BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #436373 przez HERI
ja raz ;) i średnio na jeża wyszły ;) :P

moja babcia to dopiero robiła pierogi......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #436376 przez ppaulinka1990
Dziewczyny doradzcie mi cos, musze tesciowi jutro zrobic jakis obiad i nie mam pomyslu...dodam ze nie zamierzam tam szczegolnie dlugo siedziec a jeszcze caly dom musze posprzatac

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #436381 przez Dave
siedzę na fotelu z farbą na włosach i mi to masakrycznie śmierdzi!!!!!

boże już bym chciała uciekać!!

jaka ja głupia jestem!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #436387 przez ppaulinka1990
Dave ale pomysl sobie jak bedziesz pieknie wygladala:) ja tez nie lubie dlugo siedziec z farba na wlosach, smierdzi mi mocno ale mowie sobie ze trzeba troche pocierpiec zeby pieknie wygladac :)

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #436394 przez agi-p
Dave to dziwne ... ja chodziłam całą ciążę i nic mi nie śmierdziało . Fryzjerka nakładała mi takie farby , które nie mają amoniaku i są bezpieczne . A mówiłas , ze w ciąży jesteś ?

Ppaulinka jaka Ty dobra :P Obiad Teściowi robisz :P Kup jakiś pomysł na ... z winiary . Są różne , wrzucasz mięsko do worka i do piekarnika , nawet przyprawy już zawierają :) A są i takie , co od razu ziemniaki sie razem z mięsem i cebulką wrzuca :P
Zaoszczędzisz czas tym sposobem :)

12 lata 3 miesiąc temu #436396 przez ppaulinka1990
Agi koniecznosc:) tesciowa wyjechala i teraz ja sie tesciem w weekendy zajmuje :P tzn gotuje mu w weekendy obiadki i sprzatam wiec jakos zle nie jest ale nigdy nie mam pomyslu na obiad...

12 lata 3 miesiąc temu #436400 przez klaudia_286
a ja dzis normalnie juz nerwice przechodze rozregulowala mi sie natena w kuchni no ciuu,do tego przyszedl mi dzis grzejnik do pokoju a nie taki jak trzeba ja dzis zwariuje i nc mi nie wychodzi co sie dzis dzieje wykoncze sie

Moje malenstwa :)

12 lata 3 miesiąc temu #436405 przez ppaulinka1990
Zazwyczaj jak sie sypie to wszystko na raz :) Klaudia najlepiej usiadz sobie, zrob herbatke i sie uspokoj..nerwy w niczym nie pomoga a moga jedynie zaszkodzic...

12 lata 3 miesiąc temu #436408 przez klaudia_286
eh masakra jakas jak na zlosc dzis wszystko tak chcialam zeby wszystko wyszlo i ku..nic mi nie wyjdzie

12 lata 3 miesiąc temu #436428 przez kasia1329
Klaudia, spokojnie nerwy w niczym nie pomagają.

12 lata 3 miesiąc temu #436435 przez agi-p
Dokładnie Klaudia olej wszystko . Odpocznij chwilę i zobaczysz, ze wszystko zacznie się układać :)
Ja właśnie zostałam wymęczona przez córcię bajeczkami :p Musiałam czytaci czytać ...normalnie juz wszystkie te opowiadania na pamięć znam :P A mało ich nie ma :P Od razu zamówiłam na allegro 5 nowych książeczek ;)

12 lata 3 miesiąc temu #436439 przez kasia1329
ppaulinka1990 napisał:

Dziewczyny doradzcie mi cos, musze tesciowi jutro zrobic jakis obiad i nie mam pomyslu...dodam ze nie zamierzam tam szczegolnie dlugo siedziec a jeszcze caly dom musze posprzatac

To zależy czy masz wymagającego teścia :)

Ja ostatnio zrobiłam chłopski garnek i wszystkim smakuje bardzo. Zrobiłam wg swojej modyfikacji:
pół kilograma mięsa mielonego, pół główki białej kapusty (pokroić w kostkę), 6-7 ziemniaków (pokroić w kostkę), 6-7 pieczarek (pokroić w paski) do tego winiary pomysł na chłopski garnek szt.3

Mięsko podsmażam na odrobinie oliwy, dodaję kapustkę i pieczarki jeszcze podsmażam troszkę, dodaję ziemniaki i przyprawę rozmieszaną w wodzie. Zalewam żeby zakryć wszystko. Dodaję łyżeczkę soli, przykrywam i zagotowuję. Potem na małym ogniu gotuję 30-40 minut.
Danie w jednym garnku więc mało sprzątania i mało roboty :)

12 lata 3 miesiąc temu #436448 przez klaudia_286
i wiecie co splaiła jajka no masakra

12 lata 3 miesiąc temu #436450 przez ppaulinka1990
Dzieki Kasiu za przepis:) dodaje do ulubionych :)

12 lata 3 miesiąc temu #436457 przez agi-p
Klaudia weź Ty olej to gotowanie . Idź na spacer , zrelaksuj sie trochę .Mąż dopiero nad ranem będzie , więc masz czas .

Kasia ja tez zazwyczaj modyfikuję po swojemu wszystkie przepisy :) Zazwyczaj robię na oko i wychodzi pycha :)
A chłopski garnek też kiedyś robiłam :) Oczywiście po swojemu trochę :P

Ppaulinka coś czuję , ze Teściu nie będzie chciał , zeby Teściowa wracała jak Ty mu takie pysznosci gotowała bedziesz :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka