- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wstał oczywiście po 7, jakby nigdy nic. Jak przyszło do drzemki to łóżeczko go już parzyło, leżeć nie chciał, bo od razu ryk, ciągle wstawał. Przełożyłam go do bujaczka to też bez ryku się nie obeszło, ale byłam twarda, przeczekałam i w końcu usnął.
Aaaa w nocy o tej 3 słyszę, że gada, otwieram oczy a ten stoi przy szczebelkach i się szczerzy do mnie
Creo udanego haircuta, ja idę we wtorek
A co do makaronu, to wiem, że ma całe jaja, ale Adaś nie zje więcej niż 5 łyżeczek pomidorówy, jeżeli nie zamienię jej później w spaghetti. Dużo tego makaronu tam nie ma, może nic mu będzie. Ale jak znajdziesz nasza wikipedio jakiś bezbiałkowy to podziel się
Dobra, zjem coś i trzeba się chałupą zająć. Zapchał nam się sedes i zlew jednocześnie Sedes to ja udupiłam bo utopiłam tę plastikową zawieszkę i widocznie się zaklinowała. Ale zlew? I have no idea. Muszę wysłąć męża po to gumowe przepychadło (ma to jakąś fachową nazwę? ), bo wszelkie krety już nie działają.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
A u nas nocka wporzo, jak to mówią
Od 21.30 do 8.45, z lekkim przebudzonkiem na bąki przed pólnocą i jedzonko przed 6 rano, więc nie narzekam
Teraz zabawa trwa, zaraz wjeżdzam z kaszką
Wczoraj chcialam odmienić Misiowi trochę monotonię menu i dalam Sinlac na kolację, ae to świństewko TAAAAAKIE slodkie, ze moj madry syn jadający głownie jaglankę ( z kasz) zaprotestował i za noc nie dał się zmusić do zjedzenia tego ulepka, mimo ze podalam z jablkami. I pewnie od tego były te bąki przed pólnocą
Więc sinlacowi dziękujemy....
Pogoda.....ehhhh, czystej krwi listopad u nas,,,
Annabelle, Antoniusz Pięknooki jest wszak kwietniowy, więc co za romanse z majówkami, ja sie pytam, hę?
Dlaczego zrezygnowalas z pamperow na rzecz wielorazówek? Był jakiś szczegolny powod?
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Witaj Anabelle ogladalam Twojego malego na fb, sliczny
U mnie jest identycznie ze spaniem, Dawid budzi sie kilkanascie razy w nocy wiec spi teraz z nami. Moze to skok albo zeby bo u nas tez jeszcze zero
Agat super brudasek,a jaki on duzy w tym krzeselku
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
o, sorry za caps locka
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas nocka ok, bez zbednych wierceń, obudził sie tylko na mleczko pobudka co prawda o 6 ale M go przejał a ja pospałam prawie do 8 teraz mamy druga drzemke
Agat u nas w nocy tez jest tak ze jak sie Jasiek przebudzi to odrazu na równe nogi sie zrywa, ja go odkładam a ten wstaje z powrotem, a za chwile jest ryk bo on głodny i pomimo ze mleko robie na predce, to tak sie drze jakby go ze skóry obdzierali, butle dostaje i idzie dalej spac, ale nie moze po przebudzeniu polezec grzecznie w lozeczku i poczekac na butle tylko darcie ze chyba w całym bloku go słychac
dziewczyny ile mieska dajecie do zupki jak gotujecie obiadek?? bo wczoraj ugotowałam Jaskowi zupke nawet mu posmakowała, ale nie wiem czy nie za duzo miesa mu dodałam
napiszcie jakie sa objawy nietolerancji zółtka?? bo co prawda nic nie zaobserwowałam, ale nie wiem na co zwrócic szczególna uwage
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Azja - ja to tak na oko wszystkiego daję. Taki kawałek 3x3 cm mniej wiecej. raz mniej raz więcej, też zależy ile chcę zupki ugotować.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obiadu też za dużo nie pojadł.
Ajjjjjj
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Kurka, chyba wolę jak mam wcześniej pobudkę, 2 drzemki o ludzkiej porze i szybsze dobranoc.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
A u nas nocka wporzo, jak to mówią
Od 21.30 do 8.45, z lekkim przebudzonkiem na bąki przed pólnocą i jedzonko przed 6 rano, więc nie narzekam
Teraz zabawa trwa, zaraz wjeżdzam z kaszką
Wczoraj chcialam odmienić Misiowi trochę monotonię menu i dalam Sinlac na kolację, ae to świństewko TAAAAAKIE slodkie, ze moj madry syn jadający głownie jaglankę ( z kasz) zaprotestował i za noc nie dał się zmusić do zjedzenia tego ulepka, mimo ze podalam z jablkami. I pewnie od tego były te bąki przed pólnocą
Więc sinlacowi dziękujemy....
Pogoda.....ehhhh, czystej krwi listopad u nas,,,
Annabelle, Antoniusz Pięknooki jest wszak kwietniowy, więc co za romanse z majówkami, ja sie pytam, hę?
Dlaczego zrezygnowalas z pamperow na rzecz wielorazówek? Był jakiś szczegolny powod?
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adaś śpi, ale chyba czasy bezproblemowego zasypiania w łózeczku odeszły w niepamięć. Co go kładę to ten od razu na brzuch, siada i stać chce :/ 3 razy go usypiałam na rękach i próbowałam odłożyć, za każdy razem jak poczuł łóżeczko to od razu przebudzenie :/ 4 raz okazał się skuteczny (I hope so).
Za sprzątanie przydałoby się wziąć, ale nie mam siły po tym usypianiu. Miałam plan na wieczór ogarnąć kuchnię tak porządnie pod kątem Świąt, ale nie wiem czy podołam :/
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas popoludniowej drzemki dzis nie ma, probował usnac po 16, ale cos go wybudzało wiec stwierdzilismy ze po zabawiamy go ddo 18, dostanie kaszke i pojdzie wczesniej spac, juz wykapany i oglada swoje pioseneczki na dobranoc, zauwazyłam ze czy pojdzie spac o 18 czy o 20 to i tak sie budzi w okolicach 6,
Agat mowisz sprzatanie, ja tez dzis planowałam konkretniejsze porzadki, ale chyba posprzatam dzis tylko łazienke bo cos nie mam weny
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Chciałam pampersa na basen i tak się zaczęło... później trafiłam na testy wielorazówek, aż w końcu znalazłam artykuły oraz wypowiedzi specjalistów o bardzo złym wpływie chemii z jednorazówek na genitalia damskie i męskie, ze szczególnym uwzględnieniem przegrzewania w odciętych od dopływu powietrza jąder kiedy zastygnie żel. W dłuższej perspektywie pieluchowania może to zmniejszać płodność i wpływać na męskość. Przynajmniej z tego co czytałam i w sumie tak się naczytałam, że zamówiłam na próbę i mi się spodobało.Annabelle, Antoniusz Pięknooki jest wszak kwietniowy, więc co za romanse z majówkami, ja sie pytam, hę?
Musiałam się przyzwyczaić, ale teraz już działam schematycznie - zamiast wyrzucać kosza na śmieci, po prostu dorzucam pieluszki do prania które robie tak czy siak co 2-3 dzień.
kaikai - dziękujemy. Pewnie skok, zęby itd wszystko, kumulacja
A co do majówek, to myślałam, że kwietniówki przeniosły się na fb. Natomiast przez cały czas udzielałam się u kwietniówek na innym forum. Miałyśmy nawet spotkania z bobasami
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adaś też spać nie chce, rozregulował mi się całkiem. Stoi w łóżeczku już pół godziny, na dodatek kupa była już drugi dzień o tej porze(od kiedy on kupy robi na noc? :/ ) Masakra, już mi się cierpliwość kończy. Zaraz będę musiała wziąć go i ululać "na siłę" na rękach.
Co jak co, ale wieczorem od bardzo dawna zasypiał w łózeczku bez problemu... Mam nadzieję, że opcja stawania na równe nogi znudzi mu się niedługo, bo mnie szlag trafi