- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
"Dołączam do pytania Szui o buty, i najlepiej takie które ciężko ściągnąć, bo u nas prawie na każdym spacerku buty ściągnięte."
No i zostałam rozszyfrowana

ilonka, jeszze kapiel w krochmalu pomaga na odparzenia. A ja tez obstawiam zęby, moja corka miala zielone biegunkowate luźne kupki na 2 tygodnie przed pojawieniem sie pierwszego ząbka. Na odparzenia polecają rownież maść Clotrimazol oraz Tormentiol
Bepanthen jest super, alantan maść jest bardzo dobry no i ten krochmal czyli mąka ziemniaczana. I koniecznie chusteczki nawilżane won.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Na biegunke smecta 3 razy dziennie po pół saszetki. Szybko zatrzyma i nie ma obaw że dziecko się odwodni.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Królik okazał się nie taki straszny jak mi go mamą przedstawiła, nie trzeba było nic wybebeszać, po prostu poporcjowac miesko. Kropli krwi nie widziałam

Ilonko mnie też się wydaje, że biegunka może być na zęby, Adaś po 4 qpy dziennie ostatnio robił i to takie jajeczniczki niemowlece. Dupsko na czerwone od czasów ropnia, gdy non stop jakieś oklady trzeba było robic. Bepanthen polecam, tylko śmierdzi strasznie, alantan też dobry, sudocrem u nas szału nie robi.
Paluszek jeszcze czerwony i nabrzmialy, ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej, rivanol i octenisept powinny zrobić swoje.
Co jeszcze miałam napisac? Odebralam zaświadczenie że skarbowego i mogę wypełniać becikowe papierzyska.
Jak ubieracie dzieciaczki na spacer? Skafandry już poszły w ruch?
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Witam w piątek, tygodnia koniec i początek

Antosiu nasz przystojniaku buziaczki z okazji 7 miesięcy :* :* :* :*
Pokażę wam 2 śmieszne filmiki z dzieciaczkami, które ostatnio mnie rozwalają

A ta śnieżynka jest przepocieszna

kwejk.pl/obrazek/1948553/pierwsze-kroki-na-lodzie.html
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Suzi

U nas jeszcze kurteczka jak na razie i najczęściej takie ocieplane spodenki na szelkach

i przykrywam Tomeczka kocykiem,który co chwilę muszę poprawiac na spacerze bo tymi swoimi ruchliwymi kopytkami rozkopuje

Miłego dnia

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas nocka nawet ok choc o 5

ja na spacer ubieram Jaska albo w kurtke i jeansy a pod spodnie rajstopki, albo taki misiowy kombinezon, przykrywam kocykiem i jak jest zimno albo usnie to zakladam mu taki ochraniacz co byl przy wozku i jak do tej pory zawsze ciepły wraca ze spacerku, choc dzis juz było -1 rano wiec moze trzeba sie zaczac cieplej ubierac
Agat filmiki super, niezła gaduła w wannie

moj M dzis jedzie na koncert do Krakowa wraca jutro wiec my z Misiem dzis sami, mam nadzieje ze nie da mamie popalic

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja zabiegana jestem troszkę a jakbyście się dziwiły to poprzdniego posta 'wysłał' mój mężulek bo bawił się moim tabletem

Wiecie co Emiśka dziś drugi dzień ma biegunkę

Jutro opuszczamy Białystok, tylko jeszcze nie wiemy czy wrócimy prosto do domku, czy zahaczymy o teściów pod Radomem i zostaniemy u nich na weekend. Zależy jak z Emiśką będzie jutro, ja to wiadomo, że preferowałabym jazdę prosto do domku ale mąż chce do 'mamusi' bo ona widziała Emilkę tylko jeden raz

Pauluska słyszałam, że te wargi się zrastają jak się codziennie ich nie 'rozchyla' , mnie bratowa uczulała właśnie na to, bo ich znajomi tak nie robili i dziewczynka musiała mieć jakiśtam zabieg.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Hello
Ja zabiegana jestem troszkę a jakbyście się dziwiły to poprzdniego posta 'wysłał' mój mężulek bo bawił się moim tabletem
Wiecie co Emiśka dziś drugi dzień ma biegunkęmoże nie jest jakaś mega duża i wodnista ale co chwilkę pojawia się zielonkawy nieco większy kleksik ale najbardziej martwi mnie zaczerwieniona Emilkowa pupcia z tych biegunek
smaruje obecnie grubą warstwą maści neodex ale poprawy nie widać, a sudocrem też nie pomógł. Może Wy macie coś super srawdzonego na odparzoną pupcię bo pierwszy raz coś takiego nam się zrobiło i szkoda mi Emisi. Poza tym jak tylko jestem z Emiśką to co chwile podtykam jej pierś do picia żeby mi się nie odwodniła, dostała też smecte do picia i piła aż miło i dziwiliśmy się z meżem, że jej smakuje
Jutro opuszczamy Białystok, tylko jeszcze nie wiemy czy wrócimy prosto do domku, czy zahaczymy o teściów pod Radomem i zostaniemy u nich na weekend. Zależy jak z Emiśką będzie jutro, ja to wiadomo, że preferowałabym jazdę prosto do domku ale mąż chce do 'mamusi' bo ona widziała Emilkę tylko jeden razJutro się okarze.
Pauluska słyszałam, że te wargi się zrastają jak się codziennie ich nie 'rozchyla' , mnie bratowa uczulała właśnie na to, bo ich znajomi tak nie robili i dziewczynka musiała mieć jakiśtam zabieg.
znowu mąż?????

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Wstyd się przyznać, ale wstaliśmy 20 min temu

Na spacer wkładam Leosia do kombinezonu misiowego, a pod spód rajstopki i bodziak + bluzeczka. Często wkładam go uśpionego do tego kombinezonu rozłożonego w wózku, a na mróz mam zamiar dokupić śpiworek z powłoczką ortalionową i tak go opatulać (na śpiocha tak mi najłatwiej

Agat, Bepanthen śmierdzi????????????

Na razie tyle, bo wiadomo co

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Młdziak ma drzemkę, Młodej zpodałam bajkę a ja sobie siadłam przy herbatce na laktację i może w końcu odpiszę

Po kolei.
Agat - co do mm chyba w Bebilon tym razem uderzę. Miałam paczkę Nan, ale tak mi to śmierdzi, że masakra. Miałam próbkę Bebilonu i już tak nie waliło. Ale mój smakosz cycków i tak je zlał.
W sumie to jeszcze Bebiko chodzi mi po głowie, ale Maję np. mi zatwardził i zmieniłam wówczas na Nan.
Teraz mam trochę mętlik w głowie. Bebiko jest też tańsze, a to też argument.
Miałam wczoraj kupić, ale Bebilonu nie było, a na Bebiko nie byłam zdecydowana i zostałam z niczym.
Więc teraz myślę, i jak będę wracać od masażysty to może się skuszę.
Co do królika, to dostałam od mamy kurczaki takie domowe, wypatroszone ale w całści do porcjowania. Więc w rzeźnika musiałam się zabawić. A dwa to mąż się skusił, bo chciał się nauczyć

Co do ubierania, to ja jeszcze nie szleję. Bodziak z długim rękawem, na to taka bluza z miśkiem, mega ciepła. I kocyk do wóza. Przypomniałyście mi o śpiworku, mam taki do wóza, to taki jakby ochraniacz na nóżki, no i jest zakładany na oparcie więc w plecki też ciwpło. Chyba będzie trzeba zacząć zakładać. Będzie cieplej w stopki:)
Klikam z tableta, w którym mąż odinstalował mi wtyczki więc filmików nie widzą, ale luknę jak tylko Maja mi kompa zwolni.
Suzi - MatiPudzian ruchliwy bardzo. Dużo na brzuszek go kładę, to się kręci w kółko i pełza tam gdzie widzi coś ciekawego. Najważniejsze żeby w łapki dorwać

Najlepiej oczywiście jakby ciągle ktoś z nim siedział i asekurował przy siedzeniu, ale no sorry nie da się. Siedzieć uwielbia

Obuwie... na pewno nie sztywne, nie wysokie. U nas póki co to idą podwójne warstwy skarpetek i kocyk. Bo takie buciki dla maluszkó to się na nodze trzymać nie chcą.
Madzik - na siłę nic nie zrobisz, musisz próbować i uzbroić w tony cierpliwości.
Pauluska - niestety w tej kwestii nie pomogę, Maja nie miała takiego problemu. A co lekarze na to?
Ilonka - ja miałam robione maści i są mega zajebiste. Może pogadaj z pediatrą, czy jest na takie coś szansa. Miałam taką do codziennego stosowania i taką na jakieś "poważniejsze" problemy. Kurcze nie mam już tych karteczek na których są napisane składniki;(( a nie pamiętam.
A co do kupek to ważne duże ilości picia. Kurcze mam nadzieję, ze to jednak zapowiedź ząbków.
Azja - mój wcale nie chce mm, a jaką kaszkę robisz?
CDN
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Adaśku duuuuże buziaki dla Ciebie

o Maja klika.... trzeba się ewakuować