BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #788137 przez Suzi
Magdalena 9ti napisał:

"Dołączam do pytania Szui o buty, i najlepiej takie które ciężko ściągnąć, bo u nas prawie na każdym spacerku buty ściągnięte."

No i zostałam rozszyfrowana :silly: , Szuja zawsze wylezie ze mnie :lol: :silly: :lol: :silly: :lol: :silly: :lol: :silly: :lol: :silly: :blink:

ilonka, jeszze kapiel w krochmalu pomaga na odparzenia. A ja tez obstawiam zęby, moja corka miala zielone biegunkowate luźne kupki na 2 tygodnie przed pojawieniem sie pierwszego ząbka. Na odparzenia polecają rownież maść Clotrimazol oraz Tormentiol
Bepanthen jest super, alantan maść jest bardzo dobry no i ten krochmal czyli mąka ziemniaczana. I koniecznie chusteczki nawilżane won.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #788142 przez monia89
Witajcie ja masakrycznie zabiegana jestem...
Na biegunke smecta 3 razy dziennie po pół saszetki. Szybko zatrzyma i nie ma obaw że dziecko się odwodni.

11 lata 5 miesiąc temu #788155 przez agat
Z komórczaka piszę, więc z góry przepraszam za błędy;) Jeszcze wyjdzie, że Szuja nie ma suta :P

Królik okazał się nie taki straszny jak mi go mamą przedstawiła, nie trzeba było nic wybebeszać, po prostu poporcjowac miesko. Kropli krwi nie widziałam ;) Zdobycz nie dla nas tylko dla pierworodnego, ale na razie nie będę mu podawać bo i rąk wzgardzi i kroliczy żywot pójdzie na marne.

Ilonko mnie też się wydaje, że biegunka może być na zęby, Adaś po 4 qpy dziennie ostatnio robił i to takie jajeczniczki niemowlece. Dupsko na czerwone od czasów ropnia, gdy non stop jakieś oklady trzeba było robic. Bepanthen polecam, tylko śmierdzi strasznie, alantan też dobry, sudocrem u nas szału nie robi.

Paluszek jeszcze czerwony i nabrzmialy, ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej, rivanol i octenisept powinny zrobić swoje.

Co jeszcze miałam napisac? Odebralam zaświadczenie że skarbowego i mogę wypełniać becikowe papierzyska.

Jak ubieracie dzieciaczki na spacer? Skafandry już poszły w ruch?

11 lata 5 miesiąc temu #788231 przez agat
Sama sobie odpisuję :ohmy:

Witam w piątek, tygodnia koniec i początek :) Nocka u nas ok, teraz maruder się włączył więc jest bujanko w leżaczku, moze zaraz uśnie.

Antosiu nasz przystojniaku buziaczki z okazji 7 miesięcy :* :* :* :*

Pokażę wam 2 śmieszne filmiki z dzieciaczkami, które ostatnio mnie rozwalają ;) Pierwszą sytuację widzę u nas za niedługo ;)

A ta śnieżynka jest przepocieszna :)
kwejk.pl/obrazek/1948553/pierwsze-kroki-na-lodzie.html

11 lata 5 miesiąc temu #788233 przez Magdalena9t
Dzień dobry, u nas nocka lepsza dziś pobudka o 1,30 i przed 6 akurat zdążyłam nakarmić Tomeczka i jeszcze śniadanko mężusiowi do pracy zrobić :blink:

Suzi :kiss: sorry wybacz mi to nie miało tak być, nawet tak nie pomyślałam :blush: piosałam szybko i już nie sprawdzałam pisowni :blink:

U nas jeszcze kurteczka jak na razie i najczęściej takie ocieplane spodenki na szelkach :)
i przykrywam Tomeczka kocykiem,który co chwilę muszę poprawiac na spacerze bo tymi swoimi ruchliwymi kopytkami rozkopuje :P Właśnie sobie myślę,że lepszy byłby śpiworek do wózeczka,żeby się nie rozkopywał, macie coś takiego , co myślicie? :unsure:

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #788241 przez pauluska
My mamy śpiworek i sprawdza się super wkładam Igulę zapinam i nic jej nie podwiewa myślę że na zimę lepszy śpiworek niż kocyk

11 lata 5 miesiąc temu #788248 przez Azja
witam

u nas nocka nawet ok choc o 5 :cheer: Mlody zapragnal sie powsciekac, cysia nie chcial, ale po godzinie wariacji, zrobiłam mu mm i zobaczył butle oczy mu sie zaswieciły sprobowal i wypluł, wiec zrobiłam kaszke, wypil flaszke i pospalismy do 7, wiec u nas pierwsze podejscie do mm okazało sie porażka, M powiedział ze to takie niedobre ze sie wcae nie dziwi, kupie dzis inne moze posmakuje małemu, bede mu małe porcje serwowac moze w koncu polubi :)

ja na spacer ubieram Jaska albo w kurtke i jeansy a pod spodnie rajstopki, albo taki misiowy kombinezon, przykrywam kocykiem i jak jest zimno albo usnie to zakladam mu taki ochraniacz co byl przy wozku i jak do tej pory zawsze ciepły wraca ze spacerku, choc dzis juz było -1 rano wiec moze trzeba sie zaczac cieplej ubierac

Agat filmiki super, niezła gaduła w wannie :)

moj M dzis jedzie na koncert do Krakowa wraca jutro wiec my z Misiem dzis sami, mam nadzieje ze nie da mamie popalic :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #788249 przez agat
Ja guuuupia zapytałam, a sama nie napisałam :P Ja już od 2-3 dni zakładam małemu kombinezon, ale taki misiowy, nie ortalionowy (odziedziczony po kuzynce). Pod spód tylko bodziak, cienka koszulka i rajstopki. Mogłabym go ubierać na cebulkę, ale jego ekscelencja ciężko znosi zakładanie pięciu warstw ubrań, w kombinezon szybko wskakuje bez większego buntu.

11 lata 5 miesiąc temu #788255 przez Magdalena9t
Agat świetne filmiki już nie mogę się doczekać tak u nas :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #788273 przez ilonah
Hello
Ja zabiegana jestem troszkę a jakbyście się dziwiły to poprzdniego posta 'wysłał' mój mężulek bo bawił się moim tabletem :S
Wiecie co Emiśka dziś drugi dzień ma biegunkę :( może nie jest jakaś mega duża i wodnista ale co chwilkę pojawia się zielonkawy nieco większy kleksik ale najbardziej martwi mnie zaczerwieniona Emilkowa pupcia z tych biegunek :( smaruje obecnie grubą warstwą maści neodex ale poprawy nie widać, a sudocrem też nie pomógł. Może Wy macie coś super srawdzonego na odparzoną pupcię bo pierwszy raz coś takiego nam się zrobiło i szkoda mi Emisi. Poza tym jak tylko jestem z Emiśką to co chwile podtykam jej pierś do picia żeby mi się nie odwodniła, dostała też smecte do picia i piła aż miło i dziwiliśmy się z meżem, że jej smakuje :blink:
Jutro opuszczamy Białystok, tylko jeszcze nie wiemy czy wrócimy prosto do domku, czy zahaczymy o teściów pod Radomem i zostaniemy u nich na weekend. Zależy jak z Emiśką będzie jutro, ja to wiadomo, że preferowałabym jazdę prosto do domku ale mąż chce do 'mamusi' bo ona widziała Emilkę tylko jeden raz :ohmy: Jutro się okarze.

Pauluska słyszałam, że te wargi się zrastają jak się codziennie ich nie 'rozchyla' , mnie bratowa uczulała właśnie na to, bo ich znajomi tak nie robili i dziewczynka musiała mieć jakiśtam zabieg.

11 lata 5 miesiąc temu #788289 przez creatura
ilonah napisał:

Hello
Ja zabiegana jestem troszkę a jakbyście się dziwiły to poprzdniego posta 'wysłał' mój mężulek bo bawił się moim tabletem :S
Wiecie co Emiśka dziś drugi dzień ma biegunkę :( może nie jest jakaś mega duża i wodnista ale co chwilkę pojawia się zielonkawy nieco większy kleksik ale najbardziej martwi mnie zaczerwieniona Emilkowa pupcia z tych biegunek :( smaruje obecnie grubą warstwą maści neodex ale poprawy nie widać, a sudocrem też nie pomógł. Może Wy macie coś super srawdzonego na odparzoną pupcię bo pierwszy raz coś takiego nam się zrobiło i szkoda mi Emisi. Poza tym jak tylko jestem z Emiśką to co chwile podtykam jej pierś do picia żeby mi się nie odwodniła, dostała też smecte do picia i piła aż miło i dziwiliśmy się z meżem, że jej smakuje :blink:
Jutro opuszczamy Białystok, tylko jeszcze nie wiemy czy wrócimy prosto do domku, czy zahaczymy o teściów pod Radomem i zostaniemy u nich na weekend. Zależy jak z Emiśką będzie jutro, ja to wiadomo, że preferowałabym jazdę prosto do domku ale mąż chce do 'mamusi' bo ona widziała Emilkę tylko jeden raz :ohmy: Jutro się okarze.

Pauluska słyszałam, że te wargi się zrastają jak się codziennie ich nie 'rozchyla' , mnie bratowa uczulała właśnie na to, bo ich znajomi tak nie robili i dziewczynka musiała mieć jakiśtam zabieg.

znowu mąż????? ;)

11 lata 5 miesiąc temu #788298 przez creatura
Antosiu buziaczki i piąteczka od ciotki i Leonka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Wstyd się przyznać, ale wstaliśmy 20 min temu :S

Na spacer wkładam Leosia do kombinezonu misiowego, a pod spód rajstopki i bodziak + bluzeczka. Często wkładam go uśpionego do tego kombinezonu rozłożonego w wózku, a na mróz mam zamiar dokupić śpiworek z powłoczką ortalionową i tak go opatulać (na śpiocha tak mi najłatwiej :blink: ).

Agat, Bepanthen śmierdzi???????????? :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: No way, chyba, że mam znieczulicę węchową :S

Na razie tyle, bo wiadomo co :side:

11 lata 5 miesiąc temu #788300 przez Magdalena9t

11 lata 5 miesiąc temu #788334 przez Dave
Dzień dobry!

Młdziak ma drzemkę, Młodej zpodałam bajkę a ja sobie siadłam przy herbatce na laktację i może w końcu odpiszę :)
Po kolei.

Agat - co do mm chyba w Bebilon tym razem uderzę. Miałam paczkę Nan, ale tak mi to śmierdzi, że masakra. Miałam próbkę Bebilonu i już tak nie waliło. Ale mój smakosz cycków i tak je zlał.
W sumie to jeszcze Bebiko chodzi mi po głowie, ale Maję np. mi zatwardził i zmieniłam wówczas na Nan.
Teraz mam trochę mętlik w głowie. Bebiko jest też tańsze, a to też argument.
Miałam wczoraj kupić, ale Bebilonu nie było, a na Bebiko nie byłam zdecydowana i zostałam z niczym.
Więc teraz myślę, i jak będę wracać od masażysty to może się skuszę.

Co do królika, to dostałam od mamy kurczaki takie domowe, wypatroszone ale w całści do porcjowania. Więc w rzeźnika musiałam się zabawić. A dwa to mąż się skusił, bo chciał się nauczyć:)))

Co do ubierania, to ja jeszcze nie szleję. Bodziak z długim rękawem, na to taka bluza z miśkiem, mega ciepła. I kocyk do wóza. Przypomniałyście mi o śpiworku, mam taki do wóza, to taki jakby ochraniacz na nóżki, no i jest zakładany na oparcie więc w plecki też ciwpło. Chyba będzie trzeba zacząć zakładać. Będzie cieplej w stopki:)

Klikam z tableta, w którym mąż odinstalował mi wtyczki więc filmików nie widzą, ale luknę jak tylko Maja mi kompa zwolni.

Suzi - MatiPudzian ruchliwy bardzo. Dużo na brzuszek go kładę, to się kręci w kółko i pełza tam gdzie widzi coś ciekawego. Najważniejsze żeby w łapki dorwać:)
Najlepiej oczywiście jakby ciągle ktoś z nim siedział i asekurował przy siedzeniu, ale no sorry nie da się. Siedzieć uwielbia :kiss: :lol:

Obuwie... na pewno nie sztywne, nie wysokie. U nas póki co to idą podwójne warstwy skarpetek i kocyk. Bo takie buciki dla maluszkó to się na nodze trzymać nie chcą.

Madzik - na siłę nic nie zrobisz, musisz próbować i uzbroić w tony cierpliwości.

Pauluska - niestety w tej kwestii nie pomogę, Maja nie miała takiego problemu. A co lekarze na to?

Ilonka - ja miałam robione maści i są mega zajebiste. Może pogadaj z pediatrą, czy jest na takie coś szansa. Miałam taką do codziennego stosowania i taką na jakieś "poważniejsze" problemy. Kurcze nie mam już tych karteczek na których są napisane składniki;(( a nie pamiętam.
A co do kupek to ważne duże ilości picia. Kurcze mam nadzieję, ze to jednak zapowiedź ząbków.

Azja - mój wcale nie chce mm, a jaką kaszkę robisz?

CDN

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #788349 przez Dave
Młodziak obudzony i zupka przypalona :dry: :angry:

Adaśku duuuuże buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss:

o Maja klika.... trzeba się ewakuować:)))

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka