- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu ja identycznie upraszam się o uwagę Amelki robiąc zdjęcie , ale Ona wedy cierpi na totalną głuchotę
Udanego spotkania z Asią
Megi masz rację , im starsze pieczywo , tym lepsze ...ale świeżutkie jest takie pyszne
Mam nadzieję , ze się u Was wypogodzi
Fotki zaraz zgram na kompa i może coś wybiorę . Powiem Wam , ze ciężko teraz zdjęcia robić . Na spacerkach zwłaszcza . Ami oczywiście chce prowadzić wózek z Majusią , ale wtedy zrobienie zdjęcia graniczy z cudem Albo jedzie tak krzywo , ze rów murowany , albo tak szybko chce jechać , że boje się że się wywróci z wózkiem
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia chyba odsypia wczorajszą imprezkę albo ma tyle sprzątania jeszcze
Już się nie mogę doczekać zdjęć z urodzin no i zdjęć tortu
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
no i mozna na spokojnie s mi napisal ze ma kolege co z corka jezdzi bo ma ataki zlosci i agresje a ma juz 4 lata i jak przyjade to podejdziemy do niego .. jego siostra jest pedagogiem da nam namiary na placowke
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czekacie na mnie,milutko
Odespać niestety się nie da ale bym chciała. Niby nic specjalnego,ot zwykłe urodziny,ani pieczenia dużo,ani gotowania,a ja o 21 padłam jak dziecko,a kiedy mąż mnie rano ubudził czułam się tak jakbym spała godzinę tylko
Michu się w nocy budził i sprintem do mnie,bo przecież wokół same stwory,więc musiałam siedzieć przy nim za każdym razem aż uśnie. W którymś momencie zła mówię do niego "Michał na litość Boską,chciałabym się wyspać, a Ty mi tu co chwilę przyłazisz,bo sobie wyobrażasz niewiadomo co". A on "chciałem Ci tylko powiedzieć,że Cię kocham".
Hania z kolei strasznie wczoraj zasypiała,co chwilę mnie wołała,że jej skarpetka spadła. Więc jak już usnęła to jej te skarpetki zdjęłam,żeby mi w nocy nie wyskoczyła z takim tekstem(bo już tak bywało nie raz),a ta się budzi w nocy i ryk bo skarpetka spadła. No bo skoro nie ma jej na nodze,to musiała spaść
A dzisiaj miałam tyle do zrobienia i nie zrobiłam nic
Prasowania na co najmniej 4 godziny,prania,muszę przejrzeć te rzeczy co mi mama wczoraj przywiozła,poodkładać Hani za małe(żeby te nowe się zmieściły)... Za godzinę jadę po Micha bo mąż znowu zostaje po godzinach. A jak wrócę to już tylko oczy dookoła głowy Dobrze,że Hania ma kilka nowych zabawek(prezenty-każdy jeden trafiony) to przynajmniej się ładnie bawi przez jakiś czas.
Na dworze piękne słońce,ale wiatr to łby urywa Niby ciepły,ale porywisty A wczoraj było pięknie,a my w domu musieliśmy siedzieć. Tyle wyszliśmy co byliśmy odprowadzić gości do samochodu.
Co do urodzinek... Hania absolutnie niczym niezainteresowana,kozioł jej w dupsko wszedł i straszny maruder z niej był Świeczki zdmuchnąć nie chciał,prezentów rozpakować nie chciała,gości też nie chciała... W końcu jakoś jej przeszło i szaleli z Michem z nowymi zabawkami Fotek oczywiście mało,a te co są to pożal się Boże. Żeby dziecko nie miało ładnego zdjęcia z urodzin
Tort był(właściwie to jeszcze jest)przepyszny. Wygląd daje dużo do życzenia i przede wszystkim jest inny niż chciałam,ale w sumie to robiłam go wczoraj rano,bo zdzieałam całą twarz i robiłam nową. Lukier do niczego Ciężko się go wałkowało i dosłownie w sekundę zasychał przez co nie mogłam nim dobrze pokryć chcianej powierzchni,bo pękał Dlatego zdarłam i zastąpiłam ją marcepanem. I wiem teraz,że gdybym kiedyś jeszcze miała robić tort w tym stylu(a to raczej pewne niż prawdopodobne)to użyję marcepanu(marcepana-jaka jest forma poprawna?). Super się lepi,wałkuje,obkłada ciasto,naciąga i do tego jest pyszny Gościom tort smakował,a mąż stwierdził,ze to jeden z najładniejszych tortów(jakbym nie wiadomo ile ich zrobiła)jak nie najładniejszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam. Ja się nie zgadzam z tym,ale miło coś takiego usłyszeć
Przepraszam,że nie skomentuję Waszych postów,ale mam taką głowę... nic nie pamiętam poza ładnymi fotkami Paulinki
A tu kilka fotek
I spójrzcie co znalazłam
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wygląda bosko zarówno w całości , jaki i przekrojony .
Zdjęcia super Hanula i Michu to dzieciaki jak z okładki ...bez dwóch zdań
A Twoje zdjecia z dzieciństwa urocze Taka słodziuteńka dzidzia byłaś
Wcale Ci się nie dziwię , że padłaś o 21 . Jakby nie było pracy sporo musiałaś w to wszystko włożyć , a do tego dzieciaki na głowie .
Współczuję nocki Ale Cię Michałek tekstem zaskoczył ! A Hanula z tymi skarpetami jedyna .
Megi dobrze , ze Mąż zadziałał i dowiedział się , ze na miejscu jest specjalista . A , ze początkowo zareagował nerwowo , to pewnie przez to , ze myślał , ze jeszcze dłuzej chcesz zostać u Mamy .
My pospacerowałyśmy sobie i teraz obiadek jemy . Troszkę musiałam przesunąć godzinę obiadu ,bo Ami grymasiła przy jedzeniu . A w ogóle,to znowu obrażona na jedzenie jest . Została wegetarianką . Na obiad jada tylko ryż z jabłkami lub same ziemniaki . Na śniadanie chleb z masłem , serek waniliowy lub płatki z mlekiem i w zasadzie tyle a i pije MM oczywiście .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosiu foty z dziecinstwa rewelacja :)widac ze Hania podobna do Ciebie jest
Agus fotki rewelacja widac ze ami taka kochana starsza siostra , nie mowiac o Paulince achh ja kocham zdjecia dzieci
my po spacerku bylismy po babcie na nogach i z psioram na nogach , wiecej go biore na nogach , bo on wygodnicki wozilby dupsko w zoku a ja chce by na nogach lazil oczywiscie patyki mamci nazbieral
Agi ja tez zamienilam obiad nieraz daje mu zupe przed snem bo potem nie chce , nie chce zup wcale , za to mieso samo i rybe tak bez ziemniakow surowek .. kanapki je mleko kaszki uwielbia ..
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odebrałam już Michałka i jestem skonana na maksa Ten w autobusie oczywiście wył,bo przyszło nam stać. Więc po chwili pół autobusu chciało nas puścić(pewnie,żeby w końcu się uspokoił).
Teraz czeka mnie
ciężka reszta dnia No,ale damy radę
Megi,Hania dostała w sumie to co mówiłam ludziskom. Zestaw sprzątający,zestaw do herbatki/kawy,wózek(taką spacerówkę zwykłą)plus do tego lala,pościel z Minnie,wypełnienie do pościeli,bobaska(takiego caluśkiego z gumy),komplet legginsy+koszula jeansowa,różowe trampki,fartuszek do pichcenia przy kuchni,która ma przyjść.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kubsiek wybawił sie z Mają i pózniej z Mateuszem jak ten wrócił z przedszkola ;)a ja poplotkowałam trochę Do szwagierki mam z 30 min spacerkiem i Kuba jak zrobił siku w domku to dopiero u niej Zrobiłam mu majteczki z pieluszki wielorazowej. Załozyłam sam otylacz skrucony by miał wys majteczek. I tym sposobem jak podsiknąłby to ubranka suche a siuski w nim. Ale ani tyci tyci siku a bawiac sie z Mają pokaywał gdy chciał siusiu
Gosiu tort sliczny, dziewczyno naprwdę arcydzieło
Zdjecia jakie fajne. Kurcze jaki Michu już duzy a jaka fajna opaskę miała Hania. Twoje zdjęcia świetne podobne dzieciaki do ciebie z dzieciństwa.
Agi jaka Maja jest śiczna Ami jak opiekuncza i fakową cebulke ma na głowie.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję Wam za miłe słowa Powiem nieskromnie , że moje dziewczynki są cudowne i niepowtarzalne
Megi super , ze troszkę Tymka na nogach przeciągnęłaś I Babcia zapewne się ucieszyła , ze po nią przyszliście
Gosiu mi to wydaje się , ze Hanula ma jednak więcej włosków niż Ami ... i na pewno ma gęściejsze
Mam nadzieję , ze reszta dnia minęła Ci mimo wszystko dobrze i szybko .
A Michałek taki niecierpliwy ? Niedobrze , pewnie się denerwowałaś przez ten eksces autobusowy .
Sylka ale fajnie , ze odwiedziliście przedszkole i już za tydzień dowiecie się czy Kuba został przyjęty ? super
Super , ze taki miły dzionek spędziłaś I Kubuś się wybawił i Ty pogadałaś
I wielkie gratulacje dla Kuby za odpieluchowanie sprawne Jestem pod ogromnym wrażeniem , ze tak łatwo i szybko mu poszło
Mi dzień minął ekspresowo . Mimo nieprzespanej nocy i zwariowanego dnia bez chwili drzemki jeszcze trzymam się na nogach Ale zaraz położę się koło Mężusia i obejrzę "Lekarzy"
Jutro czeka nas wizyta u okulisty .
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu w pełni zgadzam się z opinią dziewczyn, tort jest genialny!!! Wyszedł popisowo i na dodatek jaki wielgachny
Hania i Michałek cudowni
Sylka super, że zaliczyliście odwiedzinki
agi zdjęcia kapitalne
Ami naprawdę rozczula mnie tym jaka jest z niej kochana siostrzyczka, zafascynowana Majeczką Ach i ten Wasz boski domek
A powiedz kochana jak Ci się wózek sprawuje?
My z Aśką jak zwykle nie mogłyśmy się nagadać, zdecydowanie zbyt rzadko się widujemy ale przyznam że w pewnym momencie już mi się ciut duszno zrobiło i nawet lekko zakręciło w głowie od tego jej trajkotania, haha, bo nawijała jak katarynka
Ale ogólnie miła wizyta
Ogólnie dzień zakupowy udany, kupiłam płaszczyk, dżinsy brzuchatki, buty i jeszcze mężuś zafundował mi torbę na imieniny
Jestem padnięta.
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do odpieluchowania to po prostu przyszła jego pora A to prawada że jakis czas temu sie poddałam i móiwłam ze nic z tego
Agusiak ciesze sie że taki super zakupowy dzień miałaś i wizyta kolezanki udana
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiu fajnie , ze z Asią miło spędziłaś czas
I zakupy udane Super .
Co do wózka , to spoko . Tylko wkurza mnie torba ,że nie zapinana na zamek dodatkowo (w x landerze była lepsza,bo zgrabniejsza i więcej kieszonek miała,no i wspomniany zamek też ). Brakuje mi w foteliku schowków jak w x landerze . I gondolka jest dużo niżej,co akurat Ami bardzo się podoba A jeszcze szkoda , ze budka w gondoli nie naciąga się jak w spacerówce , ale to chyba we wszystkich głębokich wózkach tak jest .
Za to cieszę sie , ze jest regulacja oparcia . Jeszcze z tego nie korzystamy , ale zapewne się przyda . Brakowało mi tego w x landerze
Sylka też myślę , ze będzie dobrze u okulisty . Musi być . Dzieci po inkubatorach i antybiotykach mają czasami problemy . Ale lekarze mówili,że Majusia nie miała w inkubatorze żadnych sprzętów , tlen miała tylko przez moment podawany,wiec nie powinno to zaszkodzić .
Noc miałam koszmarną .Maja w ciągu dnia kochana , ale noce ma płaczliwe . Tylko cyc i rączki Już Mężuś do niej o 4 wstał , bo stwierdził , ze muszę poleżeć trochę Kręgosłup mi wchodzi w 4 litery
Ami wstała o 5 ! O 6 już stała pod lodówka i o jedzenie wołała . Ale oczywiscie standardowo kromka z masłem tylko i kakao
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi zgadzam się, mnie ta torba też doprowadzała do szału, a poza tym stwierdziłam że nie lubię toreb z klapą A powiedz x lander też podobnie ważył, nie wydaje Ci się że ten espiro jest ciężki?
Współczuję nocek Ja ostatnio jestem taka nieprzytomna, że o 22 już śpię a wstaję ok 8
Na szczęście Paulinka śpi sobie do 8 i mam nadzieję że tak zostanie.
A wczoraj po wieczornym mleczku mówię, że idziemy spać i żeby poszła do łóżeczka a ja zaraz przyjdę a ona poszła do tego nowego tylko bidulka jeszcze tam nic nie ma bo jutro mają przyjść prześcieradła no i muszę jeszcze to poprać więc może w weekend się uda ją przeprowadzić
Trzymam kciuki za okulistę ale wszystko będzie dobrze
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde potrzebuje pomysla co zrobic tesciom na obiad jak przyjada po mnei wymyslilam placki ziemniaczane z gulaszem wegierskim , tesc jest x lat na diecie optymalnej wiec musze zrobic zeby zjadl ,, mowie do s nie bede schabowych robic bo one obyte , on zrob tesciowej jak podeszwa kochany synek nie ??
trzymam kciukasy za okuliste ja mam w piatek rano badania na wrzody , watrobe i morfologie cala , mam nadzieje ze tez beda ok