- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Szybko strasznie te weekendy mijają

U nas nocki weekendowe mało udane, Emiśka często się budziła ewidentnie ząbki jej przeszkadzały w spaniu bo jak do niej podchodziłam to brała mój palec i wkładała do buzi i gryzła, smarowanie dziąseł też na długo nie pomagało i się biedactwo męczyła. Ale na szczęście dzisiejsza noc była cudowna- żadnego płaczu i marudzenia dwie pobudki na szybkie jedzenie i spanie dalej- dała Emilka pospać mamusi przed pracą

U nas sprawa fotelika się rozwiązała mamy bazę famili fix a do niej pasuje tylko fotelik maxi cosi pearl więc go na dniach kupimy, byliśmy wczoraj w Smyku przymierzyć Emilka do tego foteliku i 'pasuje' wszystko było dobrze więc zamówimy przez neta bo wyjdzie taniej.
A co do tej szczepionki, to już kiedyś pisałam, że mam przed nią stracha, nie wiem jeszcze co zrobie ale nie chciałabym szczepić wtedy co karzą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Gdzie zdjęcia pięknych kwietniówczątek? Zapomniałam już jak Mateo wygląda

Adaś zerwał się dziś o 7, niby tylko pół godz wcześniej, ale o tej porze to cała wieczność. Nocne mleczko zjada ostatnio o 5-5.30 (wcześniej jadł o 3) i się zastanawiam czy nie oduczać go od tego jedzonka, żeby wypijał butlę po 7 przy pobudce. Dziś jednak nie miałam odwagi tego zrobić, wolałam pospać

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas dzis pierwsza nocka bez zadnej pobudki na mleczko, cała noc przespana, jedyny minus to to ze pobudka 5.20, ale usypia o 18 wiec chyba nie powinnam narzekac, musze wczesniej chodzic spac
musze uciekac kroewicz wzywa

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ticzerki moje, jak to będzie z naszą 13tką? Będzie czy nie będzie? Czytałam, że wprowadzono nowelizację ustawy, bo Trybunał Konstytucyjny uznał wymóg przepracowania pół roku u danego pracodawcy w przypadku macierzyńskiego i ojcowskiego za niezgodny z konstytucją. Ja ani dnia w 2013 nie przepracowałam, najpierw L4 a później macierzyński.
Prawo prawem, a moja księgowa pewnie swoje

`
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dzis dzionek zlecial szybko, nawet Jasiek był grzeczny, ale tak mu zeby dokuczaja, biedaczek tak sie meczy, jzu sam nie wiedzial co do buzi włozyc a smoczek to gryzł na wszystkie mozliwe sposoby, wcale bym sie nie zdziwiła jakby mu kilka naraz szło

dzis pojechałam na zabiegi, czekam w kolejce, dzwonie do M czy Jasiek usnał, a tam słysze ze Misio płacze, M mowi ze nie moze go uspokoic, a ja w dodatku słaba bateria w tel, tak sie zestresowałam ze M sobie z nim nie poradzi ze pojechałam do domu bo nie moglam wytrzymac, w koncu jak wrociłam to Mlody usnal, a ja głupia nadgorliwa matka jestem

tak tak czekamy na zdjecia Matiego, Mikusia, Leoś tez ostatnio mało sie prezentuje, no i Emilka nasza kwietniowa Ksiezniczka tez moglaby sie pokazac

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Azja też tak mam ,że wydaje mi się,że mąż nie da sobie rady z Tomkiem, i muszę wszystko sama dopilnować,ale ostatnio dałam sobie trochę luzu i bez stresu wychodzę z domu bo wiem,że mąż da sobie radę(nie raz już pokazywał)

jutro kolejne zajęcia pole dance(na dance to jeszcze w moim wykonaniu nie wygląda

dziewczyny, Wy już pisałyście o pastach i szczoteczkach kiedyś kiedy ten temat nie był dla nas,ale skoro Tomuś ma już te 2ząbki to trzeba o nie jakoś zadbać

Kaikai , przesłodki Dawidek

Ula super ,że do nas wróciłaś, córeczki prześliczne

Gratuluję samodzielności Amelki w swoim pokoju, też bym tak chciała tylko na razie się boje bo Tomek czasem nawet w swoim łóżeczku nie jest bezpieczny

Czytam o tym "przylepieniu do nogi" i myślę,że to mnie nie dotyczy a tu mały Tomuś próbuje się po mnie wspinać

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
kolejny ciezki dzien i fatalny wieczor, a i juz kawalek nocy.
Maja dalej dziwnie chora, jakas nieswoja, wieczorem temperatura. osiwiec mozna.
postaram sie jakies foto podrzucic.
Dawidek slitasny:-)
cos mialam pisac,ale skleroza nie boli.
a prawie kupilam fotelik, dzieci zawezwaly i po kupowaniu. jutro go mvsze zaplacic,bo teraz to juz mi sie nie chce do kompa siadac.
dobranoc:-)
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Brawa dla Mikusia za ogromne postępy

Azja ja najczęściej ubieram skarpetki na rajstopki bo ma papucie,które ciągle gubi,muszę się za czymś porządniejszym rozejrzeć chyba

Agat ślicznie Adaś robi tuli tuli

Dobra coś tam nadrobiłam

obiecuję poprawę

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas nocka ok, oczywiscie na nogach jestem od 5.40

Dave co to za choróbstwa znowu sie Was czepiaja

Magda my szczoteczke mamy z rossmana (zestaw 3 szczoteczek) a paste z Ziaji, bardziej Jasiek gryzie szczoteczke niz myje, ale niech sie przyzwyczaja

kawka wypita, lece ogarnac mieszkanko

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas ciężka nocka. Najpierw pobudki z płaczem niemal co godzinę, a później godzinna przerwa w spaniu po 3. To wszystko nie przeszkodziło Adasiowi wstać już po 6 :/ Jednak wziełam go do łóżka, pohasał chwilę i jakoś udało mi się go ululać, pospaliśmy jeszcze godzinkę.
Teraz już po kaszce i harce czas zacząć

Szczoteczkę mamy taką:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_HfW5DGvxHYgnhEoD7rza_yTdwcw5l6Gc7jBUh3n2cnLDs_HHeA
i pastę Elmex. Adaś chętnie "myje" zęby, chociaż przez większość "szczotkowania" gryzie rączkę a nie główkę szczoteczki

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
ja dzis tez nie pospalam

Dawid od wczoraj stoi sam bez trzymania i sie cieszy jak brawo mu bije, znowu bede musiala asekurowac bo tak mu sie spodobalo.