BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

11 lata 11 miesiąc temu #647621 przez Dave
Gosia - i jak tam?????

Maja zaliczyła dziś wyprawę na basen z tatą i bawialnię.

Coś nie miała humorku mimo to, ale później jak już pogoda pozwoliła na wyjście na polko, było dobrze.

Co tam słychać babeczki u Was :unsure:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #647695 przez andzia2490
Dobry wieczorek:)

U mnie ten tydzień straszny zapierdziel, wieczorem padam :P

Bartusia przenieśliśmy na nocne spanie do pokoju Kacpra, także chłopcy mają teraz pokój razem a my wreszcie odzyskaliśmy sypialnie :silly:
Myślałam,że będzie gorzej ale śpi pięknie :lol:

Dave a jak tak Mati na piersi jesteście? Wrzuć w końcu jakieś fotki, jestem strasznie ciekawa jak wygląda z otwartymi oczkami :blink:

Baby na twoje też czekam :side:

Gosiu jak tam testy ?

Kasik a ty co tak cicho?

Dziewczynki dajecie swoim dzieciaczkom jeszcze wit d?

Pisałam ostatnio do Madzi na facebooku żeby się odezwała i napisała co u niej i Krzysia ale odpisała tylko ,że wszystko ok i nie niestety nie ma czasu się rozpisywać :(
Szkoda :(

11 lata 11 miesiąc temu #647882 przez Kasik88
Hej, hej,
ja żyję, raz lepiej, raz gorzej. Teraz ciepło to od samego rana z Alkiem na dworze, a później padam. do tego pranie wyprawki dla małej i szykowanie wszystkiego i doby zaczyna brakować.
Co do wit d to nam lekarka na bilansie powiedziała, żeby nadal suplementować ją bo dzieci mają niedobór a ta dawka którą dostaje to i tak za mało bo powinno dzieciatko dostać 3x więcej, tak więc my podajemy. Powiedziała też, że latem jak ma odsłonięte rączki i nóżki to można przestać podawać, ale na jesień i zimę znów zacząć. Bo podobno jej niedobór nie tylko krzywicę powoduje, ale także między innymi też astmę.
Dave tak jak andzia mówi więcej fotek Matiego :D
Miłego dzionka ja już idę wstawić jakieś pranie, bo trzeba korzystac z pogody, no a wieczorem to pewnie prasowanko i dziś wyruszamy z Alkiem na poszukiwania balsamu do paznokci bo mamy mały problem z paznokciami na stópkach, są kruche, rozdwajają się mu i pękają. Ale odkryłam balsam który mu pomaga, więc dziś polowanie na niego :D

11 lata 10 miesiąc temu #648472 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczyny!

Testy :unsure: Chyba nie było tak źle,a odpowiedź czy się dostałam będzie w ciągu tygodnia,ale nawet jeżeli bym się dostała to nie wiem czy skorzystam,bo to system trzyzmianowy,a okazało się,że nie miałabym czym dojeżdżać na 6 rano :( Musimy to z mężem przedyskutować. Jest jedna opcja,ale nie wiem czy na to pójdzie... Wczoraj oboje mieliśmy ciężki dzień,więc padliśmy oboje szybko i nawet nie porozmawialiśmy. Ja dzisiaj nadal dętka,ale już lepiej.

11 lata 10 miesiąc temu #648625 przez Dave
Gosiu - kurka, wiadomo jak jest. Jakby się udało to by parę groszy do domowego budżetu wpadło.

Kasik - teraz to każda zalatana, żeby jak najwięcej słonka nałapać :) :) :)

Andziu - fajnie, że chłopaki się dogadują, no i sypialna znów Wasza :silly: :silly:

Ja dziś miałam jakieś kombo. Maja, Mati i chrześnica - wszyscy pod moim okiem i wszyscy czegoś chcieli. A ja przecie tylko jedna jestem :cheer: :cheer:
Mam ciemną wizję tego co to będzie jak mąż wróci do pracy :ohmy: :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #648632 przez Gosia_Krupa
Dave,dałaś radę,co?No,ale z drugiej strony tak Cię męczyć?!
Szwy ściągnięte?

Z pracą cosik z mężem ustaliliśmy,gdyby mnie jednak zaprosili :)

Dzisiaj byłam się odhaczyć w UP. Rany ile ludzi :ohmy: Co raz więcej tych bezrobotnych :( A pracy co raz mniej :( Czarno to widzę :(

Moja Kluska jeszcze maszeruje po pokoju :( Właśnie się położyła,ale buzia jej się nie zamyka. Mogłaby już spać iść!

11 lata 10 miesiąc temu #649326 przez Dave
Dzień dobry!

Gosiu - jasne, że dałam radę. kosztem ryku Matiego, ale ogarnęłam stadko :lol:

Wczoraj po południu w końcu dotarła położna. Ulga bez tych szwów. Ściąganie nic nie bolało. Chwaliła cięcie i w ogóle. Doktorek się postarał :lol:

Runek pracy to teraz czarna dziura. Żeby taj jedna wypłata wystarczyła na utrzymanie rodziny na takim normalnym poziomie.... :cheer: :dry: :dry: :dry: Ach....

W takim razie, życzę aby się udało z tą pracą.

11 lata 10 miesiąc temu #650014 przez Dave
Dzień dobry,

Jak tam dziewczynki się macie? Jak spędzacie weekend?

Czy u Was też tak paskudnie za oknem?? Masakra jakaś :X :X :X :X

11 lata 10 miesiąc temu #650173 przez Kasik88
Hej,
Niestety, też masakra za oknem, ale już przynajmniej zakupki do domu zrobione i rzeczy dla mnie i dla Hani do szpitala zakupione, bo powoli muszę zacząć się szykować, bo kto wie, jeżeli mała się nie obróciła, to jak to pani doktor powiedziała nastawiamy się na cesarkę.
Życzymy miłego i udanego weekendu, my dziś pół na pół czyli trochę leniuchowania i trochę sprzątania, bo niestety ale pogoda odbiera energię :/

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #650871 przez baby_55
Cześć dziewczynki nie ogarniam trochę tematu, po tym pobycie w pl, pranie, prasowanie, sprzątanie, do tego cosik mi sie trafiło (na razie tajemnica) wyprzedzając pytanie nie o ciążę chodzi :silly:

Adi gaduła niesamowita, odpieluchowany prawie całkiem, na spacerkach i zakupach też bez pieluchy, pięknie woła i po nocy wstaje z suchą pieluchą pewnie dlatego, że nie pije już na noc mleka, więc jeszcze max tydzień i kładziemy się bez pieluchy :)

Niśka ruszyła z raczkowaniem powolutku, na razie tylko do tyłu jak raczek ;) do tego staje jak tylko poda jej się ręce albo złapie coś o co może się podeprzeć, no i siada z klęku sama :)

zdjęcia mam już zgrane na kompa tylko muszę wrzucić do albumu i podeślę linka, tylko musze znaleźć chwilę a z tym krucho ostatnio ;)

Gosiu trzymam kciuki, żeby zadzwonili :)

Dave spokojnie sobie dasz radę, mnie sie wydawało, ze nie ogarnę tego, nie ma szans, a jednak sie udało i u mnie to było po 1,5 tygodnia od porodu, wiec dużo szybciej, Niśka mniejsza, Adi strasznie rozbity tym wszystkim, ja z obolałym "tyłkiem" ale jakoś poszło :) całkiem łatwo, teraz jest dużo trudniej ale też dajemy radę więc nie ma się czym przejmować :)
Kasik może jeszcze się obróci :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #651399 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas pogoda piękna w weekend i nadal jest :D

Weekend spędziliśmy u moich rodziców,chociaż dzieci jak mnie wyciągnęły do parku na plac zabaw to wieczór mnie zastał. Już ledwo żyłam,bo Hania swoimi ścieżkami lubi chodzić(najlepiej pod górę),a Michu musi mieć towarzystwo,więc zawierał nowe znajomości. Najgorzej jak jedno biegnie w jedną,a drugie w drugą stronę :ohmy: Ale jakoś ich ogarnęłam. Potem oczywiście wielkie "pranie",bo dzieci wojny się z nich zrobiły :silly: piasek mieli wszędzie :ohmy:

A wczoraj byliśmy na komunii u mojej chrześniaczki :) Misiek zabawiał towarzystwo,a Hania jak to Hania zwiedzała okolicę :silly: Póki co jest całkiem aspołeczna :dry: ale mam nadzieję,że to się zmieni.

Jest 10.20 a ja dopiero śniadanie jem,bo mnie to moje dziecię już o 9 na dwór wygnało. Teraz sobie śpiocha,a ja zaraz muszę doprowadzić mieszkanie do użytkowania i wstawić jedno z wielu prań :(

Baby,polecam się na przyszłość :blush: Adi wyglądał super :) Niśka też jak księżniczka :) Oj,jak Ci ruszy córcia to będziesz miała dopiero wesoło :blink:

Tort widzę,taki jak u nas tylko wersja dla chłopca :) Adiemu pewnie się podobał :)

Niki widzę kopia Adiego :blink:

Kasiu,moja Hanuśka obróciła się dopiero ok. 34 tyg. chyba. Wiem,że dość długo nas przetrzymywała w niepewności,chociaż lekarz nas uspokajał,że przy drugim i kolejnych dzieciach to może się nawet zdarzyć,że obróci się na niedługo przed porodem. Nie wiem z czego to wynika,ale wiem że tak może być.
Koleżanka tak miała :) W środę była u gina i mała była główką do góry. W poniedziałek miała się stawić do szpitala,a w sobotę wieczorem jej wody odeszły. W szpitalu okazało się,że mała jest główką do dołu(ona oczywiście spanikowana,bo nastawiona na cc) i niedługo po północy. Malutka była już na świecie :)

Miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #651565 przez Dave
Pokazuję Wam moje skarby. Piżama party :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #652053 przez Gosia_Krupa
Dave,śliczności :)

Mati oczka ma duże,ale Maja jednak miała większe :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #652405 przez Dave
dzień dobry!

Baby - superaśne te Twoje dzieciaki :kiss: :kiss: wycałowane :kiss: :kiss:

My z Matim od świtu na nogach, familia śpi.

Maja ma już mebelki i pięknie śpi w swoim łóżku :side: :side:

11 lata 10 miesiąc temu #652948 przez baby_55
Hejka :)

Gosiu masz urwanie głowy z Hańcią ;) ale dzielna jestes to dajesz radę :)

Dave to widzę że pobudka z samego rańca ;) Majeczka super siostra i do tego już w swoim pokoiku, pięknie :) a słodziaki z nich cudowne :** :kiss: :kiss: i tak jak pisze Gosia oczka ma duże ale Majki nie pobije ;)

moi młodzi dosypiają najczęściej do 7 rano ale czasem zdarzy się o 6 pobudka, na szczęście nocki przesypiają ładnie :) Niśka zaczyna się wiercić jak szuka cyca, to wyciągam i śpiochamy dalej :) Adi w zasadzie bez pobudek, no i już od tygodnia wstaje z sucha pieluchą :) jak pierwszy raz tak było to od razu mu biłam brawo, pochwaliłam i teraz jak rano się budzi to najpierw mówi, że pieluszka sucha i się cieszy :)

Dave a jak u Was z nocnym odpieluchowaniem? jak to w końcu zrobiliście? tak z dnia na dzień przestaliście pieluchę zakładać?

W niedzielę chcieliśmy sie wybrać niedaleko na farmę jest tam młyn z wiatrakiem, ogrody, park, place zabaw dla dzieci i prawie nad samym morzem :) tylko pogoda nie dopisała i co chwilę lało :/ mam nadzieję, ze w końcu nam się uda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka