- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Kurka, powiem Wam że niby ma te antybiotyki ale ja poprawy żadnej nie widzę. Tak mu śwista w tych oskrzelach że ja pitole. Ma pełno tego badziewia tam w środku a nie potrafi tego odkaszleć.
Maja jakby lepiej, ale musze jej kupić coś na kaszel, bo inhalować się nie chce a dziś jak ją dopadło, to wymiotowała okropnie. Achhhh... osiwieć można z tymi choróbskami!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
a wybrał juz cały antybiotyk Mati?? Bidulek tak sie musi meczyc
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Oj Adaś narozrabiał całe szczęście, że na niego ta choinka nie spadła. Emilka upatrzyła sobie jedną złotą bombkę na naszej choince i rwie się do niej strasznie więc muszę być czujna a dziś zaczęła sama wstawać więc tym bardzej muszę jej pilnować
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Dave, jeżeli to wirus to antybiotyk nie pomoże, antybiotyki działają na bakterie
Jak mu świszcze to spróbuj oklepać plecki trzymając go na wyciągniętych nogach z głową do dołu, taką równię pochyłą mu z nog (swoich) zrób. Dłoń nie na płask tylko w łodeczkę.
A u nas miala być juz cisza nocna, ale przy wkładaniu do łożeczka młody się rozbudził , myknął na brzuszek i oczy jak spodki......i żegnaj spanko. Teraz tatuś próbuje uśpić gadka......
My mamy choinkę odgrodzoną i Mikuś nie ma do niej żadnego dostępu więc się nią nawet nie interesuje, no ale numer Adasia z choinką przeżyłam w wydaniu starszaków swego czasu oczywiście, jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku i bylo ciaśńiej
Azja, u nas z kolei jakby mniejsze zapotrzebowanie na jedzenie, porcje mleka mniejsze zdecydowanie, zwalam to tradycyjnie na zęby.,wczoraj zjadł na noc tyle coby noworodek chyba potrzebował -100ml i "dojechał"na tej ilości do 6 rano a przerwy między posiłkami potrafi mieć i 5 godz w ciągu dnia, standardem jest 4 godz.
Zdrowka dla Matiego, Majosa i Antka
creMoniu, nie meldowałaś się chyba jeszcze w Nowym Roku , ja proszę.......!
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas tradycyjnie pobudka 6.20, teraz mamy pierwsza drzemke, ktora sie własnie skonczyła, jak słysze, dochodza mnie dziwne dzwieki z pokoju Jaska
czy to aby napewno zima?? u mnie leje deszcz od rana
odezwe sie pozniej bo Panicz wzywa
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Strasznie pocieszny Adaś jest ostatnio, słodziak kochany co chwilę tuli się do mojej twarzy i buziaka rozdziawia jakby chciał buzi dać Muszę być jednak czujna, bo ostatnio podczas takiego buziaka zostałam ugryziona w nos
Pogoda u nas też jesienna, sanki się kurzą :/ Masakroza :/
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Robilyscie juz krupnik dla dzieci? nie wiem czy juz mozna?
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas druga drzemka, mam nadzieje ze dłuzsza od pierwszej, nie wiem czy sama sie nie poloze na drzemke
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
U nas byly pewne perturbacje z zaśnięciem na noc ale jak juz zasnąl to na dobre
O 6 ja sie obudzilam, zapodalam mleczko spiochowi i tak dośpiochał do 9.50 więc pospalismy.
Pierwsza drzemka wypadla koło 12.30 krotka byla , tylko 40 min no ale co tu chcieć, nie da sie ciagle spać
A pogoda.......angielska, na spacer sie nie chce wychodzić, ale i tak wolę to niż śniegi i mrozy
Ja zdecydowanie wolę lagodne zimy, coż niepiekne moze ale śniegu i mrozu, no nie znoszę, nieeeeee
Krupnik z pewnoscią naszym ośmio/dziewieciomiesieczniakom nie zaszkodzi,,choc sama nie probowalm jeszcze dawać, to sadzę, ze to bezzpieczne danie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Antka leczyli inhalacjami, ambrosol, krople do nosa, płukanie zatok... Miał rentgen płuc, krew, mocz, sól fizjologiczna dozylnie itdAnabelle - zdrÓwka. Widzisz nasz już zapalenie oskrzeli męczy od 3 tygodni. Mamy identyczny nubilizator (a przynajmniej te końcówkę co na zdjęciu widać). Mati też tak go sobie łapie.
Jak leczyli Antka w szpitalu???
Kaikai - podpinam się pod Twoje pytanie.
A jęśli chcecie mieć niezły ubaw i chwilę spokoju dajcie młdym balonik. Nprmalnie szaleństwo
Nebulizator Mąż kupił w pierwszej aptece obok szpitala. Soho neb czy ami neb? Wygląda jak mała biała torebka na zakupy z zielonym pokrętłem 0 lub 1