BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 7 miesiąc temu #436046 przez agi-p
Dave pewnie rób się na bóstwo :) Ja ide w poniedziałek na farbowanie , a w sobotę już na fryzurkę na ślub :) Nie bójcie się farbowania . To naprawdę nie szkodzi . Teraz już sa bezpieczne farby . Gorsze dla dziecka jest to ciągłe stresowanie się Mamusi i zamrtwianie niź samo farbowanie :P

Heri ja mam w łazience brąz , beż i jasny zielony . Tylko na podłodze mam też beżowe kafelki i to był największy błąd , już bym zrobiła w innym kolorku .

Moniaaa super foteczka i kolorek świetny :) Ale ja tez mam za każdym razem inny kolor na głowie i fajne to jest . Tak różnorodność i zawsze odmiana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #436048 przez MoNiaaa
lepiej niz w ciemnych nie?
wogole wydaje mi sie ze rok temu mialam lepsza figure niz teraz a wagowo nic sie nie zmienilo a nawet teraz ciut mniej:P
ale serio to nieliczne zdjecie na ktorym sie sobie podobam bo na ogol unikam aparatu :blush:

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #436049 przez MoNiaaa
a co do lazienki to fajny tez jest szary z czerwonym albo kiedys widzialam taka sliczna zielona lazienke i na scianie gdzie wanna byl taki wielki wkiat bialy oczywiscie malowany na plytkach(nie wiem czy dobrze to opisalam)

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #436052 przez Dave
ok lecę w miasto :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 7 miesiąc temu #436055 przez klaudia_286
a ja sie wzielam z taka checia za robote i co tak mi biodro dokucza ze ledwo co chodze

Moje malenstwa :)

12 lata 7 miesiąc temu #436058 przez MoNiaaa
brrr a ja wlasnie z chlodni wrocilam bo poszlam sobie monte kupic :)
ale zimnnooo

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #436060 przez malwinsien
AGI - PASZTET!!! aaa życie oddała za świeżą bułkę z pasztetem, ale przeczytałam, że w ciąży nie wolno?????
HERI - ja mam brudny róż w łazience.

Po wczorajszym dniu nie ruszam chipsów. Zjadłam pierwszy raz w ciąży i w sekunde ból głowy i wymioty. Oczywiście cały dzień krzyczalam, że to moje pierwsze i ostatnie dziecko ;) Takie miłe pożegnanie I trymestru :)
Dzisiaj USG gen. :) o 19:50. Jeszcze nie widziałam dzidziusia więc doczekać się nie mogę :)

12 lata 7 miesiąc temu #436064 przez klaudia_286
to potem daj znac co i jak

12 lata 7 miesiąc temu #436065 przez MoNiaaa
malwinsien to super caly dzien pewnie w nerwach :P ale spokojnie dzis jakos przetrwasz z zobaczysz slicznego bobaska :):) pokaz go nam od razu :)

szczerze to ja wszystko jem w ciazy i nie sa to zawsze zdrowe rzeczy...chipsy tez jadlam ale sporadycznie bo nie przepadam ale jak juz sprobuje to ciezko sie oderwac :side:
wczoraj kebaba zjadlam ale byl pyszny jesczze rano czosnek czulam w buzi :blush:

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #436066 przez malwinsien
dam ale dopiero koło 21 :)

12 lata 7 miesiąc temu #436070 przez klaudia_286
my bedziemy czekac :)razem z tobą

12 lata 7 miesiąc temu #436071 przez agi-p
Malwisien niby pasztetu nie wolno . Ale jakbyśmy miały przestrzegać wszystkich tych wytycznych odnośnie jedzenia , to całą ciążę gotowany drób z marchewką byśmy jadły i pieczywo z chudą szyneczką . Ocyzwiście wszystko popijając czystą woda . Nie ma co wariować . Od czasu do czasu można zjeść coś niedozwolonego cy zakazanego :P Przynajmniej ja tak robię .W poprzednich ciążach też nie odmawiałam sobie niczego na co miałam ochotę i dzieci mam zdrowe i cudowne :)

Powodzenia na badaniach :) Będzie dobrze :) Czekamy na wieści :)

12 lata 7 miesiąc temu #436073 przez MoNiaaa
to ja pewnie rano zobacze twoja dzidzie :)

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #436075 przez kasia1329
Dzień dobry. Ale znów naskrobałyście dużo od wczoraj.

Powiem Wam, że ja się troszkę zaczynam martwić. Z suwaczków wynika, że ja jestem najwyżej w ciąży, a brzuchola u mnie nie widać :( Boję się że coś jest nie tak. Nie mam żadnych dolegliwości (bóli brzucha czy plamienia) ale mimo to jakoś mi tak źle. Normalnie aż doła załapałam. A gdyby tego było mało to wraz z minięciem nudności ustał również mój apetyt. W zasadzie mogłabym w ogóle nie jeść bo nie odczuwam takiej potrzeby.
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, ale do tej pory chyba oszaleję. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze, ale i tak po głowie chodzą mi jakieś złe myśli :(

A co do dzieci, książek i szkoły to uważam, że nasi ustawodawcy robią dzieciom ogromną krzywdę. Zabierają dzieciakom to co najcenniejsze - dzieciństwo okraszone lenistwem, zabawą i beztroskim życiem. Dzieci stresują się zadaniami domowymi, tym, że nie potrafią czegoś napisać czy narysować. Niedługo to 5-latki będą wysyłać do szkoły. I potem się dziwić, że się dzieci zniechęcają do nauki. Cała ta reforma systemu nauczania, łącznie z gimnazjami to wielkie nieporozumienie. 14-latki kończą gimnazjum i uważają że są już dorośli i wszystko im wolno.
Przyznam się, że czasami jak mija mnie taka grupka 14-15 latków to się boję czy czasami w zęby nie dostanę po prostu za to, że koło nich przechodzę.
I obawiam się, że z roku na rok będzie coraz gorzej.

12 lata 7 miesiąc temu #436076 przez malwinsien
AGI - to lece zaraz po pasztet

Dziewczyny dzięki za kciuki :) Teraz uciekam na zakupy. Do wieczora :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka