- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Można zacząć wieczór. Wczoraj zasnęłam przy Małym, obudziłam się w środku nocy w ubraniu zaliczyłam zonka. A dziś już wszystko ogarnięte
Aaa... jutro wpada netopera

Dzięki za komplemenciki

Baby - super, że się z pieluchami żegnacie

U nas jak Maja nie zasikała pieluchy chyba jakoś z tydzień, potem jeden siur, potem znów dłużej nic. Poprostu ot tak jej nie dałam. wieczorem przed spaniem powiedziałam, że nie ma już pampka. I tak jakoś poszło. Po jakimś czasie zaliczyła ze dwie wpadki. A tak to suchutko.
Teraz jak mąż idzie spać to ją na śpiocha wysadza i do rana spokój. Dla bezpieczeństwa ma pod prześcieradłem takie dwa te podkłady poporodowe, które miałam ale póki co są w stanie nienaruszonym

Aaa.. czasem jak się w nocy przebudzi, to pytamy czy chce sisiu i jak co to robimy.
p.s. kurka właśnie se tego mojego pysznego jogurta całego na siebie wywaliłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
to prawda, Adiego Niśka nie dogoniła, Adi zaczął raczkować na 6 mies, Niśka jak skończyła 7, więc trochę później, no ale ona trochę bardziej rozgadana, mama i tata już leci od prawie 2 miesięcy, więc ona jak Hania bardziej w gadanie poszła

Dave u nas podobnie tydzień cisza a dzisiaj nasikane, no ale jak znowu będzie kilka dni spokoju to kładę pod prześcieradło podkład i kładziemy go bez pieluchy i zobaczymy

Gosiu a jak twoja praca? odezwali się?
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

A my z odpieluchowaniem w tyle. Chyba już tylko Hania została,co? Czarno to widzę,na prawdę czarno

Baby,to będziesz miała małą gadułkę

Dave,zdarzają się takie dni. Jak się ma dwójkę dzieci i dom na głowie to nieuniknione "nieplanowane" drzemki

Byłyśmy z Hanią na ogrodzie rano,bo chciała. Dziadek wczoraj skończył ogrodzenie,więc teraz już nie ucieknie mi moja Kluska

No nic tam,idę poprasować

Miłego dnia!
A tak w ogóle,Baby,super,że znów jesteś z nami

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dave spokojnie, oddychaj, nie denerwuj się.
Baby śliczne te Twoje dzieciaczki, tylko do schrupania!
Gosiu ja z Alkiem i odpieluchowaniem też w tyle niestety :/ ostatnio się coś przestraszył nocnika i nie chce siadać, więc nic na siłę, jak znów zacznie sam siadać to wtedy zacznę, bo to nie ma sensu na siłę go zmuszać. I dziękuję za podbudowanie o obróceniu się dzidzi, za tydzień wizyta to zobaczymy jak ona sobie tam pływa, na razie czuję ją po bokach.
My jak nie na dworze na podwórku, to na balkonie, albo coś w domu robimy i na komputer mało czasu, no i przygotowania na przyjście nowej członkini rodzinki

Miłego dnia!
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dave,tak od razu mówisz?! Pewnie Cię krytyką obrzuciła,taką nie wprost...
A ja dostałam kolejne zaproszenie na rozmowę w sprawie pracy. Boziu,może kiedyś się uda

Byliśmy też z Michem na szczepieniu. Dzielny chłopak z niego,chociaż strach miał w oczach. Ale obyło się bez łez i wrzasku,chociaż myślałam,że to nieuniknione,bo straszny panikarz z niego się zrobił.
Kasiu,Hania nigdy nie chciała siedzieć na nocniku czy kibelku. Mała taki okres,że sama wołała,żeby ją posadzić na ubikacji. Cieszyłam się jak głupia myśląc,że to krok na przód. Tymczasem rozeszło się po jakimś czasie i nadal tkwimy w tym samym miejscu

Czekam na ten "jej czas",ale wiadomo,że już bym chciała mieć to za sobą

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Gosiu - nie chcę się denerwować. Pojechała. Nie myślę już o niej.
Kochana uda się z tą pracą. Czekam na wieści.
Micho dzielny chłopak, a na Hanulę i Alka przyjdzie pora. Tylko oby jak najszybciej

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

A była już taka nieznośna, że szok. Mam nadzieję, że wstanie w dobrym humorze.
- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy

Wizyta za tydzień, więc zobaczymy, czy ta mała księżniczka się obróciła, na razie odczuwam ją jakby była miednicowo ułożona, no ale się okaże za tydzień. Jeszcze wczoraj miałam mały wypadek, bo wstając od zabawy z Alkiem upadłam, na szczęście na tyłek.
Gosiu trzymam kciuki żeby w końcu udało się z tą pracą!
Dave Alek ostatnio chodził spać tak o 13-14 i budzil się o 17:30, ale na szczęście on ma to po mnie, że nie przeszkadza mu, że spał przed snem głównym

Co do tego nocnika, to wczoraj trochę polatał bez pieluchy i nie zrobił w majty, ale muszę go przyzwyczaić do nocnika, Gosiu damy rade z naszymi szkrabkami i nocnikami

Pozdrawiam!
- andzia2490
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- zanim się urodziłeś byłam gotowa za Ciebie umrzeć.
Ja teraz ciągle w sklepie albo na dworze z dzieciarnią + odrabianie lekcji z Kacprem

Bartuś chyba zaczyna żegnać popołudniową drzemkę już trzeci raz nie spał w przedszkolu i weekend też nam nie spał

Jeżeli chodzi o pieluchę to my w dzień całkowicie bez nawet przy spaniu ale po nocy niestety jeszcze mokro:( ale cieszę się,że chociaż w dzień i i do nocy dorośnie nie zmuszam go to i tak sukces bo starszy zrezygnował dopiero jak mial 2,5 roku.
Idę budzić gadzinę

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

A powiedzcie mi jeszcze jak robicie z sikaniem chłopców? sikają na siedząco czy uczycie sikania na stojąco?
uciekam bo mam dzisiaj zajęty dzień, buziaki dla Was i dzieciaczków :*
- andzia2490
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- zanim się urodziłeś byłam gotowa za Ciebie umrzeć.
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Baby,ja z Michem robiłam tak jak Andzia,chociaż w domu czasami podtrzymywałam mu nocnik i sikał na stojąco,a potem jak był ciut starszy to uczyliśmy go na stojąco,żeby trzymał siusiaka i celował do kibelka. Ale i tak zdarzało się,że nie wcelował od razu

Kasiu,ja mam nadzieję,że latem się pożegnamy z pieluchą

U nas dziś pochmurnie,ale bardzo ciepło. Tak jakby na burzę?

Ale prognozy pogody doprowadzają mnie do szału. Jak w Warszawie jest pięknie to mówią,że będzie pięknie,tak jakby W-wa to cały kraj

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak tam u Was dziewczynki? Jakie plany na niedzielę?
U nas dzisiaj pochmurnie,chociaż ciepło