BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #487794 przez monia89
Macie jakiś pomysł na obiad???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #487800 przez MoNiaaa
mniue calkiem rozlozylo :( gardlo tak mnie boli ze najlepiej mi sie mowi szeptem :(

no i maz jeszcze jak spalam to umyl okna wyprasowal firanki i zaslony i zawiesil hehe czuue jakby swiateczne porzadki :P dzis juz kolory wyschly i widac porzadnie efekt :) chcialabym tlyko zeby ten oliwkowy kolor byl ciemniejszy ale juz nie marudze :side:

u nas sie bialo na calego zrbilo
po poludniu jedziemy szukac prezentu na mikolaja dla julki,,,no i mezowi czeba cos wymyslic a nie wiem co on by chcial jakies gadzety do laptopa a ja wolalabym cos dla niego osobistego kupic :huh:

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #487876 przez Anabelle
Nadrobić Was to nie lada wyczyn :D
Biorę się za moje 2 dniowe zaległości :D

12 lata 1 miesiąc temu #487895 przez Anabelle
Przede wszystkim witam nowe mamusie!! :)
Widziałam, że jedna z Was jest kolejną, która ma termin na 30 kwietnia :) Coraz nas więcej :)

Co do krwawienia z nosa to mi się czasem rano zdarza jak wstanę, kichnę i wysiąkam nos. Podobno pospolita przypadłość z uwagi na bardziej nadwyrężony układ krwionośny i opuchnięte błony, ale jeśli krwawienia występują w nadmiarze, mogą świadczyć o anemii - należy na wszelki wypadek powiedzieć lekarzowi :)

Monia, gratuluję końca remontu - też bym chciała usiąść już u siebie... ale powiedziałam mojemu M, że czy się wyrobi, czy nie, ja się po nowym roku wprowadzam do naszego stanu surowego :D

Co do przytulaniowej mani to mój M ma ostatnio zintensyfikowane zachowanie :) Nie dość, że weekend spędziliśmy w domku w górach i trochę mocno poszaleliśmy :blush: to jeszcze wszedł w fazę mówienia do brzucha :silly: Przynajmniej mam wesoły humor na sam widok :)

Nadal mam odrobinę obolałe mięśnie w linii poziomej tuż pod żebrami i na wysokości pępka. Czuję się roooooozciągana :) Muszę uważać, żeby nie wstawać nadto energicznie bo czasami mnie zaczyna kłuć. Co ciekawe - seksik pomaga :laugh: Może mnie bebeszki i dzidzia wymasowały od środka :) :) :)

Z gór wyjechaliśmy o 5 rano :ohmy: bo M dostał wezwanie w góry - na szczęście odespałam w domu :laugh:

Miło Was znowu widzieć :D

12 lata 1 miesiąc temu #487910 przez HERI
monia89 napisał:

Macie jakiś pomysł na obiad???

Ja dziś ponawiam obiad sobotni, bo mi troszkę mięsa i sosu zostało, więc tylko naleśników dosmażę i będą tortille :D

Anabelle - no to sobie troszeczkę poszalałaś... Też bym w góry pojechała... oj tak... :)

12 lata 1 miesiąc temu #487928 przez kasia1329
Ja to ostatnio w ogóle nie mam chęci na gotowanie. Dziś.zrobię makaron.z jakimś.sosem.

12 lata 1 miesiąc temu #487953 przez kaikai
Dzień dobry :)

witam nowe mamusie eisenQ i juliaa :)

jestem strasznie zmęczona po tym weekendzie , M skończył wreszcie kurzenie w domu ale za tydzień malowanie wiec nie mogę jeszcze tak dokładnie posprzątać :dry:

jutro mam wizytę nie mogę się doczekać mam nadzieje ze dowiem się co u mnie w brzuszku siedzi,no i muszę już zobaczyć maluszka bo jak nie widzę co tam się dzieje to wariuje , mam teraz schizę ze jak nie rusza się mały to już się denerwuje

a w piątek połówkowe , tez się denerwuje żeby tylko wszystko dobrze było z dzidziusiem

na obiad dziś upiekę udka kurczaka z rozmarynem , M nie lubi kurczaka wiec sama zjem a on leczo ze słoika ;)

Heri ja tez bym w góry pojechała , byłam w wakacje w Żywcu, a ostatnio szukałam już domku na lato , tym razem może Bieszczady

12 lata 1 miesiąc temu #487965 przez juliaa
Ja na obiad nic nie robie.:D
po 1. nie umiem gotowac ;)
po 2.tesciowa gotuje, bo z nia na razie mieszkamy i szukamy sobie mieszkania. Wlasnie moj S zaraz idzie jedno obejrzec. Z checia bym poszla ale coż....
Tez bym pojechala gdzies odpoczac, gdzies w ciche miejsce z moim Sebusiem...
Gdzies gdzie nie ma dzieci i nie slychac co chwile jakis awantur. ;)

12 lata 1 miesiąc temu #487968 przez monia89
A ja pomidorową zrobię dzisiaj czekam na męża i razem uciekamy na zakupy.

12 lata 1 miesiąc temu #487970 przez juliaa
to jutrzejsze USG masz u innego lekarza niz te w piatek polowkowe??
ja dopiero 17 grudnia mam polowkowe i genetyczne ( nie wiem czy to nie jedno i to samo )
ale powiem Wam ze jak lezalam w szpitalu to maluszka widzialam raz na tydzien albo czesciej :D

12 lata 1 miesiąc temu #487986 przez HERI
A ja stwierdziłam, że zrobię jeszcze dzisiaj krem z brokułów... Leżą w lodówce już ze 3 dni i jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie wyrzucić :P A tak przynajmniej coś zdrowego będzie ;)
Zresztą wywar z mięska się już gotuje :)

No i wreszcie dostałam wycenę na wymianę szyb, bo mam 2 pęknięte... Na szczęście z krzesła nie spadłam, więc teraz tylko czekam aż będę mogła zdjąć tą cholerną zasłonkę prysznicową z okna :P
Trochę więcej światła będzie od razu i zobaczę jakie mam kolory w pokoju po malowaniu ;)

12 lata 1 miesiąc temu #488018 przez kaikai
juliaa napisał:

to jutrzejsze USG masz u innego lekarza niz te w piatek polowkowe??
ja dopiero 17 grudnia mam polowkowe i genetyczne ( nie wiem czy to nie jedno i to samo )
ale powiem Wam ze jak lezalam w szpitalu to maluszka widzialam raz na tydzien albo czesciej :D

zwykle usg mam zawsze na każdej wizycie , a takie genetyczne to inny lekarz robi mi bo ta moja gin tak się nie zna

12 lata 1 miesiąc temu #488025 przez Anabelle
juliaa napisał:

Ja na obiad nic nie robie.:D
po 1. nie umiem gotowac ;)
po 2.tesciowa gotuje, bo z nia na razie mieszkamy i szukamy sobie mieszkania. Wlasnie moj S zaraz idzie jedno obejrzec. Z checia bym poszla ale coż....
Tez bym pojechala gdzies odpoczac, gdzies w ciche miejsce z moim Sebusiem...
Gdzies gdzie nie ma dzieci i nie slychac co chwile jakis awantur. ;)

My też u teściowej pomieszkujemy ;D
Gotuję więc wyłącznie spaghetti lub pizze lub pierogi - resztę, górnolotnych potraw pozostawiam teściowej ;D
Od stycznia przenosimy się na piętro do sypialni, która powinna nadawać się już do zamieszkania, ale z kuchni teściowej po korzystamy jeszcze pewnie ze 2-3 lata :D

Ja też mam w ten piątek połówkowe - aż mnie telepie ;D Połówkowe to inne określenie na II genetycznie :)

12 lata 1 miesiąc temu #488030 przez kaikai
ja mam ostatnio fazę na kurczaka zajadam się wędzonym , właśnie skończył już się wiec na obiad będzie pieczony :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #488038 przez kaikai
Anabelle to obie będziemy się denerwowały przez ten tydzień, ja mam chyba na 15.30

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka