BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 5 dni temu #502201 przez kasia1329
Dobry wieczór. Ale tu dziś spokój. Aż właściwie nie ma wiele do nadrabiania

Aga oczywiście zapomnialam o przepisie dla Ciebie. Jutro zrobię zdjęć i wrzucę tak będzie najłatwiej. Roboty trochę jest przy tym ale ile radości z jedzenia:)
A co do Majeczki to duża dziewczyna. Ja jak byłam dwa tygodnie temu czyli 23 tydzień ciąży to mój dzidzius ważył ok 400gr.

Ja dziś zaczynam 25 tydzień :)
Dzień miałam ciężki, kilometrów trochę zrobiłam na nogach. Ale przynajmniej obrobilam się z prezentami. Został mi tylko kuzyn dwuletni i tata a resztą w szafie czeka na zapakowanie.

Czekamy na wieści od Klaudii!!

Dobrej nocy!!?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #502237 przez agi-p
Dzień dobry :)

U Nas prezenty już popakowane :) Jeszcze tylko czekam na przesyłkę dla Pauli...oby doszła :P

Kasiu , ale Ci dobrze ... 25 tydzień już :) Czyli zostało Ci jeszcze tylko 12/13 tygodni :) Ale bosko :) Różnią Nas niemal 4 tygodnie !!! Ja będę rodziła , a Mikołajek juz będzie miesięcznicę świętował :P

A co do wagi,to lekarz mówił , że waży prawidłowo :) Poza tym teraz nie ma co się wagą przejmować . Powiedział , że nawet jak jakies dziecko ma mniej , to i tak nadrobi,bo okres tego właściwego wzrostu masy ciałka i długości dopiero przed Nami .

Zresztą ja się nie nastawiam na razie na żadna wagę Majki przy porodzie . Między moimi dziewczynami była spora różnica ...Paula 3650g , Ama 2690g :P

Dziś czeka mnie pracowity dzionek .... A Amelka już od rana chodzi i tylko "AM , AM " :P Moja mała głodomorra :P

Milego poranka :)

12 lata 4 dni temu #502253 przez kasia1329
Dzień dobry.
Ja dziś po okrutnej nocy. Śniło mi się że mnie żywą zamknęli w trumnie i że sie udusiłam...

A prezenty. Też czekam jeszcze na przesyłki, wczoraj dopiero dozbierałam część więc może dziś zacznę coś pakować, a jeszcze dwie posciele na prezent muszę uszyc.

Aga no fakt dzieli nas prawie miesiąc. Jeszcze będzie tak że się okaże że powinnam pisać na marcówkach a nie tutaj, ale jakos nie umiem się tam zaklimatyzować.
Ja teraz mam wizytę 27.12 więc zobaczymy jak mały rośnie i czy dalej jest chłopcem :)
Mati się urodził 2800 12 dni przed terminem więc mam nadzieję że i drugie tyle osiągnie.

Jak ja bym chciała żeby Mati chodził i wolał mama jeść. Póki co na pytanie chcesz coś jeść ciągle jest nie. Czasami tylko powie że mleko a tak to na nie.

O maleństwo coś daje znać o sobie ale dziś póki co słabo. Nawet w nocy dziś dzidzia mało aktywna była.

Nic uciekam jeszcze polezec póki Mati śpi.
Miłego dnia!

12 lata 4 dni temu #502280 przez Dave
Dzień dobry.

Ja się nie odzywałam, bo mamy gościa - taki przyjaciel rodziny z Holandii przyjechał.

Właśnie Panowie stukają, bo dziś będą okno wstawiać :lol: a pokoik już prawie gotowy :side: :side:
Drugi strych przygotowany i dziś będą już tam działać.

Ja mam część prezentów zapakowanych, ale jeszcze muszę coś dokupić, tylko nie mam kiedy :unsure: ostatnią moją szansą jest piątek. Mąż ma dzień wolny, to będę miała autko.

A ja mam dziś wizytę :silly: :silly: tylko nie jestem pewna co do godziny, chyba 18.00

Miłego dnia :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 4 dni temu #502310 przez agat
Ja też mam już wszystkie prezenty kupione i popakowane :)
Za oknem pada śnieg ogromnymi płatami :)

Miałam dziś sprzątać, ale przeziębienie się rozkręciło i dziś chyba będę wegetować pod kocykiem, żeby to w końcu wyleżeć.

Mała w brzuszku coś mi sie nie odzywa od wczoraj :(

12 lata 4 dni temu #502324 przez agi-p
Kasiu Amelka to mnie dosłownie przeraża z tym jedzeniem. Jak miała okres , że nie chciała nic jeść , to teraz znowu je i je . Od rana zjadła tyle , że jakbym tego nie widziała , to w zyciu bym nie uwierzyła :p

Sen to miałaś okropny .
A z tymi pościelami jestes nie do zdarcia ... szyjesz i szyjesz :)

Dave czyli remonty zmierzają ku końcowi :) I fajnie , ze gościa macie :)
Oj powodzenia na wizycie i daj znać co i jak :) Matek pewnie już duży chlopak :)

Agat z tym wegetowaniem pod kocem super pomysł . Mi lekarz powiedział , ze nic tak nei regeneruje i nie wypędza choroby jak porcja zdorwego odpoczynku . Herbata , kocyk i kompletny relaks . Nic nie rób i odpoczywaj .
A Malutka pewnie ułożyła się jak ostatnio moja Maja ...

Mi Maja od rana daje miłe kopniaczki , a jak przesadzam ze sprzątaniem to zaraz tak na nerwy mi naciska , ze łopatka cała drętwieje i nie mam wyboru , muszę odpocząć :P

12 lata 4 dni temu #502325 przez Anabelle
Chyba jestem jedyną osobą, która nie ma prezentów :D

12 lata 4 dni temu #502334 przez Azja
Witajcie

Ja juz mozna powiedzieć ze jestem zdrowa, jeszcze troche kaszle ale porownujac to co było w sobote to dzis jest super :)
Ten syrop Prenalen chyba takie cuda zdziałał :)

Dave czekamy na wiadomości z wizyty :)

A co do ruchów to moj mały ancymonek mamusi najbardziej dokucza jak jestem w pracy, moze dlatego ze wiekszość czasu siedze i troche ma mało miejsca w takiej pozycji, a wieczorami jak leże i chce zeby troche podokuczał to jak na lekarstwo, taki mały cwaniak :)

12 lata 4 dni temu #502612 przez kaikai
Cześć dziewczyny :)

witam nową koleżankę :)

Kasia ja to dopiero mam sny, a ten Twój niezły horror , moja siostra miała kiedyś podobny :blink:

Dave trzymam kciuki za wizytę :)

Azja dobrze ze już lepiej się czujesz , ten syrop Prenalen to jest jeszcze z magnezem i kwasami omega , zamówiłam w aptece dziś mam odebrać .

W ogolę stwierdziłam ze mam niedobór magnezu , sprawdziłam te witaminy co biorę falvit mama i tam nie ma magnezu, przez to pewnie mam te kołatania serca i bezsenność.
Wizytę mam dopiero 2 stycznia wiec do tego czasu zobaczę czy ten Prenalen magnez coś pomoże .

Jutro jadę na badanie obciążenia glukozą , mam 2razy po 75g.
Wezmę książkę ,wodę z cytryna i jakaś muzykę muszę sobie wgrać na telefon .

Mój synek to od wczoraj szaleje strasznie i kopie tak powyżej pępka , chyba się odwrócił główką do dołu , aż czasami boli mnie .

12 lata 4 dni temu #502623 przez MoNiaaa
ostatnio maloi sie tu udzielacie :( a dawniej nie mozna bylo nadazyc z pisaniem:P

ale u was leci ta ciaza a mi sie wydaje ze co dopiero watek powstal :blush:

dave 3mamy kciuki za wizyty i pochwalcie sie zdejciami juz dawno nikt nie pokazywal maluszkow a w czwartek chyba brzuchole pokazujecie??

Anabelle ja tez nie mam prezentow i nie kupuje w tym roku nic moja mama tylko robi male paczki dla kazdego i wystarczy :)

http

]

12 lata 4 dni temu #502636 przez kaikai
Moniaaa ja mam kilka zdjęć z ostatniego usg , ale to już takie bardziej pomiarowe , całego dzidziusia nie widać :dry:

teraz taki okres przed świętami, sprzątanie , zakupy , nie ma czasu tak więcej pisać

a czas to leci strasznie szybko , tez tak myślałam o tym :)
po nowym roku zakupy dla maluszka już nie mogę się doczekać :)

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #502697 przez aleksiaa88
Witam Anabelle ja jestem następna u nas nie ma tego zwyczaju dawania prezentów więc nie kupuje. Co najwyżej mężowi kupuje świąteczne gatki i tyle. :lol:

12 lata 4 dni temu #502736 przez patrycja280791
hej dziewczynki,
dawno mnie tu nie bylo, ale jakos tak ten czas leci i co chwile cos ze nie pisalam, ale czytam was na biezaco, brzusio mi rosnie jak szalony, nadal niewiem plci naszego malenstwa bo niby dziecko sie obraca dupcia,

12 lata 4 dni temu #502823 przez agi-p
Azja super , ze samopoczucie już lepsze :)

Kaikai ja magnez i wapń biorę dodatkowo , oprócz zestawu witamin .
Powodzenia jutro na teście obciażenia glukoza . Szybko zleci jak tak zaopatrzona pójdziesz . Dobra książka to podstawa :) Ja nie pamiętam kiedy ostatnio przeczytałam książkę w całości ...czasu brakuje :(

Monia no świąteczne zawirowania pochłaniają wszystkich bez reszty i stąd ta cisza . Chociaż ja chyba nawet tak wolę , bo jestem przynajmniej na bieżąco . A wcześniej jak odpalałam kompa , to 30 min nadrabiałam zanim coś napisałam , a czas na wage złota jest :P

Patrycja oj to Maluch uparty :P Ale niektore kobiety do końca ciąży nie wiedza kogo nosza pod sercem . Nie wyobrażam sobie tego i zastanawiam się czy faktycznie dzidzius tak może się ułożyć , czy to nieudolność lekarza . Przeciez teraz takie cuda widzą na tym usg , potrafią tyle parametrów obliczyć , sprawdzić poszczególne narządy , a z płcią nie dali by rady ??? No trochę mnie to zastanawia .

12 lata 4 dni temu #502842 przez MoNiaaa
a ja jak w pracy siedze to moglabym tu popisac a nie ma z kim :P ale dobrze rozumiem bo jak siedze wd omku to tez nie mam czasu zagladac na forum

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka