- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Jak się macie?
U nas Majce już drugi dzień się poprzestawiało, bo wstaje po 8.00, a do tej pory o 6.00 była na nogach.
Ocho..lecę budzi się.
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Adi jak zwykle o 7 rano pobudka
mam do Was przy okazji pytanko
dziewczynki po urodzeniu mają z tego co słyszałam dużo śluzu w okolicach pochwy i trzeba tam delikatnie tylko przemywać na początku bo to samo się ma wchłonąć, prawda to? jak Wy robiłyście na początku przy Waszych dziewczynach? bo to, ze trzeba przemywać od przodu do tyłu w kierunku pupki, to oczywiste żeby bakterii nie przenosić, ale czy jakieś dodatkowe rady macie ??
ja to doświadczona w zakresie chłopców a co do dziewczynek to gorzej
miłej niedzieli życzę
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Miłej niedzieli
Baby - ja pipuszke przecierałam wacikiem nasączonym przegotowaną wodą. Oczka i pupkę na początki tak pielęgnowałam. A o śluzie nic mi nie wiadomo
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do tego śluzu to u jednych dziewczynek jest go mniej i prawie nie widać a u innych więcej dlatego pytam jak to u was było??
co do liszaja to Adiemu robi się czasem coś takiego dziwnego na nóżce taka mała plamka wysuszona i czerwona, smaruję mu to bepanthenem i po kilku dniach schodzi a za jakiś czas wraca ... takie śmieszne to jest ale skoro schodzi to się tym nie przejmuję czasem zamiast bepanthenu po kąpieli smaruję na wilgotną skórę oliwką i zostawiam mu tak i też to pomaga
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Baby - a jak się czujesz??
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
jest strasznie nisko i jak chcę sie pochylić lekko nawet do przodu to muszą nogi najpierw rozchylić, liczę, że szybko zdecyduje się wyjść bo już mnie to coraz bardziej męczy, nic nie mogę zrobić nieraz tylko leżę, bo wtedy mniej boli a Adim przecież trzeba się zająć on do spokojnych raczej też nie należy więc niezła kołomyja ale co tam
ach muszę się Wam pochwalić, że Adi zaczął składać wyrazy tzn mama tać (wstać) i mama dać :)normalnie jestem w szoku
a odkąd ma naklejki ze zwierzątkami z farmy w pokoju na ścianach to pokazuje i mówi co robi zwierzątko krówka - muuuu , kura - ko ko ko , piesek zwłaszcza na żywo - łoł, łoł (tak śmiesznie mu to wychodzi ) i językiem stuka po podniebieniu na konika (tak jak koń stuka kopytami po betonie) ostatnio codzień czegoś się nowego uczy strasznie to rozkoszne
a wczoraj zaczęła nam sie przebijać prawa górna czwóreczka lewą też już prawie widać, wiec pewnie lada dzień sie ujawni
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Brawa dla Adiego Teraz to się z Hańcią dogadają
My Hanie uczyliśmy konika i-ha,a ona robi właśnie tak jak Adi,stuka językiem o podniebienie Ale ostatnio mówi nam jak robi indyk-tego nawet Misiek chyba nie wie.
Też mnie wczoraj "Nunia" zaskoczyła. Poszłyśmy na maliny na ogród,a ona stanęła i woła wyciągając rękę "popel". Patrzę,no jest fasola i gorczyca wzeszła,no i nie wiem o co jej chodzi. Dopiero jak podeszła i powąchała to zobaczyłam jeden samotny koper(który zlał mi się z tłem i go wcześniej nie widziałam). Nie wiedziałam,że ma w swoim zbiorze słów takie. Bo,że powtarza każde słowo to ok,ale że je potem potrafi odnaleźć i w odpowiednim momencie/miejscu zastosować to już byłam z niej dumna A dzisiaj się kąpała i wymieniła mi wszystkie zwierzątka co ma w kąpieli stawiając je w równym rządku: łała(piesek),misiu,soń(słoń),Busiuś(Kubuś Puchatek),wółw(żółw)i totodyl(z tego krokodyla to się najbardziej ucieszyłam).
No nic muszę lecieć,bo Misiek się o bajkę na dobranoc upomina
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Hanula to w ogólę wygadana jest niesamowicie superowo naprawdę masz z czego być dumna
mąż zrobił mi dzisiaj fotki więc Wam wrzucę jedną i dodatkowo zdjęcia Adisia
taki przystojniaczek mi rośnie a co
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
oo i jej zdjecie
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hania wygadana na prawdę. Żebyście widziały jak ona się kłóci Ręce pod boki,brzuch wypnie i nawija z naburmuszoną miną. Muszę nagrać te jej kłótnie i Wam tu pokazać,bo na prawdę wygląda to komicznie
Nula,Anastazja też urosła i prawdziwa kobietka,dezodoranty,buty...
Hanula też często mówi "nie ma",ostatnio nawet częściej niż "nie". Kiedyś mówiła "nie nia",ale teraz już ładne "nie ma". Dzisiaj jak babcia ją rano zapytała gdzie tata to powiedziała: "w pacy"( w pracy),a Michałek gdzie: "tetolu"(w przedszkolu).
A,jeszcze jedno. Baby to z tyłu to naklejki? Jeśli tak są superanckie Ja też takie chcę. Moje dzieci uwielbiają farmę. Z resztą zbieramy "wesołą farmę Mateusza i Marty" z DeAgostini(niestety,bo to straszne zdzierusy i ciężko zrezygnować),ale zwierzątka są super,a książki to Misiek po prostu KOCHA.
I żeby nie było,że się wyłamuję też wkleję kilka fotek mojej Kluseczki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Hanula śliczna, Też się zmieniła, tak dorośle teraz wygląda poważna dziewczynka nie pogadasz
a naklejki to funberry farm
poprzedni lokatorzy zostawili je i były u siostry w pokoju i wreszcie je przenieśliśmy, są o tyle fajne, że ładnie odchodzą od ściany i nie ma śladu
tak wyglądają (mało wyraźne fotki ale widać mniej więcej)
nad łóżkiem Adiego
nad łóżeczkiem Nikoli
nad naszym łóżkiem (bo brakowało już miejsca tyle tego jest
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdybyś mnie zobaczyła jak wyglądałam w pierwszej ciąży to byś zmieniła zdanie. W drugiej też się pilnowałam to troszkę lepiej wyglądałam,ale i tak nie mogę za bardzo patrzeć na foty z tego okresu,chyba że usg
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ja dzisiaj miałam wizytę w szpitalu
u młodej wszystko ok, jest nadal niewielka więc nie powinnam się za bardzo namęczyć
ułożona główką, niziutko w kanale, macica obniżyła się już jak do porodu, więc powinno się niedługo zacząć, w razie czego następna wizyta za 2 tyg ale wg lekarza nie dotrwam...
zobaczymy
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa