- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
My kończyliśmy nasz domek jak zaszłam w ciążę . Przeprowadzaliśmy sie jak byłam w 6 miesiącu i też zbyt pomocna nie byłam , ale wszystko się udało
Uciekam do łózeczka Spokojnej nocki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ok. ja mykam. Kolacja gotowa, jakiś filmik zapodamy.
Spokojnej nocki Kochane
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Dave ja przystanę na tym co oferuje tutejszy fundusz zdrowia. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo wykonuje się dwa usg czasem trzy. W poprzedniej ciąży miałam jedno więcej ponieważ pojawił się u mnie mięśniak. Mam zdrową, sliczną Córeczkę a opieka przy porodzie poprostu znakomita. Wiadomo jak będzie mnie coś niepokoiło to pójdę prywatnie na usg. Nie dam się jednak wpędzić w paranoję. Na każdej wizycie będę widywała położną to ona bada czy wszystko w porządku; osłuchuje serduszko, sprawdza położenie dziecka. W razie jakichkolwiek problemów natychmiast wysyła do szpitala. Tak było kiedy wykryto u mnie mięśniaka. Więc nie ma co się nakręcać i stresować. Ogólnie poprzednią ciążę i sam poród świetnie wspominam. Szczęscie którego nie da się opisać słowami może dlatego teraz jestem spokojniejsza i mam nadzieję, że tak zostanie.
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Na początek - miłego dnia Spokojnego, bez sensacji
Ja dzisiaj ledwo się z łóżka zwokłam... Wczoraj o 19 już w łóżku, spałam dziś do 4 rano, a potem zasnąć nie mogłam i od 4 leżałam w łóżku i z mdłościami walczyłam :| Później jakoś lekko przysnęłam, ale nic dobrego z tego nie wyszło bo jak już się obudziłam to mdłości powróciły ze zdwojoną siłą :| Jeśli chodzi o wagę - ja już mam co najmniej 1 kg więcej... Z tym, że to może mi spaść, bo to jeszcze poweselne jest Tak więc koło soboty mogę powiedzieć jak z wagą
No a dzisiaj zaczynamy 7 tydzień... Też z utęsknieniem czekam na koniec I trymestru, ale jakoś tak jestem spokojna, wierzę w to, że wszystko będzie dobrze Bo trzeba być dobrej myśli - Fasolka przecież to czuje.... A im ja jestem szczęśliwsza, tym Fasolka również...
A co do tematu bliskości rodziców - ja na razie mam to szczęście, że mieszkamy z moimi rodzicami w jednym domku - mamy dwa osobne mieszkania, ale dom jeden, tak więc do rodziców mam bardzo blisko Co będzie niewątpliwym plusem gdy już Maleństwo przyjdzie na świat
No to jeszcze raz spokojnego dnia
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też klapnięta jakbym całą noc ciężko pracowała może to przez to bardzo częste wstawanie w nocy na siku... tez tak macie??? Bo ja minimum 4 razy w nocy... Ja mam mdłości od paru dni i od wczoraj przy łóżku mam krakersy, także polecam HERI, bo wtedy już mdli zdecydowanie mniej Zleci szybciutko i będzie kwiecień Cudownie, że to będzie wiosna...
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Ja w nocy wstaję tylko raz, najczęściej właśnie albo o 4 rano, albo o 1... Wszystko zależy od tego jak dużo wypiję przed snem
Natomiast w pracy jak siedzę to potrafię latać co pół godziny....
Uroki
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dave fakt marzeń szkoda , ale najważniejsze , ze macie gdzie mieszkać . Rodzice dają Wam dom , a to niesamowita pomoc i poczucie bezpieczeństwa o Wasza i dzieci przyszłość
Heri mnie mdłości dopadają tylko czasami i nie ma reguły czy jest rano czy wieczór . Ale właśnie po raz setny czytałam artykuł , w którym radzą , że na mdlości najlepsze :
-unikanie uczucia głodu
-Trzymanie pod ręką jakiś przekąsek typu : wafle ryżowe,świeże i suszone owoce ,pestki... Rano nie wolno wstać z łóżka , zanim nie zje się małej przekąski
-Pić herbatkę imbirową (do lekkiego naparu herbaty dodać plasterki imbiru).Pamiętam , ze koleżanki pisały , ze to działa , tyle , ze niektóre kupowały gotową już h.imbirową .
Gratulacje z pwodu rozpoczęcia 7 już tygodnia
Malwinsien ja tez biegam częściej do toalety . A najgorsze dopiero przed Nami . Pod koniec ciąży , jak ucisk na pęcherz jest już bardzo mocny , to dopiero zaczyna się wyższa szkoła jazdy Wtedy noce to istny koszmar . Nie dość , że każda pozycja już niewygodna i uciążliwa , to parcie na pęcherz i kopniaczki maleństwa powodują , że wstajesz nieprzytomna
A mnie od rana okropnie głowa boli i mam takie zawroty , ze aż sie zataczam jak pijak jakiś . Amelcia teraz zasnęła , wiec ja odpoczywam ...
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ja mdłości nie mam, ale jak jestem głodna to się gorzej czuję.
Już ogarnęłam cały dom, wysprzątane i pachnie w całym domku. Padam na pyszczek. Za niedługo wyjeżdżamy do rodziców. Oj, jak się stęskniłam za Majosem
Miałam dziś iść na tę drugą betę , ale odpuściłam. Musi być wszystko dobrze A po co się niepotrzebnie schizować.
Ha,ha... do wtorku coraz bliżej
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Czytałam i ja te poradniki odnośnie mdłości... hmm... tylko że ja tak naprawdę do tej pory miałam może ze 3 razy i jakoś udawało mi się dotrwać do śniadania... ale dzisiaj poległam... po prostu nie miałam siły iść się ogarnąć, w głowie mi się kręciło, głowa bolała... trza zakupić coś i położyć przy łóżku tylko żeby pieso mi nie zeżarł
Ahh... jak ja niecierpliwie oczekuję środy... To się w przyszłym tygodniu zaroi u nas od fotek
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie dziwię się , że za Majeczką się stęskniłaś Ona za Wami pewnie też
A ja dzisiaj odpuszczam porządki Tylko pranie powiesze i jedno wyprasuję i tyle
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie dokładnie 6 tygodni, co oznacza, że rozpoczęłam 7tc.
Jeśli u Ciebie minęło dokładnie 7 tygodni, to rozpoczęłaś 8tc
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania