BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488191 przez kasia1329
Anabelle ale mój lekarz właśnie takie pomiary robi podczas normalnej wizyty na sprzęcie który ma cały czas w gabinecie.

Ja po Mateuszku i jego młodszych wujkach mam ubrań całą szafę. Samych body to mam z 50 sztuk.jak nie więcej na takiego malucha do 3 m-cy :)

Jak się okaże że będziemy mieć chłopca to wydatki na ubrania mamy z głowy. A jak się okaże że dziewczynka to chętnie odsprzedam te ubranka bo przecież ich nie wyrzucę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488194 przez kaikai
Dave ty pisałaś ze zamawiałaś ciuszki na allegro , masz jakiegoś ulubionego sprzedawce ?

12 lata 1 miesiąc temu #488201 przez Anabelle
kasia1329 napisał:

Anabelle ale mój lekarz właśnie takie pomiary robi podczas normalnej wizyty na sprzęcie który ma cały czas w gabinecie.

Ja po Mateuszku i jego młodszych wujkach mam ubrań całą szafę. Samych body to mam z 50 sztuk.jak nie więcej na takiego malucha do 3 m-cy :)

Jak się okaże że będziemy mieć chłopca to wydatki na ubrania mamy z głowy. A jak się okaże że dziewczynka to chętnie odsprzedam te ubranka bo przecież ich nie wyrzucę.

To pewnie dlatego nie wysyła cię na te 3 badania do specjalisty na lepszym sprzęcie :)

12 lata 1 miesiąc temu #488204 przez monia89
Agi podziwiam Cie że tak dużo gotujesz :P i pomysłów Ci nie brak :) JA nie lubię tego robić ani nie mam już pomysłów :( zakupy nie udane monsterów brak kupiliśmy tylko hot Wheels ale oponki zmienione w samochodzie więc jutro sama pojadę :)
A zupka nie przypadła mi do gustu więc zrobię hamburgery :)

12 lata 1 miesiąc temu #488206 przez Dave
Kasiu - ulubionego i godnego polecenia mam, ale bardziej jeśli chodzi o cały dodatkowy equipement. Ciuszki zamawiałam u prywatnych osób, które robiły paki i je sprzedawały.

Dam Wam za chwilkę namiary na niego to podejrzycie co ma.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #488208 przez monia89
allegro.pl/body-80-dlugi-rekaw-smieszne-...tis-i2768940781.html
mi te wpadły w oko a najlepsza jest z koparą :)
Ale jeszcze czekam z zakupami.

12 lata 1 miesiąc temu #488214 przez monia89

12 lata 1 miesiąc temu #488226 przez kaikai
monia89 ten komplecik fajny i body rozpinane

12 lata 1 miesiąc temu #488227 przez kasia1329
Ja to jak kupowałam na all ciuszki to przede wszystkim patrzyłam po komentarzach.
Później brałam pod uwagę marki ciuszków. Jako że kupowałam na początku i dostałam dużo nowych ubranek miałam porównanie, które firmy się najlepiej sprawują.
Uwielbiam ubranka z H&M, C&A, Early Days i NEXT, są nie do zdarcia, nie spierają się ani nie bledną. Lubię też bardzo ubranka F&F z Tesco. Całkiem dobra jakość a przy tym cena nie zwala z nóg ( z tego co się orientuję teraz są obniżki na ubranka niemowlęce w Tesco właśnie )
A ubranka z 5-10-15 i Smyka dla maluchów to dla mnie była porażka. Nie dość, że się szybko spierały to jeszcze co drugie pranie musiałam golić je bo się bardzo kulkowały.
Jeśli chodzi o Coccodrillo to polecam sweterki, spodnie, koszule, ale body czy śpioszki to już też pozostawiały wiele do życzenia.
A no i mój najbardziej ukochany WÓJCIK!!! Pomimo, że cena ubrań jest czasami powalająca to jakość naprawdę super!!! Ubranka używane przez 3 dzieci wyglądają jak nowe. Ja właśnie kupowałam używane, albo jak były obniżki 40-70%.

12 lata 1 miesiąc temu #488228 przez monia89

12 lata 1 miesiąc temu #488231 przez monia89
Kasia dzięki za podpowiedź :)

12 lata 1 miesiąc temu #488240 przez kaikai
ja chce właśnie kupić trochę ciuszków w HM po świętach pewnie będą wyprzedaże

12 lata 1 miesiąc temu #488246 przez agi-p
Kaikai ja miaąłm po 10 szt bodziaków a i tak musiałam dokupić . Ami raz , ze ulewała , a dwa od nikogo takich prezentów nie dostałam :(
Tych zapinanych z tyłu też nie polecam .

Moniu pomysłów na gotowanie często mi brakuje :P Ile można wymyślać ? A nawet jak jest coś fajnego , to jak dla mnie zbyt pracochłonne , a przy małym dziecku liczy się czas :P
Na szczęście mój Mężus nie jest zbyt wymagający i zjada ze smakiem to co robię : )

12 lata 1 miesiąc temu #488253 przez mankowa
hej podczytuje was i chce sie dolaczyc do waszych dylematow apropo co genetyczne a co polowkowe. Genetyczne to wykonuje sie na syndrom downa, czyli miedzy 11-14 tyg jest to pierwsze kolejne ktore tez przeszlam badanie z krwi pobierane sa markery na syndrom downa w 16 tyg i jesli szybko wykryja nie prawidlowosci wowczas ostatecznym etapem jest amniopukncja bodajze do 20 tyg ja robia ale im wczesniej tym lepiej. Polowkowe to nic innego ajk pomiar narzadow, a chyba ok 7 m-c ogladaja rozowj oczu...

12 lata 1 miesiąc temu #488262 przez kasia1329
No nic ja uciekam się szykować. Mati jeszcze śpi więc wykorzystam czas.
Do później!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka