silly: i czapki !! kupic :lol:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622147 przez sylka
Wróciliśmy z zakupów spożywka i buty. Z btami tragedia z dużymi rozmiarami w trzewikach. Dosłownie nic. Wreszcie kupiliśmy w Daichmanie Elefanteny jedyne jakie pasowały romiarowo. MAłych od groma wszędzie a z rozm. dla Kuby problem. Wybór adidasów z tej rozmiarówki, półbutów a trzewiki masakra. Wzięliśmy takie www.dosenbach.ch/CH/de/shop/jungen/junge...e-schnuerschuhe.Kuba zasnał w drodze powrotnej, rozebrałam go i śpi :D

U nas buty jesienne za małe bo sprawdzałam wkałdkę. Kuba ma buty wielkie jak koszykarz :P

Gosiu tort wyjdzie sliczny, nawet jak coś Ci nie wyjdzie wg. Twojego miemania to dla Hani będzie najpiękniejszy :)
Prosze to przepis na krem :)

Krem z mascarpone:
3 śmietanki kremówki po 330 g
2 opakowania serka mascarpone (w sumie prawie 1 kg) U MNIE BYŁY MNIEJSZE,WIEC WYSZŁY 4 ALE KG BYŁ
cukier puder do smaku
śmietan-fixy -u mnie chyba 4
Kremówkę chłodzimy w zamrażalniku (lub przy obecnych upałach na parapecie za oknem) ok. 30 minut. Ubijamy na sztywno, dodajemy śmietanfixy. Wmiksowywujemy mascarpone i dosładzamy do smaku.
Dodawałam śmietanę do mascarpone. Bałam się że mi opadnie bo serek jest od niej cieższy.

Pokaże Wam wczorajsze zakupy Kubusiowe:

12 lata 5 dni temu #622151 przez megi23
spoko buty :)

12 lata 5 dni temu #622186 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi super, że u dentysty tak świetnie poszło i że Tymuś ma zdrowiutkie ząbki. A powiedz tą wizytę Wam ktoś zalecił czy sama chciałaś sprawdzić i czy poszłaś do zwykłego dentysty czy trzeba szukać jakiegoś dziecięcego?
Kurcze mnie jakoś nie przyszło do głowy żeby z młodą do dentysty pójść. A może to błąd.

Sylka butki fajowe :)

Gosia trzymam kciuki za udany tort :) Od której startujecie z imprezą?

Powiem Ci że u mnie dokładnie jak u Ciebie, nie mam zupełnie nic na wiosnę :(
Żadnej kurtki, płaszczyka a buty to już chyba 4 sezon te same :(
Może na targ pojedziemy to coś ustrzelę, bo inaczej to z domu nie wyjdę bo jak dziad jakiś będę wyglądać.

Idę na Rodzinkę pl. i do spania :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622192 przez megi23
Agus ka sama tzn wiedzac ze ja mialam powazna wade z gryzu i s wole to miec pod kontrola :silly: ja nie mam butow :)dalej heh..
tp i ja sie pochwale

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622194 przez sylka
Megi super że dentysta zaliczony i wszystko ok :D

Agusiak Kuba był u dentysty na kontroli w styczniu. Tez ma zdrowe ząbki i kolejna w lipcu :)

Ja mam buty te które kupiłam na jesień + nowe adidaski. W sumie na wiosnę i lato chyba ni nie musze sobie kupować. Za to P musi zaopatrzyc sie w jakieś adidasy i kurtkę.

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622209 przez megi23
nasz zdobycze :0
Załączniki:

12 lata 5 dni temu #622211 przez sylka
Megi fajne polo :D

12 lata 5 dni temu #622220 przez megi23
sylka napisał:

Megi fajne polo :D

to teraz kupilam a to nie wszystko haha :)

12 lata 5 dni temu #622223 przez sylka
o i spodenki w moim typie :)

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #622260 przez megi23
sylka napisał:

o i spodenki w moim typie :)

kocham go w takich spodenkach ehh jeszcze mamy szlafrok z tygryskiem ale fotki nie moge znalezc dresy i body- koszule zrobie foty jutro :)

mi sie Twoje bojowki podobaja bardzooo :lol:

12 lata 5 dni temu #622434 przez sylka
O widzisz a Kuba ma szlafroczki 1 z Buzzem Astralem z Toy Story i taki na 3-4 latka na wzór Pandy :D

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #622520 przez sylka
Witam weekendowo :) Jak tam nocka? Kuba spal od 19 do 6 z pobodka w nocy na mleko, bo jak padl po zakupach to nie wypil. Juz dawno nie jadl w nocy.

Edit :)

Kuba jak wstal o 6 to zaskoczyl mnie zaczal robic kupe przybiegl pokazal i zrobil do nocnika oraz kazal sobie majtki zalozyc. Leżał u mnie w łożku i bawił sie grzecznie sam a ja lezałam do 8 :P Przybiegał do mnie tylko na siusiu.

Pomógł mi zrobić gołąbki :) co raz wkładał póżniej palce do farszu i mówił mniam mniam :D Jak smażyłam je to, gdy chciał siusiu biegł go mnie i pędem do łazienki. Zaraz za nim biegłam i go sadzałam :)

Zaraz ogarnę zabawki, umyję sobie głowe i skoczymy na spacerek bo śliczna pogode mamy :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka