BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

11 lata 10 miesiąc temu #663941 przez Kasik88
Witam się sobotnie :)

Dave - jak po bilansie, no i jak brodawki?

Baby - udanego weekendu :D

Jestem po wizycie u gina i Mała waży już 2000g, obróciła się główką w dół :) no i mam już bardzo skróconą szyjkę ale zamkniętą.
U nas pogoda się robi, ale Alka znów jakiś wiruch nęka i katar do pasa :/

Buźki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #664008 przez Dave
Witam się w ten beznadziejny pogodowo dzień :evil:

Daruję sobie odpisywanie, bo nie chcę więcej obietnic łamać. Więc na bieżąco.

Po bilansie wszystko dobrze. Maja rozwija się prawidłowo i jest wyjątkowo mądra (ponoć :laugh: )
Wzrost 84cm (choć jak w domu mierzyłam wyszło 86),
A waga....11kg, czyli najniższy 3 centyl. Jest na dolnej graniczy normy. Ale lekarka mówi, że jest ok.
Ona bardziej w górę idzie, mąż wysoki i szczupły ja raczej też, no to co się dziwić.
Fakt, miała okres że jadła za 2, a teraz to jak wróbelek. Na siłę jej nie wepcham.

Mąż siedzi na rybach, Maja pojechała do babci. Dziś wracają. Podobno Maja zaliczyła bliskie spotkanie z krawężnikiem i ma przerysowaną facjatę. Ale krew się nie lała więc luzik.

Wolne się mężowi kończy i już niedługo czekają mnie bardziej męczące dni. Mam nadzieję, że wszystko dobrze zorganizuję i dam radę.

Aaa... i jeszcze z Matim też byłam u lekarza. Młody to okaz zdrowie, chociaż dostaliśmy skierowanie do kardiologa. wizyta zaplanowana na 24.06.
Mój wielkolud w ciągu 3 tygodni przygarnął 1150g :ohmy: :ohmy: i generalnie nosi rzeczy z przedziału 3-6 mcy :cheer:

A ja mam się dobrze, chociaż poszła bym już na jakieś chociaż spożywcze zakupy. Ciągle w domu siedzę :(

Miłego weekendu Kochane.

Kasik
- no widzisz, Mała już się przygotowuje do wyjścia :laugh:

A jeszcze zapomniałam. Brodawki ok. Doszła mi maść Purelan i jest dobrze. Od przedwczoraj jedziemy tylko na cycu, bez odciągania.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #664121 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas pada,więc pogoda też niefajna,ale ja tam się cieszę,deszcz potrzebny. Byle tylko nie padało przez tydzień :angry:

Kasiu,a widzisz?! Niepotrzebnie się denerwowałaś. Hanulka się obróciła i już się szykuje pomalutku :)

Dave,Maja to prawdziwy szczypior :silly: Chociaż powiem Ci,że myślałam,że za Wami będzie wyższa. Ale za to Mat za nią nadrabia :blink: Podejrzewam,że w szybkim tempie ją przegoni :blink:

Poradzisz sobie na pewno bez męża :) Może nawet będzie Ci lepiej wszystko szło niż z nim :silly:

Baby,życzę udanego wypadu :)

Ja dzisiaj też sama,z resztą jak przez cały tydzień,bo mąż po godzinach zostawał i dzisiaj też jest w pracy.

Niedawno posprzątałam w pokoju,ale przyjechał szwagier z Lenką i jak to ten mały urwis stwierdził:" ale ziobiłam bałagan". No więc ogarniam pomalutku. Hanuśka śpi to potem odkurzę,a zaraz zabieram się za prasowanie,bo otworzyłam szafę,a ono wylazło :silly:

Miłego!

11 lata 10 miesiąc temu #664296 przez Kasik88
Dave - no to Majeczka drobna dziewczynka, a Mati ładnie siostrzyczkę goni :) No i będę mocno trzymała kciuki za ogarnięcie dwójeczki :)

Gosiu mój mąż też całymi dniami po za domem, ale na szczęście dziś i jutro wolne, troszkę mi pomoże, bo ja mam zakaz noszenia, dźwigania i długiego łażenia ehh ... źle mi z tym ale co zrobić, dla Małej wszystko.

11 lata 10 miesiąc temu #665101 przez baby_55
Kasik super, że się mała obróciła, a odpoczynku też Ci sie troche przyda :)

Dave faktycznie szczypiorek z Majki :) za to Mati duży chłopak :) moja Niśka ma 8 mies. i nadal czasem nosi jakieś rzeczy w rozm. 3-6 a nawet 0-3 jakieś sukieneczki wchodzą :)

Gosiu moje pranie też czeka na lepsze czasy - czyt. wyprasowanie ;) muszę sie z tym ogarnąć ale od tygodnia mam mało czasu i lepiej nie będzie więc cóż zrobić jakos wieczorami trzeba :)

wypad w miarę udany trochę połaziliśmy ale nie za wiele bo mimo słońca okropnie wiało, ale po powrocie posiedzieliśmy jeszcze w ogródku bo tam spokojnie bez wiatru prawie więc dzień mozna uznać za bardzo udany :)

Niśce dzisiaj się przebił pierwszy ząbek praktycznie bezobjawowo, tzn bez bólu, płaczu czy marudzenia wiec luzik :) oby tak dalej :)
raczkujemy już na całego, trzeba ja pilnować bo inaczej jest wszędzie ;) na dodatek wstaje i próbuje stawiać kroczki trzymana za rączki

Adi ponad tydzień śpi bez pieluchy i jak na razie wszystko pięknie, rano jak wstaje to już sam sobie ściąga bokserki (bo musi jak tata spać w podkoszulku i bokserkach - nie uznają moi faceci piżamy :D ) siada na nocnik, sika i wraca do łóżka :) staaram się go w nocy wysadzać zanim się położę czyli zwykle 23-24 ale nawet jak go nie wysadzę to wytrzymuje bez problemu , ostatnie 2 noce tak właśnie było :) mam nadzieję, że tak już zostanie :)

jest już 23:30 więc spadam do łóżka bo jutro znowu intensywny dzień mnie czeka :)
miłej nocy kochane i do sklikania
papa :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #665199 przez baby_55
dzień dobry :)

u nas leje, szaro, buro i ponuro, może choć u Was lepsza pogoda

uciekam do moich rozrabiaków :)

11 lata 10 miesiąc temu #665275 przez Dave
Dzień dobry!

Baby - no to gratulacje :laugh: :laugh: :laugh:
Teraz to trzeba mieć oczy dookoła głowy :cheer:
Moje pranie i prasowanie też się do mnie szczerzy.

A u nas pogoda taka sobie. niby wygląda ok, ale jest strasznie zimno. Brrrr.... gdzie to lato się pytam :unsure: :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #666503 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas wczoraj było bardzo ładniej,dzisiaj trochę gorzej,ale nie jest źle. Oczywiście jak co dzień prognoza pogody mojego rejonu idzie do kosza,a Ci wszyscy synoptycy od siedmiu boleści niech się wezmą do pracy albo wypierdzielają :angry:

Baby,ja wieczorem nie mam możliwości prasowania stąd takie właśnie zaległości :( Zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia,ale trudno. Kiedyś na pewno wyjdę z tych kup prania ;)

Byłam wczoraj z Hańką u lekarza,bo od miesiąca kaszle. Najpierw strasznie je lało się z nosa,przede wszystkim na dworze,potem pojawił się kaszel,katar zniknął a kaszel został. Oczywiście czysta osłuchowo,gardo i uszka zdrowiutkie. Kataru brak,kaszel jest. Powiedziałam o swoich obawach co do alergii(bo co roku w tym samym czasie mamy powtórkę z rozrywki)i pediatra stwierdziła,że to bardzo prawdopodobne,ale tego teraz i tak na 100% nie potwierdzimy. Póki co mamy inhalacje z Pulmicortu,które Hania zażywa z wielką radością :)

Planujecie coś dzieciom na dzień dziecka? Jakieś prezenty,wypady?

11 lata 10 miesiąc temu #666581 przez Kasik88
Hej, hej!

Pogoda do duszy, więc siedzimy w domciu. Alek śpi, a ja walczę z katarem :/ i bólem gardła.
Gosiu oby to była jakaś niedobra alergia, no i dużo zdrówka dla Hanulci!

Co do dnia dziecka to jeszcze myślimy, może coś mu kupimy (i możliwe że padnie na jakąś książeczkę, bo ostatnio to mały mol ksiązkowy) ale jest też opcja zabrania Miśka do Juraparku albo w centrum handlowym będzie dzień dziecka z Kubusiem Puchatkiem, a że go lubi to też jest opcja taka.

Buźki.

11 lata 10 miesiąc temu #666672 przez [email protected]
Hej Dziewczyny
Jestem Sarna z wątku listopadówek 2011
Biore udziałą w konkursie fotograficznym i moze, o ile mi pomozecie, mam sznase na wygraną :)
bardzo was proszę o kliknięcie w gwiazdki pod zdjęciem

drogiwnieznane.pl/foto2/main.php?g2_itemId=31

głos moża oddać tylko jeden raz
Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Aga

11 lata 10 miesiąc temu #666816 przez Dave
Hallo,

Gosiu - dobrze, że Hanula lubi inhalacje. A z alergią to przepapane :(

Kasik - zdrówka Kochana :kiss: :kiss:

Pogoda widzę wszędzie do dupy :cheer: :angry: :angry:

Zmykam, bo coś dziś zalatana jestem (jakby to nowość jakaś była :silly: )

11 lata 10 miesiąc temu #667350 przez andzia2490
Hej dziewczynki, sory,że tak rzadko ale aczyna się tradycyjny sezon truskawkowy więc w końcu ruch w interesie a później jeszcze lekcje ze starszym, treninki, turnieje i full roboty w domu i doba za krótka :(
My kupiliśmy Bartusiowi wczoraj hulajnogę na dzień dziecka i zasówa jak nie wiem :woohoo: a w sobotę pojedziemy pewnie do rynku lub wyspę słodową bo ma coś być dla dzieciaków :)

Gosiu współczuję( tym bardziej że pulmicort mega drogi) Bartek też od kilku dobrych miesięcy ma wciąż katar, przechodzi na max tydzień i znów dostaliśmy skierowanie do laryngologa bo chcę mu zrobić wymaz i do alergologa.

dziewuszki przepraszam ale muszę spadać do sklepu bo dziś przed Bożym Ciałem to pewnie tam szał pał :P

11 lata 10 miesiąc temu #667433 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Aniu,przy podejrzeniu alergii,a tak mieliśmy na recepcie kosztuje 3zł :D Mega się zdziwiłam,bo myślałam,że za dwa leki zapłacę ponad 100zł,a zapłaciłam niecałe 30 :)

Hanuśka śpi,a na dworze pięknie. Pewnie jak już wstanie to się ochłodzi i chmury zaciągną :( Ale trudno,najwyżej cieplej się ubierzemy.

Miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #667444 przez baby_55
hello :)

Gosiu mam nadzieję, ze to tylko podejrzenia i nic więcej :)

u nas pogoda ładna, słoneczKo pięknie świeci więc może później jakiś spacerek czy coś, zobaczymy

co do dnia dziecka to w sumie nadal nie wiem co robić :unsure: tzn jakiś drobiazg na pewno dostaną ale siostrze nadal nie powiedziałam co ma im kupić, no i znajomym też i sama nie wiem co robić, zero pomysłów tym razem, może coś podrzucicie...

11 lata 10 miesiąc temu #667466 przez Gosia_Krupa
Baby,ja też nie mam pomysłu :( Tzn. z Michałkiem chyba qwiemy co zrobić,bo od dawna nie dostał żadnej nowej zabawki,a już długi czas jest dość grzeczny i pyta się czy mu kupimy coś takiego www.google.pl/search?q=samolot+imaginext...sAQ&biw=1227&bih=813 i mąż chce mu to kupić,ale dla Hani to ja nie mam pojęcia :( To jest tak odwrotowe dziecko,że ciężko :( Pomyślałam,że może nowy namiot,bo ten co mamy już całkiem zdezelowany i tylko cerowany na okrągło. Ale tak na 100 to nie wiem :(

A z ta alergią to też mam nadzieję,że to tylko podejrzenie,albo chociaż przejdzie. W zeszłym roku też miała w tym czasie katarzysko,a jak się urodziła to po spacerze miała strasznie czerwone oczka :( Już wtedy sobie pomyśleliśmy,że to może być alergiczne,bo tak długo jak byliśmy w domu było ok,a tylko wyszliśmy to oczka czerwone i trochę kichała.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka