BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #757753 przez Dave
dzien dobry,

wow ale wypracowania!! fajnie.postaram sie tez taki stworżc, zeby nie odstawac, ale pozniej bo teraz dzieciaki nie daja.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #757756 przez agat
Dobrze, niech się ludzie rozmnażają, będzie kogo uczyć ;)
Ja na razie drugiego Adasia nie potrzebuje, ten jeden egzemplarz wypełnia mi skutecznie 24/h :P
Nocka znosna, teraz się jeszcze kotłujemy w łóżku, ale zaraz wstajemy, a młody zaliczy drzemkę :)
Jak dopadne kompa to napisze więcej, a tymczasem miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #757814 przez monia89
hej
kominy są super w hm sa takie
www.hm.com/pl/subdepartment/KIDS?Nr=4294...page=5&Nr=4294941974
Agat super ze się coś ruszyło z jedzeniem i udałó Ci sie na zakupy wybrać :)
Dave kawał chłopaka masz :P kaikai super filmik i jak skoczek Wam sie sprawdza???
Suzi jakie wieści niesiesz fajne! ja bym chciała 2 ale raczej to nie wykonalne u nas...

11 lata 6 miesiąc temu #757867 przez ilonah
Dzień dobry

Moniu czemu piszesz, że niewykonalne? Ja też bym chciała dwójeczkę dzieciaczków, najlepiej parkę :P ale o druge postaramy się z mężusiem za jakiś czas. U nas nocka spoko, ale za to jak wstałam to masakra- gardło mnie boli i kręci w nosie żeby tylko przeziębienia z tego nie było. U nas w nocy był przymrozek, wszystko bialutkie było, za to teraz świeci słońce ale nie mam pojęcia ile jest stopni na dworze, bo nam się baterie wyczerpały w termometrze i mąż zapomniał kupić i sobie wyjechał. No właśnie pojechał a ja sama znowu zostałam do niedzieli :(
Porobiłam porządki w Emilkowej szafie i sporo rzeczy pochowałm, bo wyrosła a najsmutniejsze było to, że jak pakowałam sukieneczki Emilki to zdałam sobie sprawę, że w większości założyła je tylko jeden raz, szkoda, ale tak na co dzień wolę jej zakładać jakieś wygodne ciuszki żeby mogła swobodnie sobie fikać.
Teraz maleńka ma pierwszą drzemkę a ja lecę domek ogarniać.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #757910 przez kaikai
Czesc

Monia ten skoczek tak jak myslalam zabawa na 10 minut. Pierwszego dnia tylko posiedzial pol godziny. Teraz jak go wkladam to gora te 10 minut sie pobawi :( ja juz nie wiem czym go zainteresowac,bo ogolnie to Dawid bardzo ruchliwy jest juz chce chodzic a nie umie i sie denerwuje,lapie za metki i sie denerwuje ze oderwac nie moze,zabawkami rzuca na ich widok juz placze. Trudno go zabawic. Na brzuchu tez juz lezec nie lubi bo podniesc sie nie umie do raczkowania i to go denerwuje.

Dzis moj synek stwierdzil po paru nieprzespanych nocach ze w mamusi lozku mezczyzna moze byc tylko jeden i to jest wlasnie on, tatus musial poszukac innej miejscowki.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #757965 przez creatura
Dzień dobry!

Kaikai, szkoda, że skoczek się tak szybko znudził :( My przerabiamy to samo: każda zabawka na chwilę, a najfajniej bawi się tym, co zabawką nie jest: kwiatki, wszelkiej maści butelki, lampki, łyżki.... :blink: I to co wydawać tyle forsy na wszystkie Fisher Price'y, V-Tech'y i Lamaze???? :laugh: A co do spania, to wystarczy większe łóżko i dwóch mężczyzn się zmieści :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #758000 przez Azja
witam

Leoś cudeńko do zacalowania :)

mi sie chyba okres zbiliza bo mam nerwa na maksa, dobrze ze M nie ma w domu bo by mu sie oberwalo :silly: oczywiscie za nic :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758015 przez kaikai
Wy juz zimowe kombinezony i czapy ubieracie? ????

A co w zime bedzie?

Ja mam taki kombinezon z tymi truskawkami to on nie jest taki gruby i czapke cienka jeszcze ubieram bo kaptur tez jest i jeszcze przykrywam jak spi kocem i pokrowcem a jak nie spi to tylko pokrowiec do polowy nozek. Dawid jest zawsze cieply jak wracamy do domu.

Creatura gdzie kupilas ten kominek?

11 lata 6 miesiąc temu #758018 przez kaikai
Ja krolika to nawet jeszcze nigdy nie jadlam :) ciekawy ten przepis musze sprobowac :)

11 lata 6 miesiąc temu #758214 przez agat
Nie zgadniecie. Adaś ma znowu gulę na tyłku ;( Taką twardą jak wtedy, jakby tam znowu się ropa zbierała... Jeszcze w południe nic nie było, tyłek był niemal gładziutki. Koleżanka dzwoniła do ordynator, która mu robiła tę przetokę (zna ją osobiście) i kazała się nie martwić, robić okłady z sody, bo przetoka była wielokomorowa i moze się trochę "mazać". Jakby po weekendzie nie było lepiej to przyjść w pon do niej na oddział, bo ma dyżur. Jestem przerażona ;( Boże, żeby ta soda coś dała i to było rzeczywiście nic groźnego, bo naprawdę wygląda to nie za fajnie smutny Poczekam do jutra, ale jeżeli nie będzie żadnej poprawy to nie będę do poniedziałku czekać, bo zwariuje. Tyle, że tam w szpitalu w weekend to masakra, na tym oddziale nikogo prawie nie ma kompetentnego... Aaaaaaaaaaaaaaaa

A mąż gdzie? W Poznaniu ;(

11 lata 6 miesiąc temu #758247 przez monia89
Kakai to samo my przerabiamy wszystko jest be to teraz stwierdzam że szkoda kasy :/ creatura to samo my woreczki foliowe łyżki puste butelki itp itd Leoś jest Boski ! i jaka czapa fajna :)
Agat kurcze żeby to paskudztwo przeszło ! Biedna pupcia Adasia.
Ilona ja nerwowo nie wytrzymałabym ciąży z wiadomych powodów.

11 lata 6 miesiąc temu #758336 przez Dave
Kurka kobietki, męża mam w domu no i poklikać nie ma kiedy. Jakaś masakra :ohmy: :ohmy:

Poćwiczone, zmykam pod prysznic i myślę, że już w jak będę w łóżku to nadrobię.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #758337 przez ilonah
Oj Agat mam nadzieję, że faktyczne ta soda coś poradzi.
Emilka już śpi ale bardzo niespokojnie, przed chwilą obudziła mi się z płaczem dałam jej smoka i zasnęła a teraz znowu smok wypluty i kręci główką przez sen.

11 lata 6 miesiąc temu #758368 przez agat
Adaś śpi dziś tak samo! Już dwa razy się z płaczem obudził, dałam smoka, pogłaskałam i zasnął. Myślałam, że może go tam tyłeczek boli, ale skoro Emilka ma podobnie to może nie o to chodzi.
Poprzykładałam mu gazik z sodą po kąpieli, nadal ma nabrzmiałe mocno i tak jakby w srodku gdzieś ropa była, no ale nie powiększyło się jakoś znacząco. Poczekam do rana, jeżeli nie będzie nic lepiej to pojadę na izbę przyjęć, niech mu to obejrzą.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #758410 przez creatura
Agat, oby do rana soda choć trochę pomogła. A to miejsce było już całkiem wygojone i pojawiła się gulka? Kurcze, może to żelazo coś takiego niedobrego z koopą robi, że zaraz podrażnia? :unsure:

Monia, może za jakiś czas zmienisz zdanie i postaracie się o towarzysza zabaw dla Antosia :blink: Ale wiadomo, nic na siłę.

Kaikai, ja już pakuję w kombinezon, ale nie powiedziałabym, że jest taki typowo zimowy, bo brak mu wiatroszczelnej warstwy. Cieplejsza czapa chyba leży Leonkowi, bo główka się nie poci, a jak się wierci to mu uszka nie wyłażą. Patrząc na temperatury z tego tygodnia - a było ok.8 stopni i urywający łeb wiatr, sama chętnie zapakowałabym się jak bałwan :silly:
A kominy kupiłam tu: allegro.pl/golf-golfik-szalik-komin-zima...lat-i3589849199.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka