BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #757168 przez kaikai

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #757294 przez Azja
Kaikai moj Jasiek tez podczas jedzenia lubi sliniak do buzi wkladac, u nas dzis pierwszy raz byl obiadek z mieskiem :) warzywka z krolikiem chyba dobre bo Mlody zjadl caly sloiczek :)

11 lata 6 miesiąc temu #757321 przez kaikai
Ja teraz gotuje Dawidowi udo z indyka bo piers mu nie smakowala i plul. Miesko z udka mu smakuje, dzis zrobilam mu na obiadek zupke kalafiorowa z indykiem cala miseczka zjedzona :)

11 lata 6 miesiąc temu #757389 przez Dave
Ale macie fajnie z tym jedzeniem.
Ja dziś robiłam podejście do dyni i ziemniaka, ale słoiczkowego bo nie mam jeszcze dyni. A że uziemiona jestem to nigdzie nie kupię.

Weszły ze 4 łyżeczki, potem plucie. A co ciekawsze, akurat w radiu leciała "cisza" :lol: :lol: Coś w tym jest chyba :woohoo:

Teraz Młodziak śpi na polku za wiattrem opatulony. Aż mu się buźka śmieje. A ogrlnie to miał dziś już 3 pietnastominutówki. Nocka też jakaś kiepska, ale myślę że mu jakoś ciepło było. Bo rano był trochę przypocony. Ubrałam mu welurowego pajaca. Jednak taka cieńsza bawełenka jest lepsza.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #757451 przez ilonah
Hello

Coś nie mogłam się rano dostać na forum :( u nas też Emilka jadła dziś słoiczkową dynie z ziemniakiem ale jej smakowało :) Byłyśmy na spacerku w południe ale zimno było. Creaturka fajny pomysł z tymi kominami na szyjkę tylko gdzie można takie dostać? Ja jeszcze też używam apaszki ale faktycznie coś cieplejszego by się Emilce przydało.

11 lata 6 miesiąc temu #757452 przez Olga60
Witajcie :)

Ja np wczoraj kupiłam kominek granatowy w h&m :)

11 lata 6 miesiąc temu #757538 przez Dave
No to dzieci śpią.

Kurcze nie myślałam nad kominami, a faktycznie miałam dla Majki taki jak była maleńka i super sprawa.

Muszę koniecznie poszukać :side:

11 lata 6 miesiąc temu #757676 przez Dave
jakas wymeczona dzis jestem.

11 lata 6 miesiąc temu #757692 przez Dave
zaraz mnie o spamowanie posadza,ale tu puchy straszne.

ucíekam spiochac,bo nie wiem ile mi bedzie dane.

dobranoc

11 lata 6 miesiąc temu #757705 przez agat
Kaikai świetnie Dawidek wcina :)
Ja powinnam wg rozpiski pediatry wprowadzić mięsko od przyszłego tygodnia, ale chyba jeszcze to przesunę trochę.

Dziś wybraliśmy się z mlodym na miasto, upolowalimy kilka cudeniek w lumpku, w pepco śliniaki mu kupiłam, bo to towar deficytowy wiecznie. W drodze powrotnej wstąpiliśmy do tego małego Filipka, trochę maluszka polulałam, a Kasia mogła chwilę odsapnąć i coś zjeść, bo są na etapie: bóle brzuszka+kryzys cyckowy. Pamiętacie te czasy? Brrrrrrr...
W ciągu 20 min uspałam dwoje dzieci - jestę hardkorę :P

Leżę już w łóżku od ponad pół godz, gardło mnie boli, szczególnie prawy migdał tak głęboko, mam nadzieję, że nic sie nie rozwinie, bo mąż jutro wybywa na weekend.

O co wam chodzi z tymi kominami? O takie cuś?

11 lata 6 miesiąc temu #757710 przez agat
Widziałyście nowość Bobovity? Kaszki expert, mleczno-pszenno-jaglane itp. Fajnie się zapowiadają, tylko czemu mleczne?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #757711 przez creatura
Hej :)

Kominy/golfiki zamówiłam dwa z tej aukcji, bo były taniutkie i okazały się fajne, rozmiarowo aukrat na ten sezon:
allegro.pl/golf-golfik-szalik-komin-zima...lat-i3589849199.html
http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/89/84/91/3589849199

W smyku widziałam też fajne, np:

lub dla dziewczynki:

A jeszcze chodzi za mną taki "wysmaczony" zestaw:

Zajebiaszczy, nie? :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #757714 przez Suzi
Hej :)
Ja jak zwykle porą mocno wieczorową, no ale w dzień to impossible, Księciunio nie toleruje braku zainteresowania jego szanowną osobistoscią :silly:

Przesiedliśmy się do spacerowki, choć dzis akurat spacer gondolowy bo śpanie było pewne i tak sie stało :lol: a spał kurka i spał, więć uswierkłam do szpiku kości i juz mnie gardło boli, choć myślalam ze sie ciepło ubrałam :dry:

Dziś był bity rekord iliści zjedzonej zupki- 200ml :cheer: :cheer: :cheer: , po 180ml rozpętał się dramat, łzy ciekły ciurkiem, ściany sie trzęsly więc biegiem musialam dorabiać i sapiąc i przełykając lzy wszamał jeszcze a pewnie jadłby jeszcze :cheer: :cheer: :cheer: :ohmy: :ohmy: , po czym zasnąl i spał 2 godz ( to właśnie byl ten pewniak spacerowy :lol: ) , dzis rownież był debiut kaszki ryzowej z owocami-brzoskwinia hipp, zrobilam na probę 100 no i oszamał wszystko mrucząc z zadowolenia :lol: , oczywiście łyżeczką :side: , no żarlok po prostu, ale po poprzednim mega niejadku zdecydowanie preferuję TĘ wersję :lol: :blink: :lol:

Tylko z zasypianiem na noc ciagle jekieś perturbacje, dzis nawet zasnął przed 22, ale przed 23 stwierdził, ze pora na spotkanie z mamą, no i .......sie spotkaliśmy :woohoo: teraz śpi. Ostatnio sypiał do 6 rano :lol: , no ale od 23 ,zaznaczam :silly:

Jestem mocno zawiedziona brakiem polskiej złotej jesieni, takiego ziąbu we wrześniu sie nie spodziewalam :(
ehhhh, Hiszpania......albo chociaz Wegry, juz tam mają lepszy, przyjemniejszy klimat......

Agat u nas to najmarniej 6 -7 śliniaków dziennie plus papierowe ręczniki, pieluchy etc.... :P a no i dba o to zebysmy i my nie występowali przez caly dzień w tych samych ciuchach :silly:

A zz ploteczek zza ściany czyli od majówek, czy wiecie ze juz druga tegoroczna majowka bedzie mamą 2014 :lol:
No ida jak burza :lol: , gratulacje!

Dobranoc, czas sie zdrzemnąć

11 lata 6 miesiąc temu #757715 przez creatura
Kaikai, Dawidek to już prawdziwy smakosz :woohoo:

Agat, kaszki mogą być całkiem fajne, tylko po co to mm w składzie :dry:
Nieźle Ci idzie z dwójką maluszków, czyli to znak, że spokojnie możecie myśleć o towarzyszu zabaw dla Adasia :silly:

Dziś udało się przemycić trochę brokuła w marcheweczce z ziemniaczkiem, ale ilość musiała być tak mała, że nawet nie zmieniła koloru ulubionej papki. :S U nas też był dziś królik na stole, ale w wersji dorosłej :blink: Przyznam, że pierwszy raz w życiu sama robiłam królika i wyszedł nieziemski, a sos...hmmm. Oczywiście z głowy nie robiłam, tylko przepisu Anny Starcham (bardzo łatwy) :blink: : www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1865,n/przep...ielkanocy,78981.html Jakby ktoś chciał się kiedyś pokusić to polecam.

Dobranocka :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #757716 przez creatura
Suzi napisał:

A zz ploteczek zza ściany czyli od majówek, czy wiecie ze juz druga tegoroczna majowka bedzie mamą 2014 :lol:

Oż, w mordę! Gratulacje! I nie powiem, że mnie jakaś taka nieuzasadniona nutka zazdrości nie ubodła :silly: Ja to jakaś twisted chyba jestem, bo i poród, i te pierwsze "trudne" tygodnie wspominam z łezką w oku :silly:

Suzi, forumowi bracia bliźniacy jak nic - Leoncjusz od dwóch dni przed snem pije 250 ml kaszy i poprawia dwoma cycami. I ja się pytam: GDZIE? Gdzie on to mieści???? No ale też wolę to niż słuchanie na każdej wizycie szczepiennej: ostatnie centyle :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka