BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624205 przez Agusiak
smacznego!!!! ;)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624285 przez agi-p
Oj Kochane ja też tęskniłam za Wami :) :kiss:

Agusiu ja identycznie upraszam się o uwagę Amelki robiąc zdjęcie , ale Ona wedy cierpi na totalną głuchotę :P

Udanego spotkania z Asią :)

Megi masz rację , im starsze pieczywo , tym lepsze ...ale świeżutkie jest takie pyszne :P

Mam nadzieję , ze się u Was wypogodzi :)

Fotki zaraz zgram na kompa i może coś wybiorę . Powiem Wam , ze ciężko teraz zdjęcia robić . Na spacerkach zwłaszcza . Ami oczywiście chce prowadzić wózek z Majusią , ale wtedy zrobienie zdjęcia graniczy z cudem :P Albo jedzie tak krzywo , ze rów murowany , albo tak szybko chce jechać , że boje się że się wywróci z wózkiem :P

11 lata 8 miesiąc temu #624327 przez Agusiak
Aguś to czekamy na fotki :)

Gosia chyba odsypia wczorajszą imprezkę albo ma tyle sprzątania jeszcze :silly:
Już się nie mogę doczekać zdjęć z urodzin no i zdjęć tortu :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624397 przez megi23
boszz S mnie do szlau doprowadz :ohmy: mama dzwonila i tak ja lekarza mam w czwartek rano , ale mamcia poleci wezmie i skierowanie na badania i w piatek rano polece robic , na popoludniu moze juz wynik bedzie, a odnosnie psycholgoda to dluzsza kwestia na stronce sie kwestionariusz wypelnia i czeka miesiac :ohmy: na wizyte i zajmuja sie takimi malymi dziecmi , to powiedzialam mamie ze w Stalowej poszukam lub jak bedzie gorzej z jego zachowaniem lub poczekam do sierpnia i jak przyjade znowu to zapisze go :) i
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
chyba zle doczytal sobie smsa .... mysli ze misac zostane jeszcze..
no i mozna na spokojnie s mi napisal ze ma kolege co z corka jezdzi bo ma ataki zlosci i agresje a ma juz 4 lata i jak przyjade to podejdziemy do niego .. jego siostra jest pedagogiem da nam namiary na placowke :)

11 lata 8 miesiąc temu #624524 przez Gosia_Krupa
Hej kochane!

Czekacie na mnie,milutko :)

Odespać niestety się nie da :( ale bym chciała. Niby nic specjalnego,ot zwykłe urodziny,ani pieczenia dużo,ani gotowania,a ja o 21 padłam jak dziecko,a kiedy mąż mnie rano ubudził czułam się tak jakbym spała godzinę tylko :(

Michu się w nocy budził i sprintem do mnie,bo przecież wokół same stwory,więc musiałam siedzieć przy nim za każdym razem aż uśnie. W którymś momencie zła mówię do niego "Michał na litość Boską,chciałabym się wyspać, a Ty mi tu co chwilę przyłazisz,bo sobie wyobrażasz niewiadomo co". A on "chciałem Ci tylko powiedzieć,że Cię kocham".

Hania z kolei strasznie wczoraj zasypiała,co chwilę mnie wołała,że jej skarpetka spadła. Więc jak już usnęła to jej te skarpetki zdjęłam,żeby mi w nocy nie wyskoczyła z takim tekstem(bo już tak bywało nie raz),a ta się budzi w nocy i ryk bo skarpetka spadła. No bo skoro nie ma jej na nodze,to musiała spaść :dry:

A dzisiaj miałam tyle do zrobienia i nie zrobiłam nic :(

Prasowania na co najmniej 4 godziny,prania,muszę przejrzeć te rzeczy co mi mama wczoraj przywiozła,poodkładać Hani za małe(żeby te nowe się zmieściły)... Za godzinę jadę po Micha bo mąż znowu zostaje po godzinach. A jak wrócę to już tylko oczy dookoła głowy :( Dobrze,że Hania ma kilka nowych zabawek(prezenty-każdy jeden trafiony) to przynajmniej się ładnie bawi przez jakiś czas.

Na dworze piękne słońce,ale wiatr to łby urywa :( Niby ciepły,ale porywisty :( A wczoraj było pięknie,a my w domu musieliśmy siedzieć. Tyle wyszliśmy co byliśmy odprowadzić gości do samochodu.

Co do urodzinek... Hania absolutnie niczym niezainteresowana,kozioł jej w dupsko wszedł i straszny maruder z niej był :dry: Świeczki zdmuchnąć nie chciał,prezentów rozpakować nie chciała,gości też nie chciała... W końcu jakoś jej przeszło i szaleli z Michem z nowymi zabawkami :) Fotek oczywiście mało,a te co są to pożal się Boże. Żeby dziecko nie miało ładnego zdjęcia z urodzin :(

Tort był(właściwie to jeszcze jest)przepyszny. Wygląd daje dużo do życzenia i przede wszystkim jest inny niż chciałam,ale w sumie to robiłam go wczoraj rano,bo zdzieałam całą twarz i robiłam nową. Lukier do niczego :( Ciężko się go wałkowało i dosłownie w sekundę zasychał przez co nie mogłam nim dobrze pokryć chcianej powierzchni,bo pękał :( Dlatego zdarłam i zastąpiłam ją marcepanem. I wiem teraz,że gdybym kiedyś jeszcze miała robić tort w tym stylu(a to raczej pewne niż prawdopodobne)to użyję marcepanu(marcepana-jaka jest forma poprawna?). Super się lepi,wałkuje,obkłada ciasto,naciąga i do tego jest pyszny :) Gościom tort smakował,a mąż stwierdził,ze to jeden z najładniejszych tortów(jakbym nie wiadomo ile ich zrobiła)jak nie najładniejszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam. Ja się nie zgadzam z tym,ale miło coś takiego usłyszeć :)

Przepraszam,że nie skomentuję Waszych postów,ale mam taką głowę... nic nie pamiętam poza ładnymi fotkami Paulinki :)

A tu kilka fotek

I spójrzcie co znalazłam :)

11 lata 8 miesiąc temu #624670 przez agi-p
Gosiu tort jest świetny !!!! Jak dla mnie bajeczny i nigdzie takiego nie widziałam . Wiedziałam , ze przesadzasz tak go krytykując .
Wygląda bosko zarówno w całości , jaki i przekrojony .

Zdjęcia super :) Hanula i Michu to dzieciaki jak z okładki ...bez dwóch zdań :)
A Twoje zdjecia z dzieciństwa urocze :) Taka słodziuteńka dzidzia byłaś :)

Wcale Ci się nie dziwię , że padłaś o 21 . Jakby nie było pracy sporo musiałaś w to wszystko włożyć , a do tego dzieciaki na głowie .
Współczuję nocki :( Ale Cię Michałek tekstem zaskoczył ! A Hanula z tymi skarpetami jedyna .

Megi dobrze , ze Mąż zadziałał i dowiedział się , ze na miejscu jest specjalista . A , ze początkowo zareagował nerwowo , to pewnie przez to , ze myślał , ze jeszcze dłuzej chcesz zostać u Mamy .

My pospacerowałyśmy sobie i teraz obiadek jemy . Troszkę musiałam przesunąć godzinę obiadu ,bo Ami grymasiła przy jedzeniu . A w ogóle,to znowu obrażona na jedzenie jest . Została wegetarianką . Na obiad jada tylko ryż z jabłkami lub same ziemniaki . Na śniadanie chleb z masłem , serek waniliowy lub płatki z mlekiem i w zasadzie tyle :( a i pije MM oczywiście .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624687 przez megi23
Gosi tort rewelacja ;) foty tez Hania przelsiczna a Michu superasny napsioz jakie prezenty Hancia dostala bom ja ciekawa :silly:
gosiu foty z dziecinstwa rewelacja :)widac ze Hania podobna do Ciebie jest :)

Agus fotki rewelacja widac ze ami taka kochana starsza siostra , nie mowiac o Paulince achh ja kocham zdjecia dzieci :lol:
my po spacerku bylismy po babcie na nogach i z psioram na nogach , wiecej go biore na nogach , bo on wygodnicki wozilby dupsko w zoku a ja chce by na nogach lazil :) oczywiscie patyki mamci nazbieral :)

Agi ja tez zamienilam obiad nieraz daje mu zupe przed snem bo potem nie chce , nie chce zup wcale , za to mieso samo i rybe tak bez ziemniakow surowek .. kanapki je mleko kaszki uwielbia ..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624737 przez Gosia_Krupa
Agi,śliczne te Twoje dziewczynki :) Ami kity ma super,dwa razy dłuższe niż Hani i bombowo w nich wygląda :) Majeczka taka maluśka jeszcze,a Paula to już pełna powaga :)

Odebrałam już Michałka i jestem skonana na maksa :( Ten w autobusie oczywiście wył,bo przyszło nam stać. Więc po chwili pół autobusu chciało nas puścić(pewnie,żeby w końcu się uspokoił).

Teraz czeka mnie
ciężka reszta dnia :( No,ale damy radę :)

Megi,Hania dostała w sumie to co mówiłam ludziskom. Zestaw sprzątający,zestaw do herbatki/kawy,wózek(taką spacerówkę zwykłą)plus do tego lala,pościel z Minnie,wypełnienie do pościeli,bobaska(takiego caluśkiego z gumy),komplet legginsy+koszula jeansowa,różowe trampki,fartuszek do pichcenia przy kuchni,która ma przyjść.

11 lata 8 miesiąc temu #624741 przez sylka
My dziś byliśmy w przedszkolu. Jest obok bloku szwagierki i KUba koniecznie chciał tam zajść. Nie było mowy by o nie nie zahaczyc bo pokazywał że idziemy tam i koniec. No to poszlismy na chwilke Wyniki rekrutacji za tydzien Zapytany gdzie jego przedszkole pokazuje je z ulicy.

Kubsiek wybawił sie z Mają i pózniej z Mateuszem jak ten wrócił z przedszkola ;)a ja poplotkowałam trochę ;) Do szwagierki mam z 30 min spacerkiem i Kuba jak zrobił siku w domku to dopiero u niej :) Zrobiłam mu majteczki z pieluszki wielorazowej. Załozyłam sam otylacz skrucony by miał wys majteczek. I tym sposobem jak podsiknąłby to ubranka suche a siuski w nim. Ale ani tyci tyci siku a bawiac sie z Mają pokaywał gdy chciał siusiu :D

Gosiu tort sliczny, dziewczyno naprwdę arcydzieło :D
Zdjecia jakie fajne. Kurcze jaki Michu już duzy a jaka fajna opaskę miała Hania. Twoje zdjęcia świetne podobne dzieciaki do ciebie z dzieciństwa.

Agi jaka Maja jest śiczna :) Ami jak opiekuncza i fakową cebulke ma na głowie.

11 lata 8 miesiąc temu #624991 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Dziękuję Wam za miłe słowa :) Powiem nieskromnie , że moje dziewczynki są cudowne i niepowtarzalne :)

Megi super , ze troszkę Tymka na nogach przeciągnęłaś :) I Babcia zapewne się ucieszyła , ze po nią przyszliście :)

Gosiu mi to wydaje się , ze Hanula ma jednak więcej włosków niż Ami ... i na pewno ma gęściejsze :)
Mam nadzieję , ze reszta dnia minęła Ci mimo wszystko dobrze i szybko .
A Michałek taki niecierpliwy ? Niedobrze , pewnie się denerwowałaś przez ten eksces autobusowy .

Sylka ale fajnie , ze odwiedziliście przedszkole :) i już za tydzień dowiecie się czy Kuba został przyjęty ? super :)
Super , ze taki miły dzionek spędziłaś :) I Kubuś się wybawił i Ty pogadałaś :)
I wielkie gratulacje dla Kuby za odpieluchowanie sprawne :) Jestem pod ogromnym wrażeniem , ze tak łatwo i szybko mu poszło :)

Mi dzień minął ekspresowo . Mimo nieprzespanej nocy i zwariowanego dnia bez chwili drzemki jeszcze trzymam się na nogach :P Ale zaraz położę się koło Mężusia i obejrzę "Lekarzy" :)
Jutro czeka nas wizyta u okulisty .

Miłego wieczorku :)

11 lata 8 miesiąc temu #625001 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosiu w pełni zgadzam się z opinią dziewczyn, tort jest genialny!!! Wyszedł popisowo i na dodatek jaki wielgachny :laugh:
Hania i Michałek cudowni :)

Sylka super, że zaliczyliście odwiedzinki :)

agi zdjęcia kapitalne :)
Ami naprawdę rozczula mnie tym jaka jest z niej kochana siostrzyczka, zafascynowana Majeczką :) Ach i ten Wasz boski domek :)
A powiedz kochana jak Ci się wózek sprawuje? ;)

My z Aśką jak zwykle nie mogłyśmy się nagadać, zdecydowanie zbyt rzadko się widujemy :( ale przyznam że w pewnym momencie już mi się ciut duszno zrobiło i nawet lekko zakręciło w głowie od tego jej trajkotania, haha, bo nawijała jak katarynka ;)
Ale ogólnie miła wizyta :)

Ogólnie dzień zakupowy udany, kupiłam płaszczyk, dżinsy brzuchatki, buty i jeszcze mężuś zafundował mi torbę na imieniny :lol: :lol:

Jestem padnięta.
Miłego wieczorku :)

11 lata 8 miesiąc temu #625014 przez sylka
Agi to czekamy na wieści po okuliście. NApewno bedzie oki :)

Co do odpieluchowania to po prostu przyszła jego pora ;) A to prawada że jakis czas temu sie poddałam i móiwłam ze nic z tego :lol:

Agusiak ciesze sie że taki super zakupowy dzień miałaś i wizyta kolezanki udana :D

11 lata 8 miesiąc temu #625146 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu fajnie , ze z Asią miło spędziłaś czas :)
I zakupy udane :) Super .

Co do wózka , to spoko . Tylko wkurza mnie torba ,że nie zapinana na zamek dodatkowo (w x landerze była lepsza,bo zgrabniejsza i więcej kieszonek miała,no i wspomniany zamek też ). Brakuje mi w foteliku schowków jak w x landerze . I gondolka jest dużo niżej,co akurat Ami bardzo się podoba :P A jeszcze szkoda , ze budka w gondoli nie naciąga się jak w spacerówce , ale to chyba we wszystkich głębokich wózkach tak jest .
Za to cieszę sie , ze jest regulacja oparcia . Jeszcze z tego nie korzystamy , ale zapewne się przyda . Brakowało mi tego w x landerze :)

Sylka też myślę , ze będzie dobrze u okulisty . Musi być . Dzieci po inkubatorach i antybiotykach mają czasami problemy . Ale lekarze mówili,że Majusia nie miała w inkubatorze żadnych sprzętów , tlen miała tylko przez moment podawany,wiec nie powinno to zaszkodzić .

Noc miałam koszmarną .Maja w ciągu dnia kochana , ale noce ma płaczliwe . Tylko cyc i rączki :( Już Mężuś do niej o 4 wstał , bo stwierdził , ze muszę poleżeć trochę :P Kręgosłup mi wchodzi w 4 litery :P

Ami wstała o 5 ! O 6 już stała pod lodówka i o jedzenie wołała . Ale oczywiscie standardowo kromka z masłem tylko i kakao :P

Miłego poranka :)

11 lata 8 miesiąc temu #625163 przez Agusiak
dzień dobry :)

Agi zgadzam się, mnie ta torba też doprowadzała do szału, a poza tym stwierdziłam że nie lubię toreb z klapą :P A powiedz x lander też podobnie ważył, nie wydaje Ci się że ten espiro jest ciężki?

Współczuję nocek :( Ja ostatnio jestem taka nieprzytomna, że o 22 już śpię a wstaję ok 8 :)
Na szczęście Paulinka śpi sobie do 8 i mam nadzieję że tak zostanie.
A wczoraj po wieczornym mleczku mówię, że idziemy spać i żeby poszła do łóżeczka a ja zaraz przyjdę a ona poszła do tego nowego :) tylko bidulka jeszcze tam nic nie ma bo jutro mają przyjść prześcieradła no i muszę jeszcze to poprać więc może w weekend się uda ją przeprowadzić :)

Trzymam kciuki za okulistę ale wszystko będzie dobrze :)

Miłego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #625218 przez megi23
hej laski :) wspolczuje agi nocki my dzis przed 7 wstalismy i tymcio juz sprawdzal czy ja psie , otwieral mi oczy wiec musialam je otworzyc :silly: zapowiada sie sliczna pogoda wiec bedzie spacerek po drzemce :)
kurde potrzebuje pomysla co zrobic tesciom na obiad jak przyjada po mnei wymyslilam placki ziemniaczane z gulaszem wegierskim , tesc jest x lat na diecie optymalnej wiec musze zrobic zeby zjadl ,, mowie do s nie bede schabowych robic bo one obyte , on zrob tesciowej jak podeszwa kochany synek nie ?? :ohmy: :silly:

trzymam kciukasy za okuliste ja mam w piatek rano badania na wrzody , watrobe i morfologie cala , mam nadzieje ze tez beda ok :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka