BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #509267 przez Dave
jak pisałam, jeszcze nie widziałam, ale intuicja mi mów, ze cooper będzie najmniejszą. i taki bardziej oryginalny:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #509458 przez Suzi
Witam wszystkie kwietniowe Mamusie,
Od pewnego czasu podczytuje sobie to i okoliczne fora i chyba dojrzałam, żeby się tu rozgościć jeśli mnie przyjmiecie ;)
Dołączam zatem jeśli można do kwietniówek, z terminem 26.o4.2013

11 lata 11 miesiąc temu #509469 przez Suzi

11 lata 11 miesiąc temu #509470 przez moonisiaaa2
Dzwonilam czy ten czerwony jest dostepny ale niestety ;) wiec klopot z kolorem mam z glowy.

Witaj Suzi gratuje malenstwa ;) Opowiedz cos o sobie. Twoja pierwsza ciaza to jest?
Wklej suwaczek

11 lata 11 miesiąc temu #509500 przez Suzi
Witaj Monia
nie jest to moja pierwsza ciąza tylko trzecia :lol:
wg lekarzy spodziewam się synka - Mikołajka. Tak w ogóle widzę, ze tu chłopaki przeważają :woohoo:
Mnie było wszystko jedno kto to będzie bo mam już i córke i syna, i tak prawdę mówiąc ta ciąza i cała ta sytuacja to jedna wielka niespodzianka....po wieeeeeelu latach, aż wstyd sie przyznać :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #509507 przez moonisiaaa2
Ale jaki tam wstyd ;) wazne zeby zdrowiutkie bylo ;)
Tak wiekszosc dziewczyn ma chlopcow :) ja akurat dziewczynke.
Ile lat maja twoje dzieciaczki jak mozna wiedziec ;) przynajmniej bedziesz juz wiedziala co i jak ;)

11 lata 11 miesiąc temu #509547 przez agi-p
Monisiaaa właśnie miałam pisac , ze jak tyle czerwonych wózków u Was w okolicy , to fioletowy lepszy :) Będziecie się wyróżniały :) I mi ten fiolet też bardziej się podoba :)
Sama nad nim myślę :)
No i z opisu wynika , ze siara juz się u Ciebie pojawiła . Ja mam spokój na razie . Nie oznacza to jednak , ze bedziesz miała dużo mleka , czy mało . Ja siary w ciaży prawie nie miałam , apotem jak urodziłam to w 4 dobie zaczęło ze mnie leciec jak z kranu i karmiłam 14,5 miesiąca :) Karmienie to sprawa psychiki i bobaska . Jak juz załapie co i jak , to sam rozhula laktacje :)

Suzi witaj i rozgość się :) Super , ze to Twoja 3 ciaża :) Tak jak u mnie :) I żaden wstyd , tylko wielkie szczęście :) Mikołajek wniesie zapewne wiele radości do Wszego domku :) Ile lat mają Twoje dzieciaki ?

Ja byłam na spacerku z Amelką i zimno jak jasny gwint . Niby słonko świeci ,ale chyba tylko na podpuchę :P

11 lata 11 miesiąc temu #509566 przez patrycja280791
hej

mi sie podoba ten czerwony. chociaz fioletowy tez jest ladniutki, sama niewiem jaki ja wybiore, w polowie stycznia idziemy z mezem poogladac i moze juz kupic :)

a co do siary to ja mam od 16tyg ciazy juz wycieki , raz mniej raz wiecej ale mam,

11 lata 11 miesiąc temu #509569 przez patrycja280791
witaj SUZI w naszym gronie mamusiek kwietniowych i rozgosc sie :)_

11 lata 11 miesiąc temu #509576 przez kaikai
Witam :)

moonisiaaa2 ten fioletowy ładniejszy , a siarę w nocy to mam już równo od 20 tygodnia ciąży :blink: nie jest jej dużo , parę kropelek

Suzi witaj, ja mam tez dwie córki, a teraz czekam na synka i różnica wieku tez będzie spora ostatni raz rodziłam w 1999 roku :laugh:
nie pamiętam już dużo jak to jest mieć noworodka , ale są tu dziewczyny z małymi dzieciaczkami i zawsze można liczyć na ich pomoc :)

ja od wczoraj mam wilczy apetyt , jem i jem i nawet jak jem to myślę co by tu jeszcze zjeść o rety nie mogę się opanować , chyba z tych nudów i siedzenia w domu :dry:
czekam na Piotrka chciałam gdzieś jechać może na zakupy dla dziecka i oderwać się od lodówki , a ten dzwonił i się pyta czy może pojedziemy gdzieś zjeść coś :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #509583 przez moonisiaaa2
U mnie Agi tak samo wlasnie sloneczko a otawrlam na chwile okno i zimno jak nie wiem leci. Ja nadal w lozku rano bylo troche lepiej i na nowo ten bol :( jeszcze brzuch boli od wymiotow.
Nie leci mi codziennie :D ale kropelki takie co jakis czas

11 lata 11 miesiąc temu #509621 przez Suzi
No więc moje drogie, proszę usiąsć i zapiąć pasy gdyz bedę sie ujawniać...
Otóż moje "dzieciątka" mają jedynie 19( córka) i 16 (syn) latek, he he, więc szykuje nam sie jedynak, tyle że nr 3 i będzie miał nie rodzeństwo a de facto 2 pary rodziców...
to dla tego troche wstyd..... no i że już niewiele pamietam jak to jest miec bobasa...
No, uff, powiedziałam.... ;)

11 lata 11 miesiąc temu #509641 przez kaikai
no i fajnie :)
ja to teraz bardziej przezywam wszystko i wiem ze będę miała więcej cierpliwości
strasznie się ciesze ze będę miała dzidziusia :)

11 lata 11 miesiąc temu #509648 przez Suzi
No i ja się cieszę, naprawdę! tylko, że szok wiekowo - pokoleniowy musiałam oswoić a to niełatwe było...

11 lata 11 miesiąc temu #509652 przez agi-p
Suzi to faktycznie masz już młodzież , a raczej dorosłych w domku :) Przynajmniej Ci pomogą przy Mikołajku :)
Moja Paula ma 12 lat , Amelka 18 miesięcy i też czuję sie jakbym miała 2 jedynaczki w domu . Przepaść duża . Ale i pomoże jak poproszę i Amelką sie zajmie . Ale wiadomo ... już jest w wieku , gdzie woli na FB posiedzieć , czy umowic się z przyjaciółkami .
Dlatego strasznie chciałam jeszcze jedną dzidzię , zeby tym razem było im raźniej :)

i Suzi nadal nei uważam tego jako wstyd . Sa tu Mamy an forum , akurat nie na naszym wątku , które mają taką różnice jak u Ciebie :) Będzie super . Wszystkiego szybko się nauczysz , resztę przypomnisz i będzie dobrze . Ja też musiałam sobie przypomniec wiele rzeczy i dostosować do nowych wymogów :p

Coraz więcej jest par z taką duzą różnicą wieku miedzy dziećmi , wiec głowa do góry :)

Kaikai oj jak ja chętnie poszłabym gdzieś na miasto zjeść :P

Patrycja to też ten lupo kupujesz , czy ogólnie jedziecie się rozejrzeć ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka