BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #814365 przez Suzi
hej :)

U nas byla taka kanonada, ze umarlego by obudzilo, więc Mikuś sie obudził, ale na spokojnie, poprzytulalam go i zasnął, nie był na szczeście przestraszony :blink:

My poucztowalismy z raclette, pyyyyyychota, wlasnie zrobiliśmy sobie "poprawiny"zamiast obiadu :woohoo: , pychota, ja sobie zapiekalam na plastrach cukinii i na pieczarkach wędlinki i serki, pomidorki, papryke, mmmmmmm, szkoda ze za pozno pomyslalam o ananasie, no ale co się odwlecze....... :blink: :blink: :blink:

Poszlam spać o 3 bo Miki nietypowo o 2.30 zarzadal jedzenia, wiec go dostał i poszlismy dopiero wtedy spac na dluzej, poprawil mleczkiem o 7.30 i dospalismy do9.40 :lol:

Teraz juzesmy po spacerku i zupce, poganial nas 2godziny a sam spał, wiec troche zmarzlismy, dlatego z radoscia wrocilismy do domku na raclette :lol

Mam nadzieję, ze wszyscy zadowoleni z Sylwestra.?:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #814380 przez kaikai
Suzi u nas tez huk byl niesamowity z kazdej strony, trwalo to az do 2 w nocy, potem juz zasnelam, dlatego ucieszylam sie ze maly tak twardo spal i roleta tez pewnie pomogla :)
Jeszcze dzis chodza niedobitki i strzelaja, pewnie przespali kiedy pora byla ;)
Moj pies to wariacji dostawal pomimo wczesniejszej dawki hydroxyzynki ;)

My tez dzis na obiad powtorka z raclette, tez nam pyszne wczoraj wyszlo :)

11 lata 3 miesiąc temu #814406 przez pauluska
Hej Dziewczyny, Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku !

Widzę rozpisujecie się o tych raclette jakie dokładnie macie zestawy do tego ? Bo znalazłam mnóstwo i cenowo również chętnie bym kupiła jak opisujecie że takie to pyszności :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814407 przez Suzi
pauluska, ja dostalam to moje juz ze 3lata temu od rodzicow na gwiazdkę, i przeleżalo na szafie az do wczoraj :P
Mam kupila w. Lidlu, tam od czasu do czasu sie pojawia, wiec to moje to nie jest jakis ostatni krzyk mody, ale dziala :lol: i pyszne jedzonko wychodzi, wiec polecam, jakieby nie było :blink:

kaikai, dobry pomysł z tą hydroxyzyną, szkoda ze nie pomyślelismy wczesniej bo nasza staruszka od zmysłow odchodzila :dry: mlodsza tez sie bala ale tak jakoś "spokojniej" ;)
U nas tez sie jeszcze dziś snują jacyś niedobici i strzelają, chyba wyjdę i im "postrzelam"w końcu dzis to juz nielegalne, ale smarkacze miary nie znają :angry:
Szkoda ze u nas nie ma strazy miejskiej, a policja nie ogarnia wszystkiego :angry:

Aaa, mialam jeszcze owiedzieć, ze genialny makowiec bez ciasta zrobilam, znalazlam przepis juz przed świetami, ale ze mama robila swoj to ja juz nie dublowałam makowca i doczekałam do Nowego Roku z wypróbowaniem i jest EXTRA, jak ktos lubi mak a niekoniecznie ciasto ( tuczy :silly: )to bardzo polecam, wychodzi puszysty, wilgotny, no palce lizać :unsure:

www.olgasmile.com/makowiec-bez-ciasta.html

Ja oczywisice nie bylabym sobą gdybym nie wprowadzila pewnych udogodnień i modyfikacji, ale udał się w 100% . Mak wzięlam ten z puszki bakalland i dodalam jeszcze suchy mielony i na wierzchu polalam czekoladą, mniam mniam mniam

11 lata 3 miesiąc temu #814431 przez kaikai
Suzi u mnie jest straz miejska ale i tak za nim przyjada to juz po wszystkim, coz trzeba odczekac az tym niedobitka amunicja sie skonczy ;)
Hydroxyzyne w syropie wet mi przepisal dla psow w tamtym roku, nalewam na talerzyk Bubie a ona zlizuje bo lakoma jest wiec problemu nie ma :)
Fajny przepis musze zrobic bo mi tej masy makowej tez zostalo.

Moj niunio juz spi, wczesnie jakby balowal cala noc ;)

11 lata 3 miesiąc temu #814472 przez agat
Hej! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Powróciliśmy do domowych pieleszy, jestem mega niewyspana (Adaś miał w nosie moje nocne harce i budzil się jak zwykle o 7, czasami urządzając też godzinne przerwy w spanku w środku nocy :P ). No ale i tak było bardzo fajnie :) Robiliśmy ogniska, wcinaliśmy ziemniaki z ognia, graliśmy w gry (polecam Alias), było dużo śmiechu i zabawy :)

Teraz robię pranie, jutro będa pewnie kolejne 2.
Fotki będą jak zgram na kompa.

Suzi pytałaś o kota - był u moich rodziców, fajerwerki jej nie straszne :)

Aaaa mamy z koleżanką postanowienie noworoczne - zapisujemy się na zumbę ;)

Sorki, że tak chaotycznie :P

11 lata 3 miesiąc temu #814490 przez ilonah
Hej
Emilka dziś po raz pierwszy 'zasiadła' na swój nocnik i nawet zrobiła siku :silly: więc rozpoczynamy z Nowym Rokiem nocnikowanie. A moje postanowienie noworoczne to chodzić na aqua aerobik, tylko najpierw muszę strój kupić.
Bardzo leniwie nam dziś dzień minął, z mężusiem nawet z domu nie wychodziliśmy bo Emilka była na spacerku z dziadkami. Rano dała nam pospać prawie do 9 ponieważ miała w nocy godzinną przerwę w spaniu z powodu głośnych fajerwerków więc we trójke powitaliśy Nowy Rok i oglądaliśmy sztuczne ognie - Emisia patrzyła z ciekawością :) no ale z tych emocji i wybicia miała problem z ponownym zaśnięciem.
Wiecie co Emiśka jak coś jest nie po jej myśli to jak leży na plecach to rzuca się, podnosi bioderka i główkę i opuszcza i tak parę razy i denerwuje się- ma charakterek.
Spokojnej nocy.

11 lata 3 miesiąc temu #814495 przez Dave
Cześć czołem!

Oj, zaległości mam, ale dla mnie doba ostatnio za krótka.

Mati ma kolejny antybiotyk, bo tamten nic nie zdziałał. Maja też ma antybiotyk więc u nas chorowicie się rok skończył i zaczął. Mam nadzieję, że szybko się im poprawi.

No i przy okazji wszystkiego dobrego w nowym roku.

NIe mam czasu klikać, bo w dzień dzieci dokazują a i wieczorem im do spania nie spieszno.

No to się zameldowałam więc lecę dalej.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #814524 przez Dave
Zapomniałam dodać, że po ogromnych mękach dziś wyszła górna jedynka. Na dniach myślę, że powitamy następną.

11 lata 3 miesiąc temu #814532 przez Azja
Witam w Nowym Roku :)

super ze Wam sie imprezki udały, my z M w domku urzedowalismy, ale było równie przyjemnie, myslałam ze do połnocy nie wytrzymam, tak mi oko kolo 9 opadało :silly:

M wczoraj sie bał z Jasiek sie obudzi jak beda strzelac, a Jasiek nawet oka nie otworzył, a strzelali ze hoho :) ale pospac nie dal pobudka tradycyjnie o 6 :silly:

DAve nieciekawie z tymi cholernymi chorobami, gratuluje nastepnego zabka, u nas tez cos idzie ale nie chce Mlody pokazac, ale chyba go bardzo swedzi bo nawet kanape dzis gryzł (albo moze ostrzył dotychczasowe zeby hihi)

Ilonka no ma Emisia charakterek, Jasiek tez probuje wymuszac i ostro nas testuje, ale w takich sytuacjach wymusza płaczem :P

czego ja jeszcze nie spie :silly: uciekam dobrej nocki

11 lata 3 miesiąc temu #814548 przez Dave
Dzień dobry!

Jak tam nocki:)

U nas (ciiiiiiichooo) jedna pobudka na mleczko. Z czego Mati padł o 19.30 a jest 7.40 i jeszcze smacznie śpi. O 6 dostał antybiotyk, ale go to nie wzruszyło. Oj, jakbym chciała żeby tak już zostało, jedna pobudka to by było super :laugh:

Teraz wiem co muwiłyście o uciakaniu podczas przzewijania, ile ja się muszę na denerwować :cheer: :cheer:

Ok. idę z Mają śniadanko jeśç i szykuję się do jakiejś opowieśçi żeby zjadła antybiotyk. Się człowiek musi nakombinować B)

11 lata 3 miesiąc temu #814551 przez ilonah
Dzień dobry

U nas noc tradycyjnie z dwiema pobudkami na jedzonko ale przyzwyczaiłam się już do tego. Jak wychodziłam do pracy to Emisia płakała za mną, nie pomogło to, że zostawała z tatusiem, chyba zaczyna nam się okres płaczu za mamunią :(

11 lata 3 miesiąc temu #814586 przez Azja
witam

nocka ok, teraz kawaler ma drzemke :)

Dave u nas w nocy (nie wiem od czego to zależy) sa dwie albo jedna pobudka na jedzonko :)

czy Wasze dzieci bawia sie zabawkami, znaczy czy potrafia posiedziec albo poprostu pobawic sie zabawka duzej niz 10 minut?? bo Jasiek ostatnio to tylko zabawke łapie w przelocie na 2 minuty a tak to "lata" od jednego miejsca do drugiego, a ja za nim :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #814589 przez Dave
Azja - Mateo też raczej się nie interesuje dłużej zabawkami, no chyba że się z nim bawię.

11 lata 3 miesiąc temu #814591 przez Anabelle
Hej Hej

Spóźnione życzenia noworoczne ode mnie i Antka
Niestety nie moglismy się odezwać bo trafiłam z małym do szpitala dzieciecego z obturacyjnym zapaleniem oskrzeli.

Początkowo był bardzo opony, ale już jest dobrze :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka