BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #805603 przez agat
Cieszę się, że z Mateonem lepiej :) Silny chłop i niedlugo nadrobi stracone cm w bicepsach :)

Uporałam się z Mount Everestem ciuchów do prasowania oglądając... Kardashianki w Miami... :ohmy: Mózg mi prawie odparował :p :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #805615 przez Suzi
Jeszcze ja na chwilę ;)

Jak napisalam ze śpi, to jeszcze nie postawilam ostatniej literki jak bylo PO spaniu i juz do wieczora zabawa na calego, a u nas to nie ma, ze sam.....jak sie bawić to TYLKO w towarzystwie :silly:

Dave, to dobrze ze widmo szpitala oddalone :) u nas z piciem tez jakoś kulawo, Mikolaj pija sok wylącznie przed popoludniowa drzemką, tak na zasniecie, na "trzeźwo" nie pija :S moze rob tak jak Monia radzi, lyżeczką, po trochu ale czesto.

Agat, no ja nie mogę z tym prasowaniem....moze jak sie rozgrzalaś i wpadlas w trans to Ci jeszcze moje podrzucę, chociaz raz będą wyprasowane? :silly: :side:
A z tymi samkami, to ja nie wiem, mnie by to odebrało radosć życia :silly: no jak to, zeby sie ludziki z płozami grzyzły! No koszmar z Ulicy Wiązow, po prostu :lol:

kaikai, zainteresowalas mnie tym ze Twoja Ola "szafę" sprEdaje, tzn mebel czy zawartośc? A jesli zawartość to GDZIE sprzedajecie?

pauluska, wyluzuj. Rzeczywiscie do 9 miesiąca maluchy maja czas na stabilne siedzenie i siadanie. Mikuś też jeszcze na brzuszku, nie siada, nie siedzi sam, choc chcialby, ale grawitacja zwycięża, nawet nie pelza, tylko sie kręci wokoł wlasnej osi na brzuszku i robi foczkę, a wujek fizjoterapeuta twierdzi że WSZYSTKO jest w najlepszym porządku i zeby sie go ńie czepiać, taki ma rytm i tempo i na silę go nie przyspieszczc, więc sobie czekamy i na brzuszku sie bawimy i tyle.

azja, laduj Jasinkowi do zupki żoltko, mięsko i po troszku natki pietruszki

ilonka Ty juz w innym świecie niż my, wiec nie dziwota ze Ci czasu na forum ci szkoda....takie życie

O matko, juz za 2tygodnie Święta a ja z prezentami w czarnej &€#%^*$£¥# :S

I tym optymistycznym akcentem.....
Dobranoc :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #805618 przez Dave
nocna pora.

dokladnie tak robie, lyzeczka lub kubeczek i powoli cos tam Matewon chlipie.

zmykam.

spokojnej nocki:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #805639 przez Azja
dzien dobry

wszyscy jeszcze spia a u nas pierwsza drzemka w toku :silly: ranny ptaszek dzis wstał o 6, ale nocka fajna bez kokoszenia sie w łóżeczku, raz tylko wstałam o 1.3 na mleczko, a tak to nawet nie wiem kiedy nocka przeleciała

Kaikai nie wiem skad sie bierze ta anemia, za mało zelaza, moze po przejsciu z piersi na mm, a moze tez słabo przyswaja, duzo dzieci ma w tym okresie anemie, no trudno, bede dawac zelazo a dodatkowo w jedzonku bede bardziej zwracala uwage zeby go było wiecej

wczoraj wyczytałam zeby mniej marchewki dawac i ze kaszki te ryzowe przy anemii nie wskazane czy w mniejszej ilości podawac, czy jakos to tak było napisane

Dave dobrze ze z Matim lepiej :)

Suzi moj Gagatek tez rzadko potrafi sie sam zabawic, chyba ze gania kota, ale to tez musze go pinowac zeby nie oberwał pazurem :P

w ogole nie czuje ze to grudzien i ze zaraz swieta, a co za tym idzie nie mam jeszcze prezentów B)

11 lata 3 miesiąc temu #805654 przez KaRoLiNaaaaa
Hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie dawno się nie odzywałam, bo jakoś nie było czasu...
ale mam nadzieję, że znów mnie przyjmiecie do siebie;)

11 lata 3 miesiąc temu #805664 przez kaikai
Dzien dobry

Suzi, zawartosc sprzedaje, na allegro P moze wystawi a moze na fb tez po grupach, ale nie wiem kiedy to nastapi bo jeszcze zdjecia trzeba zrobic a mi sie nie chce.

Wczoraj sie wku@?!,.~ Ola mi powiedziala, ze w szkole pani czytala o epidemii mononukleozy, super od rana juz schizy mam
no ale musi chodzic do tej szkoly

koncze bo maly kapcie mi zabiera

11 lata 3 miesiąc temu #805666 przez kaikai
Karolina witaj ponownie, napisz co u Was :)

11 lata 3 miesiąc temu #805669 przez KaRoLiNaaaaa
więc Wojtuś zaczyna raczkować, jeszcze stabilnie nie siedzi, zębów brak niestety... zrobił się strasznie energiczny w nocy ma przynajmniej cztery pobudki :)

11 lata 3 miesiąc temu #805704 przez agat
Witaj Karolinko, oczywiście, że przyjmiemy córkę marnotrawną :)

Nasza nocka dziś pod hasłem: stękanie, jęczenie, marudzenie... Więc mama miała milion pobudek.

Co do anemii to mówi się, ze dzieci przez pierwsze pół roku mają zapas żelaza jeszcze z życia płodowego. Adaś miał anemię jak miał 4 miesiące... Ciekawe jak teraz, bo wyniki mu po Actoferolu podskoczyły, ale później przestał jeść zupki, więc nie dostarczał zbyt wiele żelaza. Może na wizycie po 9 miesiącu dostaniemy skierowanie na morfo.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #805743 przez Dave
Hello,

Karolina - witamy :lol: No ale bez foty Woja się nie obejdzie :silly:

Dzwoniłam do lekarki, bo jechać to już mi się tam nie chce.

Dieta dalej ścisła, niestety więc Młdziak mi zmarnieje fest. Ale grunt, że już nie mam tyle kup i że mają normalny wygląd. Chciaż to od maechewki. Kazała mi robić taki domowy kleik, a nie żadne kaszki.

Bebilon Młdziakowi podchodzi, tylko kieszeń będzie pusta, no ale cóż.

Jak tam Wasze finanse? Ja dostałam pierwsze 60%-owe wynagrodzenie. I trzyba bardziej pasa zacisnąć. Oby święta przeszły i będzie good.

Suzi - mój książę też musi mieć towarzystwo, sam to ze 2 minuty posiedzi.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #805784 przez KaRoLiNaaaaa
no mam nadzieję że uda mi się dodać

Bardzo się cieszę, że przyjęłyście córkę marnotrawną pod swoje skrzydła;)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #805785 przez Azja
Karolina witaj, czekamy na zdjecie :)

u nas druga drzemka juz od 45 minut, mam nadzieje ze pospi przynajmniej 1,5 godzinki, a ja zamiast cos zrobic to siedze na necie, ale tak mi sie dzis nic nie chce i dalej ta koszmarna pogoda, mżawka jakas cholerna, chyba ukisimy sie z Misiem w domu :S

11 lata 3 miesiąc temu #805788 przez creatura
Jestem i ja :)

Wszystko czytam w międzyczasie, ale lubię odpisać spokojnie, z nie na szybciora. Zobaczymy, czy teraz mi sie uda :silly:

Dave, ale stracha nam wszystkim tu Mati napędził :cheer: Dobrze, że już wychodzicie na prostą, czyli przyczyną kup była nietolerancja mleka? czy jeszcze to sprawdzacie?

Monia, Antoś z Mikołajem i na sesji bombowy - i wydaje się już taki "dojrzały". Modlę się za Was, żebyście jak najszybciej do tego Hamburga dotarli, bo, że dotrzecie, to nie ma dwóch zdań :kiss:

Agat, ty te sanki reklamuj :ohmy: Syn Ci takiej kolorystycznej wtopy nie podaruje, do końca życia będzie to na zdjęciach oglądał :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: A na poważnie to bardzo fajne sanki - duże są, nie? Nasze już doszły i też są fajne, trochę mniejsze, czekają na śnieg :blink: Superancko Adaś siada :kiss:

Ilonka, pewnie ciężko to wszystko poogarniać. W miarę możliwości zaglądaj do nas :kiss:

Karolina, witaj ponownie no i pochwal się Wojtusiem :side:

Suzi, u nas też to raczkowanie odlegle mi się wydaje, bo dupka idzie do góry, ale raczej przeraża Leosia ta pozycja i woli leżeć na brzuszku. Ale rączki u nas robią się coraz mocniejsze i pełzanie do tyłu - jeszcze bardziej automatyczne niż przemyślane, ale jest ćwiczone :silly: Jak napisałaś, że wujek fizjo uspokaja, to mnie też to uspokaja :blink: Phajnie mieć takiego wujka :blink: A gdzieś czytałam, że ten okres zdobywania umiejętności może różnić się między dziećmi do 4 miesięcy, pauluska, słyszy???:blink: A jak Igula pełza, to na pewno i siądzie.

Kaikai, ja też na allegro sprzedaję rzeczy po czystkach w szafach :blink:

Azja, kurde, znowu ta anemia. :( Dawaj żółtko, no i mięcho do każdego obiadku. I Agat kiedyś pokazywała, że jest jakaś kaszka z żelazem, Ekspert Bobovita, czy jakoś tak??? Agat?

Madzia, a te foremki to do krojenia jedzonka dla Tomusia? No i fajnie, że teściowa Cię do pracy zabiera, zawsze jakaś rozrywka :side:

No i dotarliśmy do tematu teściowych :blink: Tak, poczułam się zganiona przez Suzi <spuszcza głowę> I, w mordę jeża, kiedy chcę się wypowiedzieć budzi się Leoś :S a może t5o znak, żebym się nie wypowiadała :P

11 lata 3 miesiąc temu #805794 przez KaRoLiNaaaaa
Moje małe szczęście też znów przeziębiony tzn standardowa chrypa bez innych objawów też po południu mamy wizytę u pediatry.... już sama nie wiem od czego to tyle badań zrobiliśmy i nie wiadomo dlaczego ta chrypa ciągle wraca, ale mam nadzieję, że z czasem z tego wyrośnie

11 lata 3 miesiąc temu #805803 przez Magdalena9t
Hej :)
miałam wczoraj pisać ale mąż mnie tak wku :angry: :angry: ,że szkoda gadać :angry: :angry:

nocka ok,
miała być drzemka...

nie mam coś nastroju dziś :(

Kaikai to takie foremki do np. chlebka czy owoców co kroja w kwadraty albo inne kształty :)

Karolina witamy :) czekamy na zdjęcia synka :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka