- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Odezwie się
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
O! Sama jestem ciekawa ;DCiekawe co mi na tą opryszczkę zaradzi.
Co do alkoholu w lekach, to powiem Wam, że to są tak małe ilości, że ja wolę wziąć lek niż mordować maluszka choróbskiem. Prenalen polecało mi dwóch lekarzy, tantum verde i rutinoscorbin jeden lekarz. Tantum Verde polecało mi dwóch farmaceutów w ciąży. Czytałam, że cholinex to wykluczone ale np jest cytrynowe, delikatne tantum verde i jak bardzo mnie gardło bolało to brałam.
Jak miałam katar w 1 trymestrze to wąchałam też eukaliptusowe sztyfty żeby nos odetkać - używałam ze 3-4 dni po czym wyczytalam w internecie że się nie zaleca bo mieszanka ziół może być szkodliwa... odstawiłam, a mały jest cały i zdrowy.
Wydaje mi się że przesadzają.
Może tego nie powinnam pisać ;D Ale przez 2 dni w 2 trymestrze, jak byłam chora, to tak mi się gardło wysuszało, że dostawałam ataku kaszlu i łzy mi leciały. Zobaczyłam, że mam w domu syrop prawoślazowy i wypiłam 2/3 buteleczki w 2 dni. Tylko łyk syropu oblepiał mi gardło i powodował ustąpienie ataku kaszlu. Później jak czytalam skład to okazało się, że ma troche alkoholu - ale trudno. Seteczki nie obaliłam, a takie śladowe ilości to już wolę przyjąć niż szarpać malca napadowym kaszlem.
Zresztą, co lekarz to inna opinia - jedni uważają, że tylko cebula, czosnek i miód, inni, że to plus pare leków dozwolonych. Z kolei stary ordynator w szpitalu uważa, że bez przesady - normalnie witaminkę C czy syropek można łykać - przecież nie wypala się marihuany.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Napisałam, bo tak wyglądała wizyta. Też byłam w szoku. Ale co zrobić.
Bez przesady, przecież nie bierze się tego 24 na h i notorycznie. Nie upijamy się przecież.
A chyba lepsze to niż później antybiotyk
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
trochę poczytałam Wasze wcześniejsze posty
dobrze ze z Klaudia wszystko ok , jak się maluchy urodzą to w ogolę nie będzie miała na nic czasu
Dave taka bidulka jesteś , ten remont trwa i trwa do tego te przeziębienie
Kasia trzymam kciuki za wizytę , a usg dziś będziesz miała?
co do palenia papierosów to moja mama i siostra strasznie kopcą , jak byłam u nich na święta to nie paliły przy mnie ale i tak śmierdziałam później cala fajkami
tam już cale mieszkanie śmierdzi bo jeszcze mama pali te
grubasy dawidoff czy coś takiego o rety
jak mój synek się urodzi to nie wiem jak ja ją odwiedzę
ja w wigilie strasznie się obradlam i wzdęcia dostałam od kapusty , za to w pierwszy dzień świat czułam się już dobrze i dalej jadłam
wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę w opychaniu się i byliśmy na Starówce na spacerze , super było , pełno ludzi i pięknie oświetlone było Krakowskie Przedmieście
zjadłam gofra z owocami i hod doga, chodziliśmy dwie godziny aż mnie brzuch rozbolał , ale fajnie było:)
przed świętami na zakupach skusiłam się i kupiłam ubranka dla synka i pampersy duzą paczkę
jak tylko się pochwaliłam w rodzinie to od razu opieprz dostałam ze za wcześnie , jeszcze jak powiedziałam ze planujemy za miesiąc łóżeczko kupić to już w ogolę awantura
stwierdziłam ze lepiej nic nie mówić i robić swoje
nie będę miała komu się pochwalić to wam powiem ze w sobotę znowu jadę na zakupy dla dzidziusia
wiem ze niby się nie kupuje wcześniej nic , ale na ostatnia chwile to kupa kasy, a tak odłożyć to ciężko no i później już nie będę miała siły tak latać po sklepach
w święta trochę się denerwowałam moim maluszkiem bo wcześniej jak tylko się położyłam to skakał bardzo, a teraz nie zawsze, stwierdziłam z Piotrkiem ze synek ma już swój rytm spania i aktywności, tak co 2-3 godziny się bardziej rusza
trochę mnie to stresuje bo muszę czekać na ruchy
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kaikai nie przejmuj sie gadaniem ze za szybko kupujesz cos ja dzisiaj zamowilam na all wlasnie lozeczko i materac i oprocz pampersow i kosmetykow i wozka juz wszystko mam jakbym miala wszystko naraz kupic bym chyba musiala bank okrasc..a nie daj Boziu bym musiala do szpitala wczesniej isc to ten moj by zwariowal jakby mial wszystko sam kupowac
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Monisia a Ty dziś też do lekarza. Na która idziesz?
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
co do zakupow to mi tez duzo osob mowilo ze mam nie kupowac bo sie nie kupuje, ale ja tam nie kupowalam w pierwszych 2mc bo niby duze ryzyko ale teraz to juz zakupki na calego ,ostatnio maz namowil mnie na pampersy dwie paczki.chusteczki nawilzajace ,becik, proszki do prania itg, ciuszkow mam duzo bo dostalam ale i tak sie skusze juz na dniach cos kupic
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patrycja fajnie ze masz dużo ubranek,ja muszę wszystkie ubranka sama kupić , bo u mnie w rodzinie nie ma małych dzieci, a chłopców to wcale .
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Kaikai ja już nie mam zdjęć na wizycie bo dzidzia nie dość ze duża to jeszcze mega ruchliwa.
Na wizycie wszystko w porZądku. DzidZius dziś pokazał jajeczka więc będzie chłopczyk. Waży w granicach 720-760gr.
Jest mega.ruchliwy. Lekarz chyba z 5 podejść robił by posłuchać akcji serca.
Teraz jeszcze czekam na wieści od przyjaciółki bo też dziś ma wizytę na potwierdzenie ciąży.
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiu to super ze wszystko dobrze jest