- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
agat - wyrazy wspolczucia. toc on zaraz zejdzie z tego swiata. mojego ostatnio cis w gardle chcialo drapac i juz byl prawie na ojomie

Duzo sily i cierpliwosci
monia - super te kombinezoniki i cena fajna. ja dostałam od kuzynki wiec mam spokoj.
ilona - o... czapki to u mnie tez temat na czasie.
a za nami mega dupita nocka. mlody sie obudzil po 24 i do 4 z nim walczylam. w miedzyczasie z Maja tez jakas pobdka i koniecznosc spania z mama. no i o 6.15 juz pobudka

mlodziak wlasnie przy cyculinie spi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Młody zapadł w pierwszą drzemkę, walczył sam ze sobą i ze wszystkim dookoła, ostatnio zasypianie w dzień w domu idzie mu tragicznie (w szpitalu nosiłam go ponad pół godz by zasnął). Idę szybko obiad skonstruować i zupkę małemu.
Jak się paseteryzuje słoiczki??

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Ooo, nie wiedziałam, że Reserved jest online, a z C&A już nie raz zamawiałam i potwierdzam, że wszystko dochodzi, tylko trwa to jakiś tydzień bo aus Deutschland idzie

Jak czytam o waszych emkach, to wypisz, wymaluj mój, jak go coś chwyta. Ostatnio jak był chory (naprawdę miał to zapalenie oskrzeli, które sobie sam zdiagnozował

Agat, słoiczki i zakrętki musisz mieć czyste, dla niemowląt najlepiej zdezynfekowane (w dużym garnku gotujesz chwilę lub wyparzasz 15 min w piekarniku, albo w najwyższej tem. w pustej zmywarce bez tabsa). Potem napełniasz je czym chcesz do wysokości ok 3/4, zakręcasz, wstawiasz do gara wyłożonego szmatką (bo jak będą stukały o dno to się mogą pobić), nalewasz wody, tak, żeby zanurzyć słoiki do 3/4, zagotowujesz i od momentu wrzenia gotujesz 30min pod przykryciem. Potem możesz je wyjąć, ale najlepiej trochę przestudzić w garze. Nie trzeba obracać do góry nogami, bo są już szczelne. W garze słoiczki mogą się dotykać. A teraz pytanie za 100p: po czym masz te słoiki? Bo jak po dziecinnych daniach, to muszę cię ostrzec, że one mi nie chwyciły, bo tam wieczko jest wyłożone taką gumą i to chyba przeszkadza.

Have fun!

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
mnie Jasiek rozpuścil ostatnimi nockami wiec dzis przypomnial mi ze nie bedzie tak dobrze codziennie i obudzil sie 5.20 radosny i chetny do zabawy, myslalam ze zaraz usnie ale nie usnal dopiero 9,3 to na niego naprawde dlugo bo jak wstaje o 7 to pierwsza drzemke ma o 9, no ale co zrobic

Agat wspołczuje chorego meza w domu

tez wlasnie widzialam te kombinezony w Lidlu ale trzeba by o 8 juz warowac pod drzwiami zeby sie zalapac

Jasiek tak polubil kaszke ze jak konczy sie w butli to robi smutna minke, chyba musze mu troszke wiecej robic, nawet sam butelke troche trzyma, śmiesznie to wyglada

a w ogole to juz chyba naprawde ten zab w koncu wyjdzie (tak pisze juz to od miesiaca) bo dziaslo smuchniete na maksa i taka biala gula, i Mlody juz sam nie wie co gryzc, mam nadzieje, bo Jasiek taki pobudzony chyba przez te zęby

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Odkąd Adaś polubił jedzenie zupek to pożera wszystko co mu podsune. Dziś np wszamal zupę składająca się z dyni i indyka na parze połączonych że sloiczkiem ziemniak+szpinak

Ale piękna pogoda

Senkju Creo za instrukcje produkcji papu

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Ja mam 2 kombinezony dostałam od znajomej, także z tym mam spokój.
Jutro będę na mieście to jakiś lumpik by przydało się odwiedzić

Miłego dnia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
ja przy Majce przerabiałam zaprawianie słoiczków z jej papkami, chociaż ja tylko owocowe musy robiłam. A obiadki to raczej tylko warzywne chyba bym robiła.
Creo - długo paterryzujesz, ja zwykle krócej. A słoiki oczywiście wkładam od razu do zimnej wody. Od chwili zagotowania się wody ok 15-20 min. I najlepiej pozostawić do wystudzenia. więc suma sumarum wystarcza.
Młoeziak w nocy nie spał i w dzień też nie ma na to chęci. Dwie drzemki zaliczał, ale raz go Maja obudziła, a drugi robotnicy.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My też siedzimy na zewnatrz, słońca nie ma, ale fajnie bez wiatru.
Agat, gotowalam same warzywa, bo chciałam razem z wywarem do słoiczkòw przelać. Potem będę dodawać mieso i inne bardziej "egzotyczne" warzywa do tej bazy, np brokul czy szpinak;)
- Paletka
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- A...jest juz z Nami:)
- Otrzymane podziękowania: 0
hej
Agat, kochana, współczuję Wam z całego serca![]()
, nawet nie wiadomo co wymyśleć zebybCię pocieszyć, bo jedynym pocieszeniem byłby brak ropnia i bycie w domku, to jasne jak slonce. Caluję, przytulam, myślę o Was
![]()
![]()
, jbc to wiesz......
paletka, jak na MatkęZałoźycielkę to powiem, ze nas nie rozpieszczasz....
Uścichy dla szanownego jubilata, może jakieś zdjątko, zebyśmy wiedziały komu gratulujemy![]()
no i Malutkiej?
EMISIUnasza królewno, lap caluski półroczniaczko![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wysłałam wczoraj corkę na łowy do H&M bo chcialam dla Misia ten golfik pod szyjkę i te ocieplacze na nóżki na rzepy, i co? Nico, 2 H&my obleciala i nie bylo, ani na Marszałkowskiej ani w Zlotych Tarasach![]()
![]()
i co, czyżby wykupili?
Wczoraj zadebiutowalismy zupką z mięskiem, obalił michę
Za to spanie kuleje, mało w dzień a na noc o 23....![]()
no i kiedy tu pożyć, posprzątać, poczytać?, ehhhh
dziekuje za zyczonka;)
przepraszam ze sie nie odzywalam ale tak jakos wyszlo.U Malutkiej juz jest duza Kobitka...wesola usmiechnieta bardzo ladnie spi je:)
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

ladna dzis byla pogoda wiec sobie zaliczylismy 2 dlugie spacerki, ale cos Mlody sie w wozku zaczyna nudzic i probuje wymuszac noszenie na rękach :/ staram sie tego unikac ale jak placze wnieboglosy i ludzie zaczynaja sie na mnie dziwnie patrzec to najczesciej ustepuje, jak idziemy razem z M to jakos latwiej go zabawic, no ale moze to chwilowe i sie Jaskowi niedlugo odmieni

stwierdzilam dzis ze albo mam malo pokarmu albo jakis slaby, bo Mlody wydoil butle kaszki 130 ml i jeszcze 2 cyski

dziewczyny poczytalam ostatnio o tej kaszy jaganej, ze taka zdrowa i w ogole, zaczelam szukac przepisów na dania z nia i znalazlam przepis na kotlety z kaszy jaglanej dzis robilam i sa po prostu pycha

niestety Jasiek nie chce pic mleczka jaglanego ale za kilka dni znowu sprobuje mu podac

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas ten napój rządzi, Lencjusz 180 - 200ml wypija codziennie

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
No i skusiłyście mnie na robienie przetworów

Mam masę warzyw i owoców wsiowskich więc chyba zacznę działać od poniedziałku tylko mam pytanie czy wszystko blenderujecie po obróbce i dopiero pasteryzujecie???
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Emilka już od godziny śpi a jak mężuś ją usypiał to ja skoczyłam jeszcze do CH i kupiłam małej czapke w C&A

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-