BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #806673 przez agat
To nie wiem o co kaman mojej mamie...

Jejuuuu ale dziś dzień marudera, zaraz mnie szlag trafi. Głowa mi już pęka, bo młody albo się drze i krzykiem wymusza, a jak się zajmie czymś na chwilę to najczęściej waleniem i stukaniem (tak jak na filmiku). Teraz chwila ciszy, bo zasypia. Chwilo trwaj... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #806682 przez Dave
Mati 2 drzemka poszalal, chyba z 10 min trwala. mam nadzieje ze na noc spac szybciej pojdzie. A marudny taki, ze szok...

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #806695 przez Dave
Czy Wasze dzieciaki dużo są w pozycji siedzącej?? Bo Mateo dużo i nie wiem czy to dobre. Ale leżeć nie chce, na brzuszku też sporo się turlamy, ale teraz i tak sobie siada i tyle.

11 lata 3 miesiąc temu #806740 przez pauluska
Oj to widzę że dzisiaj jakiś zły dzień dla naszych dzieciaków. Iga też mi dała tak popalić spać nie chciała jeden wielki krzyk, wszystko jej się podoba oprócz zabawek i tylko wrzask bo musi to mieć, kable i gniazdka też są super no jakaś masakra siedzę z tłustymi włosami, niepomalowana i tak cały dzień jak wstałam z łóżka tak chętnie bym poszła spać ale chwila relaksu i trzeba oporządzić siebie i dom bo jakby tajfun przeszedł :D

11 lata 3 miesiąc temu #806744 przez agat
Dave Adaś też głównie siedzi. A na dodatek pełzanie porzucił na rzecz prób wstawania przy czymkolwiek.

11 lata 3 miesiąc temu #806784 przez Azja
Jasiek duzo nie siedzi woli raczkowac i stac przyczymkolwiek jak to Agat napisała :)u nas to stanie trwa juz od jakis 2 tygodni i sie chyba przyzwyczaiłam, przybieram wygodna pozycje i w razie co asekuruje przy wygibasach, a zabawki tez olewa, jedynie jeszcze ksiazeczki toleruje jak mu czytam to jest 20 minut spokoju, a tak to cały dzien w biegu

my po kilku dniach kiszenia w domu dzis zaliczylismy 2,5 godzinny spacerek po którym mlody mial az zimne stopki, mam nadzieje ze sie nie przeziebi ;)

a co do tej pozycji na siedzaco to mi sie wydaje ze jak nozki pod dupcia tak bardziej na kleczac to moze byc ale jak siedzi na dupci a nozki ma na boki w taka jakby literke W to raczej tak nie powinno dziecko siedziec, ale moze sie myle, ale pamietam ze znajomi upominali synka swego czasu i własnie ostatnio kolezanka mi mowiła zebym pilnowała zeby tak nie siadał, za tydzien bedziemy u rehabilitantki jak nie zapomne to zapytam

11 lata 3 miesiąc temu #806827 przez creatura
Nóżki w W to też nie koniec świata:
Tu skan z książki "Mamo Tato co ty na to cz.1":
https://lh3.googleusercontent.com/-4oeFe_la3RI/UqoUiuX84zI/AAAAAAAAEhM/jvdPJAc1opc/w171-h552-no/001.

A tu wypowiedź p. Pawła Zawitkowskiego (autora powyższej książki) na ten temat:
forum.gazeta.pl/forum/w,1017,133119172,,..._na_pietach.html?v=2

My (ja i mąż) w pozycji jakby klęczącej, z tym, że brzuch Leonka oparty o nasze udo ćwiczymy sprawności brzuszkowe naszego leniuszka (on się wtedy bawi czym popadnie, obraca po nas, przysiaduje, podnosi dupkę jak do raczkowania, leży przewieszony itd)

Leoś tak pół na pół siedzi i spędza czas na brzuchu/plecach, z tym, że na tym brzuchu to nie tylko na podłodze, ale też właśnie na nas (fajne pomysły na ćwiczenie leżenia na brzuchu zaczerpnęliśmy z tej książki). Ogólnie siedzieć uwielbia i jak już wspominałam, na twardym podłożu potrafi sam się podnieść, co nie jest może idealnym sposobem siadania, ale jak mu zabronić???? :S

Suzi, ale że nie wiesz co to za twór te Kardashianki???? :blink: Nic nie tracisz! To tak jakby połączyć Trudne sprawy, Dlaczego ja z Big Brotherem i Jestem jaki jestem M.Wiśniewskiego i pokazać to w wersji glamour :S
Czy nie wiesz co to Greys Anatomy? Po polskiemu przetłumaczyli "Chirurdzy" :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #806828 przez Dave
Zapytajcie żebyśmy tu konkrety znały. Mój to lubi siedzieć z jedną nogą wyprostowaną a drugą podwiniętą pod pupę.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #806831 przez creatura
Ooo, Dave, tak jak na tym zdjęciu ze skanu?

11 lata 3 miesiąc temu #806842 przez Dave
Dokładnie, pierwsze foto :laugh:
Creao - rozwalilo mnie Twoje tłumaczenie co to te Kardashianki :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #806844 przez creatura

11 lata 3 miesiąc temu #806855 przez agat
Taka pozycja nazywa się siad płotkarski (chodzi mi o siedzenie z jedną nogę podwiniętą do tyłu, a drugą wyprostowaną). Mąż mój wf-sta mnie oświecił :)

11 lata 3 miesiąc temu #806872 przez Dave
Agat - wow, no to mam małego sportowca w domu.

Jakieś cudo na laktację mi wpadło przed oczyska. Może się komuś kiedyś nazwa przyda Femaltiker

ciekawa jaka noc mnie czeka. oj chciałabym się wyspać :side: może za jakieś 5 lat się uda :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #806893 przez Dave
chyba pora na spanko.

dobrej i sspokojnej nocki moje drogie

11 lata 3 miesiąc temu #806910 przez Suzi
creMoniu, wiem co to są Kardaszjanki :silly: , bo czytnie sie czasem Pudelka :P , ale na tym moja wiedza sie konczy bo ja strasznie nietelewizyjna jestem. Zdecydowanie nie lubię, bo mam wrazenie tracenia czasu, w wolnych chwilach oddaję się szalenstwu czytania, co teraz cierpi, bo tak jak TV da sie jeszcze od biedy jednym okiem pooglądać, tak juz książki czy czasopisma trudno, tracisz wątek i koniec :huh: jak sie łapie na tym ze czytam w kolko ten sam akapit, zaczynając wciąz i wciąz od nowa, albo wracam do poczatku ktory zaczelam 2 dni temu , to odkladam na kupkę na "lepsze=swobodniejsze"czasy i ta kupka nieprzeczytanych acz ciekawych pozycji sięga juz sufitu :dry:
Chirurgow.......tez nie oglądalam, ani Dr housa czy Zmierzchu ani innych "kultowych"filmow czy seriali, znam tytuły, wiem ze istnieją takowe i .....koniec na tym, ale nie mam poczucia straty :lol:

My od dzis do soboty sami, bez taty :( , Mikuś w miarę grzeczny, coraz ladniej sie bawi na macie, szaleje na brzuszku, kręci sie wolol osi jak fryga, ale w przód ani w tył raczej nie. Caasem sie przesunie w tył, ale to raczej przypadek bardziej niz celowe dzialanie :S
Co do siadu w W to moj starszak przesiedział tak calusieńkie dziecinstwo, tez mi radzono zeby go poprawiac, skutkowało na minutę o wracał do ulibionej pozycji. Obecnie na wozku inwalidzkim z powodu wywichnietych stawow biodrowych nie jezdzi :silly: , ba, nożyska ma prościutkie jak struny i uprawia sporty wszelkie, więc myslę, ze .....nie takie W straszne, jak je malują :laugh: być może powinny uważac te dzeciaczki, ktore od maleńkości mialy cos nie tak z bioderkami...

Dziś Miki dostał po raz pierwszy zupke z zoltkiem,,taaaaaak, no troche sie przeciągnęlo :blush: , przez zapominalstwo....i pewnie syndrom SKS, ale w koncu dostal. Musiało smakowac, bo wchłonał porcję jak dla głodnego drwala z tajgi syberyjskiej :lol: , myślę, ze ze 250 bylo bo az sie z miseczki wylewało :woohoo:
On w ogole zdecydowanie bardziej zupkowy niż kaszkowy sie zrobił, jak to chlop, musi mieć konkretne żarcie, a nie jakieś tam slodkie papy :P
Zjeść zje, coby śmierc głodową oddalic, ale bez wiekszego zapału :silly:

dave, a co to za specyfik wynalazlaś? Zamierzasz wyprobować?

Podobno 46 letnia Dżulia R. jest spodziewająca.......pudel tak twierdzi....no , luuuuudzie, mało tym staruszkom? Malo? :silly: :woohoo: :silly: :woohoo: :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka