BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #787269 przez Magdalena9t
Hejka, u nas nocka trochę lepsza, ale za to Tomeczek nie może udać się na drzemkę, już mi zasnął przy cycku , próbuje go odłożyć do łóżeczka to zaraz się mi wygina, krzyczy i oczy jak 5zł, czemu mój syn nie może normalnie zasnąć :unsure: B) :(

Wczoraj miałam takiego wqrwa,że już nic nie pisałam. Oczywiści kolejna próba karmienia obiadkiem do dupy, nawet błaznowanie nie pomaga :angry:

Mgliście za oknem,aż się dupy ruszyć nie chce ale trzeba się wybrać na jeden spacerek chociaż, dla dobra mojego brojarza :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #787389 przez Suzi
hej :)

Dziś nocka nieco lepsza, ale katar furkotal w nosku i budził się Misio, ale że małzon powrocił na sypialni łono po 4 błogich nockach spędzonych z dala od :silly: to on ganiał dawać smokusia i przekręcać na boczki :side: ja wstalam na karmienie o 4.30 a potem pospaliśmyy jeszcze do 8.45 :woohoo:
Ja z mm nie pomogę, bo Mikuś dostaje specjalistyczne dla alergika czyli Humanę SL. U nas cysio juz praktycznie odstawiony i co....? Zmiany skórne znikają... :dry: w sumie to :lol: bo skórka piękna i ciemieniucha zlazła, ale :( bo szkoda cycusiowania..... :dry: , no ale ze starszakiem tez tak było, czyli trulam dziecko własnym mlekiem :P :P :angry: :P mimo kurka diety :S

magdalenko, cierpliwości, czasami trzeba samozaparcia zeby zachecić malucha do jedzenia, w najgorszym wypadku okaże sie niejadkiem i tego samozaparcia i cierpliwosci będziesz potrzebowała duuuuuzo, czego Ci oczywiscie nie życzę, ale znam ten ból. Na oslodę dodam, ze KAZDY nawet najzagorzalszy niejadek wyrasta z tej przypadłosci, a ze skrajnych niejadkow wręcz wyrastaja wyrafinowani smakosze i mistrzowie patelni ( mam dokladnie taki egzemplarz w domu :lol: :silly: :woohoo: :side: )
Jest to tylko kwestia czasu........ :blink:

Dave, a jak u naszego MatePudzianka z ruchliwością? Bo Miki zdecydowanie preferuje cesarski tryb zycia, męki na brzuszku są dla gawiedzi, on szlachetnie urodzony ma lektykę i noszowego ( noszową :blink: ) podnoszącą go i pionizujacą na życzenie wykrzyknięte gromkim "E!" ( tak sie do mnie syn zwraca :silly: ) podająca zabawki ktore same nie chcą do niego podejsć itd...a jak nie to...... :angry: "e!" Zmienia sie w "EEEEEE!!!!!!!!!" i trwa aż do skutku.... :P a no i na dzień dzisiejszy ważymy 8.5kg :woohoo:

Agat, azja, ja sie sklaniam do wersji " skok rozwojowy" bo katar katarem, ale skoro wielu TAK ma w nocy, to cos oprócz banalnego kataru musi byc na rzeczy.
A paznokietek moze faktycznie octeniseptem?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #787396 przez ilonah
.

11 lata 5 miesiąc temu #787526 przez creatura
Hahaha, Suzi, padlam..... u nas identyko. Nazywają mnie wkoło łóżeczkiem, talerzem, nosidełkiem, ale zdecydowanie wolę lektykę :laugh: Leo nie znosi jak ja rozmawiam z kimś przy karmieniu ( może mu ta pierś rezonuje ;) ) i mąż się smieje, że talerze przecież nie gadają :S

Myślę że jak się dziecko samo od piersi odstawia, to nie ma co się mart2ic, widocznie przyszla na nie pora.

Madzia, kobieto, do ukończenia 1 roku, podstawą dziecka karmionego piersią jest.....pierś .:P i jesli przybiera, nie ma anemii to wszystko inne moze byc, a nie musi. O tym mówi tez metoda BLW, gdzie dzieci tam bawią się jedzeniem miesiącami zanim zaczną jeść. Głowa do góry:)

11 lata 5 miesiąc temu #787762 przez Magdalena9t
Dzięki za słowa otuchy :kiss:
Widocznie mój synek to koneser tylko mleko mamy, dobrze,że jeszcze coś tam jest :blink:

Suzi a ile to Twoje znaczy Mikusia mleko kosztuje? :)

11 lata 5 miesiąc temu #787812 przez agat
Madzik mój młody nie tylko gardzi obiadkami ale też i cyckiem :P :P

Dziś np całe 5 łyżeczek zupki zjadł :P Nie muszę ćwiczyć, schudnę od tych szamańskich tańców wokół krzesełka do karmienia :P

Mama przywiozła mi królika, jeszcze ciepłego :ohmy: Że też nie mogła go sama oporządzić noooo. Ciekawe czy "smakosz" zaakceptuje (wątpię :P ).

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #787857 przez Suzi
Madzia-mleko Mikusia na receptę, więc refundowane, ale ile dokladnie kosztuje to nie wiem bo to małź kupuje :silly:a ja się jakoś nie zainteresowałam :P
a czemu pytasz? Wszak to dla alergika! :unsure: :ohmy:

agat, no to ja nie mogę narzekać, bo u nas zupka wchodzi ładnie, zabawki towarzyszą, ale bez jakichś szczegolnych animacji i wygibasów :blink:
CIEPŁY KRÓLIK :ohmy: OMG :ohmy: :P :huh: :S , i Ty go OPRAWISZ, oprawco?
Zdecydowanie, uciekłabym z krzykiem na ten widok :cheer: :cheer: :cheer: i jeźeli Adaś Cię przy tym procederze podejrzy to się nie dziw jeśli na widok zupki zawyje z żalu za futrzakiem, jeszcze niedawno ciepłym.......

creMoniu, no zdecydowanie, talerze nie gadają :lol: :lol: :lol:
Ty nasza wikipedio, czy masz juz rozpracowany temat ZDROWEGO obuwia dla naszych wkrótcechodzących?
Czy słyszalyście o butkach ATTIPAS?
Ja narazie wiem tyle, ze dawną żelazną zasadę : "usztywniana wysoka cholewka i wkładka profilowana" naleźy odrzucić, bo to małej stópce szkodzi. Teraz by należalo znaleźć firmę, która robi prawdziwie dobre pierwsze buciki....creMoniu???
A jeszcze Cię chciałam prosić o ponowne wrzucenie tu Twoich typów fotelikow, wiem ze to juz robiłaś i to ze zdjeciami, ale nie spamietalam ( i nie zapisałam :dry: ) wszystkich :blush: a juz pamięć nie ta,,, :blush: :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #787870 przez pauluska
O przyłączam się o temat fotelików nam już głowa wystaje praktycznie musimy zmienić w kombinezonie Iga wygląda jak sardynka w puszcze.

U nas perypetii ciąg dalszy Iguli zrastają się wargi sromowe na razie malutko ale jednak :( Któraś coś wie na ten temat ?

11 lata 5 miesiąc temu #787981 przez ilonah
Hello
Ja zabiegana jestem troszkę a jakbyście się dziwiły to poprzdniego posta 'wysłał' mój mężulek bo bawił się moim tabletem :S
Wiecie co Emiśka dziś drugi dzień ma biegunkę :( może nie jest jakaś mega duża i wodnista ale co chwilkę pojawia się zielonkawy nieco większy kleksik ale najbardziej martwi mnie zaczerwieniona Emilkowa pupcia z tych biegunek :( smaruje obecnie grubą warstwą maści neodex ale poprawy nie widać, a sudocrem też nie pomógł. Może Wy macie coś super srawdzonego na odparzoną pupcię bo pierwszy raz coś takiego nam się zrobiło i szkoda mi Emisi. Poza tym jak tylko jestem z Emiśką to co chwile podtykam jej pierś do picia żeby mi się nie odwodniła, dostała też smecte do picia i piła aż miło i dziwiliśmy się z meżem, że jej smakuje :blink:
Jutro opuszczamy Białystok, tylko jeszcze nie wiemy czy wrócimy prosto do domku, czy zahaczymy o teściów pod Radomem i zostaniemy u nich na weekend. Zależy jak z Emiśką będzie jutro, ja to wiadomo, że preferowałabym jazdę prosto do domku ale mąż chce do 'mamusi' bo ona widziała Emilkę tylko jeden raz :ohmy: Jutro się okarze.

Pauluska słyszałam, że te wargi się zrastają jak się codziennie ich nie 'rozchyla' , mnie bratowa uczulała właśnie na to, bo ich znajomi tak nie robili i dziewczynka musiała mieć jakiśtam zabieg.

11 lata 5 miesiąc temu #788004 przez Olga60
Dobry wieczór :)

ilonah jakiś czas temu moja Natasza miała biegunkę (nie był to wirus bo nie wymiotowała ani nie gorączkowała) jakaś nietolerancja pokarmu. I to samo, czerwona pupcia i żadne kremy nie pomagały bo przecież ciągle kupcia podrażniała :(
Zatrzymała ją marchwianka (z polecenia lekarza, przepis znajdziesz w internecie) a jak nie będzie chciała tego pić to po prostu gotowana marchewka z ziemniaczkiem.

11 lata 5 miesiąc temu #788051 przez Magdalena9t
Suzi a tak z ciekawości pytam ile to może kosztować. ;) Jutro wybieram się po skierowanie do alergologa bo te maści co nam dermatolog przepisała, słabo działają, a ja głupia matka nie ograniczyłam ani nie wyeliminowałam nabiału ze swojej diety :angry: chcę sprawdzić czy Tomek nie jest na coś uczulony.
Ma też czerwoną pupcię a dokładnie rowek z krosteczkami niech obejrzy bo sudocrem nie pomaga :dry:

Dołączam do pytania Szui o buty, i najlepiej takie które ciężko ściągnąć, bo u nas prawie na każdym spacerku buty ściągnięte.

Dobra lecę ogarniac dom, bo jutro mało czasu będzie.

Miłego wieczoru :)

11 lata 5 miesiąc temu #788092 przez creatura
Na doopcie Bepanthen, tylko ten u nas dziala a przetestowalam z 6 specyfików. Gruba warstwa, doradzam kupić dużą ruble bo 30g kosztuje ok 18zl, a 100g 30-kilka zł.

Suzi, foteliki ci jutro klikne, bo już w łożu spoczywam;) a buciki widziałam gdzieś, przed chwilą sie dokształcilam i wystarczy, ze dobrze o nich mówi Paweł Zawitkowski- uwielbiam gościa za podejście do tematu dzieci;)
Trochę freaky te butki, na deszcz i zimno odpadają, ale indoor czy w ładną pogodę są ok.

Pauluska, moja dalsza znajoma miała podobny problem, nie wiem jak się skończyło, ale po kilku latach rozchylania i tak zarastaly i czekał małą jakis zabieg, także reaguj zawczasu.

Agat, rzeźniku, jak krew z rąk obetrzesz, napisz jak królik smakowal;)

11 lata 5 miesiąc temu #788098 przez creatura
Ilonka, lepiej zrezygnuj z mokrych chusteczek na czas podraznienia, bo one tylko pogarszają- przegotowana woda i waciki. No i może to na zęby;)

11 lata 5 miesiąc temu #788133 przez Azja
Ilonah to pewnie na ząbki ta biegunka

u nas na czerwona pupcie sprawdza sie sudocrem i tak jak pisze Creo woda i wacik, zreszta ja cały czas uzywam wacików i wody no chyba ze gdzies jestem poza domem to wtedy chusteczki,

Agat powodzenia z królikiem ja bym chyba nie wiedziala jak sie za niego zabrac, taka ze mnie kucharka :silly:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #788135 przez Suzi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka