BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #487153 przez Azja
Heri u nas tez burza mozgów co do imienia dla chłopca, jeszcze poczekam, nastepna wizyte mam za tydzien jak potwierdzi ze nadal widzi chlopca to trzeba bedzie intensywniej mysleć hihih:) :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #487173 przez agi-p
Eisenq bliźniaki były kiedyś i moim marzeniem :P Jednak szybko zmieniłam zdanie jak zobaczyłam co moje jedno dziecko potrafi :P A jeszcze jakby mi się trafiła taka dwójka jak Amelka , to poddaje się walkowerem :P O śnie mogłabym już całkiem zapomniec :P

Heri to proszę :) Najważniejsza część domku gotowa ;) To teraz już i wyspana bedziesz i zregenerowana porządnie :)

Kasiu ależ ja Ci zazdroszczę spania . Amelka bezwzględnie o 5:50 juz wyspana była , a w nocy budziła sie co 40 min , max godzinę wytrzymała !

Azja ja sie ciesze , że wybór imienia mamy już za sobą :) Normalnie ślęczeliśmy przed tymi spisami imion i do konsensusu dojść nie mogliśmy :P

Mąż z Paulą pojechali do kościoła , Ama zasnęła , więc i ja się trosze położę . Rano oprócz zabawy z Amą zdążyłam poprasować , pranie powiesić i wyodkurzać wszystkie zakamarki . A i kuchnię ogarnęłam .

12 lata 1 miesiąc temu #487191 przez Azja
Agi Wy bedziecie mieli dziewczynkę, a dla dziewczynek wydaje mi sie ze tyle ładnych imion, a dla chłopców troche gorzej moze przesadzam ale u mnie w rodzinie wiecej chlopców i te imiona które mi się podobały zajete, no ale damy rade, jak młody sie urodzi i go zobacze to moze jakies imię samo przyjdzie:)

12 lata 1 miesiąc temu #487194 przez HERI
Azja napisał:

Heri u nas tez burza mozgów co do imienia dla chłopca, jeszcze poczekam, nastepna wizyte mam za tydzien jak potwierdzi ze nadal widzi chlopca to trzeba bedzie intensywniej mysleć hihih:) :laugh:

Heh... My też dla chłopca... I też czekam na wizytę, która za tydzień... Ciekawa jestem czy potwierdzi ;)

Agi - na dziś zostało w sypialni umycie okien i powieszenie firanki :)
Łazienkę już ogarnęłam w ub weekend, został duży pokój, bo kuchnia też gotowa :) kartony wszystkie rozpakowane :) ale jak już skończę ze sprzataniem, to do świat się będę lenic :P

12 lata 1 miesiąc temu #487253 przez MoNiaaa
eisen gratuluje dzidzusia i witam cie serdecznie no i oczywiscie wszystkiego najlepszego!!!!

co do tego kekjarza to moze sprobowalabys pojsc do innego przeciez mama nie musi wiedziec i mozesz chodzic do 2 rownoczesnie albo raz na jakis czas zeby byc spokojniejsza :)

ja sie okropnie czuje :( w nocy zle mi sie spalo przez katar i gardlo ;/ jak wstalam do julki to pozniej przez ponad godfz nie moglam zasnac :(

do tego remont pokoju mamy teraz maz zaciera sciany i kurzy sie strasznie i normalnie sie dusze tym kurzem :(

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #487302 przez monia89
Eisenq witaj na krwawienie z nosa bierz rutinoscorbin po 2 tabletki przez np tydzień potem tydzień przerwy przejdzie ja miałam tak na początku ciąży i pomogło. Co do drugiego dziecka też się zastanawiamy kiedy najlepiej ale u nas zdecydują badania genetyczne.
Prezenty świąteczne coroczny problem :(
Ja nawet nie mam mikołajkowych dla chrześniaków naszych bo zupełnie nie mam do tego teraz głowy :( Ale pozytyw tego że wiem co już chcą mój Monster Craka czy jak tam się pisze a mojego M hot wheels ale się rozpisałyście dopiero teraz nadrobiłam.
Wczoraj byliśmy na imprezce by się trochę odstresować.
Ja też wysłałam na fb prośbę o dołączenie do naszego grona.

12 lata 1 miesiąc temu #487321 przez juliaa
witam;) jestem nowa ,, mozna dolaczyc??
termin mam na 30 kwiecien ;)

12 lata 1 miesiąc temu #487325 przez monia89
Witaj Pewnie że tak :)
Widzę że płeć dzidziusia już znana :)

12 lata 1 miesiąc temu #487326 przez Dave
julia-witaj. jasne ze mozna dolaczyc. rozgosc sie.

kogo nosisz w brzuszku??

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #487328 przez juliaa
a dziewczynke bedziemy mieli;)
w szpitalu odkryli plec ;)
lezalam od 24.10 do 27.11... ponad miesiac.. ale co tam wazne ze malutka cala i zdrowa..

12 lata 1 miesiąc temu #487332 przez monia89
Właśnie najważniejsze aby dzidzia była zdrowa :)

12 lata 1 miesiąc temu #487334 przez juliaa
czujecie juz ruchy??

12 lata 1 miesiąc temu #487335 przez Dave
tak już szaleństwa síe rozpoczęły:-)

a dlaczego musiałam leżeć w szpitalu?

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #487336 przez MoNiaaa
julia witam cie serdecznie i gratuluje creczki:)
lnka piekne imie mi rowniez sie bardz podoba:)

a co sie dzialo ze bylas tyle czasu w szpitalu jesli mzna wiedziec??
skad pchdzisz?

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #487340 przez juliaa
ja dzis poczulam 2 razy musniecie ale nie wiem czy to Malutka dala o sobie znac...
dostalam w nocy krwotoku i pojechalam do szpitala. w szpitalu mialam jeszcze jeden krwotok bo mialam krwiaka ktory zszedl z krwotokiem i lozysko bylo odklejone na 2 cm ale sie przykleilo.pozniej znowu worek plodowy sie odkleil w polowie i znowu mialam krwawienie. skrzepy lecialy. jeden mial 7 cm dlugosci.. bylam taka wystraszona ze zazdalam od razu USG po ktorym okazalo sie ze wszystko ok. i tak krwawilam i plamilam 5 tygodni.. od wtorku jestem w domu i od 3 dni nie plamie juz... tylko leze i leze. tylko wc. zwolnienie ze szkoly do konca roku a tu matura teraz. oczywiscie teraz se odpuszczam...
Najwazniejsza Malutka.;)
Lekatze powiedzieli ze gdyby ciaza byla slaba to by poleciala z krwotokiem ale ze jest silna ciaza i ze dziewczynki sa silniejsze niz chlopcy ... potem okazalo sie ze bedzie Kobietka ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka