BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488663 przez Dave
Kasiu - super imię :lol:

Ja myślę, że nasze jajeczka już nie znikną co?? Bo chyba zabiorę się za likwidowanie garderoby Majosa. Oj, i chyba będę płakusiać przy tym :( :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488666 przez kasia1329
Wiesz Dave, zawsze sisiolek może się okazać pępowinką :) u mnie w rodzinie już tak dwa razy było. Ciocia do porodu myślała, że będzie 3 synek a tu wyskoczyła córcia :)
Tak więc ja się dopiero utwierdzę jak dokładnie będzie widać jajuszka i sisiorka :)

12 lata 1 miesiąc temu #488671 przez Dave
Kasiu - dokładnie tak samo myślę. I do tej pory myślałam, żeby zostawić jakieś fajowskie dziewczęce ubranka. Bo jak będziemy mieli taką niespodziankę, to będzie jak znalazł :side: A później zawsze sprzedać przecież można. W tym nawale kartonów, ze dwa mi nie będą przeszkadzać :) No dobra ze trzy :P :P

12 lata 1 miesiąc temu #488679 przez klaudia_286
nie dali mi zadnych lekow tylko powiedzieli domowymi sposobami ale to juz 2 tydzien sie cagnie

Moje malenstwa :)

12 lata 1 miesiąc temu #488680 przez kasia1329
No ja w moim przypadku to zostawiam wszystko co mam :) Czyli cała szafa ubrań :) Dla dziewczynki może z tego mam taką małą reklamówkę a reszta wszystko dla chłopaka.
Ale dokładnie ja bym zostawiła w Twoim przypadku to co najładniejsze oraz to co może pasować dla chłopca i dla dziewczynki ( ja takich neutralnych ubranek też mam troszkę :) ) zawsze może być niespodziewanka :)

12 lata 1 miesiąc temu #488682 przez kasia1329
Klaudia a kaszel masz? Bo kaszel niewskazany w ciąży. A próbowałaś ten syrop Prenalen? Olejek eukaliptusowy na koszulkę?

12 lata 1 miesiąc temu #488690 przez Dave
Kasiu - już tak mam posegregowane. Czyli to co może być dla chłopaka, to do daję do kontenera, fajne które zostawiam oraz to co jest fajne ale np. mogę sprzedać.tylko myślę jeszcze te najfajniejsze "uszczuplić".

Dobrze, że mi przypomniałaś o tym syropku jutro muszę go kupić. Bo mnie ten kaszel męczy i aż brzuch boli. Chociaż staram się jak najmniej kaszleć.

12 lata 1 miesiąc temu #488696 przez kasia1329
No mi prenalen pomagał. Wiem jeszcze że są jakieś tabletki Prenatal Grip czy coś takiego ale ten syrop wychodzi taniej.

12 lata 1 miesiąc temu #488698 przez Dave
Kurka zupełnie o tym zapomniałam, bo już bym go dawno kupiła. A kropelki też mi się skończyły.

Jak to dobrze, że Was mam :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #488712 przez agi-p
Kasiu , więc jednak imię nie z listy wcześniejszej :)

Dave ja tez po Amie zostawiałam co ładniejsze , a reszta fruuu :P No ale teraz to juz zostawiam wszystko ... no prawie . Niektóre sprzedaję :P

Klaudia dziwne , ze tak Cię męczą domowymi sposobami . Widać nie przynosza skutku.Szkoda Cię męczyć i dzieciaczki przy okazji :(

12 lata 1 miesiąc temu #488715 przez kasia1329
No Agi tak wyszło. Mikołaj mi się podoba i wybiłam mężowi Samuela :)

12 lata 1 miesiąc temu #488729 przez glikomama
agi-p napisał:

Kasiu gratulacje :) Super , ze wszystko ok :) 400 g to kawał chłopa już :) Matek będzie zadowolony , ze to brat :)
No i fajnie , ze wyniki lepsze :)

Glikomama a ile Martyna ma lat , bo mi gdzieś umknęło ?
Jak moja Ami miała ostatnio takie wysokie gorączki , to niczym nie mogłam jej zbić , była słaba jak muszka :( Dopiero po antybiotyku zaczęło przechodzić .
Myśle , że możliwe , ze ja boli mimo podania leków . Przy chorobie to boli każdy mięsień . Ja jak byłam niedawno chora , to może to głupio zabrzmi , ale odczuwałam nawet ból cebulek włosowych . Wszystko mnie bolało , a dziecko to juz w ogóle ,nie potrafi sobie radzić z bólem i komunikować go w inny sposób .
Też myślę jak Dave , ze jednak pediatra musi ją zobaczyc .

Właśnie dzisiaj byłyśmy u pediatry dostała antybiotyk zobacze jak będzie po nocy.
Ale teraz przed kąpaniem mnie wytraszyła bała sie stanąc na nóżki nawet siku nie chciała iśc zaczęła płakac aż drgawek dostała kazała główke sobie trzymac i znowu był płacz, nawet myłam ją na leżąco, teraz podałam jej nurofen bo znowu dostała 39 i śpi ale co chwilke piciu woła.Wystraszyłam sie bo nigdy mi tak nie robiła przy wysokiej gorączce, a jutro jeszcze na pogrzeb jade mam nadzieje że jutro bedzie lepiej i z M dadzą sobie rade.
A Martynka ma prawie 6 lat.

12 lata 1 miesiąc temu #488734 przez kasia1329
Glikomama mój Mati też kiepsko reaguje na gorączkę. Raz miał przez 5 dni do 40 stopni gorączki i z łóżka nie wstawał. Ale jak Martynka chce pić to dobrze. Picie obniża gorączkę więc dawaj jej jak najwięcej. Ważniejsze picie niż jedzenie.

12 lata 1 miesiąc temu #488735 przez agi-p
no i super :) Będzie Mikołaj :)

12 lata 1 miesiąc temu #488744 przez Dave
Gliko - oj biedna Martynka. Niech dużo pije. I ściskam mocno paluchy, żeby nocka była spokojna a jutrzejszy dzień już zdecydowanie lepszy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka