- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dave,super,że Maja tak sobie radzi bez pieluszki
U nas nadal pielucha. Hania woła kupę,siku rzadko,ale na nocnik nie usiądzie. W ogóle zachowuje się tak jakby się bała tej kupy,bo zaraz płacze i najlepiej nic nie mówić na ten temat. U nas odpieluchowanie myślę za jakieś pół roku. Zima niestety przed nami to z gołą pupą nie da rady tak biegać
Baby,z Miśkiem... no cóż. W piątek tak płakał,że się nie wyrobili i Misiek został w domu. Cały czas powtarza,że on nie chce do przedszkola. Niby opowiada,że jest to i tamto,że ma takiego kolegę czy koleżankę,raczej mówi o tym wesoło,a tutaj takie coś... Czytałam na różnych forach,że tak bywa bardzo często i że dzieci często zaczynają się moczyć,mimo,że wcześniej nie było żadnego problemu z tym. No i u nas tak jest. Nie miał kryzysu dnia 3-go,ale w piątek płakał. A ja razem z nim W poniedziałek podejrzewam będzie jeszcze gorzej,bo po weekendzie,ale Miśka pod pachę i heja. Trzeba to po prostu przetrwać,wierzę,że się przyzwyczai,załapie bakcyla...
Ulcia,brzuszki u Maluszków takie są. Z czasem to zniknie. Jak się patrzy na takie dzieciaczki to ma się wrażenie,że mają taką wystającą pupkę i przez to brzuszek,są takie wyprostowane...ale już niedługo trochę zmienią pozę ciała
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
kupiliśmy dzisiaj Adiemu nakładkę na kibelek i tak sie na to zajawił, że w ciągu godziny cztery razy poleciał zrobić siku strasznie mu się to spodobało, chyba przez to, że całą drogę jak wracaliśmy ze sklepu tłumaczyłam mu, że teraz będzie mógł robić siku na dorosłym kibelku tak jak mama i tata bardzo sie cieszę, bo to mam nadzieję przyspieszy nam odpieluchowanie
ja po zakupach czuję jakieś skurcze, ale pewnie nic specjalnego się nie będzie działo, dlatego w planach mamy seksik na całego (ostatnio nie bardzo sie nam udawało, bo mi było mega niewygodnie i nie mogłam się ułożyć) więc mam nadzieję, ze po przerwie to adziała a jutro będzie skakanie na piłce top taki mały akt desperacji hehheh bo skóra mnie piecze na brzuchu od naciągnięcia i już nie mam siły dźwigać tego brzucha przede mną
no dobra uciekam pod prysznic i do łóżeczka trzymajcie kciuki co by się ruszyło skoro wg lekarza wszystko juz pięknie gotowe w końcu nie ma na co czekać
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z przedszkolem u nas bez zmian. Misiek już wczoraj wieczorem płakał,że nie chce iść do przedszkola i dzisiaj rano ciąg dalszy. Ale ubrałam go i pojechaliśmy(dzisiaj wyjątkowo ja z moimi chłopakami). W przedszkolu niby trochę lepiej,ale żal,łzy były i powtarzane jak mantra słowa "nie chcę być w przedszkolu". Nie czepił mi się nogi,nie położył na podłodze,więc chyba nie było tak źle. Ale jak pisałam wcześniej wierzę,że się to zmieni i się w końcu przyzwyczai. Każde dziecko przez to przechodzi i on też musi.
A co u Was? Jak po weekendzie?
Baby,no jak tam ruszyło się coś?
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
u mnie nadal cisza, mąż stwierdził dzisia, ze one się musi wziąć do "roboty" bo chciałby już na urlop iść hehehhe może chociaż Taty posłucha ta moja uparciuszka
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
wrolimamy.pl/2012/09/17/ciezarowka-przez-irlandie-cz-3/
- Nula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jestem z niej dumna xd
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ja mam oczywiście Nikusie przy sobie tzn. nadal w brzuchu nic nie pomaga więc nie rodze wcale, młoda moze sobie tam zostać na stałe
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nula,super,że Nastka poradziła sobie w żłobku. Oby tak dalej Nie wiem jak jest w przypadku żłobków,ale jeżeli chodzi o przedszkolaków to kryzys przychodzi ok.3-go dnia(chociaż u nas przyszedł na koniec drugiego tygodnia).
Miśko trochę lepiej,ale jest sporo za pozostałymi dziećmi. Fakt,że większość z nich jest już drugi rok w przedszkolu,więc nauczyły się co i jak,ale też Michu nie chciał wielu rzeczy robić,a ja go na siłę nie brałam. I tak o to widać efekty Mam nadzieję,że nadrobi,bo nie jest miło słuchać,że dziecko jest na samym końcu. No nic,szukam jakiś ćwiczeń dla 4-latków necie(ale chyba nie umiem szukać i będę musiała się wybrać do księgarni)i postaram się go zagonić do pracy. I pomyśleć trochę,bo sporo można zrobić samemu.
- ulcia85
- Wylogowany
- rozmowna
a Jula zakatarzona i maruda na całego,a jutro miałam isc na urodziny
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
polecam baaardzo częste psikanie wodą morską, wyciąganie kataru fridą a na noc blisko łóżeczka zwilżona pielucha skropiona amolem i klatkę piersiową nasmarować pulmexem, u nas pomogło i Adi szybko się wyleczył z kataru i nie męczył w nocy a nocki najgorsze jak się nosek zatka
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
dzisiaj sobota urodziny kota
a tak poważnie to mam dzisiaj dobry humorek
lecę do sprzątania bedę później
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Dave ty wiem, ze z przeprowadzką juz chyba walczysz, więc jesteś usprawiedliwiona a reszta?
Gosiu jak Micho z przedszkolem?