BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 tydzień temu #806221 przez Magdalena9t
Dave też próbuję usypiać Tomeczka w łóżeczku z marnym skutkiem. :(
musi być cyc i już :( :dry:

Dzisiaj kaszka nie podeszła , ale za to obiadek ładnie :) :) juuuupi :blink:

Za to drzemka dziś jedna 2 godzinna :cheer: :ohmy: szok

Kaikai Tomek też mnie drapie szczypie, jak leżymy w 3 w łóżku to męża bo twarzy bije :silly:

Karolina ślicznego masz synka :)

Późno już się zrobiło,
lecę się kąpać i spać :blink:
aaa i mąż kupił mi wielką różę :lol: :lol:

no to dobranoc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #806229 przez Dave
Mati mi się już kilka razy przebudził, tak że marudzi a ma zamknięte oczka. Teraz ani cyc, ani butla, ani przytulenie nie dało radę. Musiałam go do bujaka zapakować i przysnął.

Też się powoli zwijam spać :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #806245 przez creatura
Wow, jaki ruch :)

W temacie teściowych tylko szybko jeszcze dodam, że my - mamy synów, będziemy miały o wiele gorzej niż mamusie córeczek, trzeba się będzie po prostu starać nie być nietoperą :silly:

Karolina, Wojtuś śliczniutki, całuski :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: A Ty jaka laska (widziałam na fb), byłaś w ogóle w ciąży????? ;) :silly:

Azja, żółtko 2 x tyg całe lub pół co drugi dzień. Ja daje w opcji całe, bo mi się nie chce tyle razy jajek gotować :S

Leoś też się po mnie wspina, kiedy tylko może i uwielbiamy się przewracać na podłodze czy łóżku, aaaaa.... i pokochał pozycję brzuszkową (w końcu) :side: Silny jest bardzo, bo na twardym podłożu podnosi się z leżenia na płasko do siedzenia , na łóżku trochę gorzej. Gada jak najęty, rozsmakował się w obiadkach i zjada już ok 150-200m, czyli duży słoiczek, nawet moje gotowanie już akceptuje :woohoo: Ok, dość tego samochwalstwa :blink:
Leonek od początku śpi z nami w nocy, a w dzień w łóżeczku, łóżku, wózku, a zdarzają się dni, że śpi tylko na mnie, ale szczerze, to uwielbiam te chwile, bo jest wtedy taki wtulony, maluteńki, całkowicie bezbronny i często uśmiecha się przez sen - czuje cycuszkę :lol: Nie mam żadnego ciśnienia na to, żeby spał sam, bo wiem, że przyjdzie taki moment, że on zapragnie autonomii, więc korzystam póki jeszcze mogę go tulić ile wlezie :woohoo:
Dobranocka :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #806254 przez creatura
Jeszcze nie śpię.....

Nie mogę z tą piosenką...... niby bullshit jakich mało, nie wspominając o klipie, ale ten soulowy sampling w tle i refren Charliego Wilsona - ...... Bound to fall in love....mam to na replayu :S

11 lata 1 tydzień temu #806256 przez creatura
Nie mogłam pójść spać z cyfrą 666 na liczniku :blink:

Dziś moje monologi :P

Pyknęłam o 20 skalpela i do teraz spać nie mogę przez te endorfiny :S :S :S :S i chyba Greys Anatomy odpalę bo mam zaległy odcinek :S

Dobranoc - aha honey :blink:

11 lata 1 tydzień temu #806266 przez KaRoLiNaaaaa
creatura A tak byłam w ciąży i nawet przytyłam 19 kg, na szczęście już sobie poszły dalekoooooo:)
Ja niestety też zapominam o tym żółtku wczoraj dopiero ok 17 podałam :(
no ja małemu też na razie nie podaje nic na zęby, ale mi kuzynka poleciła jakieś kuleczki homeopatyczne zakupiłam, ale nie daję na razie dajemy radę
Moje kochane dziecko już wstało, a w nocy jak urzędował :P

A i zapomniałabym dziękuje za wszystkie pochwały dla moje synka bardzo dziękuje i mamusia jaka dumna :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #806278 przez Dave
dzien dobry:-)

11 lata 1 tydzień temu #806282 przez ilonah
Dzień dobry
Za nami nocka całkiem znośna. Jak brałam Emiśke rano do karmienia to jeszcze spała ale w trakcie jedzenia się obudziła i obdarzyła mnie cudownym jednozębnym uśmiechem- mam teraz dużo pozytywnej energii na cały dzień :lol:

Miłego dnia

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #806294 przez agat
Creo widzę, że też Cię ciągnie w rejony rodziny Kardejszjen :P

Nocka za nami ok, kupy w ilości zero :)

Tatuś miał dziś rano koczować na podłodze z małym, bo ma na 13 a kończy o 14.30 :P :P :P No ale jak widać jestem ja, bo chrapie i udaje, że nie słyszy, że wstaliśmy :P

Dziś na II śniadanie spróbujemy podać żółtko w postaci budyniu na mm :) ZObaczymy jak królewiczowi zasmakuje :)

120 ml wody (80+20+20)
1/2 żółtka (lub całe, jeśli dziecko jest starsze)
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 miarki mleka modyfikowanego
soczek owocowy lub mus (opcjonalnie)

Zagotowujemy sobie 80 ml wody. W 20 ml wody rozebłtujemy połowę żółtka i kopiatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej - całość wlewamy do gotującej się wody i mieszamy, aż nam się zrobi 'budyń'. Ta masa jeszcze nie ma smaku... a właściwie to jest paskudna;) Odstawiamy do wystygnięcia. Jak wystygnie dodajemy 4 łyżki mleka modyfikowanego rozrobionego w 20 ml wody i voila:) Mamy budyń, który możemy podać z soczkiem owocowym albo z jakimś musem:)

11 lata 1 tydzień temu #806299 przez Dave
Agat - super przepis. Można też zrobić kisiel na soczku:)

11 lata 1 tydzień temu #806300 przez creatura
Dzień dobry!
:)

Nie powiem, że Kardashianki nie są ładne - no może zrobione, ale nawet w głupim teledysku pustotą bije na odległość :S :S :S :S :S W blondzie i przy Kanye to taka Beyonce-wannabe :blink: - Kimi go home B)

11 lata 1 tydzień temu #806321 przez KaRoLiNaaaaa
A my się pochwalimy pokazał się wreszcie pierwszy ząbek :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 1 tydzień temu #806329 przez kaikai
Dzien dobry

nocka nawet udana, tylko kilka pobudek, obudzil sie o 6 dalam mu mleko a ze z nami spal to tez zasnal jeszcze i dopiero przed 9 wstalismy.

Tata nic nie mowil, nie przeszkadza mu Dawid a ze spi u z powodu kilkanastu pobudek w nocy to pod grozba wstawania na zmiane, batdzo mu sie podoba moj pomysl ;)

Dawidek od urodzenia spal w lozeczku, czasami u nas ale ostatnio nie daje rady wstawac kilkanascie razy w nocy i co sie klade to znowu wstawac :(
Poza tym tez uwielbiam przytulac moja kruszynke :)

11 lata 1 tydzień temu #806330 przez agat
Brawo dla zębolka!

11 lata 1 tydzień temu #806333 przez creatura
Karo - gratulacje zębolka :woohoo: No i śladu nie ma po tych 19kg ;)

Agat, bo miałam wcześniej pytać, Ty te lane kluski na robiłaś Adasiowi na całym jajku czy tylko na żółtku?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka