- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Otrzymane podziękowania: 0
fajne mialyscie dzionki nam tez sie udal byl mega spacerek i godzinna bieganina jesuu ileo n ma energii i myslalam ze padnie alez skad on sie gzil po moim lozku do wieczora i poszedl spac o 22 ...oby pospal do 8 oczywiscie nie omieszkalam kaske wydac kupilam mu koszulke z kr rekawem z next i czapeczke pierwsza kaszkietowke czy bejsbolowke jak to sie tam mowi tez z next i kupilam troczki i juz mu przyszylam co by mi nie sciagnal
u nas tak Rzeszow zachwalaja ale ja bym tam nie rodzila bo podobno tez tam nie jest najlepiej...ja juz jak bede miec 2 rodze w Stalowej maja nowa fajna porodowke doradce laktacyjnego i fajny personel chyba ze tu bede ze swoim doktorkiem
foto relacja ze spacerku najpier w 10 min siedzial na lawce wlazil z lazil a jak zaczal biegac to juz nie mialam jak foto robic
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Gosiu foteczki jak zawsze świetne . I mi też bardzo podobają się czapuchy Hanusi Rewelacyjnie w nich wygląda . Ja poluję na podobne i doopka
Mówisz , ze dzieciaki Ci się na raz zbuntowały ? Oj mnie zapewne tez to czeka z moimi młodszymi
A ten tydzień masz faktycznie dowalony jazdami . Niech szybko się kończy .
Prasowania nie zazdroszczę . Nie cierpię tej czynności jak nikt inny . Teraz juz prasuję na bieżąco , bo 2 godziny przy desce mnie potem dobijają . No i na bieżąco muszę , bo az tyle ciuchów przynajmniej dla Majki nie mam
Agusiaczku ja czytałam na Onecie artykuł o tych porodach i ryczeć mi się chciało . Dobrze , ze programu nie oglądałaś ...w Twoim stanie to niepotrzebne . Ręce opadają jednym słowem
Super , ze dzionek spędziliście na podwórku Linka pewnie zadowolona A i Ty sobie poprałaś wszystko Czyli dzionek w pełni wykorzystany
I jaka Paulinka zdolna dziewczynka i muzykalna Już sobie wyobrażam jak fajnie musiała wygladac grając na harmonijce stojąc przy motorze ... klimatycznie
Zdjęcia boskie !!! Linuś robi świetne minki I włosy ma juz takie długie Oj poczesałabym ja Opaskę ma super , ja wczoraj Ami założyłam , tyle że węższą i ja ściągała cały czas .
I widać , ze smykałkę do motorków juz ma Świetna jest
Sylka ale pracowity dzionek miałaś I Kuba jak zwykle okazał się świetnym chłopakiem Udał Wam sie synek Za chwilę spokojnie na zakupy będziesz mogła Go posyłać
I jaki juz z niego zalotniś
Ja wczoraj u Mamci posiedziałam z dziewczynkami do popołudnia . Mama zabrala Ami na godzinny spacer , a ja z Mają się położyłam .
U okulisty wszystko wzorowo . Za pół roku kontrolna wizyta i tyle
Maja była bardzo dzielna podczas zakrapiania oczek i samego badania .
Po powrocie do domku poszłyśmy na spacerek jeszcze
Pogoda była bajeczna , słoneczko dopisało do wieczora samego ... temperatura prawie letnia
A tak w ogóle , to wczoraj była data mojej wyznaczonej cesarki A tu Maja już 4 tyg skończyła Tak dziwnie mi sie zrobiło .
Dziś leniuchujemy w domku Tzn spacerki oczywiscie zaliczymy , o ile pogoda się nie popsuje . Póki co troszke sie zachmurzyło
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Sylka masz rację najlepiej dowiedzieć się o porodówce od kogoś kto np. w danym szpitalu pracuje. Ja na szczęście w sosnowcu nie rodziłam, chociaż co niektórzy namawiali, bo niby nowoczesny sprzęt i w ogóle. A ja rodziłam na naszej starej porodówce w Będzinie i to dzieciątko też będę tam rodzić. Łóżka faktycznie są stare, łazienki wspólne na korytarzach ale jest czysto i dobra opieka. Ja przynajmniej byłam zadowolona i mam nadzieję że teraz też tak będzie Planują remont ale chyba od grudnia
megi super że udały się zakupki
Fotki świetne
agi świetnie że u okulisty wszystko w porządku
Pogoda masz rację jest rewelacyjna więc trzeba korzystać
Spacerki i leniuchowanie na podwórku to jest to
Ja czekam na kuriera i jem śniadanko
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajnei ze odpoczelas u mamci i ze spacerki sie udaly
u nas juz lsonce jest i ma byc 20 stopni wiec spacerek obowiazkowo
ja czekam tez na listonosza mama smieje ze teraz codziennie albo kurier albo listonosz na zmiane
ja nie oge sie doczekac jak do S pojade ma rozbudowac piaskownice na 2 metry i bedzie tylko wypuszczanie go na ogrod i wolanie na jedzenie i caly dzien na ogrodzie jupii z piaskownicy nie wyjdzie a ja bede mogla siedziec a nie biegac zanim jak tutaj
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja paczka jest w Katowicach, o 6.30 została przekazana kurierowi doręczającemu
pewnie przed południem będzie, a przynajmniej mam taką nadzieję
Powinny też dziś przyjść kolczyki Paulinki.
megi no ja też już czekam na rozłożenie piaskownicy chociaż u nas to jest na chwilę. Młoda najbardziej lubi bawić się kamieniami wysypanymi obok garażu, albo wszystkim czym jej nie wolno w garażu albo tam gdzie pies
Nie zdziwię się jak się kiedyś wody z psiej miski napije
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tak na szybkiego,bo nadal nie wiem w co ręce włożyć,chociaż już przynajmniej w pokoju mam względnie. Pranie się pierze,prasowanie nadal się piętrzy. Jak na złość wysypało mi się dzisiaj,gdy szafę otworzyłam Ale poskładałam i znowu mam gorę pod wieszaki,zaraz dołożę następne,a jak te dzisiejsze się wypierze i wyschnie to chyba następną szafę będę musiała przejąć
Wczoraj o 21 już spałam. Dzisiaj od rana taki nerw,że przez godzinę się trzęsłam i wyłam Ale słonko świeci,więc mi trochę lepiej. Miałam głowę umyć i zacząć prasować,ale chyba to odłożę i pójdę z Hanią na dwór. Potem po Micha to już z Hanią na dwór nie wyjdę.
Postaram się odezwać wieczorem,albo jak dam radę jak Hania uśnie. I napiszę resztę,bo szybko czytałam 5/10.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ojej Gosia a co się stało? Nie smutaj sięDzisiaj od rana taki nerw,że przez godzinę się trzęsłam i wyłam
U nas niestety słońca brak i kropi lekki deszczyk ale ziemia cudnie pachnie na dworze
Kurier przywiózł prześcieradła i ochraniacz na materac i już się piorą
A wieczorkiem jedziemy do teściów bo tata musi mi skrócić dżiny
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
super agi ze zakupy przyszly ja czekam na swoje a i zaszalalam i bluzke sobie kupilam na lato bo byla w roze a ja mam hopla na ich punkcie nawet gosc musial szukac obicia na nasz naroznik w roze .. no i znalazl i smial ze to nowy trend jest i S zmial ze ja zawsze cos wynykam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja muszę kupić jeszcze jakieś letnie tuniczki bo będę w leginsach w większości latać to trzeba jakoś skutecznie tyłek zakryć No i stanik muszę jeszcze kupić ale na moje balony to zawsze mam problem
Przyszły kolczyki dla Pauliny, rany jakie to pyciutkie
Mam nadzieję że wejdzie jej na ucho bo ma dziurki dosyć wysoko zrobione
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłyśmy z Hanią na dworze. Dzisiaj to bajka Patrzę na termometr 15st. No to jej założyłam nowy polarkowy płaszczyk i tą cienką czapę różową z kwiatem(mamy podobną w wersji siwej-bardziej mi się podoba),lakierki i poszłyśmy. 5 minut i już się zgrzałam. Okazało się,że nie ma nawet najmniejszego powiewu wiatru. Czapę od razu ściągnęłam,bo i tak jej się z suwała,bo tak ganiała. Płaszczyka mimo wszystko jeszcze się trochę bałam,tym bardziej,że Hania nie jest jeszcze w pełni zdrowa. Ma jeszcze taki "ostatni" kaszel i trochę jej jeszcze z nosa leci(na dworze i w domu jak się focha). Na prawdę rewelacyjną mamy dziś pogodę. I tak sobie myślę,że jak tak dalej będzie to niektórych kurtek czy polarów wiosennych Hani w ogóle nie założę. No nic,wolę taką pogodę niż zimno,wietrznie i deszcz.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agusia,Paulinka super na tym motorze U nas teściu kupił sobie dawno temu skuter,ale taki (nie znam się,więc nie potrafię opisać)... Trochę jak Harley,bo kierownica wysoko i jak jedzie to ma szeroko nogi i ręce do przodu podniesione Rozumiesz?! A w dodatku go trochę przerobił,dodał skóry,nitów i fajnie wygląda
Z harmonijką przy motorze to rzeczywiście Wam klimat zapodała
Jak byliśmy na Święta u rodziców to Hania też piękne dźwięki wydobywała z harmonijki,ale to raczej Michała broszka,jemu to się bardziej podoba,a jeszcze jak mój tato wyciągnął akordeon to już wniebowzięty był Bo tato grał na akordeonie,a ten starał się w rytm grać na harmonijce(trochę ją przedmuchał dziadkowi,ale na pewno da się coś z tym zrobić),no a Hania... tańczyła Podejrzewam,że gdyby mieli inne instrumenty pod ręką to by była dopiero orkiestra. Muzykę mają we krwi po rodzinie z mojej strony Mój tato bardzo muzykalny,wiele instrumentów przeszło przez jego ręce Grał nawet w orkiestrze na tubie No i śpiewać umiemy Ja tam się nigdzie nie pchałam,raczej lokalne chóry,no i w kościele śpiewałam,ale moja siostra to po Polsce jeździła
Agusia,dobrze że mi się przypomniało,daj namiar na tego sprzedawcę od podkładu i prześcieradła. Bo my też Hani musimy kupić Michu ma,ale Hania jeszcze nie.
Ostatnio strasznie wkurza ją pielucha,jak jej zakładam to mówi,że jej przeszkadza,boli i inne takie. No,ale zawołać nie chce ani zrobić na kibelek.
Czapy te w stylu retro kupowałam na All. Trochę drogie,bo 25 czy 30zł Jakbym miała materiały to bym sama zrobiła,ale nie mam,a dla 20cm nie opłaca się kupować całego 100x150cm kawałka.
Megi,szalejesz nie ma co z tymi zakupami Bejsbolówka i kaszkiet to zupełnie różne czapy. Ta pierwsza to taka zwykłą czapa z daszkiem,a ta druga to już nieco inna,ale kurcze nie umiem wytłumaczyć. Najlepiej to się pochwał
Ja muszę Michowi jakąś czapę kupić w razie gdyby jeszcze wietrznie było,bo chodzi jeszcze w tej co kiedyś miał na zdjęciu w zielonych spodniach jak miał 1,5 roku. Tylko teraz jest bardziej przylegająca,a wtedy była bardziej smerfowa(i takie lubię bardziej).
A co do szpitali to zawsze będą różne opinie. I powiem,że nawet Ci co pracują w nich wydają je różne. Ja mam porównanie dwóch szpitali. I jakbym miała jeszcze kiedyś rodzić to raczej tutaj Personel pierwsza klasa i warunki w sumie też
Elaborat jest to idę może wyprasować kilka rzeczy
Miłego dnia!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia ja kupowałam u tego bo z Mysłowic a to niedaleko nas, ale kurcze patrzę teraz a on chyba nie ma rozmiaru 160x80
allegro.pl/ochraniacz-na-materac-wodoodp...160-i3166202585.html
My braliśmy taki jak w aukcji no ale taki mamy materac i jeszcze prześcieradła z gumką
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję za namiary. Myślę,że 180x80 mogłoby też być,ale jeszcze przejrzę stronki.
Dziewczyny pozostałe,może też macie sprawdzonych sprzedawców
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a oto zdobycze
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A czapeczka to na pewno nie kaszkiet tylko tzw bejsbolówka
Gosia miałam Ci pisać, że u nas w jednym markecie otworzyli stoisko ze wszyyyystkim do samodzielnego robienia i dekorowania tortów
Są kolorowe lukry, jakieś masy, oczywiście też gotowe figurki i ozdoby, jakieś gwiazdeczki, kuleczki, posypki
Od razu pomyślałam o Tobie