- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas pobudka punkt 6:00, ale nocka spoko z jedną szybką pobudką na flache i spanko dalej. Teraz Emiśka już szaleje po domku a ja oglądam Dekoratornie-fajny odcinek dziś.
Do później pa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

A u nas leniwa niedziela, byliśmy w Kościele z palemką, ktorą Misio sponiewierał i prawie calą przerobił na wiórki, ale to byla cena za to ze siedział jako tako spokojnie w wozku, ale latwo nie bylo. Poza tym staliśmy na zewnątrz bo cizba straszna byla, mnostwo dzieci w wieku wszelkim, nagłośnienia zero

Nie lubię chodzic do TEGO kościoła, bo jest jakiś dziwny , zwyczaje jakieś dziwne, i ludzie w nim dziwni, ale nam sie troche za dlugo zeszlo z przygotowaniami, ,zeby pójsć do drugiego ktory jest dalej, więc vis major, ale za kazdym razem jak tam jestem to sobie obiecuje ze to OSTATNI raz.......

Teraz bym wyszla na spacerek ale jakoś sie chmurzy.....
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dziś już miałam kilka podejść do forum, nawet zdjęcia mam już przygotowane do wrzucenia ale mój laptop tak już muli, że nie mógł strony otworzyć a z tableta ani telefonu nie umiem wrzucić zdjęć. Muszę z męża laptopa wrzucić zdjęcia ale lekko się poprztykaliśmy i prosić się nie będę

Dobrze, że jutro poniedziałek (nie wierzę, że to piszę) i jutro wyjeżdża wiecie kto

Lecę rozeznać się co i jak w domku, muszę przygotować rzeczy do pracy i ogarnąć dom żeby oczami przed nianią nie świecić.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Tyle miałam jeszcze dziś zrobić, a dzieciaki oczywiście plany pokrzyżowały. No cóż, tak bywa.
Monia - ale miał Antoś torta

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jeszcze wrocem

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Jasiek znowu dzis o 5 zarzadził pobudke na mleczko i spal do 8

a z nowości Dżon ma nowa fryzurke, M obciał dzis Jaskowi włosy, maszynka, prawie nie zauwazył ze ktos majstruje przy jego włosach

dziewczyny w co sie bawicie ze swoimi dziecmi, bo Jaska to naprawde mało czym mozna zabawic, stwierdziłam ze rodzice to juz mu sie znudzili, przyszli dzis znajomi, z 2,5 letnim synkiem i Jasiek był w niego wpatrzony i normalnie grzeczniutki jak nie wiem, a z nami to lata jak tornado po całym mieszkaniu

Ilonka jeszcze tylko noc i "nietopera" pojedzie

Monia zdrówka dla Was

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Ja też nie lubię jak się Młodemu coś poprzestawia i dotychczasowy rytm pada.
Zabawy.... hmmm... staram się gada zająć czym się da

Koniecznie dawaj foto Dżonatana

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

jeszcze sie wam troche "pozale" ze moj mężowaty wypial sie na nas, zaslaniajac sie kursem i egzaminami, ktore sie zaczynaja i zostawil nas samych z atrakcjami nocno-dziennymi u dziadkow. zeby jeszcze choc dziadek tak dlugo w pracy jie siedzial, a tak to dopiero dzis sie nim Leonski nacieszyl, a ja odsapnelam, bo w inne dni to jeden zasypial, a drugi dopiero sie zjawial

Suzi, moja mama podobnie, najpierw zajarana, ze razem rzucamy chleb itd, a dzis na obiadek- ,troszke" makaronikundo rosolku, "troszke" ziemniaczkow

zgadzam sie z tym, ze calkiem nie da sie wyeliminowac. mysle tez ze sa ludzie, ktorzy nie musza rezygnowac, bo np moj tato, czy brat nigdy przenigdy nie mieli problemow z waga, ale prawda jest taka, ze tato zje dwie kromki chleba na dzien, dwa kartofle do obiadu, potrafi zjesc 3 ciastka i poprawic owocem jak go najdzie ochota na slodkie. nie to co ja, jak sie dorwe to umiaru nie mam. i mysle ze dla takich ludzi slabej woli to zostaje tylko wszystko, albo nic

Suzi, podziel sie troche wiecej wiedza na temat tego indeksu glikemicznego, jak patrzylas na zywnosc podczas cukrzycy? patrzylas tylko na indeks, czy jeszcze o ile procent podnosi sie cukier po spozyciu?
Ilonka, Monia, to czekamy na fotki i super, ze sie imprezki udaly

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do nieopanowania w lakomstwie to lącze sie w bolu, nawet mnie moj syn ( starszy) zawstydza ( nie przyznaję mu sie do tego) jak sobie postanowił nie jesć pszenicy i slodyczy to robi to z tak zelazna konsekwencją ze nawet jak polozyć mu na nosie ukochane niegdyś łakocie -nie ruszy

Azja,,z Twoich roznych opisow spotkań towarzyskich Jasia z innymi dziećmi ksztaltuje mi się jasny obraz sytuacji, ktora bylaby idealną odpowiedzią na Twoje pytanie "Jak zabawić Jaśka?" - proste jak drut - rodzenstwem!! I to z niedużą roznica wieku, wlasne doswiadczenie i Twoje refleksje podpowiadają mi ze to NAJLEPSZE rozwiazanie...zadna zabawka nie zastapi dziecku drugiego dziecka, czy nam sie to podoba czy nie.

Dlatego żal mi Mikusia...

ilonka, jaka cudna Emiska

Agat, widzę Cie

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Suzi może z rodzeństwem dla Jaska faktycznie dobry plan, tylko nie wiem czy by mnie psychiatryk nie czekał, jakbym miała dwa tornada w domu

uciekam spac, bo nie wiem co moj Królewiczek planuje na jutrzejszy poranek

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Potwierdzam,oe razu mi sie mufiny na galy rzucily.
Kurka popisalabym ale z tego tel to mnie szlag trafia.
Chyba powiem juz dobranic
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zmykam spać, spokojnej nocy mamuśki.