- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)

Ooo, Monia, to szybko się z drugim uwinęlaś

kaikai, sama byłam, wiesz, Mikusiowi czasami trudno wytrwać na spacerze to co dopiero w CH

Zresztą, mialam Wam napisać moje refleksje nt zakupow z dziećmi.....doprawdy, nie rozumiem jaka to gwałtowna potrzeba musi pchac ludzi do sklepów w weekend, kiedy są nieprzebrane tlumy z maluszkiem kilkutygodniowym. Ja bym rozumial kritki wypad. Do pobliskiego spożywczaka, bo nie ma co jeść, ale po ciuchy?

Trzeba serca i wyobraźni nie mieć. Mialam nieprzyjemność być w sobotę w sklepie gdzie ogladałam ubranka dla Mikusia i siebie i była para wcale nie takich najmłodszych rodziców, zeby ich posądzić o szzeniacką niefrasobliwośćm, dzieciaczek maluni, nie dałabym mu więcej jak miesiąc- półtora, zadzierający się juz na buraczkowo a mamusia jakby nigdy nic klepała go po pleckach i bardzo była zaangazowana w doradztwo stylistyczne swemu męzu/ partnerU

W pewnym momencie to juz mnie brzuch ze zdenerwowania rozbolał, myslałam ze podejdę i im cos powiem, piersi mnie szczypaly od wrzasku tego dziciątka a oni..........mierzą q..ka ciuchy dalej

. Musialam wyjść z tego sklepu bobym nie zdzierzyla! No nie wiem jak Wy, ale ja bym wolala kolejny miesiac pochodzic w tym co mam ale takiego maleństwa na zakupy bym nie wzięla, za nic na świecie. Żeby przynajmniej był spokojny,male nie, wyraźnie cirpial tam, no bezdusznośc i brak wyobraźni rodziców czasem poraźa. Jeszcze rozumiałabym,mze to tylko facet nie reaguje a matka się niecierpliwi i chce wyjść,mzalując ze w ogóle tam się z dzieckiemnznalszla,male nie..., i ona miala naręcze ciuchow do mierzenia

Myślę, ze w takiej sytuacji JEDNO z rodziców powinno jechać sobie coś kupić a drugie zostaje z maleństwem. A potem zdziwko, ze np dziecko ma infekcję ( mnostwo ludzi bylo smarczących i kichających, taki sezon) a dla maluszka taka infekcja różnie się moze skonczyć. Nawet się zastanawialam czy oni tego dziecka nie adoptowali, dlatego nie czują tak jego potrzeb, w koncu wszystko jest możliwe
No zbulwersowałam się, ale w naszym dziwnym czasem spoleczeństwie centrum handlowe uroslo do rsngi centrum (jedynej i ulubionej przez wielu ) rozrywki

Ufff, ulżyłam sobie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

A bardzo przezywa?
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

My zaliczyliśmy fajny spacerek,pod koniec Tomuś zasnął i jeszcze ponad 1,5 godziny spał na świeżym powietrzu a ja podziałałam w ogródku

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

SUzi mnie tez wnerwiaja takie paniusie co ciagaja dzieci po CH, wiadomo ze jak nie ma innego wyjscia i trzeba dziecko zabrac ze soba, ale nie tak ze bobo placze a oni sobie przymierzaja w najlepsze, chyba bym im cos powiedziala

ja dzis zaszlam do lidla na chwile zobaczyc czy cos zostalo, bylam kolo 10 i zostaly same ochlapy

wpadlam dzis tez do lumpka, M spacerowal z Mlodym a ja pobuszowalam wydalam 7,5 kupilam Jaskowi 3 bluzki z dl rekawem i cienkiego polarka z kapturem

Mlody usnal po 19, dzis kapiel bez placzu ale robil juz minke do placzu, zaczelam spiewac i sei udalo

a ja ide sie zrelaksowac narazie, ale czeka na mnie sterta prasowania, ale chyba jeszcze poczeka

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Emilka już grzecznie śpi. Straszne dużo znowu zaczęła mi ulewać od jakichś 3 dni. Wcześnej jak tak często ulewała to wiązałam to z tym, że zaczęła się więcej ruszać a teraz zaczęła siadać to może dlatego? Muszę ją poobserwować.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat fajnie,że już w domku

Lecę się kąpać i spać , bo zmęczona coś dziś jestem.
Dobranoc

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
suzi - normalnie z ust mi wyjełaś opisy tych durnych rodziców. też widziałam takie sceny i maleńkie bąbelki. normalnie ludzie bez mózgu!
zazdroszcze zakupów w małym rozmiarze. ja to czasem wolę na zakupy nie iśç żeby się nie zdołować, że dupy nie mogę wcisnąć
azja - a t kaszmę to dajesz na swoim mleku czy mm??
zmykam pisać recenzję. kurka dlaczego doba nie ma jeszcze z 3 godzin więcej ale licząc od momentu aż dzieci śpią

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam nadzieję, że to było ostatnie podejście do ropnia :/ Naoglądałam się w ten weekend różnych przypadków i stwierdziłam, że nasz ropień to naprawdę pikuś.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Agat, nie ma jak w domu

Monia, WOW

Co do zakupów w CH z maluszkami, to podzielam Wasze zdanie, choć widząc,grzeczne, śpiące dziecko z zrelaksowanymi rodzicami, zadaję sobie pytanie, jak oni to robią. Raz tylko mąż i mama namówili mnie, żebyśmy poszli wszyscy razem pochodzić po galerii. Lato, wyprzedaże kusiły...... Wystarczy jedno słowo, żeby opisać ten wypad: porażka

Jutro mamy szczepienie. Nie cierpię chodzić na szczepienia.

Dobranoc.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nocka ok, 3 pobudki, od pół godz niuniek nie śpi. Po szpitalu jak zwykle ani śladu poza małym "kuku" na rączce. W ogóle tym razem na spuchniętą łapkę trochę po tym weflonku, ale to chyba normalne, nie? Poprzednim razem było ok.
Miłego dnia

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas nocka ok,

Dave ja daje malemu kaszke taka www.aptekadziecka.pl/product-pol-8883-Bo...-miesiacu-230-g.html
Creatura ale mialas przezycia na zakupach, przyjemności z zakupów człowiek wtedy nie ma