BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 11 miesiąc temu #873605 przez agat
Wrrrr wyciągnęłam firanki makarony z pralki i chyba zaraz wylądują w koszu! Wylazły mi z tych siatkowych pokrowców i chyba dwa dni bym musiała siedzieć, by je rozplątać :/ :/ :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #873612 przez creatura
Agat, a czytalas ta ksiazke od Azji? z taka wiedza o pszenicy znika myslenie, ze odstawiasz tylko tymczasowo. jasne ze nie trzeba sie scisle stosowac i jesc np ten nasz chlebek, ale ochota na pszenne przyjemnosci przechodzi sama. :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #873617 przez Dave
Agat - o fuck :ohmy: :ohmy: :ohmy: To Ci się porobiło z tymi makaronami :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #873620 przez Azja
Creo a Leosiowi dajesz pszenice ??

Agat uu to nieciekawie z firankami ;) ja ostatnio je zlikwidowałam bo Mlody miał za bardzo pociag do nich i tak musiałam je podwieszczac, bo sie bałam ze sie udusi :S

co do kontuzji u naszych Gagatków to Jasiek nie miał jeszcze krwawego upadku, ale pracuje mocno nad tym, biega koło okna, a tam taki piękny kant na niego czeka, nie wiem jak go zabezpieczyc, bo niestety tłumaczenia "powoli" nie skutkuja :P

10 lata 11 miesiąc temu #873623 przez agat
Moje makarony też ciągle podwiązane były, bo Adaś ciągał je na wszystkie strony. Bałam się, że karnisz urwie. Przecież to przez ciąganie za sznurki wywalił choinkę :P
Mąż od tygodnia zamawia normalną firankę u kolegi, który ma sklep z wystrojem okien, ale jakoś mu nie idzie :/ I teraz będę musiała z zasłoniętymi roletami siedzieć przez większosć dnia, bo tuż za oknem mam szalonych robotników na budowie bloku :P Co wyjrzę przez okno to mi machają :P :P :P A ja nieprzyzwyczajona, bo jeszcze niedawno za oknami miałam łąki a nie ludzików :P

10 lata 11 miesiąc temu #873624 przez Azja
Agat Jasiek za normalna firanke nie ciągnie, ale za to sie za nia chowa i nakłada sobie na głowe i czasem sie zapomina ze za firanka jest okno, wiec nieraz tez musze firanke podwieszac, nie wiem w sumie która lepsza, albo po prostu taki Gagatek mi sie trafił :P

znaaząłm ostatnio fajny stronke z przepisami www.olgasmile.com/ tyle tego jest ze jeszcze nie udało mi sie przejrzec :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #873625 przez agat
Mój u rodziców i teściów chowa się za firanką i robi 'a kuku' :P

10 lata 11 miesiąc temu #873629 przez creatura
Azja,mdawalam kuskus i makaron pelnoziarnisty, lane kluski, nalesniki, biszkpty no i to co w sloiczku bylo :dry: zastanawiam sie czy nie zrezygnowac, na pewno nie dam juz kuskusa ani lanych tylko jaglanka, albo gruczana i jeszcze moze ryz brazowy lub dziki, bo one nie podnosza tak tego cukru. a ze sloczkow to mi tylko chyba kilka zostanie, ale Leos juz coraz lepiej jada gotowane wiec bedzie ok. z jednej strony chcialabym mu wszystko pszenne wyeliminowac, z drugiej wiem, ze pewnie w przyszlosci siegnie po pszenice, no ale zawsze jakis czas by jie jadl.

10 lata 11 miesiąc temu #873639 przez Suzi
creMoniu, syropu z agawy sie nie bój, ma duuuuużo niższy index glikemiczny niz cukier, no i miód. Ja nim słodzę Mikusiowi herbatkę rooibos, chociaż słodzę to za duzo powiedziane, przełamuję wytrawność herbatki :blink: :blink:
Moja mama to jest miszcz niekonsekwencji, nie spotkalam drugiej takiej,serio! :cheer:
Osobiście przyniosla nam kiedyś tę książkę o pszenicy, cala przejęta ( ma cukrzycę ) i kazala przeczytać i wziąć do serca. Co też uczynilam, tym bardziej ze bylam wowczas w ciązy, cukrzycowej zresztą, więc tym bardziej....
A mamcia co? Minął czas pewien i mamcia a to ciasto takie, a to ciasto siakie, a to nalesniki wysmaza a to pierogi zlepia, a to kupi sękaczyka i to wszystko nam znosi :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: no weź i zrozum tę kobietę....sama tez je. :huh:

10 lata 11 miesiąc temu #873641 przez agat
No bo jednak produkty pszenne towarzyszą nam od zawsze i ja np osobiście nie wyobrażam sobie wyeliminować ich całkowicie. Książka mną ruszyła i mam większą świadomość, będę starała się unikać pszennych pułapek, ale nawet nie łudzę się, ze wyeliminuję gluten całkowicie. Niestety, nowadays pułapki czają się na nas wszędzie - a to pszenica zmodyfikowana do granic możliwości, a to kurczaki faszerowane antybiotykami, kosmetyki pełne chemii... No ale im większą mamy świadomość zagrożeń tym lepiej!

10 lata 11 miesiąc temu #873643 przez Dave
Mati tez uwielbia sie chowac za firankami. Ja ichh w domu nie mam,ale u babci to ma raj. Juz new e raz musialam sie wspinac zeby je pozapinac. A ostatnio to juz nawet jedna zaslona jest zdjeta bo ja mlody molescil I w koncu by chyba caly karnisz zlecial.

Mlody juz pare razy zaliczyl krwawy wypadek. No coz poradzic.
Mateo je skrzaty uuwielbiaja buly, chleb,makarony I nalesniki wiec im tego nie wyeliminuje. Tym bardziej ze Maja new e za bardzo je cos poza takimi wlasnie rzeczami. Ale mysle ze sobie musze ograniczyc, wyjdzie mi na zdrowie.

Dobra ide juz spac. Dobranoc.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #873646 przez ilonah
Hello
My już po imprezce- wszystko się udało, Emilka była grzeczna i wybawiła się z kuzynostwem :) Jak jutro przejrzę zdjęcia i będą się jakieś nadawać to wrzucę :P Kamila (moja bratanica) przeżywa bunt dwulatka i powiem Wam masakra. Niedobrzelec z niej okropny, tylko czeka na moment aby zrobić coś czego jej nie wolno, ale jednocześnie jest taka fajniutka i opiekuńcza do mniejszych dzieci, że wiele rzeczy jej uchodzi na sucho :blink: Posiedzieliśy do 20:30 i wróciliśmy do domu i Emi dziś bez kąpana poszła spać, dwa razy cycy pociągnęła, reszte wypiła flache i śpi.

Również czytałam tą książkę co Azja podawała i też mną wstrząsnęło, ale niestety wiem, że nie wyeliminuje pszenicy całkowicie. Tak jak pisze Agat trzeba być świadomym zagrożeń i eliminować to co się da do minimum ale takie czasy teraz, że nawet nie zawsze wiemy co jemy.

Dobra dopijam herbatkę i lecę spać. Dobranoc
Suzi pora zgasić światło, bo jak nie to zrobię to za Ciebie kochana :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #873649 przez Suzi
lonka służę :lol:
No to drogie panie, jesli sie zasiedzialyście to noktowizory w dłoń booooo

GASZĘ! pstryk Cieeeeeeemno wszędzieeeeee Buuuuuu uuuuuu ;) :blink: :woohoo:
DobraNoc :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #873652 przez agat
Ha ha ha nie ma tak dobrze mamuniu, ja jeszcze nie śpię :)
Mąż na pomeczowym piwku, a ja oglądam "Twoja twarz brzmi znajomo". Nie wiedziałam, że to takie fajne jest ;)

Ilonko koniecznie nam pokaż jutro zdjęcia jubilatki, nie darujemy :)

GASZĘĘĘĘĘĘĘĘĘ :) pstryk :)

10 lata 11 miesiąc temu #873656 przez Suzi
Aaaaaaa figulasa, zaczytalam sie Matką Sanepid i dorwalam dywersanta
A do łożka mi juz i nie lazić na bosaka!!
Gaszę JA, again :silly:
Cyk i pstryk B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka