- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Misiek zadowolony Mąż po niego przyszedł,a on do niego:"tato czemu już przyszedłeś,jeszcze się nie pobawiłem?",a w aucie się pytał czy jutro też pojedzie do Smerfusia(tak się nazywa przedszkole). Co nieco mi powiedział,więc cieszę się
Słyszałam,że ponoć najgorszy jest trzeci dzień. No zobaczymy...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Gosiu mam nadzieję, że każdy kolejny dzień Micha w przedszkolu będzie równie dobry albo lepszy od wcześniejszego
ja też znam większość książeczek na pamięć, bo są wierszowane, więc łatwo wpadają w ucho
Dave czekam na wieści po wizycie
- Nula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja odpoczywam juz tydzien bo nie mam Nastki bo moja mama z nia wyjechała .
A ja wczoraj zostałam pogryziona przez psa , mam dziury na plecach . rozwalony nadgarstek i ledwo co łaże ale jakoś żyje .
Zycze wam miłego dnia :*
- andzia2490
- Wylogowany
- gadatliwa
- zanim się urodziłeś byłam gotowa za Ciebie umrzeć.
u mnie ostatnio krucho z czasem dlatego piszę z samego rana
U nas tez trochę wrażeń, starszy syn Kacper poszedł do pierwszej klasy więc zaczęło się nauka na nowo a do tego mały zrobił sie straszny łobuz i przylepa i nie daje nam nic zrobić bo ciagle włazi Kacprowi na kolana jak coś robi przy biurku
Dave jak tam wizyta?
Baby a jak tam u ciebie jeszcze cisza?Dobrze,że mąż Ci się może zająć Adim a ty możesz trochę poodpoczywać i daj spokój z tymi praniami wszystkiego naraz i tak nie używasz lepiej odpoczywaj i zbieraj siły
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Andziu fajnie że chłopaki się tak kochają
u mnie na razie nic specjalnego poza ciągłymi skurczami, dzisiaj w nocy przez to spać nie mogłam bo mnie co chwilę jakiś budził... oczywiście nic z tego konkretnego nie wynika, a tylko mnie wkurza
piorę i prasuję bo lubię mieć wszystko gotowe a nie potem przy młodej nadrabiać wszystko
Krzysiek posiedzi z nami 2 tygodnie i wraca do pracy więc chcę mieć pewność, że nic nie pominęłam i mogę się zająć dzieciakami a nie jakimiś zaległościami poza tym tutaj na drugi dzien wracasz do domu a nie leżysz w szpitalu i położna codziennie do Ciebie przychodzi więc wolę mieć wszytsko porobione i posprzątane
- ulcia85
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia2490
- Wylogowany
- gadatliwa
- zanim się urodziłeś byłam gotowa za Ciebie umrzeć.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Ulcia co do rozrabiania to Adi ma to samo wszędzie go pełno i tylko co chwila słychać jak gdzieś sie wywróci albo spadnie z czegoś, ale nic go to nie rusza ostatnio spadł ze stoliczka (dostał krzesełko i stoliczek z ikei, żeby miał dla siebie do siedzenia) popłakał chwilkę przytulając sie do mnie po czym poleciał spowrotem na niego włazić, tylko tym razem wiedział już jak to zrobić żeby nie spaść normalnie niezłe przeboje z nikm nieraz mamy
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hania rano dostaje kaszę na mleku,ok.180ml,czasami przed drzemką do kanapki mleko lub kakao i na dobranoc dostaje kaszę mleczną lub kaszę mannę na mm. O ile w dzień dałoby radę z kaszą z miseczki(ale w dzień raczej nie jada)o tyle wieczorem nie da rady. Przyzwyczaiła się do butli i jak tylko zje woła "mniamni"(smoczek) i "luli luli". Kładę ją do łóżeczka i w przeciągu 5 minut dziecko śpi.
A jak u Was z piciem ze zwykłego kubeczka? Adi pewnie już umie,bo szybko zaczął Hania raz się napije,raz nie. Czasami się denerwuje zanim przechylę jej kubek,bo by chciała od razu. Chyba woli słomkę,ewentualnie z butelki z dziubkem(takiej po wodzie mineralnej).
Miśko chyba się zaaklimatyzował w przedszkolu. Chodzi chętnie,tylko wczoraj pani mi zwróciła uwagę co do Miśkowej samoobsługi. Bo mój urwis nie umie się podcierać,a za niespełna 3 miechy kończy 4 lata. Podchodziliśmy już do tego kiedyś,ale miałam wrażenie,że nie dosięga,denerwował się,więc dałam sobie spokój i stwierdziłam,że wrócę do tego za jakiś czas. No,ale w międzyczasie udało nam się załatwić przedszkole i nie zdążył się tego nauczyć,a teraz mus. Tyle,że problem polega na tym,że on kupkę o jednej porze robi i zawsze wypada w przedszkolu,więc nie mam kiedy mu wyjaśnić i pokazać. Na sucho nie chce. Zostaje nam weekend.
Aniu,powiedz jak Ty uczyłaś Kacpra tego? Poradź... i jak mu się podoba w szkole?
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do Miśka to nie pomogę, bo u nas jeszcze nie ten etap
zresztą po pobycie tescia u nas, Adi po kilku tekstach dziadka tak się zraził, że teraz od nowa uczymy sie nocniczka i wołania siku i kupę ... a już tak ładnie było ... normalnie załamana jestem, bo myślałam, ze jak sie młoda urodzi to już bedę miała najgorsze w tej kwestii za sobą a tu lipa, wszystko od nowa ....
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Więc pokazuję Wam kruszynkę
A tu jeszcze nieśmiało bijące serduszko
Póki co wszystko good. Najbardziej rzeczywisty termin poznamy po dwóch najbliższych usg. Kolejna wizyta 02.10 czyli za miesiąc i nie wiem jak dotrwam.
Będzie nasz drugi kwietniowy maluszek
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
po prostu drugie maleństwo też chce być kwietniowe jak Majeczka i dlatego zmieniło termin przyjścia na świat w lutym jeszcze za zimno a kwiecień jest tak akurat
od kiedy sie przenosicie tam do rodziców? rozumiem, że tak jak pisałaś kiedyś będziecie mieć dla siebie piętro?
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Do końca października mamy się przeprowadzić. Tak już teraz mamy piętro, a w przyszłości cały dom, bo rodzice chcą nam go przepisać.
Budowa stoi, namiary na prawnika są, więc się nie nudzę. Mam już l4 więc nie muszę się pracą stresować i męczyć
- ulcia85
- Wylogowany
- rozmowna
Julka pije z kubeczka ale wtedy musi sie od razu przebrac niekapki wogole nie wchodza w gre za to ze slomki idzie super,teraz potrafi pociagnac picie bo przed operacja nie bylo szans jesc tez by najlepiej chciala sama tylko nabijanie na widelec kiepsko jej idzie,ale ona uczy sie jesc a ja obok ja karmie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula